Nem ülőfürdő

MDF: nincs közeledés a baloldalhoz

Kérdések a párbeszéd napján

Játékos délután a ferences plébánián

Egerszeg vendége

Kontakt Humán Szolgáltató Közhasznú Társaság 1999. évi közhasznúsági jelentése


Napi 250-300 vendég

NEM ÜLŐFÜRDŐ

  Alig két hete, hogy megnyitotta kapuit Zalaegerszeg oly régóta várt termálfürdője Gyuk György, a fürdőt üzemeltető Strandfürdő Kft. ügyvezető igazgatója, máris jó hírekkel szolgált a létesítmény látogatottságát illetően.

– Mint ismeretes, május 14-én nyitotta meg kapuit a termálfürdő a város lakossága előtt. Óriási siker volt számunkra ez a nap, hiszen – becsléseink szerint – közel 10–12 ezer ember fordult meg ekkor a fürdőben. Szinte folyamatosan jöttek-mentek az érdeklődők – emlékszik vissza Gyuk György. – Szerencsére a további napok kitűnő időjárása is kedvező volt számunkra, így nem panaszkodhattunk az új létesítmény forgalmára. Hétfőn lélegzetvételnyi szünetet tartva nem nyitottunk ki, keddtől azonban vártuk a fürdőzni vágyókat, akik jöttek is szép számban. Az első három napban, amikor kifejezetten nyári idő volt, jó bevételeket regisztráltunk. Átlagosan 250–300-an fordultak meg a fürdőben ezeken a napokon. A kedvezőtlen időjárás aztán visszavette kicsit a forgalmat, mi mégis elégedettek vagyunk. Úgy vesszük észre, vannak visszatérő vendégei a termálfürdőnek, ami mindennél többet árul el a létesítmény milyenségéről. 
– Mely korosztály látogatta eddig a fürdőt leginkább?
– Többnyire a középkorosztály, és az annál idősebbek érkeznek a termálfürdőbe, esetenként unokákkal. Sajnos gyermekmedencénk nincsen egyelőre, ám bízunk benne, hogy hamarosan azzal is állhatunk vendégeink rendelkezésére. Ugyanakkor meglepő, de nagyon sok már most az osztrák, és német látogató. Úgy tűnik, messzire eljutott a zalaegerszegi termál- és élményfürdő híre. 
– Több helyről hallani, hogy nem elég meleg a víz a medencében.
– Én is találkoztam ilyen észrevétellel. Mindezzel kapcsolatban csak azt tudom elmondani, hogy a zalaegerszegi fürdő termálvize 29–32 fokos, ennél többet ne várjanak a fürdőzők. Ugyanakkor azt gondolom, hogy a most átadott medence nem ülőfürdőnek készült, hanem egy élményfürdő mindenféle vízi attrakciókkal – nyakzuhannyal, sugármaszszázzsal, buzgárral, paddal –, melyek alkalmasak lehetnek bizonyos degeneratív panaszok kezelésére. Mindezeket nagyon szeretik a vendégek.
– Hányan dolgoznak jelenleg a termálfürdőben?
– 19 munkatársunk végzi a feladatokat a fürdőben. Dolgozókat kellett felvennünk az üzemeltetéshez, és betanítani őket a munkára, a technológia kezelésére. Mindez szerencsére zökkenőmentesen zajlott. Jelen pillanatban folyik a próbaüzem, a technológia végleges beállítása. Nemrégiben tartottunk a kivitelezőkkel egy bejárást a területen, megbeszélve az időközben felmerült problémák megszüntetésének módját. 
Elmondta még, hogy szóba került ez alkalommal három fontos helyiségük, a pénztár, az elsősegélynyújtó szoba, és az iroda huzatosságának megszüntetése is. 

F. M.

vissza az elejére


MDF: NINCS KÖZELEDÉS A BALOLDALHOZ

  A múlt héten sajtótájékoztatót tartott Zalaegerszegen az MDF megyei választmánya, illetve egerszegi szervezete. Ezen Baján Antal egerszegi elnök ismertette a párt országos választmányának állásfoglalását, mely szerint komolytalannak, stílustalannak és nívótlannak tartják mindazokat a feltételezéseket, amelyek az MDF és a baloldal közeledését sugallják.

Megítélésük szerint ezek a vádak a párt politikai ellenfeleinek érdekeit szolgálják. Az MDF múltja, jelene és jövője eleve kizárja az MSZP-vel és az SZDSZ-szel való bármilyen szövetséget. Az MDF jó szándékú törekvéseihez, a közélet hangnemének javításához, szakszerűségének erősítéséhez a józan magyar közvélemény támogatását kérik. 
Tombi Lajos megyei választmányi elnök és Széphalmi Miklós megyei önkormányzati képviselő azt hangoztatták, hogy a helyi önkormányzati testületekben teljesen zavarmentes az együttműködés a koalíciót alkotó pártok tisztségviselői között, az országos lejárató kampány hatása itt nem érződik.
Ezt követően bejelentést nyert, hogy az MDF zalaegerszegi szervezete a millennium évében hangsúlyosan megemlékezik a trianoni szerződés 80. évfordulójáról. Mint elhangzott, a kettős évforduló arra figyelmeztetett bennünket, hogy az igazságtalanul elszakított nemzetrészek sorsáról nem feledkezhetünk meg. 
Az évforduló kapcsán rendezett összejövetelre június 2-án 18 órai kezdettel, az MMIK színháztermében kerül sor, az előadó dr. Raffay Ernő történész lesz. 

vissza az elejére


KÉRDÉSEK A PÁRBESZÉD NAPJÁN

  Lapunk múlt heti számában beszámoltunk arról, hogy az MSZP által szervezett „párbeszéd napján” a párt képviselői várják az érdeklődő városlakók észrevételeit. Milyen kérdésekkel vagy kéréssel keresték fel a választókerület szocialista képviselőit? Ezután érdeklődtünk.

Kiss Ferenc érdeklődésünkre elmondta: többségében nyugdíjasok keresték meg. Egyikük azután érdeklődött, mivel beteg a családja, milyen támogatást – esetleg segélyt – kaphatna. Érdeklődtek a nőtlen tiszti szálló valamint a honvédségi óvoda – amely üresen áll – sorsa felől. Az idős emberek panaszkodtak az üzemanyagár-emelkedés miatt, és megfogalmazták, szeretnék, ha a nyugdíjuk még az idén emelkedne. Egy sikertelen faültetési akció miatt kérték a képviselő közbenjárását az Ola utcában. Gödröket ástak 15 helyen, de az ígért fákat nem kapták meg. 
Horváth László is arról számolt be, hogy idős emberek keresték meg az Apáczay ÁMK-ban. Nem csak helyi dolgokról érdeklődtek, általában kérdezték a városatyát megélhetési, támogatási kérdésekről. Szintén szóba került a nyugdíjemelés, valamint a lakáshoz jutás nehézsége. Azt ajánlották, hogy Zalaegerszegen is inkább olcsóbb lakótelkek kialakítására kellene törekedni. Szóvá tették a parkok és a játszóterek, szerintük nem megfelelő állapotát. 
A képviselők, mint fogalmaztak, megígérték, hogy az észrevételeket továbbítják a pártjuk felé és természetesen a konkrét helyi kéréseket továbbítják az önkormányzat illetékeseinek. 

vissza az elejére


JÁTÉKOS DÉLUTÁN A FERENCES PLÉBÁNIÁN

Játékos délután a ferences plébániánMinden családot, fiatalt és időset vidám, játékos délutánra hívnak június 3-án (szombaton) a Jézus Szíve ferences plébánia udvarára. A program 14.30 órakor kezdődik, s lesznek játékok, állomások, focimeccs, énekpróba, szabadtéri szentmise, bográcsban készült vacsorát fogyasztanak, majd tábortűz mellett töltik az esti órákat. A rendezvény ingyenes, sütit, innivalót azonban lehet vinni. 

vissza az elejére


EGERSZEG VENDÉGE

Május 17–21. között Egerszeg vendége volt a Kusel-Bedesbach-i Fúvószenekar Erhard Henn karmester és Manfred Deutsch kuseli alpolgármester vezetésével. A zenekar több helyen fellépett és szórakoztatta műsorával a város közönségét.Kusel és Zalaegerszeg egyes iskolái, szervezetei között 13 évvel ezelőtt alakult ki a kapcsolat. Ezalatt az idő alatt számos művész kiállítására, zenei együttesek és énekkarok vendégszereplésére került sor. Kusel székhellyel működik a Kusel-Zalaegerszeg Baráti Kör, amelynek munkája nagymértékben hozzájárult a jó kapcsolat kialakításához. (Fotó: Mészáros T. László)

vissza az elejére


Kontakt Humán Szolgáltató Közhasznú Társaság
Zalaegerszeg, Kert u. 39.
Telefon: (92)312-730/125, 155, 185. Telefax: (92)314-371.

1999. évi közhasznúsági jelentése

A Kht. 1999. évi mérleg szerinti fő összege 9.943 E Ft
Tőkeváltozás 5.087 E Ft
ebből Előtársaság -1.189 E Ft
Bejegyzett társaság 6.276 E Ft

A Kht. Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzatától működésre, illetve közhasznú foglalkoztatásra 12.125 E Ft-ot, a Zala Megyei Munkaügyi Központtól foglalkoztatási támogatásként 11.350 E Ft-ot kapott.Közmunkaprogramra a Szociális és Családügyi Minisztériumtól 18.416 E Ft-ot, munkanélküliek foglalkoztatására a Soros Alapítványtól 2.970 E Ft-ot, jövedelempótló támogatást igénybe vevők foglalkoztatására a Munkaerő-piaci Alaptól 4.975 E Ft-ot kapott. A kapott támogatásokat a Kht. kizárólag a meghatározott célokra használta fel.

A vezető tisztségviselők javadalmazása:

ügyvezető igazgató munkabére: 145 E Ft/hó
a felügyelőbizottság elnöke:  25 E Ft/hó
a felügyelőbizottsági tagok:   20 E Ft/hó 

tiszteletdíjban részesültek.

A Kht. működése 1999. január 1-vel kezdődött. Kiemelkedően közhasznú társaságunk általános célja: munkanélküliek foglalkoztatásának elősegítése, a munkanélküliség kezelése, a munkaerőpiacon hátrányos helyzetű rétegek képzésének, foglalkoztatásának szervezése.
A Kontakt Kht. működési területe Zalaegerszeg város, tevékenységét elsődlegesen az önkormányzat ellátási rendszerébe került munkanélküliek körében fejti ki, de az ellátási kört az igények miatt szükségesnek látjuk bővíteni.A Kontakt Kht. elsősorban tranzit jellegű foglalkoztatásokat végez, közhasznú munka, közmunkaprogram és más pályázati rendszerű munkaviszonyok létrehozásával, mindezeket a munkaerő-piaci esélyek növelése érdekében kapcsolódó szolgáltatásokkal együtt. Az év során 243 fővel kötöttünk munkaszerződést. A város közfeladatainak színvonalasabb ellátását éves átlagban 77 fő munkájával segítette társaságunk.

vissza az elejére


Kezdő oldal

ZalaEgerszeG

Zala Média online