Az új ciklus elnöke Bubla Zoltán

Jubilált a Trombitás Kft.

Egyedülálló italválaszték

Klubélet


A KTVKE megtartotta vonzerejét

Az új ciklus elnöke Bubla Zoltán

– Rendkívül megtisztelő számomra a vállalkozói klub tagságának bizalma, s úgy érzem, hogy a térségmenedzseri munkám évtizedes tapasztalataival sokat tudok majd segíteni a klub munkájában, tevékenységében. Semmiképpen nem szeretnénk letérni arról az útról, amelyet célként Horváth Tihamér és Laza Mihály, valamint a klub korábbi elnökei még alapítóként megfogalmaztak – mondta március 16-án, a megválasztását követően Bubla Zoltán, az új elnök.

Bubla ZoltánBubla Zoltán 1998-óta tagja a KTVK Egyesületnek, s a közeledés akkor kezdődött, amikor a második vállalkozói fórumon felkérték, hogy a térség fejlesztési elképzeléseit vázolja a résztvevőknek. Azóta is minden fórumon reá hárul ez a feladat. Még abban az évben felkérte az egyesület, hogy az őszi helyhatósági választásokon képviselőjelöltként induljon, aminek következményeként két másik társával négy évig a keszthelyi önkormányzatban képviselte a klub színeit. Ebben a ciklusban a városfejlesztési bizottság elnökeként tevékenykedett.
– Listáról kerültem a testületbe dr. Kovács Istvánnal és dr. Réfi Antallal, de ez a vállalkozói klub sikerének tekinthető – mondja Buba Zoltán. – A bizottsági elnöki teendők mellett a színház építését összefogó csoportot is irányítottam. Számomra ez egy eléggé érdekes, sok tapasztalatot hozó időszak volt, hiszen városi szinten igyekeztünk képviselni a KTVKE hosszú távú elképzeléseit is.
– Meglepetésként érte az elnöki posztra való felkérés?
– Igen, hiszen az átlagosan 40 fő körüli taglétszámmal működő klub munkájában számos olyan vállalkozó tevékenykedik, akiknek a cége térségi szinten is meghatározója a gazdasági életnek. Megtiszteltetés, meg egyben teher is, hiszen az elődeim határozott célok és elképzelések mentén irányították a klub tevékenységét, most viszont egy eléggé nehéz időszakot élnek meg a gazdaság szereplői. Viszont, mivel Keszthely közéletében – különböző szinteken – immár 33 éve veszek részt, bízom abban, hogy ezzel a sok éves tapasztalattal is segíteni tudom a klub tevékenységét.

Azt gondoljuk, tehetünk valamit környezetünkért, az itt élő emberek sorsának jobbra fordí
Tesszük ezt azért, mert hiszünk az együttgondolkodás és az egysorsúság kényszerítő erejében.

– Mennyi elfoglaltsággal jár a klub irányítása?
– Elég jelentős időt kell erre fordítani, hiszen ahhoz, hogy kéthetente történjen valami tartalmas dolog az összejöveteleinken, ez meglehetősen nagy szervezőmunkát igényel. Az eddigi hat klubfoglalkozáson eléggé széles palettát sikerült átfogni, a sármelléki repülőtér helyzetének megismerésétől a polgármesterekkel való kistérségi konzultációkig.
– Továbbra is a térség és a város gazdasági aktualitásai lesznek a foglalkozások fő témái?
– Természetesen, hiszen ezek a témák mindannyiunkat érintenek nap, mint nap. A kistérségi fejlesztések is fontosak, hiszen a sármelléki repülőtér jövője pozitívan befolyásolhatja a térség gazdaságát. Fontos ez azért is, mert jelenleg a vállalkozások meglehetősen nehéz időszakot élnek át, s a gazdasági élet aktualitásaival való foglalkozások megtartották a vonzerejüket a klub tagságának körében. Elképzelésem szerint több irányban is nyitnia kellene a klubnak, így egyrészt más térségek civil szervezetei felé, másrészt a térség kamarai és vállalkozói köre felé. Ma a törvényi lehetőségek és más körülmények folytán egyre több civil szerveződés hallatja hangját, ezért lenne fontos, hogy a KTVKE tagsága megismerje ezek térségfejlesztésre is vonatkozó elképzeléseit. Egy adott cél érdekében létrejövő összefogással esetleg hatékonyabban lehet megmozdítani a fejlődés mozgatórugóit. A nyitás a sármelléki repülőtér fejlesztése okán is indokolt, hiszen ennek gazdasági kihatásai az egész Dunántúlon érezhetőek lesznek.
A klub pályázatot nyújtott be a Nemzeti Civil Alapprogramhoz működési célú támogatásra, elsősorban a kommunikációs lehetőségek bővítésére, valamint a működést segítő technikai fejlesztésre. A KTVKE továbbra is folytatja karitatív tevékenységét, megalapozott, indokolt esetben igyekszik segíteni eszközökkel, munkával, vagy más módon, ahogy tette ezt a közelmúltban, amikor egy mozgássérült fiatalember internet-hozzáférését segítették. A KTVKE a Keszthely Expo-n különdíjjal jutalmazta a Vagyonvill Bt. standját, a klub tagja, Cserép Miklós pedig a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara térségi szervezetének vásári különdíját vehette át.
– A legutóbbi összejövetelen a klub tagjai éltek Sipos Tihamér meghívásával és ellátogattak Badacsonyörsre, ahol a pincében egy minden igényt kielégítő, színvonalas borkóstolón ismerték meg a házigazda minőségi borait. Sipos Tihamér egyebek mellett elmondta a Helikon borának születési történetét, amely azóta is az egyik legsikeresebb bora a családi pincészetnek.

vissza az elejére


Másfél évtized az építőipari anyagok piacán

Jubilált a Trombitás Kft.

Trombitás Zoltán 15 évvel ezelőtt alapította építőanyag kereskedelmi vállalkozását, s másfél évtized alatt Keszthelyen és Sümegen, valamint a térségben meghatározó piaci szereplővé vált.

Mohácsi József polgármester köszöntötte a jubiláló céget.Az évforduló alkalmából május 28-án egy akciókkal is összekötött ünnepi rendezvényre került sor a Trombitás Kft. telephelyén, amelyen a barátok, a klubtársak, az üzleti és gazdasági partnerek a vendéglátás mellett kulturális műsorban is gyönyörködhettek. A Kis-Balaton Táncegyüttes fellépése, a veszprémi Petőfi Színház művészeinek meglepetés műsora, s a jó zene mellett daruzási bemutatót tartott a Szindekovics Kft., és sor került számítógépes vakolat és festékkeverési bemutatóra is. A megnyitót követően Mohácsi József polgármester szólt a megjelentekhez.
– Tisztelt Cégvezetők, Hölgyeim, Uraim, Kedves Vendégek!
A Trombitás Zoltán egyéni vállalkozó által alapított cég, a Trombitás Kft. elődje éppen tizenöt esztendeje, 1990 májusában indult, hogy több fejlődési szakasz után most egy tőkeerős, stabil belső gazdasági eredményt mutató céggé kinőve magát, ünnepelni tudja legszebb „kamaszkorát”. Az építőanyag kereskedés-piac egyik meghatározó régiós szereplője mostanra olyan rangot vívott ki magának, hogy nemigen akad építkezés, melynek beruházója ne kérne írásos árajánlatot a Trombitásék által kínált és forgalmazott termékekről. A városban talán a legkorszerűbb, legszínvonalasabb telephellyel rendelkező cég folyamatosan bővíti ügyfélkörét, forgalmát. Ez jó a városnak és persze jó a kft-nek is, aki megbízhatóságát, üzleti renoméját azzal is igyekszik erősíteni, hogy mindenkinek névre szóló számítógépes számlát ad.
A hosszútávra gondolkodó üzleti partnerek pedig hamar rájönnek, nem éri meg „fél áfás”, számlanélküli tranzakciókba bonyolódni, mert egy építmény garanciája bizony múlhat a túl olcsón, fű alatt beszerzett tégla minőségén.
A cég azért tudott így megerősödni, mert tisztességes, becsületes munkatársakkal dolgozik. Ezen túlmenően városunk szempontjából nem elhanyagolható, hogy a cég vezetői a város felé mindig maradéktalanul eleget tesznek adófizetési kötelezettségüknek. Igaz, serdülőként még nem kerültek fel az első húszas listára, de ez azért megbocsátható, mert még „csak” tizenöt évesek. A mai nap a kamasszá serdült cég ünnepnapja. Nemcsak szakmai kiállítás zajlik a jelentősebb beszállítók részvételével, de lesz itt zenei és tánc program, amihez kívánok kedves Mindnyájuknak örömteli perceket, kellemes kikapcsolódást. Váljon megbízható, becsületes férfiember a tisztességét most is nagy becsben tartó kamaszból!
Beszédét követően a polgármester a város és az önkormányzat nagyrabecsüléséül átadta Trombitás Zoltánnak a város emlékplakettjét, s oklevelét.
A jó hangulatú rendezvény során – Hegyi János mesterszakács vendéglátása mellett – számos lehetőség nyílt a résztvevők, s elsősorban az üzleti partnerek számára, hogy szakmai konzultációkat is folytassanak.

vissza az elejére


Termékbemutatók és akciók a Sörüzem Kft-nél

Egyedülálló italválaszték

A multi cégek erősödő nyomulásának hatására egyre több hazai cég fog össze, hogy egységes kínálatával őrizze meg helyét a magyar piacon. Laza Mihály, a Sörüzem Kft. ügyvezetője elmondta, hogy szemléletváltásra volt szükség, s ezért csatlakoztak három évvel ezelőtt az Italház Kereskedelmi Rt. csoportosuláshoz.

Minden igényt kielégít a választék.A beszerzési társulásnak ma több mint 20 nagykereskedés a tagja, s kölcsönösen tiszteletben tartják egymás működési területét. Ezek a cégek az országban több mint 50 telephelyen működnek.
– Mindez azért fontos számunkra, mert egyénileg, vagy kisebb csoportokban már nehéz elérni azokat a lehetőségeket, amelyeket a multik elérnek a szállítóknál – mondja Laza Mihály. – Úgy érzzük, nem döntöttünk rosszul, mert így az együttgondolkodással lehetőség van az előrelépésre. A részvénytársaságban a társulási törvény értelmében úgynevezett osztalékelsőbbségi, kisrészvényesi kört is létrehoztunk, ami azt jelenti, hogy a térség kisvállalkozóit is be tudjuk vonni. Elsődleges célunk az, hogy a szakmaiság erősödésével tudjuk magunk mellett ezt a vásárlói kört is. Az rt. részéről egy referens foglalkozik a kisrészvényesi vevőkörrel, s így több találkozási lehetőség, több termékbemutató, több akció történik irányított formában. Egyebek mellett a Westel rádiótelefonnal rendelkező kisrészvényesek az rt. Westellel kötött szerződésének előnyeit is élvezhetik, ez közel 25 százalékos telefondíj csökkenést jelenthet. Hasonló szerződést köt az Italház Kereskedelmi Rt. a MOL-lal is. Mindez azért fontos, mert a kölcsönös előnyök mellett egy biztos vevőkört alakíthatunk ki, s ez inspiráló, hogy még színvonalasabban szolgáljuk azokat a vevőinket, akik gazdaságilag is kapcsolódnak hozzánk. Ezt a kört szeretnénk tovább bővíteni.
A borkedvelők a cégnél több mint 1000 féle palackozott borból – elsősorban a balatoni borvidék teljes választékából – válogathatnak, de hasonló a választék a likőr és az égetett szesz vonatkozásában is. A havonta ismétlődő akciós kínálat mellett – az Italház Rt. jóvoltából – rendszeres nyereményjátékkal is kedveskednek a vevőiknek, ami már eddig is nagy sikerrel zajlott. A Sörüzem Kft. mindent megtesz annak érdekében, hogy a vásárlók bizalmát tovább tudja erősíteni.

vissza az elejére


Klubélet

Május 25.

Ezen az estén a KTVKE tagjai eleget tettek Sipos Tihamér meghívásának, amely szerint a Badacsonyörsön lévő pincéjébe invitálta a tagságot és a Borbarát Hölgyeket egy borkóstolóra. Akik részt vettek a látogatáson, megismerhették a családi pincészet kiváló minőségű borait, tartalmas beszélgetések során betekintést nyertek a borturizmus hazai viszonyaiba, s e mellett gazdag vendéglátásban részesültek. Bubla Zoltán elmondta, a lap hasábjain keresztül is szeretnének a vállalkozók köszönetet mondani az önzetlen és minden tekintetben tartalmas vendéglátásért.

Június 8.

Gutai Zsolt tagtársuk jóvoltából a Hungária Gösser étterem különtermében megrendezett összejövetelen elsőként Vargáné Várkonyi Erzsébet, az önkormányzat turizmus és külkapcsola- tok bizottságának elnöke fordult kéréssel a KTVKE tagjaihoz. A rövidesen kiírásra kerülő keszthelyi amatőr fotópályázat kapcsán kérte a klub tagságát, hogy a díjak valamelyikének felajánlásával nyújtsanak segítséget a pályázat sikeres lebonyolításához. A támogatást a tagok megszavazták azzal, hogy a pályázat kiírói között a KTVK Egyesület is szerepeljen. Zentai József, a Térségmarketing Kht. munkatársa elmondta, a fotópályázat színvonalát is emelheti a támogatás, s ez azért is fontos, mert a zsűri által kiválasztott díjnyertes pályamunkákat egy invitatív térségi kiadványban is szeretnék felhasználni.
Vargáné Várkonyi Erzsébet e mellett köszönetet mondott azért a támogatásért, amelyet a klub tagsága nyújtott Lévai Andrásnak, aki mozgássérült lévén csak az interneten keresztül tud kapcsolatot tartani a külvilággal. Ezt a tagság részben eszközök adományozásával segítette, részben átvállalta az internet-használat költségeit. Szó esett a Lúcia Alapítvánnyal kapcsolatban arról az önkormányzati pályázatról is, amely a Csók István utcai volt kórházépület átalakítását lenne hivatott támogatni, s kérdés hangzott el arról, hogy mi történik, ha a leendő intézmény megvalósítására nem jut pályázati támogatás. E témában egyelőre még mindenki optimista…
Dr. Kovács István ismertette a Városi Kórház által visszajuttatott, s aláírt együttműködési megállapodást, ám ezzel kapcsolatban számos kérdés merült fel, amelyek a korábbi egyeztetésekkel ellentétes dolgokat vetettek fel. A tagság döntése értelmében az együttműködési megállapodásban foglaltak realitását megvizsgálva, az ősz folyamán visszatérnek e témára.
Ez alkalommal került sor arra, hogy a klub tagsága megköszönje Laza Mihálynak, az előző két év elnökének a munkáját. Trombitás Zoltán beszámolt a cége 15. jubileumára rendezett ünnepségről, majd az aktuális névnapi köszöntésekkel zárult a KTVK Egyesület klubösszejöveteleinek tavaszi idénye.

vissza az elejére


Hévíz, Keszthely és Vidéke

Zala Média online