Sokat tesznek Hévízért

Felhívás


Sokat tesznek Hévízért

Városnapi ünnepség

A Szentlélek Templomban dr. Márfi Gyula veszprémi érsek által celebrált szentmisével vette kezdetét május másodikán a Hévíz Város Napja alkalmából tartott rendezvénysorozat. A városnapi ünnepségen Vértes Árpád polgármester egy perces néma főhajtásra kérte a zsúfolásig megtöltött sportcsarnok közönségét, emlékezve az elhunyt dr. Kiss Lajosra, a gyógytelepülés rendszerváltás utáni első polgármesterére.

Hévíz díszpolgára lett dr. Habsburg Ottó.A várossá válás 14. évfordulóján mondott ünnepi beszédében Vértes Árpád részletesen számolt be a közel másfél évtizedben történtekről. Szót ejtett a rendezett, virágos közterületekről, a parkosításról, a járdaépítésekről. Számba vette a kiemeltebb fejlesztéseket, beruházásokat. Beszélt a helyi infrastruktúrát és turizmust fellendítő invesztíciókról, az egészségügy, kultúra, oktatás, művelődés modernizálási folyamatáról.
Hagyomány, hogy a város napján kerülnek átadásra a testület által alapított kitüntető címek és díjak. Kitüntetéseket adományoztak azon helybelieknek, akik munkájukkal a legtöbbet tettek a városért, Hévíz hírnevét öregbítve határokon belül és kívül.

A város díszpolgári címét adományozták dr. Habsburg Ottónak, a Nemzetközi Páneurópai Unió elnökének, aki Magyarország – s ezzel Hévíz érdekét is szolgálva tett sokat az EU-hoz való csatlakozásunk előmozdításáért. A PRO URBE HÉVÍZ kitüntető címet Vértesaljai Antalné nyugdíjas tanárnő vehette át, akit elsősorban a helyi díszítőművészeti szakkör vezetőjeként közel négy évtizedes kiemelkedő közösségformáló munkásságáért jutalmaztak.

Az általános iskola négy pedagógusa vett át PRO CULTURA HÉVÍZ kitüntetést. Dr. Palotainé Straub Gyöngyi tanárnő több mint két évtizedes, a képzőművészet terén elért magas színvonalú oktató és felkészítő munkájáért; Kis Lászlóné tanárnő két évtizedes oktató-nevelő munkájáért, a diákok tanulmányi versenyekre való eredményes felkészítéséért; Molnár Imréné tanárnő több, mint három évtizedes pedagógiai munkájáért, az iskola kulturális programjainak szervezésében végzett kiemelkedő munkájáért; Varga Imréné tanárnő három évtizedes kiváló szaktanári munkájáért, az iskola pedagógiai arculatának formálásában, a fiatalabb pedagógusok segítésében végzett kiemelkedő szerepvállalásáért kapott elismerést.

Ugyancsak ebben az elismerésben részesült Szemeti Gyula, a GAMESZ műszaki csoportvezetője, az önkormányzati intézmények karbantartási munkáinak folyamatos ellátásáért, a működés technikai feltételeinek zavartalan biztosításáért; valamint Gaál Imre a Hévíz SK egykori elnöke, a sportéletben betöltött több mint egy évtizedes áldozatos, segítőkész munkásságáért. Négyen kapták meg a Hévíz Város Közszolgálatáért díjat. Holczerné Szabó Ágnest, az iskolai énekkar vezetőjét két évtizedes, kiemelkedően magas színvonalú oktató-nevelő és művészeti tevékenységéért ismerték el e rangos díjjal.

Ugyanezt az elismerést kapta Lucz Lajosné, a GAMESZ élelmezésvezetője a gyermek- és közétkeztetésben végzett felelősségteljes munkájáért. Másfél évtizedes megbízható, gyors, pontos köztisztviselői munkájáért kapta e kitüntetést a polgármesteri hivatal titkárságának ügykezelője: Mike Gyuláné. Ebben a tisztes elismerésben részesült dr. Szarka Lajos, a Muzeális Gyűjtemény vezetője, Hévíz kulturális életében vállalt több évtizedes tevékenységéért. A helytörténet kutatót Hévíz és Egregy történetének feldolgozásában végzett gyűjtő- és irodalmi munkásságáért is elismerték.

vissza az elejére


Felhívás

Amatőr együtteseknek az I. Amatőr Pop-Rock Tehetségkutató Fesztiválra!

Ideje: 2006. augusztus 5-6.
Helye: Cserszegtomaj, az Európa tér mögött.

Pop-rock műfajban várjuk amatőr együttesek jelentkezését, akik szakmai zsűri és a nézők előtt megmérettethetik felkészültségüket.

Jelentkezni a jelentkezési lap kitöltésével lehet, melyet honlapunkról, a www.cserszegtomaj.hu honlapról le lehet tölteni vagy személyesen átvehető a cserszegtomaji polgármesteri hivatalban.

Érdekldőni a 30/488-7913-as telefonszámon lehet.

vissza az elejére


Hévíz, Keszthely és Vidéke

Zala Média online