Miért nincs valódi buszkörjárat?

Sikeres projekt

Játszóteret javítottak


ÖNÖK KÉRDEZTÉK

Miért nincs valódi buszkörjárat?

Több olvasónk észrevételezte a keszthelyi Stromfeld utcából, a Pacsirta utcából és a Vaszary utcai lakótelepről is, hogy a TESCO-körjárat nem érinti az eredetileg meghirdetett útvonalon a nyugati városrészt, amelyik amúgy sincs elkényeztetve diszkontokkal, élelmiszer-üzletekkel, nagyáruházakkal. Nyugdíjasoknak és kismamáknak kell kilométereket gyalogolni a Bercsényi utcai megállóba, ahonnan a buszjárattal a hipermarketbe eljuthatnak. Olvasóink felvetésével megkerestük Tóth Csabát, a Zala Volán Zrt. keszthelyi személyforgalmi üzemének vezetőjét, aki az alábbi válasszal szolgált:

– A hipermarket megnyitása előtt és utána is a Tesco vezetőivel több egyeztető megbeszélést is tartottunk. Az áruház által részben finanszírozott napi 14 járat, pillanatnyilag tényleg nem a legelején, a szórólapokon is meghirdetett nagykört írja le a városban, mert a tárgyalások utolsó szakaszában a Tesco Globál Áruházak Zrt. vezérképviselete a jelenlegi útvonal mellett tette le a voksát.

A döntéshozók nemigen rendelkeztek nagy helyismerettel, ezért mi, több variációban is eléjük tártuk a lehetséges útvonalakról készített vázlatokat. Ha az ügyben érintett olvasók jelzik ebbéli igényüket a hipermarket vezetésének, és ők hajlandók felülbírálni a számukra üzleti szempontból valamivel költségesebb megoldás bevezetését, úgy mi állunk a változás elébe, noha így is jelentős teljesítménynek minősül részünkről a körjáratok napi üzemeltetésének felvállalása.

Tisztelt Olvasó! Szerkesszük együtt az újságot! Kérdezzenek! Közérdeklődésre számot tartó kérdésükre szívesen keresünk választ, és felvetéseikkel megkeressük az érintetteket.

Írjanak, hívjanak bennünket! E-mail címeink: caspress@t-online.hu, info@zalamedia.hu, pvadas@gmail.com. Telefonos elérhetőségeink: 83/511-046, 83/511-047, 92/599-353. Keszthelyi Szerkesztőségünkben a Kastély utca 5. szám alatt Szabóné Molnár Zsuzsanna személyesen is várja Önöket.

vissza az elejére


STARTRA KÉSZ A FLYBALATON IPARI PARK

Sikeres projekt

„Zalavár és Sármellék községek önkormányzatai, valamint a Keszthely-Hévíz Kistérség és a Cape Clear Aviation Repülőtér Üzemeltető Kft. együttműködésének eredményeképpen kezdheti meg működését az a multiszektorális feladatokat is ellátni képes új ipari park, amely a kistérség meghatározó gazdaságszervező tényezője lehet.

Küldetése, hogy a fennálló gazdasági problémákat úgy kezelje rövidtávon, hogy egyúttal megteremtse a közép- és hosszú távú fejlődés alapjait, fokozott figyelmet fordítva a meglévő, és tervezett idegenforgalmi beruházásokkal való együttélésére." – Ezt a két mondatot emelte ki szó szerint is Mohácsi József országgyűlési képviselő abból a munkaanyagból, ami az új innovációs központ beindítása kapcsán bocsátottak az újságírók rendelkezésére húsvét előtt.

A sármelléki községházán tartott sajtótájékoztatón Szabó Vendel polgármester örömmel jelentette be, hogy fél évtizedes előkészítő munka gyümölcse érett be. A kistérségi társulás munkaszervezete mellett, Mohácsi József még mint Keszthely polgármestere, saját keretéből 2,4 millió forintot áldozott a projekt beindításához szükséges szaktanulmány elkészítésére.

A kistérség és a Nyugat-Balatoni Fejlesztési Ügynökség által elkészített pályázatra áldását adta a Gazdasági Minisztérium, így az elnyert cím birtokában sok olyan, akár európai uniós pályázati támogatás érkezhet a mintegy 100 hektáros bázisra, melyből az ipari park jövője biztosított lesz.

A meglévő terület infrastruktúrájának fejlesztését, a jelenlegi milliárdosra becsült talajszennyezési károk felszámolását a tulajdonosok ugyancsak pályázatokból kívánják előteremteni, de persze számítanak a letelepülni szándékozó vállalkozók tehervállalására is. A munkanélküliség csökkentését is lehetővé tévő ipari-logisztikai bázis legelébb a légi teherszállításhoz kötődik majd, de a kereskedelmi és turisztikai szektor is új erőre kaphat – hangoztatták a tájékoztató résztvevői.

vissza az elejére


Játszóteret javítottak

Csiszoltak, gyalultak, festettek, szegeltek, gereblyéztek, és persze mindeközben élvezték egymás társaságát azok a fiatalok, akiket Tóth Manuéla, a Keszthelyi Ifjúsági Munkacsoport (KIM) vezetője verbuvált a Balaton-parti játszótér renoválására április közepén.

A KIM, a Demokratikus Ifjúságért Alapítvány PontMi csapata, a Zala Megyei Esélyegyenlőségi Koordinációs Iroda, a Keszthelyi Esélyek Háza, és a Balaton Régió Európa Pont Közalapítvány által szervezett önkéntes munkát egy fiatal értelmiségiekből, egyetemistákból és középiskolásokból álló 40 fős csapat végezte, csatlakozva a nemzetközi kezdeményezéshez.

Az Önkéntes Fiatalok Világnapján a generációk közötti párbeszédet is erősítendő, határozták el a lelkes fiatalok, hogy néhány jótékony szponzort kerítve jelentkeznek a Városüzemeltető Kft. vezetőjénél, hogy ők megjavítják és lefestik az erősen elhasznált fa-játékelemeket. A munkálatokhoz a VÜZ Kft. bocsátotta rendelkezésükre a szerszámok egy részét, és a villanyáram-vételezés lehetőségét is.

vissza az elejére


Zalai Napló

Zala Média online

Zala.hu