Népdalkörök ünnepi koncertje

Kirándulások, névnapok

Hévízi bravúr


Alsópáhoki népzenei találkozó

Népdalkörök ünnepi koncertje

Az alsópáhoki Bodzavirág Népdalkör még tavaly októberben vette át a Szolnoki Népdalkörtől a KÓTA (Magyar Kórusok Zenekarok és Népzenei Együttesek) által alapított Stafétát és az ezzel együttjáró jogot, hogy rangos országos népzenei találkozót rendezzen a Zene Világnapja alakalmából. A rendezvényen nyolc helyszínről mintegy 120-an vettek részt.

 Czigány Sándor polgármester a házigazdák örömét osztotta meg azzal kapcsolatban, hogy a népzene rangos sikerrendezvényének ezúttal a falu adhat otthont és tovább mélyülhetnek a szakmai és baráti kapcsolatok a fellépők között. A stafétát a 14 tagú Bodzavirág Népdalkörtől a Csesztregi Pávakör vette át – jelentette be Füle Jánosné, a Bodzavirág Népdalkör művészeti vezetője. A szolnoki, bókaházi, dinnyési, cserszegtomaji, hévízi, zalaapáti, csesztregi fellépőket a koncert után vacsorával vendégelték meg.

vissza az elejére


margaréta idősklub – aktív programokkal

Kirándulások, névnapok

Szeptembertől Naousz Zsuzsa vezetésével egy civil közösséggé alakult Keszthelyen a Helikon utcai TESZ-házban működő Őszikék Idősklub, illetve a négy évtizednél is öregebb Margaréta Nyugdíjasklub mintegy negyvenfős tagsága, hogy a Lovrek Ferencné több évtizedes, lelkes és önzetlen szakmai iránymutatásának nyomdokain továbbhaladva megmutassák mindenkinek, hogy az aranykor, az ezüst haj nem egyenlő a búskomorsággal, a semmittevéssel, a tartalom nélküli léttel.

Minden hétfőn délután kettőtől azok a nyugdíjas hölgyek találkoznak itt, akiket feldob egy tartalmas beszélgetés, akik egymás között kicserélik életvezetési, főzési, egészségmegőrzési, spórolási tapasztalataikat, tippjeiket. A testüket ilyenkor vezetett tornagyakorlatokkal tartják karban, és a mentális segítségadás jegyében meghallgatják mindenki heti élménybeszámolóját. Tervezik, hogy hamarosan vonatos kirándulást tesznek a fővárosba, hogy megnézzék a Parlamentet, és a közeljövőben Tapolcára is ellátogatnak.

A környék és a kistérség civil közösségeinek meghívását is gyakran elfogadják, és ők maguk is invitálnak egy-egy klubot, hogy megnézzék, ott miféle értékek, ötletek rejtőzködnek. Örömmel és nagy készülődéssel ülik meg mindenkinek a névnapját, a farsangot, a karácsony ünnepét. Rendszeresen részt vesznek a városi rendezvényeken, havi egy alkalommal pedig meghívnak iparművészt, festőművészt vagy gyógyító szakembert, hogy érdekes és hasznos információkhoz jussanak, de azon is gondolkodnak, hogy az együvé tartozásuk jelképeként milyen „egyenruhát” készítsenek.

vissza az elejére


Hévízi bravúr

Tamási–Hévíz 19-24 (13-9)

NB II. női kézilabda-mérkőzés. Tamási, 200 néző V.: Kóbor, Tasnádi.
Hévíz: Lancz – Czigány 4, Fehér 6, Gliba 1, Papp, Tóth 6, Borsi 1. Csere: Molnár, Iglódi (kapusok), Lakatos 1, Holczbauer 5, Kovács, Gáspár. Edző: Pécsi Zsolt
A vadonatúj csarnokban óriási lendülettel kezdett az eddig veretlen hazai csapat: 12-6-ra, majd a szünetben is 4 góllal vezetett. A zöld-fehérek azonban nagyon fegyelmezett védekezéssel, miközben 18 percen át gólt sem kaptak, a 45. percben (16-16) egyenlítettek. Ezt követően a korábbi meccsekhez hasonlóan, átlövőik örömjátéka következett, néhány góljukat a közönség nagy ovációval fogadta és a hazaiak is elismerték: ezen a sportszerű meccsen a játékban és hitben erősebb csapat győzött. A bajnoki tabellán a Hévíz ugyanannyi pontot vesztett, mint az 1. helyezett.
Jók: Holczbauer (a mezőny legjobbja), Molnár, Tóth, Czigány.

vissza az elejére