Egy ház - egy biztosítás


Egy ház - egy biztosítás

– A 90-es évek elején lezajlott lakásprivatizációs hullám során kialakult új tulajdonosszerkezet hatással van a biztosítási piacra is. A Generali-Providencia Biztosító elsőként kínált a társasházi közösségek számára komplett épületbiztosítást, mely magába foglalja a magántulajdonban lévő lakások és közös tulajdonban lévő épületrészek (pl. lépcsőház, pince, tetőtér stb.) biztosítását is. Ez nagymértékben segíti a lakóközösséget abban, hogy egy káresemény kapcsán minél egyszerűbben megkapják a kártérítést, mivel mindössze egy biztosítóval kell a kapcsolatot tartani. A mai biztosítási piacon még mindig kevéssé elterjedt ez a forma, a mintegy 85.000 többlakásos épületből mindössze 8500 épületet biztosítottak kompletten 1999. végéig. A Generáli-Providencia piacvezető szerepet tölt be az eddigi 3400 szerződéssel és közel 550 M Ft állománydíjjal.

– A Generali-Providencia Zalaegerszegi Kirendeltségének vagyonbiztosítási üzletágvezetőjét, Kis Kádi Gábort arra kérjük, hogy mutassa be a terméket.
– Egy társasház lakóközösségének tagjai nem csupán lakásukért, hanem az egész épületért felelősek, a keletkező károk több otthon értékeit és a közös helyiségeket is veszélyeztethetik. A kárrendezés folyamata gyakran nehézkes a lakók különböző biztosítottsága, valamint az egyéni ügyintézés miatt. E probléma megoldására kínáljuk többlakásos lakóépület-biztosításunkat. Megnyugtató, mert függetlenül az összes lakó, bérlő biztosítottságától az egész épület biztosítva van a pincétől a padlásig.
– Segítheti-e a termék a közös képviselő munkáját?
– Egyszerűbbé válik, mert az ügyintézés és a kárrendezés során egy társasággal kell a kapcsolatot tartania.
– Mit jelent ez árban a lakóknak?
– Olcsóbb lesz a díj a mennyiségi, kockázati és tartamengedmények miatt. Ezenkívül minden lakó önállóan dönthet saját ingóságainak biztosításáról.
– Mire nyújt fedezetet a módozat?
– Tűzkockázatokra, ezen belül a villámcsapásra (közvetlen és közvetett) és robbanásra. Elemi károkra: vihar, jégverés, hónyomás, szikla- és kőomlás, földcsuszamlás, ismeretlen építmény, üveg beomlása, ismeretlen jármű ütközése, földrengés, árvíz, felhőszakadás. Üvegtörés, mely tartalmazza az erkély-, loggiaüvegezést is, valamint a katedrál hőszigetelő és drótüvegekre is kiterjed.
A bővített biztosításunk a vezetékes víz kockázatokra is vonatkozik. Ezenkívül a kockázatok kiegészíthetőek a különleges üvegek üvegtörésével (pl. kopolit üveg), épület felelősségbiztosítással, lakóközösségek jogvédelem-biztosításával.
Továbbá a lakók választhatnak grátisz szolgáltatásaink közül is, melyek a következőek: tetőbeázási, kaputelefon-rongálási károk, közös tulajdonban lévő ingóságok biztosítása, vandalizmus kiterjesztése épületbejárati kapukra, közös tulajdonú helyiség falazatának összefestése, vandalizmus kiterjesztése lakások bejárati ajtajára.
– Tervez a Generali-Providencia akciót a társasházak számára 2000-ben?
– Igen. Idén ismét meghirdette cégünk a nyereményakcióját a társasházak számára. Ezen akcióban azok a lakóközösségek vehetnek részt, akik 2000. április 26-án érvényes biztosítással rendelkeznek társaságunknál. A sorsolás nyertesei akár 500.000 Ft-ig visszakaphatják az éves biztosítási díjukat. A megnyert összeget a ház állagának megóvására és az épület felújítására fordíthatják.
– Voltak-e már zalaegerszegi nyertesek a korábbi sorsolásokon?
– Tavaly és tavalyelőtt is 2–2 társasház nyerte vissza a biztosítása éves díját.
– Hol lehet érdeklődni a termékről?
– Zalaegerszeg, Kossuth L. u. 29/A. illetve a 313-088-as telefonszámon.

vissza az elejére