Millenniumi sportfesztivál

A fiatalok nem okoztak csalódást

Ha a foci pontozásos...

A terv megvalósult

Vereségek

Utcai focibajnokság


MILLENNIUMI SPORTFESZTIVÁL (I.)

Évek óta megrendezi az önkormányzat sportbizottsága a tavaszi, őszi sportfesztivált. A millennium jegyében ezúttal összevonták a két rendezvényt és 2000-ben csak egy sportfesztivál lesz, ez azonban egy hónapig tart. A rendezvénysorozat április 28-án kezdődött és május 28-án ér véget. 
Lapunk hétről hétre közli a programot, amely közül választhatnak a mozogni vágyók.Íme az „étlap”:

Május 9.

12.00: Millenniumi Kézilabda Kupa, Ady Endre-iskola tornaterme, 14.00: Millenniumi Kézilabda Bajnokság, Munkácsy Mihály Szakközépiskola.

Május 10.

14.00: Zalaegerszeg város I–III. kcs. atlétikai diákolimpia döntője, Sport u., 14.30: Marth Béla emlékverseny (Csány László Szakközépiskola mezei futóversenye), Zala-rét, 15.30: Városi és Körzeti teke CSB férfi, Sport u., 18.30: Millenniumi Sportfesztivál kosárlabda kupa, Ostoros K. Munkacsarnok.

Május 11.

14.00: Zalaegerszeg város I–III. kcs. atlétikai diákolimpia döntője, Sport u., 17.00: Nyílt sakknap, Csuti SK sakkterme (Kazinczy tér 4.), 15.00: Millenniumi Sportfesztivál kötélugró bemutató és verseny, Dísz tér.

Május 12.

13.00: Úszóverseny (József Attila-iskola), Fedett Uszoda, 14.30: Barátság Kupa (teke) női-férfi, Műbútor-pálya, 15.00: Millenniumi Kupa 2000 egyéni judoverseny, Dózsa György-iskola, 15.00: Nemzetközi Hidroterra teke Kupa női-férfi, Sport u. Tekecsarnok.

Május 13.

8.00: Nemzetközi Hidroterra teke Kupa női-férfi, Sport u. Tekecsarnok, 9.00: Millenniumi Sportfesztivál erőemelő bajnoksága, ZTE Súlyemelő Klub edzőterme, 14.00: Nemzetközi Millenniumi, öregfiúk nagypályás labdarúgótorna, Andráshida, sporttelep, 14.00: „Fut a Medve” általános iskolai futóverseny, Pannontej Rt. Zeg., József Attila-iskola, 14.00: Iskolai kötélugró verseny, József Attila-iskola.

Május 14.

8.00: Nemzetközi Hidroterra teke Kupa női-férfi, Sport u. TekecsarnokMájus 15.15.15: Tömegsport teke CSB, Sport u. Tekecsarnok.

vissza az elejére


Ismét élvonalban a ZTE RC

A FIATALOK NEM OKOZTAK CSALÓDÁST

  A ZTE férfi röplabdacsapata biztosan nyerte meg a bajnokságot az NB II Nyugati csoportjában. Zalaegerszeg első NB I-es szakosztálya egy év után ismét az NB I-ben szerepelhet. A javarészt utánpótláskorú játékosok bizonyították, lehet rájuk számítani a felnőtteknél is.

– A kiesésünket követően egyértelműen a fiatalítás mellett döntöttünk – hangoztatta Markó Gábor játékosedző. – De nem mondtunk le a visszajutás lehetőségéről sem. Sikerült két vasat a tűzben tartani, és nyugodtan mondhatom, egyetlen riválisunkat a Győri Dózsát biztosan előztük meg. 
Az egységes ZTE-ben példás csapatA ZTE RC bajnokcsapataszellem uralkodott. Igaz, mindenkinek voltak gyengébb és jobb napjai is, de ez nem látszott meg az együttes teljesítményén. Aki ismeri a csapatot és a sportágat, tudja, a ZTE rendelkezik egy olyan remek játékossal, mint a Mózer Zoltán, aki az egész bajnokság során meghatározó szerepet töltött be a csapatban. Igaz, a sikerhez a többiek is kellettek. 
– Az együttest javarészt fiatalok alkották – folytatta Mózer Zoltán, a ZTE ifjúsági válogatott ütője, a kék-fehérek bombázója. – Pályán kívül is jó barátok vagyunk, így nem csoda, ha a küzdőtéren mindent megtettünk a sikerért. Örülök, hogy a feljutásban jelentős szerepet vállalhattam. Jövőre érettségizek a Deák SZKI-ban, egy, vagy két évet még biztosan a ZTE-ben játszom. Aztán a többit majd meglátjuk. A csapatot két ütőjátékossal mindenképpen meg kell erősíteni, hogy bent tudjunk maradni az NB I-ben. De, ha több játékost sikerül a vezetésnek igazolnia, az sem lenne baj. A legnagyobb riválisunk a Győri Dózsa volt, tőlük hazai pályán ki is kaptunk, a másik vereségünket a görcsösség számlájára írom Székesfehérváron. 
– Megkapaszkodni legalább olyan nehéz lesz, mint visszajutni – állította Markó Gábor. – Ha a játékosok szorgalma, lelkesedése, kitartása megmarad, és legalább a négy kiszemelt játékosból kettőt sikerül leigazolnunk, jó esélyünk lehet a bentmaradásra. Egy magas centerre nagy szükségünk lenne, olyanra aki középen tudna játszani, és egy meghatározó szélső ütő kellene még Mózer Zoli mellé. akkor jó kis csapatunk lenne az NB I-ben. Az igazolásokkal sikerülne a terhet levenni Zoli válláról. Az jó, ha ilyen fiatalon húzóember valaki, de nem szeretném, hogy idő előtt kiégne. 
A javarészt utánpótláskorú csapatból távozó biztos lesz, hiszen a fiatalok többsége nemcsak jó sportoló, hanem jó tanuló is. Kormos Péter liberó távozik, s hogy a többiek közül hánynak sikerül a felvételije? Nem tudni. Augusztusra mindenesetre tisztázódnak a dolgok. A kiszemelt játékosok közül mind a négy fiatal, három korosztályos válogatott, ők sem csak a pénzért, hanem a továbbtanulási lehetőségért is szívesen igazolnának Egerszegre. A feljutást az egerszegi mag megtette. Sajnos a városban csak Kovács József tanár úr foglalkozik utánpótlás-neveléssel, ezért a röplabdabázis elég szűk. Eddig szerencséje volt a ZTE-nek, hogy a szűk merítés ellenére több tehetséges játékossal rendelkezett. Szeretnék elérni, hogy egy középiskolában is foglalkoznának az utánpótlás-neveléssel. A jövő útja mindenképpen a fiatalokra történő építkezés lehet.
– A szabályváltozások egyértelműen abba az irányba viszik a röplabdát, hogy eladható legyen – vélekedett Markó Gábor. – A klasszikus csapatsportágak közül ide kell a legkevesebb pénz a működéshez. Bizakodom, hogy sikerül olyan támogatót találnunk, amely segítségével megvalósíthatjuk az igazolási terveinket. Nem lesznek kiesési gondjaink, s a jó eredmények hatására idővel felzárkózhatunk a két nagy mögé. 
Az együttes csapatkapitánya Horváth Csaba, már sok mindent megélt a szakosztálynál. játszott ő az Extra Ligában, az NB I-ben, az NB II-ben most mutatkozott be.
– Nem volt ebben semmi rossz – mondta Horváth Csaba. – A fiatalok a sikerélmény mellett még rutint is szereztek az NB II-ben. Ha netán bentmaradunk, biztos jóval több vereséget szenvedtünk volna az első osztályban. Ezt a srácok nehezebben viselték volna. A feljutásban a csapaté az érdem, mindenki megtette a magáét. A fiatalok sokat fejlődtek, edzettebben várhatják az NB I-et. Két, három játékos azért kell, hogy biztosan bentmaradjunk az első osztályban. Mint a csapat legidősebb röplabdázója játékommal szeretnék ehhez hozzájárulni. Annyi edzésre már nem tudok lejárni, mint régen, azért a rutinommal segíthetek. Egy biztos, szeretem a röplabdát, és addig akarok játszani, amíg bírom. 

vissza az elejére


Labdarúgás

HA A FOCI PONTOZÁSOS...

Nyírség Spartacus–Zalahús ZTE 0-0
Nyíregyháza, 3000 néző. Jv.: Sápi.
ZTE: Vlaszák–Kocsárdi, Szabó I. Strasser, Filó–Bonchis, Nagy, Balog, Gaál–Sebők(Szőke), Róth (Győri, Szabó Cs.). Vezetőedző: Disztl László.
Értékel Sebők József, a ZTE játékosa: – Nyíregyházán, is jól játszottunk, akárcsak a Dunaferr ellen 70 percig. Az első félidőben ismét nem adtak meg javunkra egy 11-est. Fordulás után is volt két százszázalékos helyzetünk. Úgy látszik, a góllövés területén átok ül rajtunk. Pedig az MTK elleni találkozótól kezdve már rendre jól játszunk. ha a foci pontozásos játék lenne, biztos a dobogón végeznénk. A szabolcsi megyeszékhelyen ismét győzelmi esélyt szalasztottunk el. A hétvégén a létéért küzdő Diósgyőr ellen szerepelünk, bizakodom, hogy nemcsak jól játszunk, hanem nyerünk is. Bár én nem lehetek ott a pályán, mert Nyíregyházán begyűjtöttem 3. sárga lapomat. 

Megyei bajnokság A-osztály: Zalalövő–Miklósfa 1-2 (1-0), Pacsa–Nemesapáti 1-0 (1-0), Kemendollár–Csesztreg 2-2 (2-1), Becsehely–Teskánd 2-4 (1-3), Tótszentmárton–Zalaszentbalázs 0-2 (0-0), Zalaszentgrót–Felsőrajk 3-3 (1-0), Letenye–Rédics 1-2 (1-0), Zalaszentgyörgy–Gyenesdiás 0-1 (0-0). Megyei B-osztály: N. Elteco–Kiskanizsa 0-3 (0-1), Tófej–Zalaapáti 5-7 (3-0), Bázakerettye–Borsfa 5-1(3-0), Bocfölde–Lovászi 6-0(5-0), Sármellék–Mumor 3-0(2-0), Gellénháza–Galambok 4-3 (2-1), Z. Tungsram–Páka 5-2 (1-0), Becsvölgye–Gelse 4-0 (1-0).
Városkörnyéki bajnokság, I. osztály: Egervár–Hidroterra 2-1 (0-1), Kertváros–Pókaszepetk 3-3 (2-0), Babosdöbréte–Lakhegy 1-4 (0-3), HÖR Police–Hahót 2-0 (2-0), Páterdomb–Sárhida 1-2 (0-1), Botfa–Baktüttős 3-4 (0-2), Kutas-Söjtör 0-2 (0-1), Zalaszentiván-Csatár 5-0 (3-0). II. osztály: Zalacséb–Bagod 5-0 (2-0), Kustánszeg–Andráshida 2-3 (1-2), Kávás–Salomvár 2-0 (1-0), Alibánfa-Nagykapornak 1-0 (0-0), Zalaháshágy–Bak 2-1 (0-0), Zalatárnok–Németfalu 4-1 (1-1), Ságod–Szilvágy 1-2 (0-0). III. osztály: Nemesapáti II.–Nemesrádó 1-2 (0-2), Hagyárosbörönd–Petrikeresztúr 9-2 (5–0).

vissza az elejére


Először NB I-ben a ZTK

A TERV MEGVALÓSULT

  Talán megirigyelték a ZTE ZÁÉV női csapatának jó szereplését? Nem tudni. Egy azonban biztos, a Zalaegerszegi Teke Klub férfi csapata megnyerte az NB II-es bajnokságot. Városunk sporttörténetében tekében először szerepel az erősebb nem csapata az NB I-ben. A sikerről Takács Lászlót, a ZTK elnökét kérdeztük, aki egyben a csapat játékosa, és egyik szponzora is.

– A bajnokság megkezdése előtt a feljutást tűztük a csapat elé – így Takács László. – A tervnek persze voltak előzményei. Az elmúlt idény tavaszi fordulóiban a lehetséges 22 pontból 19-et szereztünk úgy, hogy a csapatnál nem történtek meg az erősítések. Ez a teljesítményünk bronzérmet ért, a gyengébb őszi idényt követően is. A 1999–2000-es szezonnak egyértelműen azzal vágtunk neki, hogy szeretnénk feljutni az NB I-be. Tervünk valósággá vált. 
– Minek köszönhető, hogy magabiztosan, több fordulóval a bajnokság befejezése előtt bajnok lett a ZTK?

A Zalaegerszegi Teke Klub aranyérmes együttese. Hátsó sor (balról): Németh Csaba, Györe Géza, Szabó József, Takács László, Baján János, Farkas József (edző). Első sor: Nemes Attila, Baranyai András, Németh János, Koltai László, Tamás Renátó, Farkas Imre.

– Hét ponttal, elég meggyőző fölénnyel nyertük a bajnokságot. Az idei idényre beláttuk, hogy a jövő a fiatalokkal képzelhető el. Az őszi szezon során Tamás Renátót igazoltuk le a Lovászi Bányásztól, tavasszal pedig Nemes Attilát a Gellénházi Olajbányásztól. Az őszi idényben inkább a idősebbek hozták a mérkőzéseket, de tavasszal, amikor volt egy-két holtpont a csapat játékában, a két fiatal sokat lendített az együttes teljesítményén. Egészséges versenyszellem alakult ki a csapaton belül, azért hogy kik alkossák a kezdő hatost. A két fiatal érkezése mindenkit nagyobb munkára ösztönzött, s ebből csak a csapat lehetett a győztes. Bizakodom, hogy Renátó és Attila reflektor- fénybe kerül. 
– Említette már a két fiatalt. rajtuk kívül kik tették a legtöbbet a feljutásért?
– Baján János, aki az idény legjobb játékosa lett. Remekül teljesített Györe Géza is. A többiek jó átlagot hoztak. Rangja volt bekerülni a csapatba. 
– A feljutás után jön a következő feladat: bentmaradni az NB I-ben. ehhez meg kell erősíteni a csapatot, vagy több edzéssel meg lehet felelni az első osztály elvárásainak?
– Legfontosabb feladatnak azt tartjuk, hogy a csapategységet ne romboljuk szét. Ezért úgy gondolkodunk, ha velünk hasonló tudású játékosokat igazolnánk, azzal még nem lesz jobb a minőség, de az egység megbomolhat. Úgy véljük, a jelenlegi keret is alkalmas lesz a feladat megoldására. Az első félév választ ad arra, reális volt-e az értékelésünk? Ha tévedtünk, akkor még menet közben is igazolhatunk. Nem szeretnénk kötéltáncosok lenni, ezért Újoncként a 12-es mezőnyben a 6–7. hely megszerzését tervezzük.
– Anyagiak?
– Már erre az évre kértünk támogatást Zalaegerszeg önkormányzatától, mert a feljutást terveztük. Az anyagi segítséget meg is kaptuk. Köszönjük azt is, hogy már előre gondoltak ránk, és NB I-esként a második félévben már nagyobb támogatást kapunk. Az első osztályra valóban több pénz kell. A vidéki mérkőzésekre az NB II-ben javarészt saját gépkocsikkal mentünk, és mi fizettük a benzint. Az első osztályban még az Alföldre is el kell utaznunk, költségeink növekedni fognak. Az élvonalban ifjúsági csapat indítása is kötelező lesz, tehát mindenképpen növelni kell a költségvetésünket. Remélem, mivel az NB I-be jutottunk, a Sport utcai csarnokot továbbra is ingyen használhatjuk. Ha még emellé az önkormányzat ad anyagi támogatást, a hiányzót mi előteremtjük, s méltóképpen képviselhetjük Zalaegerszeg városát az élvonalban.

vissza az elejére


Kosárlabda

VERESÉGEK

Flextronics ZTE–Klima Vill Kaposvár 88-99 (34-54)
Zalaegerszeg, 600 néző. Jv.: Szamos, Szlávik. NB I-es férfi mérkőzés, az 5-6. helyért.
ZTE: Bodrogi (15/9), Simon (12), Mészáros (13), Mujanovics (7/3), Bukva (19). Csere: Kámán (15/3), Béres (5), Kocsis (2), Képli (-). Vezetőedző: Heinrich Róbert.
Értékel Tóth József menedzser igazgató: – A vendégek a mérkőzés elején tetemes előnyre tettek szert. Ezután görcsössé vált a fiúk játéka, és már nem tudtunk fordítani. Bizakodom, hogy a somogyi megyeszékhelyen majd nekünk jön ki a lépés, s a harmadik mérkőzés dönt az 5. helyről, de ha mégsem sikerül, akkor is elégedett leszek, hiszen tavalyhoz képest előrelépett a csapat.


BSE ESMA–Zala Volán 75-58 (37-30)
Budapest, 100 néző. Jv.: dr. Smied, Kovács Z. NB I-es női mérkőzés, a 7–8. helyért.
Zala Volán: Völgyesi (2), Horváthné (7/3), Papp (17), Szőke (17/3), Csécs (11). Csere: Hersits (4), Horváth M. (-), Bedő (-), Sejber. Edző: Vertetics István.
Értékel Horváth Jenő, a Zala Volán ügyvezető elnöke: – Nyírő, Kitlinszkaja sérülés és betegség miatt nem játszhatott. Elég gyengén kezdtek a lányok, a BSE 16-1-re elhúzott, innen 17-17-re egyenlítettünk, és egy szoros első félidőt produkáltunk. Fordulás után ismét elhúztak a fővárosiak, igaz ekkor már a fiatalok is lehetőséghez jutottak. Vereségünk azt jelentette, hogy a bajnokságot a 8. helyen zártuk.

vissza az elejére


UTCAI FOCIBAJNOKSÁG

Az ISM és a Sünök SE szervezésében idén is megrendezik az utcai focibajnokságot. A torna egyik elődöntőjének helyszíne Zalaegerszeg, az együttesek a Városi Sportcsarnok előtti területen döntik el a továbbjutást. Az utcai focicsapatok május 12-14-én mérkőznek városunkban. A szervezők gyermek és felnőtt korosztályban rendezik meg a bajnokságot. A gyermekeknél az 1989. január 1-je után születettek játszhatnak. A felnőtteknél nincs megkötöttség. Nevezési díj gyerekeknél nincs, a felnőtteknél csapatonként 13 000 forint. A helyi tornák és az országos döntő – amelyet Budapesten játszanak – pénzdíjas. Az egerszegi dobogósok pénzdíja. Gyermek 60, 40, 30 ezer forint, a felnőtteké 100, 60, 40 ezer forint. A pesti döntő győztese 1 millió forintot kap.
Jelentkezni Nagy József Lászlónál, a 312-538-as telefonszámon lehet.

vissza az elejére


Kezdő oldal

ZalaEgerszeG

Zala Média online