Negyedik a ZTE TK

Megvan az első győzelem

Öt dobogós hely

Flextronics triatlon 2000

Megkezdte felkészülését a ZTE KK

Kifogták a "pecást"


Megfeleltek az elvárásoknak a nők

NEGYEDIK A ZTE TK

Nemrég fejeződött be a tenisz csapatbajnokság, az élvonalban városunk színeit a ZTE TK női csapata képviselte. A bajnokság során remekeltek az egerszegi lányok, és kiváló teljesítményt nyújtva a 4. helyen zárták a csb-t.

– A negyedik hely megfelel az elvárásoknak – hangoztatta Németh János, a csapat edzője. – Minden jelentős játékerőt képviselő együttessel játszottunk. A bajnok Malévval, a második Spartacussal, a harmadik Vasassal, és az 5. BSE-vel. Az előcsatározások során a BSE-t biztosan vertük, az MTK-t valóssággal lemostuk, de a Spartacus ellen is volt esélyünk, csak szoros csatában vesztettünk. A tavalyi együttes annyiban változott, hogy Somorjai Orsolya nem tudott hazajönni az USA-ból, helyette a kettes pályán Buronyi Ágnes szerepelt. Neki a kettes pálya kicsit erős volt, de így a többiek hátrább csúsztak a rangsorban, s könnyebben nyertek a hátsó pályákon. Tavalyhoz képest változott a csb időpontja, augusztus helyett júliusban lett megrendezve. Így az Amerikából hazatérőknek nem kellett külön készülniük a csb-re, hanem a bajnokságot követően elmehettek nyaralni. 
– A 4. helyért kik tették a legtöbbet?
– Az első pályán játszott Németh Tünde, ő egyenletes teljesítményt nyújtott, sőt egy bravúrra is futotta erejéből, legyőzte a világranglista 100. hely környékén tanyázó Marosi Katalint. A kettes pályáról már szóltam, mint már említettem Buronyi Ági tudását meghaladta. Kikapott minden mérkőzésen, de több találkozón is megszorította ellenfeleit. Csalódást ennek ellenére nem okozott, az erősorrend alapján erre számítottam. A hármas pálya Peitler Verának szintén erősnek bizonyult. Érettségire, felvételire készült, így nem tudott teljes mértékben a csb-re koncentrálni. Egyszer az MTK ellen sikerült nyernie. A négyes pályán Czink Melinda nagyon jól teljesített – bár sérülten érkezett hozzánk. A Spartacus elleni találkozón vesztett, utána minden találkozóját megnyerte. Az ötös pályán Németh Virág minden mérkőzését hozta. A hatos pályán Somorjai Luca az alapszakaszban minden mérkőzését megnyerte, a rájátszásban azonban vesztett. Összegezve: az egyes pályán szereplő lányom bravúrra is képes volt, a kettes, hármason gyengélkedtünk míg a négyes, ötös, hatoson szintén jól helyt álltunk. Ez eredményezte a 4. helyet, amely megfelelt az erőviszonyoknak. 
– Mit mutatnak a páros mérkőzések?
– A páros mérkőzéseken is jobban szerepeltünk, mint az elmúlt évben. Az előrelépés a lányok fejlődésével magyarázható. Főleg az alapszakaszban játszottak jól a hölgyek. A helyosztók során aztán kiderült, hogy a páros játékban azért a rutin sokat számít. Egy jó példa erre, hogy az egyesek után 3:3-ra álltunk a Malév ellen, és a párosokban kerekedett fölénk a fővárosi csapat. 
– A lányain – Tündén és Virágon – kívül kik voltak az ős ZTE-sek, és kik szerződtek csak a CSB-re? Mekkora az esélye annak, hogy ez a társaság együtt maradhat?
– A csapatban három egerszegi volt, a két lányom és Peitler Vera, valamint Somorjai Luca, a ZTE igazolt játékosa. A két vendégjátékos Czink Melinda és Buronyi Ágnes volt, akik csak a csb-re szerződtek hozzánk. Gyakorlatilag hat saját játékossal rendelkezünk. Hiszen a tartalékjátékosunk Szabó Ildikó saját nevelés. Az MTK ellen párosban játéklehetőséget kapott és Somorjai Lucával nyertek is. A légiósok közül Czink Melinda harmadik szezonját töltötte nálunk. Jól érzi magát a ZTE-nél, szerintem ő jövőre is nálunk játszik. Buronyi Ágnes ideiglenes megoldás volt, neki a kettes pálya erősnek tűnt. Nyílván a klub vezetése dönt majd, hogy számít-e rá jövőre vagy sem.

vissza az elejére


Labdarúgás

MEGVAN AZ ELSŐ GYŐZELEM

Zalahús ZTE–Vasas 3-2 (0-0)
Zalaegerszeg, 8000 néző. Jv.: Juhos.
ZTE: Turi – Kocsárdi, Strasser, Csóka, Kónya – Nagy L. (Cupik), Szabó II. (Bonchis), Balog, Róth – Sabo (Balázs), Waltner. Vezetőedző: Glázer Róbert.
Gólszerzők: Kocsárdi (11-esből), Róth, Balázs, illetve Pál, Pető.
Értékel Szabó II. Zsolt, a ZTE játékosa: – Hosszú kihagyás után tértem vissza a csapatba, utoljára a Rába ellen játszottam, akkor nyertünk. Azóta az elmúlt idényt is beleszámítva 10 találkozón nem éreztük a győzelem ízét. Visszatérésem ebből a szempontból remekül sikerült, hiszen a 11. találkozón végre nyertünk. Mondták is a csapattársaim, hogy jó kabala voltam, és ha rosszul is játszom a ZTE-ben, csak legyek a pályán, mert akkor mindig győzünk. Természetesen nemcsak ezen a jogon akarok helyet szorítani magamnak a kezdő 11-ben, hanem jó játékkal. A hosszú kihagyás meglátszott a teljesítményemen. Ötven percnél valamivel többet játszottam, ez visszatérésként bőven elég volt. Egy nagyon jó képességű Vasast győztünk le. Ennek a győzelemnek azonban igazán csak akkor lesz értéke, ha a soron következő találkozót hozzuk a Videoton ellen. Azon az összecsapáson a papírforma mellettünk szól. Reménykedem, hogy nyerünk, akkor kicsit fellélegezhetünk, és feledtetni tudjuk a szurkolókkal a gyengébb rajtot.


A megyei A-osztály eredményei: Kiskanizsa–Becsehely 1-2 (1-1), Kemendollár–Zalaszentbalázs 4-0 (1-0), Nemesapáti–Felsőrajk 2-3 (1-2), Zalalövő–Pacsa 1-1 (0-1), Bázakerettye–FC Napred 3-3 (0-1), Letenye–Keszthely 2-0 (1-0), Csesztreg–Rédics 0-3 (0-1) A Miklósfa–Sármellék találkozót később játsszák. Megyei B-osztály: Tófej–Gelse 3-2 (0-2), Zalaszentiván–Vonyarcvashegy 3-0 (1-0), Gyenesdiás–Mumor 0-1 (0-0), Gellénháza–Zalaszentgyörgy 2-1 (2-0), Zalaapáti–Zalaszentgrót 4-0 (1-0), Bocfölde–Becsvölgye 1-1 (0-0),Tormafölde–Galambok 2-2 (0-0), Bagola–Z. Tungsram 6-1 (3-0).


Szponzori szerződés a GRAWE-val

Újabb egyéves szerződést kötött a ZTE Rt.-vel, a labdarúgócsapatot működtető részvénytársasággal a GRAWE Életbiztosító Részvénytársaság. A két fél között a kapcsolat nem újkeletű, a biztosító cég elégedett volt az egerszegiekkel, így továbbra is ott lesz a ZTE-t támogató szponzorok sorában.

vissza az elejére


Atlétika

ÖT DOBOGÓS HELY

A 105. országos bajnokságot a Népstadionban rendezte a Magyar Atlétikai Szövetség. A büszke bajnoki cím mellett elismerést jelent dobogóra állni a győzelmi emelvényen, de aki döntőbe kerül, elmondhatja magáról, hogy élsportoló.

A Royal Sped Zalaegerszegi Atlétikai Club bebizonyította, hogy igazi sportegyesület, olyan amelyik egy-egy esélyes versenyzője gyengébb teljesítménye ellenére és helyére újat, fiatalabbat tud csatasorba állítani. Nagyon jól indult az OB zalaegerszegi szempontból.
A junior korú, Szabados Eszter 100 m gáton a felnőttek közt is bizonyított. 6. helyezésével és 15,13 mp-es időeredménnyel. Aztán jött az első igazi kellemes meglepetés. A vállalkozása mellett egyre nehezebben tudta Kovács György felvállalni az edzéseket, de kiválóan időzítették a formát edzőjével Kámán Ferenccel. A legjobbkor, a bajnokságon hozta az eredményt az utánpótlás korú zalaegerszegi gátfutó, aki 14,46 mp-es idővel életében először állhatott fel felnőtt bajnokságon a dobogó 3. fokára 110 m gáton.
A Royal Sped ZAC női 400-asai viszont sok örömöt okoztak drukkereknek, szakembereknek egyaránt. Gróf Andrea ebben az esztendőben újra magára talált, s már a felnőttek közt is bizonyított. Az Európa Kupán elért kiváló teljesítményét a magyar bajnoki döntőben nyújtott nagyszerű futásával koronázta meg. Az utánpótlás OB ezüstérem után a felnőtt OB-n is második lett, 400 m-en 54,86 mp-es eredménnyel. Balazsic Renáta is jól futott, s 54,96 mp-es idővel ő állhatott fel a dobogó 3. fokára. Mindkét versenyző edzője Kámán Ferenc. 200 méteren Bella Attila 21,32 mp-es idővel negyedikként ért célba. Ugyanezen a távon Balazsic Eszter is döntőbe került, ahol 24,88 mp-el 6. lett. Ray Szilvia szerezte 400 m gáton a Royal Sped ZAC második napi első érmét. A napi 8 óra munka mellett készülő atlétanő 60,12 mp-es idővel bronzérmes lett. (Edző: Sztipics László.) A Royal Sped ZAC 4x100-as férfi váltója Kovács György, Takács Gábor, Bella Attila, Kovács Ferenc összeállításban 41,90 mp-es jó időeredménnyel 4. helyezést szerzett.
Végül a zalaegerszegi négyesfogat új összeállításban állt rajhoz 4x100 m-en. A tinédzser korú Vagdal Orsolya remekül indította Farkas Bernadettet. A felső kanyarban Balazsic Renáta, a befejező helyen Gróf Andrea remekelt. A felnőtt válogatott Bp. Honvéd mögött 47,39 mp-es kiváló teljesítménnyel ezüstérmet nyert a Kámán Ferenc edző által felkészített kvartett.
Az OB krónikájához tartozik még, hogy az ifjúsági Németh Ildikó hármasugrásban 12,18 m-es teljesítményével 6. tudott lenni a felnőttek közt.
A Royal Sped ZAC teljesítményét a következőképp értékelték a klub elnökségi tagjai.
Tóth Zoltán elnök: – Mindig mondtam, hogy az atlétika csak látszólag egyéni sportág. Atlétáink remek csapatteljesítményt nyújtottak, hisz a gyengébb teljesítményt nyújtók helyére azonnal friss erők tudtak beállni.
Kondor Zsolt névadó szponzor, társelnök: – Jót tett volna a lelkemnek, ha legalább egy sportolónk kijut az olimpiára, de nem minden áron... Boldog vagyok, hogy a Royal Sped ZAC klubszintén továbbra is ott van a legjobbak közt. A fiatalok által hozott számos éremnek és döntős helyezésnek örülök, mert ez a tény biztató a jövő szempontjából.

vissza az elejére


FLEXTRONICS TRIATLON 2000

A Zalaegerszegi Triatlon Klub augusztus 13-án, a Gébárti-tó és környékén 10 órától megrendezi a Flextronics Triatlon 2000 versenyét. A viadalt négy futamban bonyolítják le, amelyet a szervezők a szponzorokról neveztek el. A 10 órakor induló Flextronics-futamban az ifjúságiaktól a veteránokig bezárólag mindenki indulhat, 12.10 perckor a serdülők rajtolnak a FŐ-ÉP-futam keretében. A Forest-futam 14.00 órától a gyermek korosztályt várja. A 15 órakor induló Flextronics futamban bárki elindulhat. 
Előnevezési határidő augusztus 10. Nevezési cím: Déri Miklós. 8900 Zalaegerszeg, Kinizsi 76/B. A verseny helyszínén 8 órától lehet nevezni.

vissza az elejére


MEGKEZDTE FELKÉSZÜLÉSÉT A ZTE KK

Hazai környezetben megkezdte felkészülését a ZTE KK. Nikola Lazics edző már az első foglalkozáson Cooper-tesztet futtatott a játékosokkal. A kék-fehérek szűkös anyagi lehetőségeik miatt végig hazai környezetben készülnek. Egyelőre csak az biztos, hogy szerepelnek a Városi Sportcsarnokban megrendezésre kerülő Göcsej Kupán. Más felkészülési tornára eddig nem hívták meg őket.

Az első edzésen már ott volt a Körmendről érkezett Csaplár Nagy Ervin és jugoszláv irányító Ivica Mavrenski. Próbajátékra érkezett a csapathoz az egykori körmendi nevelésű Vavra András, aki a legutóbbi szezonban a SoproniSzabadtéren is készülnek a ZTE kosárlabdázói. MAFC együttesében játszott. A legutóbbi bajnoki idényhez képest a ZTE együttese tovább fiatalodott. Simon Balázs, Sejo Bukva, Kocsis Zoltán, Samir Mujanovics, Bére Gábor távozásával egy kezdő ötösre való játékos igazolt át másik csapatba. Főleg a center poszton vált „lyukassá” a csapat. Egy külföldi meghatározó tudású játékos szerződtetése mindenképpen elkelne ezen a poszton. Állítólag erre szeptembernél előbb nem nagyon nyílik lehetőség. A ZTE KK Rt. vezetése folyamatosan tárgyal a Flextronics Részvénytársasággal a névhasználói szponzori szerződés megújításáról.
Mindenesetre a szurkolók féltik a csapatot, hiszen a riválisok folyamatosan erősítenek, a ZTE-nél ezt nem tapasztalják. Természetesen az optimisták bizakodnak, hiszen a bajnoki rajtig még bőven van idő.

vissza az elejére


A nők

KIFOGTÁK A "PECÁST"

A nemrég újjáalakult ZTE NB I-es női kosárlabdacsapatának vezetése Halász Istvánt, a kék-fehérek egykori játékosát, későbbi edzőjét nevezte ki a csapat szakvezetőjének. A népszerű „Pecás” dolgozott a kanizsai NB I-es férfi együttesnél is, de az utánpótlásvonal sem áll tőle távol. Pályafutása során először próbál szerencsét női csapatnál. A vezetőedzővel terveiről beszélgettünk.

– Kihívásnak tartom, hogy a lányokkal dolgozhatok, annak ellenére, hogy nem egy szenzációs állomány vár rám. A cél ismert, ezzel a kerettel kell(ene) bentmaradni az A-csoportban. Azt sem lehet biztosan kijelenteni, hogy sikerül. Egy jó képességű irányítóra és centerre feltétlenül szűkség lesz. A játékosállomány képességétől nagyban függ, hogy sikerülhet-e a megkapaszkodás. A keretben nagyon sok a fiatal, egy-két játékost leszámítva egyértelműen az utánpótláskorúak alkotják a csapatot. Nem áll tőlem távol az utánpótlás sem, hiszen ezen a vonalon éveken át dolgoztam.
– Női együttesnél viszont most dolgozik először. Mennyire jelent ez más feladatot önnek?
– Nézetem szerint a női és a férfi kosárlabda annyiban különbözik, hogy a játékot különböző neműek játsszák. Biztosan néha figyelembe kell vennem, hogy a női lélek törékenyebb, de úgy vélem, inkább a lányok játékát kell fiúsabbá tennem. Ez a nagyobb sebességben, az agresszivitásban mutatkozik meg. A menőbb együttesek PVSK, GYESEV, – de hozhatnék külföldi példákat is – keményebb, férfiasabb kosárlabdát játsszák. 
– Feltérképezte már a női mezőnyt? Ha igen, akkor ebben hová helyezné el a ZTE együttesét?
– Már próbálkoztam, de biztosat nem mondhatok, mivel az erőviszonyok átalakultak, és megszűnt az FTC női együttese. Négy kiváló képességű együttes biztosan lesz így is. Ebbe a kategóriába tartozik, a PVSK, a GYESEV, a Postás és a BSE. A középcsapatok is jelentősen megerősödtek. Itt a Diósgyőrre, a Kecskemétre, a Szekszárdra, a Szolnokra, gondolok. A ZTE a Debrecennel, a BEAC-cal, az OSC-vel, alkot egy csoportot a következő bajnokságban. 
– A felkészülés megkezdésekor öt játékosa volt. Az anyagiakat figyelembe véve hová szeretne igazolni?
– A már említett két posztra mindenképpen. A beígért négy próbajátékos közül három érkezett meg, őket már le is igazoltuk. Az elmúlt héten Zalakaroson voltunk edzőtáborban. Nagyon szeretném elérni, hogy rövid időn belül kialakulna a játékoskeret, amelyre a bajnokság során számíthatok.
– Jelent-e pluszt a munkája során, hogy ismét a ZTE-nél dolgozhat, ahol egykor játszott, s edzősködött?
– Nem jelent különösebb érzelmi pluszt, maximum annyit, hogy jó lesz Egerszegen dolgozni, hiszen itt élek. Ez a tény is nagyban közrejátszott abban, hogy elvállaltam a szakmai munka irányítását. Máshová is hívtak edzőnek, de igazából nem akartam a városból elmenni.
– Lesz-e segítője csapatnál vagy egyedül irányítja a csapat edzéseit?
– Nem volt ilyen kérésem a vezetők felé, de ha lenne is úgy tudom, a csapat költségvetése ezt egyébként sem bírná el. 

Az oldalt összeállítja:
Bedő István

vissza az elejére


Kezdő oldal

ZalaEgerszeG

Zala Média online