Csácsbozsoki fesztivál

Segítséget kér a Díszmadár Egyesület

Az első 50 év után


CSÁCSBOZSOKI FESZTIVÁL

A Csácsbozsoki Településrészi Önkormányzat, az Izsák Imre ÁMK és a Csácsbozsokért Alapítvány szervezésében került sor a hét végén a „CSÁFESZ 2000” fesztivál megrendezésére. Ennek keretében a bozsoki autóbusz-fordulónál játszóteret avatott dr. Gyimesi Endre polgármester Herkliné Ebedli Gyöngyi, a település önkormányzati képviselőjének társaságában (felvételünkön).
A kétnapos, színes program keretében Kresz-vetélkedő, kerékpáros ügyességi verseny, rendőrségi technikai eszközök bemutatója, bogrács főzőverseny és zenés szórakoztató műsor várta a csácsi és természetesen a zalaegerszegi lakókat is.
Szombaton este alapítványi bál, majd tűzijáték zárta a csácsbozsoki fesztivált.

vissza az elejére


Raktárhelyiség kellene

SEGÍTSÉGET KÉR A DÍSZMADÁR EGYESÜLET

 

Harmincegy éve hét taggal alakult meg városunkban a Díszmadár és Díszállattartók Egyesülete. Azóta folyamatosan működnek, és minden évben március 15-e környékén a Gönczi ÁMK-ban a gyermekek és a madárkedvelő felnőttek nagy örömére kiállítást rendeznek. 

– A jelenlegi taglétszámunk az aktív és pártoló tagokkal együtt harminc felett van – mondjta dr. Vörös Zéta, az egyesület elnöke. – Célunk, hogy a díszmadár-, díszállattartók tenyésztési eredményeiket megbeszéljük, emellett döntő hangsúlyt fektetünk, hogy a kiállítások révén a különböző világrészek egzotikus madarait bemutassuk, és a gyerekeket a természet szeretetére neveljük. Idővel szeretnénk iskolákba is eljutni, előadásokat tartani. Idén már 36. alkalommal rendeztük meg a díszmadár-kiállítást. Szervezetünk nonprofit alapon működik, a kiállítások bevételéből, tagdíjakból és különböző adományokból tartjuk fenn magunkat. A továbbiakban is szeretnénk megrendezni a kiállítást, de gondunk is akad, ugyanis problémát jelent számunkra az állványok és kalitkák tárolása. Mivel nonprofit szervezet vagyunk, ezért szeretnénk az önkormányzattól, vagy bárki mástól, ingyen egy 25–30 négyzetméteres raktárhelyiséget kapni, ahol a fent említett tárgyakat tárolni tudnánk. Gecse Lászlónak, a kulturális és idegenforgalmi bizottság vezetőjének írtam levelet, és támogatást kértem az egyesület számára. Bizakodom, hogy kedvező elbírálásban részesülünk, már csak azért is, mert a kulturális élethez hozzátartozik a mi tevékenységünk is. 
Az elnök még elmondta, hogy további tagok jelentkezését is várják az egyesületbe. Cím: dr. Vörös Zéta, 8900 Zalaegerszeg, Babits u. 1/5. Telefon: 324-195. A díszmadár egyesülettel szimpatizálók pedig az OTP-nél vezetett 11749008-20100023 számlaszámra fizethetik be adományaikat.

B. I.

vissza az elejére


Jubileumi nap a Zalahús Rt.-nél

AZ ELSŐ 50 ÉV UTÁN

 

A számvetés az első 50 évről, a jelentősebb állomások megemlítése egy röpke félórába belefért, Farkas Imre elnök-vezérigazgatónak, egyben egyik alapító tagnak ennyi idő kellett ahhoz, hogy szombat délután felidézze, a Zalahús Rt. hogyan vált egy kis pár fős vállalkozásból hazánk, sőt Közép-Európa egyik meghatározó élelmiszer-ipari cégévé. 

Így utólag szépnek tűnt minden, átélni, sikerrel végigküzdeni ezt az időszakot azonban nem volt gyerekjáték. Akik véghezvitték e feladatot, hogy a Zalahús Rt. megmaradt zalai cégnek, hogy elismertette a világ számos részén az itt élők szakmai és emberi felkészültségét, óriásit teljesítettek. 
A Zalahús Rt. jubileumi családi napján jelenlévők – vagy jó ezren – akik részben maguk is tevékeny résztvevői voltak az eredményeknek, néhány órára a múlt felidézése mellett azonban a jelen örömeinek hódolhattak: a bő ünnepi program remélhetően még inkább összehozta a cég dolgozóit, jelezve egy közösség életerejét, alkotókedvét, mely egyben a sikeres jövő záloga is lehet. 

vissza az elejére


Kezdő oldal

ZalaEgerszeG

Zala Média online