Játszóház

Boldogító igenek...

Matáv-játszótér

Árajánlat-kérés

Képviselői fogadóórák

Pályázat


JÁTSZÓHÁZ

Az Egyesített Bölcsődék Intézménye Napsugár utcai tagbölcsődéjében (Zalaegerszeg, Napsugár utca 32., Telefon: 313-568) az otthon nevelkedő bölcsődés korú kisgyermekek és szüleik részére felajánlja a napközbeni játszóházat és gyermekfelügyeletet.
Bővebb felvilágosítás és jelentkezés a helyszínen, a bölcsőde vezetőjénél.

vissza az elejére


Csúcsforgalom a házasságkötő teremben

BOLDOGÍTÓ IGENEK...

A tavaszi, nyári hónapok mindig is vonzották a házasulandókat, de ez évben – talán éppen a kerek 2000. évnek is köszönhetően – minden eddiginél több jegyespár fogadott egymásnak hűséget a most már külsőségeiben is megfelelő környezetet nyújtó, felújított házasságkötő teremben vagy a valamennyi adottságával erre kiváló helyet biztosító Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben.

– Nagy örömünkre, egyre nő a szertartások ünnepélyessége – tudtam meg Varga Borbálától, a Családi Intézet vezetőjétől. A párok döntő többsége időt szán arra, hogy az előkészületek során együttműködjön intézetünkkel, és mi magunk is minden segítséget megadunk ahhoz, hogy a bőséges kínálatból sikerüljön kiválasztani azt a műsor-összeállítást, amelyik legjobban kifejezi érzelmeiket, egyéniségüket, ami által valóban sajátjuknak érzik a szertartást. A művészeti közreműködők is tudásuk legjavát adva igyekeznek hozzájárulni ahhoz, hogy minden jelenlévő számára valóban életre szóló élményt jelentsen a házasságkötés pillanata vagy a gyermeknévadó ünnepség.
– Mekkora igény van ma a névadó ünnepség megrendezésére?
– Ezek a bensőséges családi ünnepek nem veszítettek jelentőségükből. Az új jövevény érkezése olyan nagy öröm, hogy nem lehet eléggé ünnepelni, így az sem ritka, hogy azok a családok is elhozzák névadóra kisgyermeküket, akiknél már megvolt a templomi keresztelő. Gyakori eset az is, hogy ahol rövid időn belül érkezik meg a két baba, együtt hozzák el a testvéreket. Szép hagyomány Zalaegerszegen, hogy a névadó ünnepségünkön részt vett kisgyermekek sorsát továbbra is figyelemmel kísérjük, és köszöntjük őket iskolába lépésük alkalmából. Ez évben szeptember 2-án délelőtt 10 órakor a házasságkötő teremben látjuk vendégül azokat a 6. évüket betöltő apróságokat, akikkel évekkel ezelőtt névadó ünnepségen találkozhattunk. Jó érzés, hogy a családok bizalommal fordulnak hozzánk, ha életük kiemelkedő eseményeit méltó módon szeretnék megünnepelni.

vissza az elejére


MATÁV-JÁTSZÓTÉR

Zalaegerszegen, a Vizslaparkban szeptember 2-án, szombaton délelőtt 10.30-kor MATÁV-játszótér kerül átadásra. Az országban eddig kilenc helyszínen adtak át gyermekprogramok keretében MATÁV-játszótereket.
Az egerszegi eseményen Reiner Ágoston igazgató ajánlja a város figyelmébe az európai szabvány szerint megfelelő kivitelezésben készült játszóparkot, melyet hivatalosan dr. Gyimesi Endre polgármester vesz át. 

vissza az elejére


ÁRAJÁNLAT-KÉRÉS

a zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium főépület párkánya felújítási munkáinak elvégzésére

A Zrínyi Miklós Gimnázium főépületének gipsz párkányelemei balesetveszélyessé váltak, több ízben veszélyeztették az ott közlekedők testi épségét illetve a parkoló autókat.
Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata ez évi költségvetésében jóváhagyta ezen cél megvalósításának pénzügyi előirányzatát.
A tornaterem megépítésével, a bővítménnyel csatlakozó részen a párkányrész javítása részben megtörtént, most szükségessé vált további párkányrészek kijavítása is.
Az elkorhadt deszkázat és stukatór cseréjén túl az esővíz-elvezető csatorna javítását is el kell végezni. Biztosítani kell a hiányzó, esetleg törött cserepek pótlását úgy, hogy a vízelvezetés az ereszcsatornába megoldott legyen.
A hiányzó gipsz párkányelemeket újra kell önteni, megnyugtatóan rögzíteni. A meglévő elemek rögzítését egyenként meg kell vizsgálni, és a szükséges javításokat el kell végezni.
A párkányrész újravakolása után a fa (deszkázat), és a fém (ereszcsatorna) felületek mázolását is el kell végezni a homlokzat festésével együtt.
A munkák azonnal kezdhetők.
Az ajánlatokat a Polgármesteri Hivatal Magasépítési és Ingatlangazdálkodási Csoportjához kérjük benyújtani (328-as szoba ) két példányban , „Zrínyi párkányjavítás 2000” jeligével, 2000. szeptember 8-án (pénteken) 9.00 óráig. 
A felújítási munkával kapcsolatban Nédár György csoportvezető ad felvilágosítást az 502-130-as telefonszámon.
Eredményhirdetés: 2000. szeptember 15-én (pénteken) 9.00 órakor a hivatal 328-as szobájában. 
A fentiek alapján kérjük az ajánlatokat a megadott határidőig benyújtani. 
ZALAEGERSZEG MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATAL 
8900 Zalaegerszeg, Kossuth Lajos u. 17–19.Tel.: 502-100 Fax: 311-474

vissza az elejére


KÉPVISELŐI FOGADÓÓRÁK

vissza az elejére


PÁLYÁZAT

Eladó ipari terület,
Bérelhető helyiségek

Ipari terület:

  1. Zalaegerszeg, Sport utcában a 2723/10 hrsz-ú 3966 m2 nagyságú területét az önkormányzat összesen 14.900.000 Ft-ért értékesíti. A kikiáltási árból a telek ára 11.900.000 Ft, míg az épület bruttó ára 3.000.000 Ft. A telek önkormányzati tulajdonú, az épület a VG Kft. tulajdonában van.
  2. Zalaegerszeg, Balatoni út melletti 2735/4 hrsz-ú 2920 m2 nagyságú területét az önkormányzat 17.400.000 Ft-os kikiáltási áron értékesíti.

Az 1. és 2. pont alatti ingatlanra pályázóknak az 1/1997. (II. 6.) sz. önkormányzati rendelet értelmében bánatpénzt kell fizetniük, amely a kikiáltási ár 10 százaléka. A bánatpénz összegét sikeres pályázat esetén a vételárba beszámítjuk, egyébként pedig visszafizetésre kerül az elbírálástól számított 15 napon belül.
A pályázat nyertese az, aki a licitáláskor a legmagasabb vételi ajánlatot teszi.
A pályázatokat „Ingatlanvétel” jeligére zárt borítékban az Önkormányzat Magasépítési és Ingatlangazdálkodási Csoportjához kell eljuttatni vagy a portán leadni. (Zalaegerszeg, Kossuth Lajos u. 17–19. II. emelet 209. szoba, Telefon: 92/502-129, vagy 92/502-130)

3. Bérbe adó helyiségek:

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata bérbe adja 3 éves határozott időtartamig az alábbi ingatlanokat:
Bérbe adható pincék és raktárak (induló bérleti díj: 400 Ft/m2/hó + áfa);

4. Bérbe adható üzlet, illetve irodahelyiség (1.000 Ft/m2/hó + áfa)

Ennél a helyiségnél a szükséges átalakítás, felújítás költségeinek 75%-át a nyertes, bérlő lelakhatja, illetve ezen összeg bérbeszámításra kerül. Az épület homlokzata városképileg védett, az nem bontható meg. Az építési engedély beszerzése a bérlő feladata.

5. Bérbe adható műhelyek (induló bérleti díj 1.000 Ft/m2/hó + 25% áfa)

6. Bérbe adható garázsok

A bérbe vehető helyiségeknél, üzletnél és garázsnál a versenyeztetés tárgya a havi bérleti díj összege.
A pályázat nyertese az a személy, aki a licitálás során a legmagasabb összegű bérleti díj megfizetését vállalja.
A helyiségek előzetes egyeztetés alapján megtekinthetők. A megtekintést a bérlemények kezelőjétől a LÉSZ Kft.-től (Zalaegerszeg, Kert u. 39. sz. Telefon: 312-730) lehet kérni.
A bérleti szerződéseket 15 napon belül kötjük meg.
A pályázóknak 5.000 Ft összegű bánatpénzt kell fizetniük, amely az elbírálás után a pályázó részére visszafizetésre kerül. (A befizetési csekk a hivatal portáján vagy a 209-es szobában vehető át.)

A pályázatoknak az alábbiakat kell tartalmazniuk: 

A pályázatokat „Ingatlanvétel” vagy „Garázs” vagy „Helyiségbérlet” jeligével, zárt borítékban az Önkormányzat Magasépítési és Ingatlangazdálkodási Csoportjához kell eljuttatni. (Zalaegerszeg, Kossuth L. u. 17–19. sz. II. em. 206. szoba vagy a hivatal portáján lehet leadni.)
A pályázat kiértékelésének időtartama alatt a bírálóbizottság jogosult a pályázóktól (ajánlattevőktől) adatokat (nyilatkozatokat) kérni, illetve tárgyalásokat folytatni. A bírálóbizottság jogosult a pályázatokat – az elbírálás napján is – esetlegesen érvénytelennek nyilvánítani.
A kiíró jogosult a pályázati kiírást módosítani, illetve visszavonni.

A pályázatok beadási határideje: 2000. szeptember 13. (szerda) 12 óra.
A versenytárgyalás időpontja: 2000. szeptember 15-én (péntek) 9.00 órakor
az eladó területeknek, míg 10.00 órakor a bérbe adó helyiségeknek, üzleteknek, műhelyeknek és garázsnak.
Helyszíne: Polgármesteri Hivatal IV. emeleti 401. sz. terme.

Részletes információt a Műszaki Osztály Magasépítési és Ingatlangazdálkodási Csoportja ad.
Cím: Zalaegerszeg, Kossuth L. u. 17–19. II. em. 209. szoba. Telefon: 502-129, vagy 502-130.

vissza az elejére


Kezdő oldal

ZalaEgerszeG

Zala Média online