Szurgut napja

Fogadóóra-változások

Befejeződött a kátyúzás

Munkanélküli, szakképesítéssel nem rendelkező fiatalok!

Még egyszer az útlevélről!

Ösztöndíj-pályázat

Ünnep Ságodban

Versenytárgyalási felhívás

Pályázat munkakör betöltésére


Szurgut napja

Színvonalas programokban, emlékezetes pillanatokban lesz részük mindazoknak, akik 2001. július 13-án ellátogatnak szibériai testvérvárosunk, Szurgut bemutatkozására.
Két helyszínen mutatják be műsorukat az ifjúsági kórusok, zenekarok és táncegyüttesek, így 16.00 órától a Gébárti Termálfürdőnél felállítandó szabadtéri színpadon, majd 18.30-tól a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben. (Rossz idő esetén a szabadtérre tervezett programok is a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben zajlanak.) 
Szurgut város képzőművészeti kiállítását dr. Gyimesi Endre, Zalaegerszeg polgármestere és Jakov Szemjonovics Csernyak, Szurgut alpolgármestere ajánlja az érdeklődők figyelmébe. 
A nap záróakkordjaként 19.00 órától komolyzenei hangverseny veszi kezdetét, amelyen orosz és nyugat-európai klasszikus művek csendülnek fel egy kamarakórus, egy gitárzenekar és egy szimfonikus zenekar előadásában. 
Az előadásokra a belépés díjtalan, minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.

vissza az elejére


Fogadóóra-változások
  • Török Zoltán önkormányzati képviselő 2001. július 11-én (szerdán) 18.00 órától tartja fogadóóráját a Kinizsi Pál Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium épületében. Ugyanitt tartja nyilvános ülését 19.00 órától a páterdombi településrészi önkormányzat.
  • Dékány Endre önkormányzati képviselő augusztus hónap első hétfőjén 16.00–17.00 óra között a ZALATERV székházában (Stabil Kft. iroda, Kosztolányi út 14. III. emelet) várja fogadóóráján a hozzá fordulni szándékozókat.

vissza az elejére


Befejeződött a kátyúzás

 

A szerződésben rögzített határidő előtt befejeződtek a kátyúzási munkálatok a város közútjain. A lefolytatott közbeszerzési pályázatot követően – a munkálatok mielőbbi elvégzése érdekében – egyidejűleg több cég dolgozott az útburkolatok javításán. 

Az úthibák méretétől és az útburkolat jellegétől függően különféle eljárásokat alkalmaztak: így a STRABAG Kft. végezte a nagyfelületű aszfaltozást gépi bedolgozással, a HOFFMANN Rt. a külterületeken gyógyította a téli időjárás és a gyenge pályaszerkezet okozta sebeket, a belvárosban szükséges javításokkal az UTPLAN Kft. foglalkozott, míg a bazaltzúzalékkal történő javításokat az Interútépítő Kft. végezte el.
A polgármesteri hivatal útépítő és közlekedési csoportjának munkatársai folyamatosan ellenőrizték a munkafolyamatok megfelelő minőségben történő elvégzését.
Amint azt Kámán István, a csoport vezetője elmondta, sajnálatos, hogy 2001-ben a korábbi éveknél kevesebb pénz állt rendelkezésre – összességében mintegy 30 millió forintot költhettek erre a célra –, így néhány kisebb forgalmú, külterületi útszakaszon nem kerülhetett sor a javítások elvégzésére. Reményeik szerint a jövő évben a költségvetés ezekre a munkálatokra is elegendő forrást biztosít.

vissza az elejére


Munkanélküli, szakképesítéssel nem rendelkező fiatalok!

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Cigány Kisebbségi Önkormányzata az általános iskola 8 osztályát elvégzett, munkanélküli fiatalok részére az alábbi képzési és foglalkozási lehetőségeket kínálja:

Egyéves szakmai képzés
2001. június 1-től 2002. augusztus 1-ig.


A tanév végére a tanulók megszerzik az utcai szociális munkás, és az OKJ-s szociális gondozó és ápoló képesítést.
A részvétel feltételei:
– Regisztráltatják magukat a Munkaügyi Központ lakóhely szerinti kirendeltségén
– Egészségügyi alkalmasság az adott szakma elsajátításához.
A sikeres vizsgát követően a Cigány Kisebbségi Önkormányzat segíti a hallgatók elhelyezkedését.
A képzés a résztvevők számára ingyenes.
Jelentkezni és érdeklődni lehet: Cigány Kisebbségi Önkormányzat Zalaegerszeg, Pázmány Péter út 14. Telefon: 347-351.

 vissza az elejére


Még egyszer az útlevélről!

– Mi szükséges a kiállításához?
– A postán beszerezhető útlevélkérő lap, 18 és 70 év között 5 éves lejárati idő esetén 4.000 forintos, 10 éves lejárati idő esetén 6.000 forintos, e két életkor alatt és fölött 1.000 forintos illetékbélyeg, két darab – egy évnél nem régebbi – 3,5 X 4,5 cm-es fénykép, ami lehet fekete-fehér is. Az ügyintézéshez feltétlenül szükséges a személyi igazolvány és a régi útlevél.
Akinek elveszett vagy megsemmisült az útlevele – függetlenül attól, hogy még érvényes volt-e vagy sem – dupla illetéket kell fizetnie. Amennyiben az útlevelet ellopták, igazolni kell a rendőrségi eljárás megindítását.
– Hol történik az ügyintézés?
– Az útlevelekkel kapcsolatos ügyintézés nem az okmányiroda felőli bejáraton, hanem továbbra is a polgármesteri hivatal földszintjén, a főbejárattól balra lévő irodahelyiségnél történik.
Az ügyintézők hétfőn, kedden, csütörtökön és pénteken 8.00 órától 12.00 óráig, szerdán 13.00 órától 18.00 óráig állnak az ügyfelek rendelkezésére.
Telefon: 502-100 vagy 502- 295. 

vissza az elejére


Ösztöndíj-pályázat

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Cigány Kisebbségi Önkormányzata tájékoztatja az érintetteket, hogy a felső-, közép- és általános iskolások részére meghirdetett ösztöndíj- pályázatokkal kapcsolatban információkkal, adatokkal áll rendelkezésre ügyfélfogadási időben a Cigány Kisebbségi Önkormányzat irodája. (Zalaegerszeg, Pázmány Péter út 14. Telefon: 347-351.

vissza az elejére


Ünnep Ságodban

A Ságodi Óvoda, fennállásának 10. évfordulója alkalmából egész napos programot szervezett a városrészben június 2-án.
Gazdag kulturális, sport-, kézműves programok vártak minden érdeklődőt.
Hajnaltól borjú forgott a nyárson, mely látványosságnak sem volt utolsó. Az óvoda ünnepi tanévzáró műsorán szereplő kalapos és üveges tánc vastapsot kapott.
Ezt követően több mint 100 fellépő következett: az andráshidai Igazgyöngy Hagyományőrző Egyesület, a botfai Válicka Citerazenekar, Egészség Egyesület aerobikosai, a Zalaszentbalázsi Népdalkör és Csanaki Attila zsonglőr. Az apróságok betekintést nyerhettek a gyöngyfűzés, sókerámiázás, üvegfestés, fafaragás technikájába. A rendezvényt utcabál zárta.
Az óvodát támogató lakosok nagy összefogásról tettek bizonyságot a szervezés során. Köszönjük segítségüket.

Kovács Józsefné tagóvoda-vezető 

vissza az elejére


VERSENYTÁRGYALÁSI FELHÍVÁS

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala egyfordulós versenytárgyalást hirdet

a ZALAEGERSZEG-ERZSÉBETHEGY, MEGLÉVŐ MŰVELŐDÉSI HÁZ FELÚJÍTÁSI, BŐVÍTÉSI ÉS TETŐTÉR-BEÉPÍTÉSI MUNKÁINAK KIVITELEZÉSÉRE

Az ajánlat készítéséhez rendelkezésre áll a részletes kiírási dokumentáció.
A kiírási dokumentáció Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Műszaki Osztály, Magasépítési és Ingatlangazdálkodási Csoportjánál (Zalaegerszeg, Kossuth u. 17–19. 328-as szoba) vehető át 2001. július 03-tól július 09-ig, naponta 8.00 és 12.00 óra között.
Az ajánlatokat zárt, cégjelzés nélküli borítékban, 2 példányban, „Erzsébethegy, művelődési ház átalakítása” jeligével ellátva, az eredeti és a másolati példány megjelölésével kérjük benyújtani az alábbi címre: Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Műszaki Osztály, Magasépítési és Ingatlangazdálkodási Csoport, Zalaegerszeg, Kossuth u.17–19. 328-as szoba.

Az ajánlatok beadási határideje: 2001. július 13. (péntek) 10.00 óra.
A nyitótárgyalás időpontja:
2001. július 13. (péntek) 10.10 óra, helye a hivatal 101-es terme.
Az eredményhirdetés időpontja:
2001. július 20. (péntek) 10.00 óra, helye a hivatal 101-es terme.

Kiíró az ajánlatkészítés ideje alatt július 10-én (kedden) 10.00 órakor a helyszínen konzultációs lehetőséget biztosít az ajánlattevők részére. A konzultáción a részvétel az ajánlattevő számára kötelező.
A versenytárgyalási felhívással kapcsolatos egyéb feltételeket a részletes kiírási dokumentáció tartalmazza.
További felvilágosítás a Magasépítési és Ingatlangazdálkodási Csoportnál, Kondákorné Simon Ildikó műszaki főmunkatársnál kapható. (Tel.: 92/502-130, Fax.: 311-474).

vissza az elejére


Zalaegerszeg Megyei Jogú Város jegyzője pályázatot hirdet a Polgármesteri Hivatal polgármesteri irodájában

pénzügyi-gazdasági belső ellenőr munkakör betöltésére.

Pályázati feltételek:
– közgazdasági szakmacsoport felsőoktatási intézményeiben szerzett egyetemi, főiskolai végzettség,
– 2 év költségvetési gyakorlat 
– büntetlen előélet
– magyar állampolgárság
– cselekvőképesség

A pályázat elbírálásánál előnyt jelent a közigazgatási gyakorlat

A pályázathoz csatolni kell:
– végzettséget tanúsító okiratok másolatát
– szakmai önéletrajzot
– 3 hónapnál nem régebbi erkölcsi bizonyítványt

A pályázatok benyújtásának határideje: 2001. július 23.
A pályázatok elbírálásának határideje: 2001. augusztus 22.

Az állás a pályázat elbírálását követően azonnal betölthető.
Az illetmény megállapítására a köztisztviselők jogállásáról szóló módosított 1992. évi XXIII. tv., valamint Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 9/1996. (III. 21.) számú rendelete alapján kerül sor.
A pályázatokat Zalaegerszeg megyei jogú város jegyzőjéhez (Zalaegerszeg, Kossuth Lajos út 17–19.) kell benyújtani.
A pályázatokkal kapcsolatban bővebb felvilágosítás dr. Tóth László jegyzőtől a 92/311-282-es, telefonon kérhető.

vissza az elejére


ZalaEgerszeG

Zalaegerszeg város honlapja

Zala Média online