Pályázati felhívás adósságkezelési programra

Diákok Franciaországban

III. Turisztikai összefogás Zala megyében

Téma: az EU bővítése

Pályázat az önkormányzat vagyonbiztosítása tárgyában


Pályázati felhívás adósságkezelési programra

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata Lakhatásért Közalapítványa pályázatot hirdet a város azon lakóinak megsegítésére, akik önhibájukon kívül szociálisan nehéz helyzetbe kerültek, közüzemi díjaikat nem, vagy csak nagy nehézségek árán képesek fizetni, és emiatt létfenntartásuk, lakhatásuk veszélybe került.
A közalapítvány visszatérítendő és vissza nem térítendő támogatással segíti a lakáshitel-, lakbér-, illetve közüzemidíj-hátralék felszámolását, az egyedi fogyasztásmérő felszerelését.
A támogatás iránti kérelmet a kuratórium elnökének címezve, a közalapítvány székhelyén, a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatnál (Kiss utca 8.) lehet benyújtani.
A pályázattal kapcsolatban részletes felvilágosítást a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat munkatársai adnak.
Ebben évben a beérkezett pályázatokról a kuratórium negyedévente dönt.

vissza az elejére


A testvérvárosi kapcsolatok jegyében...

Diákok Franciaországban

Négy ország fiataljai teljes egyetértésben.Immár hagyományosnak tekinthető utazás részese volt az a tizennégy zalaegerszegi diák, aki lengyel, francia és német fiatalokkal együtt tölthetett el két felejthetetlen élményekben gazdag hetet Franciaországban.
A zalaegerszegi fiatalok németországi testvérvárosunk, Marl meghívására érkeztek Creilbe, mely két város ugyancsak több évre visszatekintő testvérvárosi kapcsolatot tart fenn egymással. Ugyanezen baráti kapcsolat jegyében az elmúlt év nyarán Magyarországon töltöttek együtt szép napokat a német, lengyel, francia és magyar fiatalok. A franciaországi nyaralás élményeiről több oldalas beszámolót készítettek a résztvevők, amelyből ezúttal adunk rövid ízelítőt.
A magyar diákcsapat először Marl városába érkezett, ahonnan német barátaikkal együtt utaztak tovább Franciaországba, s itt csatlakoztak hozzájuk a lengyel fiatalok. A kölcsönös bemutatkozást követően Párizs volt az úticél, ahol közösen ismerkedtek a város nevezetességeivel. Nagy élményt jelentett számukra Eurodisney, ahol többek között Micimackó, Csipkerózsika, Nemo kapitány hajója és számtalan izgalmas játéklehetőség várta a csoportot. A táborhely a Francia Alpokban volt, itt több mint egy hetet tölthettek el a fiatalok. A szervezők rendkívül változatos, izgalmas programot állítottak össze, amelyben a városnézés, hajókirándulás, egész napos hegyi gyalogtúra, úszás, hegyi kerékpározás és szabadtéri sportok mellett bőségesen jutott idő egymás országainak, szokásainak, ételeinek játékos formában való megismerésére. A búcsúestre minden ország csapata műsorral készült, csokorba kötve az adott ország jellegzetességeit. A zalaegerszegi diákok természetesen a magyar népdal- és néptánckincsből adtak nagy tetszéssel fogadott ízelítőt.
A sok közös élmény valódi közösséggé formálta a kis nemzetközi csapatot, amelynek tagjai tovább ápolják a talán egész életre szóló baráti kapcsolatokat, határainkon túl is öregbítve ezzel Zalaegerszeg hírnevét.

vissza az elejére


III. TURISZTIKAI ÖSSZEFOGÁS ZALA MEGYÉBEN

– TALÁLKOZÓ ÉS KONFERENCIA –

Zalaegerszeg megyei jogú város 2001. október 19–20-án rendezi meg a III. Turisztikai összefogás Zala megyében elnevezésű idegenforgalmi konferenciát.

Előadások témakörei:
Október 19.


– Turizmus Magyarországon 2001. A Széchenyi-terv hatása az idegenforgalmi fejlesztésekre
– Pannon Termál Klaszter – a nyugat-dunántúli és balatoni turisztikai régió gyógy- és termálfürdőinek összefogása
– A 2002-es utazás kiállítás díszvendége: Nyugat-Dunántúl

Október 20.

– Kastélyok, kúriák Magyarországon és a régióban
– Tükör felénk – a magyar turizmus egy külföldi, de vállalkozásaiban Magyarországon is érdekelt szakember szemével
– Jelen és jövő az utazási irodák mindennapjaiban
– A marketing fontossága az idegenforgalom területén

A konferencia ajánlott a turizmus irányításában dolgozóknak illetve minden érdeklődőnek. 
Előadások helyszíne: Hotel Balaton
A kétnapos rendezvényen kötetlen beszélgetések, szórakoztató és kirándulóprogramok is várják a résztvevőket.
Érdeklődni: Dr. Selmecziné Belléncs Andrea, a polgármesteri hivatal idegenforgalmi referense, tel.: 502-100/247 mellék.

 vissza az elejére


Nemzetközi ifjúsági szeminárium Klagenfurtban

Téma: az EU bővítése

 

2001. az európai nyelvek éve. Ennek jegyében 17 ország 37 városának 16 nyelvet beszélő fiataljai találkoztak szeptember elején Klagenfurtban, hogy egy ifjúsági szeminárium keretei között tanuljanak egymásról, egymástól. A kapocs, ami összekötött mindannyiunkat: az Európai Unió, illetve a 2003-ra tervezett keleti-európai bővítés. Mind a 12 felvételre váró ország (Csehország, Lengyelország, Szlovákia, Szlovénia, Magyarország, Románia, Észtország, Litvánia, Lettország, Ciprus, Málta, Bulgária) elküldte 2–2 diákját, a Közösséget pedig Dánia, Németország, Hollandia, Olaszország és természetesen Ausztria 2–2 fiatalja képviselte. Nagy örömömre szolgált, hogy Pintér Barbarával együtt ketten képviselhettük Magyarországot – és persze Zalaegerszeget, Klagenfurt testvérvárosát. 

A szeminárium során előadást hallgattunk meg valamennyi pályázó országról, történelmükről (különösen hasznos volt ez a balti államok, Ciprus és Málta esetében, róluk ezelőtt sokkal kevesebbet tudtunk), kultúrájukról, jelenlegi belpolitikai viszonyaikról, gazdaságukról, és nem utolsósorban arról, hogy hol tartanak a csatlakozási tárgyalásokkal. Megtudtuk, hogy Magyarország – Ciprussal holtversenyben- első helyen áll a lezárt fejezetek számát tekintve (29 megkezdett fejezetből 22-t teljesítettünk), így szinte biztos, hogy 2002-ig minden tárgyalást lezárunk, s 2003–2004-re teljes jogú tagjaivá válunk az Európai Közösségnek. 
Különösen fontos az, hogy mindennek Magyarország lakosai is tudatában legyenek, hiszen elért sikereinkért mindannyian megküzdöttünk, s ahogy dr. Harald Trettenbrein, az Európai Közösség bécsi képviselője mondta, a felkészülés egyik elengedhetetlen követelménye az emberek tájékoztatása. S ez bizony nem Brüsszelen, hanem sokkal inkább a helyi közösségeken múlik. S hogy senki ne keseredjen el a hosszú felkészülési idő miatt, dr. Wolfgang Wolte nyugtatta meg minden felvételre váró ország képviselőjét: a felkészüléssel töltött idő nem elvesztegetett, hisz az ország ezalatt dinamikusan fejlődik, s fontos rászánni a tárgyalásokra a kellő időt, hogy megtaláljuk a legjobb megoldást. S mint sugárzó optimizmussal mondta: „a felvételre várni mindenképpen izgalmasabb, mint a Közösség tagjának lenni“. S ő igencsak illetékes ebben a témában, hiszen ő vezette Ausztria csatlakozási tárgyalásait, mielőtt az ország 1995-ben az unió tagjává vált. 
Ezek szerint minden jogunk megvan arra, hogy bízzunk a közeli csatlakozásban, az utánunk következő országokkal (Szlovénia, Csehország, Lengyelország) együtt. A szemináriumon sok újdonságot hallottam, számomra korábban kevésbé ismert országokról tanultam, s számos barátot szereztem Európa országaiból. Én magam is reménykedem abban, hogy nem is olyan sokára velük együtt én is egy egységes Európa teljes jogú polgára leszek.

vissza az elejére


Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata pályázatot hirdet

zalaegerszegi kirendeltséggel rendelkező
biztosítótársaságok részére
az önkormányzat vagyonbiztosítása tárgyában.

A pályázat beadásának határideje:
2001. október 4. 12.00 óra.

A pályázat beadásának helye: Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Közgazdasági Osztály, 313-as szoba. (8900 Zalaegerszeg, Kossuth u. 17-19.)
A kiíró felhívja a pályázók figyelmét, hogy a benyújtandó biztosítási ajánlatokat a pályázati anyagban előírt adatok alapján és az ott leírt módon szíveskedjenek elkészíteni.
A pályázati anyag 2001. szeptember 20-ig átvehető a HEROLD Biztosítási Bróker Kft. irodájában (Zalaegerszeg, Csány tér 2–4.) 
A kiíró fenntartja a jogot, hogy a pályázatot érvénytelennek nyilvánítsa.

 

vissza az elejére


ZalaEgerszeG

Zalaegerszeg város honlapja

Zala Média online