Öveges-nap az iskolában

Kertvárosi fejlesztések


Öveges-nap az iskolában

 

Tizenharmadik alkalommal rendeztek Öveges-napokat a fizikus nevét viselő általános iskolában. A programsorozat a Göcseji úti temetőben kezdődött Öveges József professzor sírjának megkoszorúzásával, ezt követően az 5. és 6. osztályosok teremlabdarúgó-tornája következett november 9-én, a múlt héten pedig minden napra jutott rendezvény. Az intézmény mind a 334 tanulója találhatott számára megfelelő szórakozást az Öveges-napok keretében.

Virágokat helyeznek el az Öveges-emlékfalnál.– Rendezvénysorozatunkban idén is megtalálhatók voltak immár hagyományos programjaink. Hétfőn virágokat helyeztek el a diákok az Öveges-emlékfalnál, majd kiállítás nyílt a professzor életét felvonultató képekből, újságcikkekből. Ugyancsak hagyománya van a városi fizikaversenynek, melyre a 7–8. osztályos diákokat hívtuk meg, a Mozdulj!-vetélkedőnek, amelyen valamennyi osztály képviseltette magát, valamint a természetismereti vetélkedőnek és a mesemondó versenynek – összegzi a hét eseményeit Salamon Edit igazgatóhelyettes. – Kiemelkedett az eseménysorozatból a professzor egyik leszármazottjának, Öveges Edének a részvétele, aki személyes élményeit osztotta meg a gyerekekkel. Mindezek mellett új programokkal is szolgáltunk. Ezek közé tartozott a nyelvi tagozatos diákok angol és német teadélutánja, melyen angol teát és német süteményt szolgáltak fel. A könyvtárban könyvtárhasználati ismeretekből szerveztünk vetélkedőt, de helyesírásukat is megmutatták a gyerekek. A versenyek sorát színesítette továbbá a matematika- és népdaléneklési verseny.
Az ünnepélyes eredményhirdetéseket pénteken tartottuk, amely után játszóház, este pedig diszkó várta a tanulókat.

vissza az elejére


Ami megvalósult, és ami elmaradt

Kertvárosi fejlesztések

 

A Kertváros déli része – a Babits utca, Köztársaság útja és a Jánka-hegy által határolt terület – tartozik a 15-ös választókerülethez, amelynek képviselője Horváth László. Mint beszélgetésünk elején elmondta, városi nagy beruházás nem történt a városrészben, ami elkészült, az a 2 millió forintos képviselői keretből valósult meg. Míg a legtöbb helyen a képviselői keret kiegészítette azt, ami a városi költségvetésben rendelkezésre állt, nála ez fordítva történt: kapott városi pénzt a keretéhez.

Még hiányos az Apáczai tér.– A következőket tudtuk megcsinálni eddig: parkolószegélyezéseket végeztek a szakemberek, elkészült a Göcseji Pataki utca és a Borostyán sor közti járda, mivel itt a közlekedés szinte már életveszélyessé vált. Lámpatesteket állítottunk fel, a közvilágítás fejlesztése is szükséges volt. Odafigyeltünk a növényzetek pótlására, az elöregedett sövényeket több helyen is felújítottuk. Támogattam a keretemből a polgárőrséget, a Legenda-szobor díszkivilágítását és a Hegyalja út 42-nél a zebra kiépítését, ezt egyszerűen balesetvédelmi szempontok miatt. Egyébként megjegyzem, hogy a Kertvárosban a közlekedésbiztonsági szempontokat nagyon komolyan kell venni, hiszen a déli városrészben két iskola, két óvoda működik, és itt van a Nevelési Tanácsadó is. 
A városrész mindenképpen fejlődött – szögezte le Horváth László –, és ezért köszönetet mondok minden lakónak, aki segített ebben. Úgyszintén köszönet jár a műszaki osztály munkatársainak és a VG Kft. parkfenntartási részlegének is. 
Nagyon sajnálja Horváth László, hogy elmaradt az Apáczai tér végleges kialakítása: padok kellenének, térbútorok, hulladékgyűjtők és növények. Ez mintegy 700–800 ezer forintnyi beruházást igényelne. A képviselő bízik abban, hogy jövőre sikerül a teret is teljesen rendbe hozni.
Jövőre készen lesz a játszótér is.– Nem sikerült továbbá a Nevelési Tanácsadónál a kosárlabda-palánk áthelyezése, az ott lakók kérésének ellenére sem. Szeretnénk jövőre az Építők úti játszóteret is már végleges formájában átadni a környék gyermekeinek. Az is fáj, hogy nem sikerült az Alsóerdő felől érkezők számára kialakítani a városkaput. Egy információs pavilonra gondoltunk, olyasmire, mint az osztrák autópályák melletti pihenők. 
Amit szeretnénk elérni még az elmaradottak mellett: a lakók közreműködésével tavasszal virágosítani a városrészt. A főkertésszel már beszélgettem erről. Kapnának az emberek virágföldet, növényeket, melyekkel szépen alakíthatnák a környezetüket. Megoldást kellene találni továbbá a kocogók, a kerékpárosok védelmére is. Ezenkívül folytatni kell a kátyúzást, útjavítást, a parkolók portalanítását – fogalmazott Horváth László. 

vissza az elejére


Ünnepélyes keretek között adták át a közelmúltban a Platán sori 66 lakásos Rózsaházat. A Hoffmann Építőipari Rt. mintegy 800 millió forintos beruházásában elkészült, szépen kivitelezett társasház átadásán jelen volt dr. Gyimesi Endre polgármester és a város számos vezetője.
Felvételünkön a cég vezérigazgatója és igazgatója, Hoffmann Ödön és Kugler László. 

 vissza az elejére


ZalaEgerszeG

Zalaegerszeg város honlapja

Zala Média online