Jobb folytatást remélnek

Kiütéses győzelem

Meglepő vereség

Fiaskók idegenben

Két arany az OB-ról

Zalaegerszeg-Diego néven szerepelnek


Nyeretlen kosárlabdázók

Jobb folytatást remélnek

 

Városunk kosárlabdacsapatai nem kezdték jól a 2000–2001-es bajnokságot. A ZTE férfi és a ZTE Zala Volán női csapata az eddig fordulók során nem nyert mérkőzést. Persze a nyári átigazolásokat követően senki nem számíthatott arra, hogy az ellenfelek sorra kapitulálnak. Mindkét együttes szerény költségvetéssel, és nem erős játékoskerettel vágott neki a bajnokságnak. Tetézte a gondokat, hogy a ZTE férfi csapatánál a bajnokság előtt pár héttel lemondott az rt. elnöke. Mindkét helyen várható volt a gyengébb szereplés, de a legpesszimistább szurkolók is reménykedtek, hogy egy-egy győzelmet begyűjtenek az egerszegiek. A női és a férfi válogatott EB-selejtezőt játszik, így a szünetben van idő a sorok rendezésére.

Nikola Lazics: Mindent megteszünk a bentmaradásért

Bodrogi Csaba visszatér a ZTE csapatába.– Nem vagyok elégedett a csapat szereplésével, de ennek objektív okai is vannak – kezdte Nikola Lazics, a ZTE férfi csapatának edzője. – Az eddig lejátszott fordulókban a papírforma alapján egyedül Dombóváron volt győzelmi esélyünk, de ott is kikaptunk. Szerencsére a MAFC és a Szeged elleni találkozókat később játsszuk, arra összeállhat a csapat. Egy biztos, a szünet után folyamatosan győzelmi kényszer alatt játszunk.
– Az új elnök, Horváth Béla által vezetett részvénytársaság igyekszik behozni a lemaradást. Mennyire érzi a csapat a változásokat?
– Érezzük, hogy jobban törődnek velünk. Ennek már kézzel fogható jelei is vannak. A vezetés leigazolta Daryll Parkert, és sikerült Bocit (Bodrogi Csaba) is visszacsalogatni a csapathoz. Mindkét játékosnak bőven van pótolnivalója, Parker is régen játszott, Csaba pedig a nyáron visszavonult. Velük mindenképpen erősödhetünk. Parker pótolhatja támadásban a hiányzó 20 pontot. Bodrogi értékeit pedig felesleges hangsúlyoznom. Lelke, vezéregyénisége volt a csapatnak, már az ittléte is sokat jelent a többieknek és nekem is. A szünet nagyon jól jött számunkra, maximálisan igyekezünk kihasználni a három hetet, csak azt fájlalom, hogy Kámán Tamásra számít a szövetségi kapitány, pedig jó lett volna, ha velünk marad. A vezetés egyhetes edzőtábort is biztosít Zalakaroson. A két játékos nem válthatja meg a világot, de remélem, jelenlétük feldobja a többieket is.
– Visszatérve Bodrogi Csabára: úgy tudom, ő kifejezetten az ön kérésére tért vissza, mert elismeri szakmai munkáját. Nyilván ez a tisztelet, elismerés kétirányú?
– Amióta Csaba visszavonult, folyamatosan arra kértem, hogy változtassa meg szándékát, mert szükségem van rá. Belátta, hogy a kosárlabda léte is kockán foroghat, ha a ZTE netán kiesik. Nemcsak játéka, hanem emberi kvalitásai is olyanok, hogy sokat segíthet a csapatnak.
– Sokan azt mondják, hogy a jelenlegi együttes egy Parkerrel jobb, mint a tavalyi...
– Ez az összehasonlítás sántít. Létszám szempontjából valóban többen vagyunk, de tavaly október elején már itt volt Cseranics, s a nyári felkészülés során jóval hatékonyabb munkát végezhettünk, mint idén. Azt sem szabad figyelmem kívül hagyni, hogy Parker és Bodrogi hosszú kihagyás után játszik. Így nem lehet kijelenteni, hogy jobbak vagyunk, mint tavaly.
– A játékosoknál maradva; mikor játszhat Csaplár Nagy Ervin?
– Na látja, már csak azért is sántít az összehasonlítás. Ervin műtétje után már elkezdte az edzéseket, ha minden rendben lesz, januárban játszhat, ő is nagyon hiányzik főleg a palánk alól.
– Miként látja csapata helyzetét, sikerül a minimális célt a 8. helyet megszerezni, s hány győzelem kell ehhez?
– Az idei 12-es mezőny erősebb, mint a tavalyi. Hazai pályán a velünk hasonló képességű csapatok ellen nyerünk kell. Sőt, egy-két bravúrt is végre kell hajtanunk, s vendégként is fontos lesz mérkőzéseket nyernünk. Mennyi győzelem kell a 8. helyhez? Nem tudom.
– A szünet után Nyíregyházán lépnek pályára, már ott megszülethet az első győzelem?
– Arra törekszünk, de nagyon nehéz lesz.
– Hány százalék esélyt lát arra, hogy a ZTE az alapszakaszban a 8. helyet megszerezve bentmarad az A-csoportban?
– Felelőtlenül ígérgetni nem akarok. Akkor tehetném meg, ha a felkészülésünk a nyáron kiválóan sikerült volna. Ehhez nem voltak adottak a körülmények. A bentmaradásért mindenkinek nagy áldozatot kell hozni. Rajtunk kívül még öt együttesnek is ez a célja. Egy biztos, mindent megteszünk a bentmaradásért.

* * *

Halász István: A hozzáállással nincs gond

Csécs Bernadett (labdával) tör az ellenfél kosarára.– A bajnokság első felében olyan csapatokkal játszottunk, amelyek ellen semmi esélyünk nem volt a győzelemre – így Halász István, a ZTE Zala Volán edzője. – Az ötödik fordulóban a kiesés szempontjából ki-ki mérkőzést játszottunk a BEAC ellen a fővárosban, amit sajnos elvesztettünk, de ez még nem jelenti, hogy elszálltak a bentmaradási reményeink. A budapestiek ellen Kitlinszkaja sérülése után három edzésen vett részt, s így lépett pályára, Dali pedig két mérkőzést játszott a felépülését követően. Igazából a felkészülésünk során nem tudtam összerakni a csapatot, mert valaki mindig a maródiak listáján volt. A legújabb hiányzó Horváthné, akinek nemrég megműtötték a kezét, mert a BEAC ellen eltörött az ujja. A felkészülésünk és a bajnokság során eddig rendkívül balszerencsések voltunk, remélem végre Fortuna a mi oldalunkra áll. A lányok hozzáállásával nincsen gondom, edzéseken is jól dolgoznak. A védekezésünk hatékonyabb lett, sőt a csapat dobószázaléka is javult, az elmúlt évhez képest.
– Akkor bízik a bentmaradásban, annak ellenére, hogy nem nyertek mérkőzést?
– Igen. Sokan már tudják, hogy maradhatunk bent. Ellentétben a fiúkkal, nekünk nincs javítási lehetőségünk, mivel két csapat egyenesen kiesik a B-csoportba. Az erőviszonyok alapján a BEAC-ot és a MÁV NTE-t kellene megelőznünk. A képlet egyszerű, a kanizsaiakat kétszer le kell győznünk, a BEAC-ot pedig hazai pályán több mint 8 ponttal megverni, bentmaradunk, ha ellenlábasaink nem lesznek képesek a bravúrra. Ellenkező esetben a középmezőny alsó régiójába tartozó Szegedet, vagy Szolnokot nekünk is meg kell próbálni megverni. Bizakodom, hogy a csapat a tavaly megszerzett rutint jól tudja kamatoztatni, és elkerüljük a kiesést. A megkapaszkodás a lányok fejlődésének szempontjából is nagyon fontos lenne. 
– Ez így szép, de a riválisok erősítik a csapataikat. A kanizsaiak centert igazoltak, míg a BEAC-hoz a volt válogatott, a játékot már egyszer befejező Bíró tért vissza. Várható új játékos érkezése a Zala Volánhoz?
– A jelen állás szerint nem valószínű, de ha mégis lehetőség nyílna rá, nem centerre, egy biztos kezű – meccsenként 20 pontra képes – bedobóra gondolnék.
– A szünetet követően hazai környezetben a Szolnokot fogadják. Bravúrt végrehajtva megpróbálják legyőzni a Tisza-partiakat?
– Természetesen, de nem lesz könnyű, mert egyik legponterősebb játékosunk, Horváthné hiányzik majd a csapatból.
– A BEAC-tól ugyan kikaptunk, de a különbség csekély, így bentmaradási reményeink tovább élnek – folytatta Csécs Bernadett, a ZTE Zala Volán csapatkapitánya. – A csapat tavaly óta jobb lett, Papp-pal és Dalival tovább erősödtünk, rutinosabbak lettünk. Hiszünk és bízunk a bentmaradásban. 

vissza az elejére


Labdarúgás

Kiütéses győzelem

Újpest FC–Zalahús ZTE 1-4 (1-2)
Budapest, 2000 néző. Jv.: Szarka.
ZTE: Turi-Kocsárdi, Urbán, Csóka, Szamosi-Nagy L. (Babati), Molnár B., Balog, Egressy (Róth)-Kenesei (Bonchis), Waltner. Vezetőedző: Bozsik Péter.
Gólszerzők: Tokody, illetve Nagy L., Kenesei, Balog, Waltner. Kiállítva: Korolovszky (UFC).
Értékel Németh Ottó, a ZTE technikai vezetője: – Az elmúlt fordulókhoz hasonlóan kezdtük a mérkőzést. A hazaiak hibánkat gyorsan kihasználták és megszerezték a vezetést. Az újpesti gól követően fokozatosan vettük át a játék irányítását. Előbb kiegyenlítettünk, sőt még az első 45 percben megszereztük a vezetést. Fordulás után egyértelműen a mi akaratunk érvényesült. A fiúk nagy lelkesedéssel, a taktikai feladatokat maximálisan betartva játszottak. Így történelmi győzelmet arattunk a fővárosban. A ZTE eddig csak egy góllal tudott nyerni a Megyeri úton, most kiütéses vereséget mértünk a lila-fehérekre. Az egerszegi 3-0-ás vereségünket követően Kisteleki István, a fővárosiak vezetőedzője azt mondta, hogy szép város Firenze és Velence, de számára Zalaegerszeg a legszebb. A vasárnapi mérkőzés után, csak annyit mondhatok, gyönyörű város Budapest. Gondolom, ezzel így vannak a játékosok is. Az UFC elleni győzelemnek, akkor lesz igazán értéke, ha szerdán legyőzzük a Sopront.

* * *

Női bajnok a Nagykutas
Befejeződött a Hidroterra Kupa megyei női kispályás labdarúgó bajnokság. A pontvadászat ünnepélyes díjkiosztóját Zalaegerszegen, a Dózsa étteremben tartotta városi szövetség. A bajnokok és a helyezettek, valamint a gólkirály itt vette át jól megérdemelt jutalmát.
A bajnokságot Nagykutas együttese nyerte 62, második lett Zalaszentgrót 59, harmadik helyen Nagykanizsa végzett 46 ponttal. A városunkat képviselő Landorhegy együttese 18 ponttal a 10. helyet szerezte meg. 
A legtöbb gólt Boros Gabriella (43) Nagykutas szerezte, második Hajdú Ágnes (Zalaszentgrót) 23, harmadik Vaski Mónika (Nagykutas) 18 találattal. 

vissza az elejére


Sakk

Meglepő vereség

Haladás VSE–Z. Csuti SK 6,5:5,5
Szombathely. NB I-es csapatmérkőzés.
Meglepő vereséget szenvedett az éllovas egerszegi együttes, a középes játékerőt képviselő vasiaktól. A zalaiak közül többen is gyengélkedtek, Csiszár Cs. megnyert parti vesztett el idő túllépés miatt, de Goloschapov és Pálkövi veresége sem volt várható.
Eredmények.(Elől a szombathelyi versenyzők): Ruck R.–Portisch L. döntetlen, Kovács G.–Sax döntetlen, Kis A.–Goloschapov 1:0, Csonka–Horváth J. 0:1, Lakos–Horváth Á. döntetlen, Rövid–Horváth Cs. döntetlen, Ruck T.–Grószpéter 0:1, Korpics–Horváth Gy. döntetlen, Németh–Pálkövi 1:0, Pergel–Mádl döntetlen, Balaskó–Csiszár Cs. 1:0, Magyar A.–Mészáros T. döntetlen.

vissza az elejére


Teke

Fiaskók idegenben

Herend-ZTK Technoroll 6:2 (4285:4146)
Herend. NB I-es férfi mérkőzés.
Az egerszegiek szerették volna meglepni a hazaiakat, hogy a jól dobó játékosaikkal kezdenek, de Baján, Nemes, Hermán trió csak 12 fás előnyre tett szert. Így a jól hajrázó hazaiak biztosan fordítottak.
Az egerszegi dobók eredményei: Baján 733, Nemes 725, Hermán 710, Tamás 662, Járfás 658, Györe(Farkas) 658 fa. 
Ifjúságiak: Herend-ZTK Technoroll 3:1 (1332:1251). Az egerszegi dobók eredményei: Ulbert 672, Németh R.(Horváth) 579 fa.
Sz. Köfém-ZTE ZÁÉV 7:1 (2816:2539)
Székesfehérvár, szuper ligás női mérkőzés.
A bombaformában dobó hazaiak ellen, kevés volt az egerszegiek közepesnél valamivel jobb teljesítménye.
Az egerszegi dobók eredményei: Airizer 458, Miklós N. 437, Simonffy T. 423, Fülöp 420, Mátyás 402, Csurgai 399 fa.
Ifjúságiak: Sz. Köfém-ZTE ZÁÉV 4:0 (830:754).
Az egerszegi dobók eredményei: Sabján R. 382, Völgyi 372 fa. 

vissza az elejére


Súlyemelés

Két arany az OB-ról

Tatabányán rendezték meg az utánpótláskorú súlyemelők országos bajnokságát. A versenyen remekeltek a ZTE SK fiataljai. Oszkó Andrea és Penczák Patrik súlycsoportjában az első helyen végzett. Oszkó Andrea új korosztályos országos csúccsal lett aranyérmes.
Serdülő. Leány, 63 kg: 1. Oszkó Andrea 152,5 (72,5+80) kg. Fiúk, kölyök I., 69 kg: 1. Penczák Patrik 160 (75+85) kg, 2. Györkös Milán 155 (70+85) kg. 40 kg: 3. Eszter Szabolcs 80 (32,5+47,5) kg. ifjúságiak, 85 kg: 5. Takács József 195 (90+105) kg. Juniorok, 94 kg: 2. Csordás Attila 245 (115+130) kg, 3. Horváth Péter 200 (90+110) kg. A versenyzőket id. Tancsics László és Oszkó István készítette fel az OB-re. 

vissza az elejére


Kézilabda

Zalaegerszeg-Diego néven szerepelnek

 

Zalaegerszegen a női kézilabda újraéledéséhez és megerősödéséhez nagyban hozzájárul az a névhasználati szerződés, amely a Női Kézilabda Zalaegerszeg SE és a Diego Áruház Zalaegerszeg között jött létre. Az együttműködést a hónap elején Tamás Tamás edző-főtitkár és Szabó István áruházigazgató írta alá. Az egyesület ezentúl Zalaegerszeg-Diego néven szerepel.

– Kapcsolatunk már tavasszal kezdődött – fogalmazott Tamás Tamás –, amikor is a Város Napja alkalmából rendezett kupán a legjobb játékosoknak járó különdíjakat a Diego ajánlotta fel. Külön örömünkre szolgál ez a szerződés, amely egy hosszú távú együttműködéssel – 2002 év végéig – segíti egyesületünk működését.
– Mérlegelve a női kézisek kérését, döntöttünk úgy, hogy megérett az idő arra, hogy felvállaljunk egy sportágat, és aktívan részt vegyünk a város sportéletében – magyarázta döntését Szabó István, a Diego Áruház igazgatója. – Nagyon szimpatikus az edzőnek azon munkálkodása, amelyet az utánpótlás biztosítása érdekében tesz. December elején egy tehetségkutató torna keretében várja azokat a fiatalokat – 10 éves kortól –, akik kedvet éreznek a kézilabdához. Terveink ebben megegyeznek, hiszen célunk, hogy támogassuk Zalaegerszegen a gyermek- és ifjúsági sportot.
A városi sportbizottság eddig is segítette a női kézilabdát, biztosította a teremhasználatot az edzések és a mérkőzések idejére.
– Női vonalon a csapatsportágak közül a kosárlabda mellett szeretnénk, ha a kézilabda is nagyobb tömegbázisra tenne szert – mondta Józsi György, a városi sportiroda vezetője. – Ehhez minden tőlünk telhetőt megteszünk, továbbra is támogatva az egyesület működését, és figyelemmel kísérve a sportág fejlődését. Őszintén ajánlom minden mozogni vágyó fiatalnak, ha kedvet érez a kézilabdához, bátran jelentkezzen! A kéziseket megtalálja a sportcsarnokbeli edzéseken. Ebben segít most a Diego is! Örülünk neki!
A hétvégi bajnoki forduló eredménye: Zalaegerszeg-Diego–Zalaszentgrót 38-18.

vissza az elejére


ZalaEgerszeG

Zalaegerszeg város honlapja

Zala Média online