Rendezvények – a lakók zavarása nélkül

Egyéni fejlesztés az óvodákban

FELHÍVÁS minden egyéni vállalkozó részére


A képviselő szóvá tette

Rendezvények – a lakók zavarása nélkül

 

Zsuppányi Gyula önkormányzati képviselő – a Vizslapark közvetlen közelében élők nyugalma érdekében – az iránt érdeklődött, hogy milyen feltételekkel ad a hivatal engedélyt egy-egy egész hétvégén zajló zenés rendezvény megtartására. 

A felvetésre adott válasz lényege a következő:
Minden kulturális rendezvény megtartására kiadott hozzájárulásban az alábbi kötelezettségeket kell a szervezőknek illetve szolgáltatóknak vállalniuk:
– A tevékenység folytatása és a zeneszolgáltatás csak mérsékelt hangerővel, a szomszédos lakóházak lakóinak zavarása nélkül végezhető, maximum 22.00 óráig.
– A szolgáltatónak rendelkeznie kell az általa használt eszközök (pl. pirotechnikai) használatára, valamint a műszaki berendezések állapotára vonatkozó engedélyekkel.
– Az igénybe vett közterület takarításáról folyamatosan kell gondoskodnia, és használat után azt tisztán átadnia.
– A közterületet eredeti állapotában kell átadnia, a parkban, annak köztárgyaiban, fáiban semminemű kár nem keletkezhet. Az esetleges károkat saját költségén köteles helyreállítani.
A parkban ez évben megrendezett programok esetében valóban előfordult, hogy a szolgáltatók túllépték a megállapított időhatárt, ezért a jövőt illetően a fentebb felsorolt kötelezettségek betartására fokozottan felhívja a hivatal a kérelmezők figyelmét, és a tervezett programokról előzetesen tájékoztatják a lakókörzet képviselőjét.

vissza az elejére


Egyéni fejlesztés az óvodákban

A Radnóti Úti Óvoda nevelőtestülete küldött beszámolót arról a közelmúltban megrendezett szakmai napról, melynek keretében mintegy 150 óvodapedagógus szerezhetett új ismereteket a gyermekek egyéni fejlesztése, a differenciált nevelés témakörben.
Mint megtudtuk, a szakmai fórumon dr. Páli Judit klinikai és pedagógiai szakpszichológus számolt be nyitó előadásában a legújabb kutatási eredményekről és tapasztalatokról. Kiemelten szólt a gyermek megismerésének fontosságáról, mely alapvető feltétele az igazán hatékony fejlesztő tevékenységnek. 
A szakmai nap résztvevői szerint hasznos volt e témában elmélyülni, hiszen egyre több óvodában foglalkoznak fejlesztő pedagógiával, így a gyakorlatban tudják kamatoztatni a hallottakat. 
A sajtó nyilvánosságán keresztül szeretnének köszönetet mondani mindazoknak, akik segítettek a rendezvény színvonalas lebonyolításában, így a Polgármesteri Hivatal Művelődési és Közoktatási Osztálya, a Városi Hangverseny- és Kiállítóterem valamint az Ady Endre Művészeti Általános Iskola és Gimnázium munkatársainak.

 vissza az elejére


FELHÍVÁS minden egyéni vállalkozó részére

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzatának jegyzője felhívja az illetékességi területén iparigazolvánnyal, kisipari működési engedéllyel, magánkereskedői igazolvánnyal (továbbiakban vállalkozói igazolvány) rendelkező egyéni vállalkozók figyelmét, hogy a 2000. évi LXXXIII. tv. 25. § (4) bekezdése értelmében a 2000. november 1. előtt kiállított vállalkozói igazolványok érvényessége

2002. június 30-án lejár.

A törvényi rendelkezés értelmében a fenti határidőig az OKMÁNYIRODÁN (Zalaegerszeg, Kossuth Lajos u. 17–19.) ügyfélfogadási időben (hétfő, kedd, csütörtök, péntek: 8.00–12.00 ; szerda 13.00–18.00 között) a régi vállalkozói igazolványt új típusú vállalkozói igazolványra kell cserélni.
Az új formátumú igazolvány kiadása adatváltoztatás nélkül illetékmentes.
A regisztrációhoz, illetőleg az adatváltoztatáshoz szükséges nyomtatványcsomag az Okmányirodán ügyfélfogadási időben beszerezhető. Az eljárás lefolytatásához érvényes személyazonosító igazolvány (lakcímkártya) és a régi vállalkozói igazolvány szükséges.
Felhívjuk a Tisztelt Vállalkozók figyelmét, hogy a fenti határidő jogvesztő, a határidőig meg nem újított vállalkozói igazolványok 2002. július 1-jétől érvényüket vesztik.

Okmányirodánkhoz tartozó települések:

Alibánfa, Alsónemesapáti, Babosdöbréte, Bagod, Bak, Baktüttös, Becsvölgye, Bezeréd, Bocfölde, Boncodfölde, Böde, Bucsuszentlászló, Csatár, Csonkahegyhát, Dobronhegy, Egervár, Gellénháza, Gétye, Gombosszeg, Gősfa, Gyűrűs, Hagyárosbörönd, Hottó, Iborfia, Kávás, Kemendollár, Keménfa, Kisbucsa, Kiskutas, Kispáli, Kustánszeg, Lakhegy, Lickóvadamos, Milejszeg, Misefa, Nagykapornak, Nagykutas, Nagylengyel, Nagypáli, Nemesapáti, Nemeshetés, Nemesrádó, Nemessándorháza, Nemesszentandrás, Németfalu, Orbányosfa, Ormándlak, Ozmánbük, Pacsa, Padár, Pálfiszeg, Pethőhenye, Petrikeresztúr, Pókaszepetk, Pölöske, Pusztaederics, Pusztaszentlászló, Salomvár, Sárhida, Söjtör, Szentkozmadombja, Szentpéterúr, Teskánd, Tófej, Vasboldogasszony, Vaspör, Vöckönd, Zalaboldogfa, Zalacséb, Zalaegerszeg, Zalaháshágy, Zalaigrice, Zalaistvánd, Zalaszentgyörgy, Zalaszentiván, Zalaszentlőrinc, Zalaszentmihály, Zalatárnok

 vissza az elejére


ZalaEgerszeG

Zalaegerszeg város honlapja

Zala Média online