Kertvárosi tervek

Tiltakozó nyilatkozat

FKGP: Közgyűlési döntésekről


Aszfaltozás, közvilágítás-építés

Kertvárosi tervek

 

Kauzli József önkormányzati képviselővé választásakor, 1994-ben egy infrastrukturálisan meglehetősen elhanyagolt kertvárosi körzet felvirágoztatását vállalta feladatául. A városrész több mint egy negyedében nem rendelkeztek szilárd burkolattal az utak, de nem volt ritka a közvilágítás hiánya sem. A képviselő kitartó munkájának köszönhetően az idei évben végleg felszámolásra kerülnek ezek a hiányosságok. Befejeződik az Erkel Ferenc utca aszfaltozása, s a ma még sötét helyekre világítótestek kerülnek. 

– Az elmúlt év folyamán sikerült leaszfaltoztatnunk az Erkel Ferenc utca egyik felét, a még hátralévő munka idén vár ránk. Ugyancsak útjavítást végeztünk a Köztársaság útra párhuzamos, úgynevezett szűk utcában, melyet egyben világítótestekkel is elláttunk. Nagyon régi vágya volt ez az ott lakóknak. E felől, a nevesincs utca felől közelítik ugyanis meg házaikat, és járnak be a garázsokba. A Sas utcában felszámoltunk egy illegális szemétlerakót, s helyén parkolót alakítottunk ki – sorolja a 2001-es esztendő vívmányait Kauzli József. – Közvilágítással láttuk el a Hajnal utcai parkolót. Az Ifjúság út elöregedett fáit kivágattuk, helyükre fiatal fasort ültettünk. A településrészen élők nagy örömére a déli városkapuba került Götz János: Legenda című alkotásának bronzba öntött mása. Egy csodaszép teret alakítottunk ki a műalkotás környékén.

A városrész büszkesége: a Legenda.

Új burkolat az iskola előtt.

Széppé varázsoltuk az Eötvös- iskola előtti teret is. A régi, elhanyagolt beton burkolatot felbontottuk, és szép kőburkolattal láttuk el a bejáratot. A zöldfelületekre növényeket ültettünk. Az idei évben folytatni kívánjuk a növénytelepítést, Farkas Ferenc szobrászművész jóvoltából pedig csodaszép műalkotást avatunk majd az intézmény előtt.
– Milyen egyéb feladatok várnak a körzetre az idei évben?
– Mint már említettem, be kívánjuk fejezni az aszfaltozásokat, közvilágítás-kiépítéseket. Terveink között szerepel emellett játszótereink felújítása, valamint a kertvárosi parkolók rendbetétele. Nagyon fontos célunk előrelépni végre a kertvárosi templom építésének ügyében. Nagyon nagy igény lenne rá. A templom tervei elkészültek, az Átalszegett utca mentén kapna helyet. Mindenképpen szeretnénk még az idei évben letenni az alapkövet, és elvégezni az építkezéshez szükséges előkészítő munkálatokat.
Kauzli Józsefet sokan felkeresik fogadóóráin. A képviselő, amiben tud, igaz szívvel segít. 

vissza az elejére


Tiltakozó nyilatkozat

Hat civil szervezet – Zalaegerszegi Polgári Egyesület, Nyugdíjas Polgári Egyesület, Keresztény Értelmiségi Szövetség, Politikai Foglyok Országos Szövetségének helyi szervezetei, Magyarok Világszövetségének városi szervezete – nevében kapott szerkesztőségünk tiltakozó nyilatkozatot. Az aláírók megfogalmazása szerint a Zalában élő hívő emberek sokaságát megdöbbentette Horn Gyula egyházat bíráló levele és kijelentései. Mindez arról tanúskodik, hogy az „exkormányfő tájékozatlan a katolikus hit dolgában”. Kizárólag kampányfogásról van szó, és a választók megtévesztését szolgálja. „Egyenes következménye a 40 év vallásellenes egyházpolitikájának”. A nyilatkozatot tevők nevetséges rágalomnak tartják Horn Gyulának azt a megfogalmazását, „hogy a Fideszes politikusok a szószékről agitálnak. A II. Vatikáni Zsinat óta a katolikus igehirdetés az oltárnál történik, a szószék átadása tehát nem lehetséges.” Nem tudják elfogadni Kovács László és Medgyessy Péter mentegető szavait, miszerint Horn Gyula „magánemberi” megnyilatkozást tett, és ennek nincs köze a szocialisták véleményéhez. Ugyanis Horn Gyulának is tudnia kell, hogy az emberben nem választható külön az úgynevezett magánember a közéleti szereplőtől. Különösen nem, amikor Magyarország egykori, szocialista elkötelezettségű kormányfőjéről van szó.


A Mindszenty-per előestéjén, február 2-án gyertyás demonstrációt tartott az egerszegi Mindszenty-szobornál a Fidelitas és a Zalaegerszegi Polgári Egyesület. Mint Csomor Júlia, a Fidelitas városi elnöke fogalmazott, tiltakoznak egyes baloldali politikusok, szerintük vallásgyalázó kijelentései ellen, melyek megfogalmazódtak eddig a kampányban.
Az ifjúsági szervezet fiatal politikusa úgy látja, nemzedéküknek tisztább politikát kell folytatni. A résztvevők, ahogy elmondták, az idegengyűlöletet szító kijelentések ellen gyújtottak egy szál gyertyát.

vissza az elejére


Sajtótájékoztató

FKGP: Közgyűlési döntésekről

 

A legutóbbi közgyűlésen született döntések közül két témával kapcsolatban fogalmazták meg véleményüket a Független Kisgazdapárt önkormányzati képviselői. A nagy összegű lakbér- és közüzemidíj-hátralékkal rendelkezők ügyében született határozat, valamint a belvárosi II-es Számú Integrált Óvoda vezetőválasztásának újbóli sikertelensége egyaránt azért késztette szólásra a képviselőket, mert mint azt Horváthné Szabó Anna elmondta, mindkét téma önkéntes gazdára talált. 

A nagy tartozású bérlők ügyével régóta foglalkozik a Lakhatási Közalapítvány, hangsúlyozta a képviselőnő, aki elnöke az alapítvány kuratóriumának. Örömét fejezte ki, hogy a közgyűlés döntése értelmében lehetőség nyílik a jövőben a lakásbérleti szerződés visszaállítására, amennyiben kifizeti fennálló hátralékát a lakó. Ugyanakkor – indokoltság esetén – részletfizetést is engedélyez a jogszabály.Olyan jól sikerült a szóban forgó rendelet módosítása, hogy a Fidesz-Magyar Polgári Párt rögtön sajátjának tekinti az egész elgondolást, adott hangot nemtetszésének Horváthné Szabó Anna.Sajnálatát fejezte ki ezt követően amiatt, hogy immár másodízben nem sikerült döntést hoznia a közgyűlésnek a II-es Számú Integrált Óvoda vezetőjének személyéről.Megdöbbenve olvasták ennek ellenére a Magyar Szocialista Párt önkormányzati képviselőinek nyilatkozatát, melyben elhatárolódnak attól a közgyűlési határozattól, melynek ők is részesei voltak. Ostobaságnak nevezte Horváthné Szabó Anna azt az állítást, miszerint figyelmen kívül hagyta a többség a szakmaiságot a mérlegelés során. Éppen amiatt nem született döntés, mert mindkét jelölt pályázata kiváló volt.Császár István arról tájékoztatott, hogy a Független Kisgazdapárt nem száll be abba a „politikai hadviselésbe”, ami a közgyűlésben zajlik. Úgy vélte, hogy az ellenzék által felsorakoztatott érvek sok esetben csak az indulatok gerjesztését szolgálják. Az FKGP önkormányzati képviselői a város fejlődését fontosabbnak tartják. Szívén viseli Zalaegerszeg sorsát Czoma Kálmán, a párt országgyűlési képviselőjelöltje is, aki arról beszélt a sajtótájékoztatón, hogy a 2002-es választásokat követően is szorgalmazni fogja a vasútfejlesztést, a lakásépítéseket, valamint az egészségügy fejlesztését.

vissza az elejére


ZalaEgerszeG

Zalaegerszeg város honlapja

Zala Média online