Megválasztották 2001 legjobbjait

Ifj. Tancsics mindenképpen távozik

„Sírból” visszahozott győzelem

Gondok a védekezéssel

Vége az alapszakasznak

Csak a férfiak nyertek

Edzői tanfolyam indul

Érmek a fővárosból


Megválasztották 2001 legjobbjait

 

Nyolcadik alkalommal választotta meg városunk sportbizottsága az év legjobb sportolóit. Kiss Ferenc, a sportbizottság elnöke ismertette a szavazás eredményét.

Az elmúlt év legjobb egerszegi sportolói, edzői és a díj adományozói. Balról: Kiss Ferenc,A 2001-es év legjobb női sportolója Bérces Edit hosszútávfutó. A kiváló atléta az elmúlt évben első lett a 100 kilométeres EB-n, megnyerte ebben a számban a VB-t is. Sőt, első lett a 24 órás futók világbajnokságán is. Kitüntették a Zalaegerszegért díjjal, és már többször megválasztották Zala megye legjobb női sportolójának. (A sportoló betegsége miatt nem tudott jelen lenni a díjkiosztón.)
A város legjobb férfi sportolója az elmúlt évben ifj. Tancsics László, aki tavaly a felnőtt VB-n 7., EB-n 6., pontszerző helyen végzett.
Az évek során az ifjúságiak és a juniorok mezőnyében a világversenyeken többször lett első. Több korosztályos magyar bajnoki címmel büszkélkedhet.A legjobb csapatnak a tavalyi évben a ZTE ZÁÉV női szuper ligás tekecsapata bizonyult. A hölgyek fokozatosan fejlődtek ebben az osztályban. Az elmúlt bajnoki szezonban fennállásuk legjobb eredményét érték el, amikor is a bajnok Ferencváros mögött a második helyen végeztek. Részt vettek az Európa Kupa küzdelmeiben, ahol újoncként a hetedik helyen végeztek.
A győzteseket köszöntötte dr. Gyimesi Endre polgármester is. 

vissza az elejére


A ZTE nem adja ki sportolóját

Ifj. Tancsics mindenképpen távozik

 

Az elmúlt heti lapszámunkban már foglakoztunk ifj. Tancsics Lászlónak, a ZTE súlyemelőjének ügyével. Akkor azt ígértük, hogy igyekszünk megszólaltatni a feleket. Nos, megtörtént. A ZTE SK részéről Vörös Zoltán szakágvezető fejti ki a klub álláspontját, de beszél a klubváltás körülményeiről ifj. Tancsics László is.

– Nem írtuk alá ifj. Tancsics László átigazolási lapját – vág az ügy közepébe Vörös Zoltán. – Úgy véljük, Laci nem tartotta be a sportszerűség szabályait.
– Mit takar ez a kijelentés?
– Nem egyeztetett velünk, nem jelezte távozási szándékát. A sportolóknak határozott időre szól a szerződése. Sajnos, a ZTE Súlyemelő Klub nincs abban a helyzetbe, hogy szerény költségvetése miatt, többéves szerződéseket kössön sportolóival. Anyagi okok miatt hosszú távra nem tervezhetünk. A jegyzett sportolóinkkal éves szerződéseket kötünk. Tancsicsnak is ilyen szerződése volt, ami 2001. december 31-én lejárt. Ő úgy tárgyalt a BKV Előrével, hogy ezt velünk nem is közölte. Elképzelhető, hogy mi is tudtuk volna teljesíteni az igényeit. Mégis békésebb lett volna a váltás, ha jelzi felénk távozási szándékát, s ha nem tudunk megegyezni, elvállnak utjaink. Nincsen senkiben sem tüske. Azt is furcsállom, hogy a BKV Előre részéről sem történt megkeresés. Az új klubjában tudtommal nem lesz sportstátusban. A fővárosiak kerestek és találtak egy kiskaput, kreálnak Lacinak egy állást, mondjuk portás lesz.
– Miért baj?
– Így még nevelési költségtérítést sem kapunk a BKV Előrétől.
– Mennyi lenne az összeg?
– Kétszázezer forint.
– Egy válogatott sportolóért nagyon kevés...
– Ezt hadd ne minősítsem.
– Ha nem adják ki Tancsicsot, nem lehet a fővárosi klub sportolója?
– Három hónapig biztosan nem. Ezután pedig az országos szövetség dönt. Sajnos, Laci és az edző édesapa még abban sem segítette a szakosztályt, hogy nevelési költségtérítést kapjunk, pedig tisztában vannak a ZTE anyagi helyzetével.
– Erőszakkal érdemes-e ragaszkodni Tancsicshoz?
– Eldöntötte, hogy elmegy, ezzel nekünk nem is lenne gondunk. Mindenki ott keresi a boldogulását, ahol tudja, de a távozás módját erősen furcsálljuk. Arra sem méltatta nevelő egyesületének vezetését, hogy szólt volna: ennyi volt, nincs tovább! Az ilyenfajta távozást tisztességtelennek, sportszerűtlennek tartjuk.
– Mennyire változtatja meg a ZTE súlyemelő-szakosztályának a helyzetét Tancsics távozása?
– A 2001-es magyar ranglistán a ZTE a 9. helyet foglalja el. Ez nagyon jó eredmény. A pontszámokról annyit, hogy az összpontok egyharmadát szerezte ifj. Tancsics. Biztos megérezzük távozását, de ennél is fájóbb, hogy a dolgok jelen állása szerint Zalaegerszegnek, Zala megyeének nem lesz képviselője a 2004-es nyári olimpián.
– Az edző édesapa tudott a fia lépéséről?
– Ő sem segítette a Tancsics- ügy sima megoldását. Megkérdeztem tőle, akkor is így viselkedsz, ha nem a fiadról van szó?
– A válasz?
– Neki sem mindegy, de a fiáról van szó, jobb körülmények közé kerül. Úgy vélem, elsősorban a pénz miatt távozik ifj. Tancsics.Az eset főszereplőjét, ifj. Tancsics Lászlót már a fővárosban érjük utol.
– A távozásom fő okát nem kívánom a nyilvánosság elé tárni – hangoztatta, a ZTE volt sportolója.
– A ZTE vezetése szerint úgy ment el, hogy távozását nem közölte senkivel?
– A szerződésem december 31-én lejárt, erről mindkét fél tudott. A BKV Előrétől kaptam egy ajánlatot, tetszett, és igent mondtam a fővárosiaknak.
– A hirtelen távozása mellett azt is sérelmezik a klubnál, hogy a BKV Előre nem helyezi sportstátusba, hanem munkaszerződést ajánl önnek, így a ZTE még nevelési költségtérítésre sem tarthat igényt?
– Erről az új klubomat kell kérdezni, ezzel nem kívánok foglalkozni. Hangsúlyozni szeretném, a szerződésem lejárt a ZTE-nél.
– Nem gondolja, hogy jobb lett volna békésen távoznia Egerszegről?
– Úgy vélem, letettem annyit az asztalra a ZTE-nél, hogy 24 évesen klubot válthatok. – A ZTE vezetői azt mondják, hogy nem is tárgyalt velük, s lehet, hogy ők is teljesítették volna igényeit?– Mindenképpen el akartam jönni a ZTE-től. Tanulással kapcsolatos terveim vannak a fővárosban, és jobb anyagi körülmények közé kerülök. Voltak egészségügyi problémáim, nem tudom, meddig tudok súlyt emelni. Meg kell alapoznom a további életemet. úgy érzem, hogy erre Zalaegerszegen kevesebb esélyem lenne, mint a fővárosban. A TF-en szeretném elvégezni a testnevelő tanári szakot is.
– Miként tekint vissza a ZTE-nél eltöltött időre?
– Mindig megfeleltem az elvárásoknak. Öt VB-n, hat EB-n képviseltem a várost és a klubomat. Korosztályos aranyérmeket szereztem a világversenyeken, több magyar bajnoki címmel büszkélkedhetek. Nem gondolom, hogy hálátlan vagyok a volt klubommal szemben. Abba akartam hagyni a súlyemelést, de kaptam egy jó ajánlatot a BKV-tól, folytatom a sportolást. Nem érzem, hogy valakiknek, valamivel is tartoznék.

vissza az elejére


Röplabda

„Sírból” visszahozott győzelem

ZTE–Dabas 3:2 ( 20, -17, -20, 25, 8)
Zalaegerszeg, 100 néző. Jv.: Drávecz, Farkas. NB I-es férfi mérkőzés.
ZTE: Markó, Horváth T., Zörgő, Kovács, Gerencsér, Göczi. Csere: Horváth Cs. (liberó), Gróf. Játékos-edző: Markó Gábor.

Értékel Horváth Tamás, a ZTE játékosa: – Az első játszmát követően elaludtunk. Azt gondoltuk, hogy a vendégek csak ennyit tudnak, s könnyen nyerhetünk. A következő két játszmában alaposan visszaestünk, borzalmasan játszottunk. A negyedik szettben óriási csatában sikerült egyenlítenünk. A befejező játék egyértelműen a miénk volt. Összességében megérdemelten nyertünk, de nagyon remegett a léc, úgy is mondhatnám, hogy a „sírból” hoztuk vissza a győzelmet. Zsinórban harmadik 3:2-es győzelmünket arattuk. A hosszú mérkőzések nagy megterhelést jelentettek számunkra, ezért hullámzott annyira a játékunk. A következő fordulóban Székesfehérváron az Alba Line ellen játszunk, remélem ott könnyebben nyerünk. Igazán, akkor lenne értéke a Dabas elleni sikernek, s győzelmünk esetén zsinórban nyolcadszor nyernénk.

vissza az elejére


Kosárlabda

Gondok a védekezéssel

MAFC–ZTE 100-93 (26-22, 26-22, 26-26, 22-23)
Budapest, 700 néző. Jv.: dr. Vígh, Benczúr. NB I-es férfi mérkőzés.
ZTE: Mavrenszki (12/6), Parker (34/12), Kámán (24/6), Csaplár nagy E. (6), Reed (14). Csere: Mészáros (3/3), Gáspár (-), Szájer (-). Edző: Nikola Lazics:

Értékel Kiss Attila pályaedző: – A védekezésünkről sok mindent elárul, hogy a kiesés ellen küzdő MAFC-tól kaptunk 100 pontot. A csapatvédekezésünk gyenge volt, a pontgyártásban is csak Parker és Kámán jeleskedett. Nagyon fontos mérkőzést vesztettünk el. Győzelmünk esetén megléphettünk volna a riválisoktól. Így hazai pályán a Dombóvár ellen feltétlenül nyernünk kell, mert ellenkező esetben nagy bajba kerülhetünk. Bár véleményem szerint igazi ellenfelünk az első nyolc közé kerülésért a Szeged együttese lesz. A Tisza-partiak ugyanis sok mérkőzést játszanak otthon, mi is vendégeskedünk nálunk. Ott is döntő fontosságú találkozó vár ránk. A fővárosi vereség ellenére továbbra is bízom, hogy a rájátszást az első nyolcban kezdjük.

Soproni Postás–ZTE Zala Volán 89-48 (20-11, 22-17, 28-10, 19-10)
Sopron, 400 néző. Jv.: Forrai, Tóth. NB I-es női mérkőzés.
ZTE Zala Volán: Horváthné (8), Papp (4), Németh (4), Hvatova (5), Kitlinszkaja (-). Csere: Bedő (-), Vágvölgyi (2), Hersits (6), Surán (19). Edző: Halász István.

Értékel Horváth Jenő, a ZTE Zala Volán technikai vezetője: – A papírforma egyértelműen a hazaiak sikerét ígérte. A gyengébb soproni csapat biztosan nyert ellenünk. Mi az alapszakasz második körének elején a favoritok ellen játszunk, így nincs esélyünk nyerni. Ezért is küldtük el légiós centerünket, mert vele sem lenne esélyünk a győzelemre. Márciusban, amikor a BEAC, a MÁV NTE, a Szeged ellen játszunk visszatér hozzánk. Sőt áprilisi rájátszásra is, amikor a 9–11. helyezett körmérkőzést játszik egymással. Ezután dől el, hogy melyik két csapat búcsúzik az NB I A-csoportjától. Bizakodom, hogy arra olyan formában leszünk, hogy meghosszabbíthatjuk A-csoportos tagságunkat. 

vissza az elejére 


Vége az alapszakasznak

Végetért a Readymix – Csarnok Kupa teremlabdarúgó-bajnokság alapszakasza. A négy nyolcas csoportból az alábbi csapatok jutottak az elődöntőbe:„A” csoport: 1. Kispöttyös Büfé, 2. Color, 3. Betti Cuki, 4. Zala Volán, 5. Gépalk Kft.„B” csoport: 1. Zalavíz Rt., 2. Kiskakas Komplexvill, 3. Salvador, 4. Csarnok-Pikkoló, 5. Police Ola.„C” csoport: 1. Fájer Etüd, 2. Páterdomb, 3. Botfai LSC, 4. Forest Hungary, 5. Grund FC.A csapatok csoporton belül körmérkőzésekkel döntik el a helyezéseket. A csoportok első, második helyezettjei játszanak a döntőben. Az elődöntők játéknapjai: 2002. 2. 10. 8.00 órától és 2. 17. 8.00 órától. A döntő mérkőzéseire 2002. 2. 24. és 3. 2-án 8.00 órától kerül sor. 

vissza az elejére


Teke

Csak a férfiak nyertek

ZTK Technoroll–Nyergesújfalu 6:2 (4212:4040)
Zalaegerszeg. NB I-es férfi mérkőzés.
Az elmúlt heti hazai vereséget követően a vezetés átszervezte a csapatot. A mérkőzés igazolta, hogy ez jó húzásnak bizonyult, mert az első és második sor teljesítménye stabilizálódott. A hazaiak végig vezetve biztosan nyertek.
Az egerszegi dobók eredményei: Baján 734, Nemes 733, Hermán 714, Szabó 690, Györe 682, Németh J. 659 fa.
Ifjúságiak: ZTK Technoroll-Nyergesújfalu 4:0 (1435:1213).
Az egerszegi dobók eredményei: Tamás 728, Járfás 707 fa.

ZTE ZÁÉV–BKV Előre 3:5 (2638:2677)
Zalaegerszeg, szuper ligás női mérkőzés.
A mérkőzés elején a ZTE vezetett, de a többszörös bajnok, Világkupa-győztes fővárosiak fokozatosan feljavultak és fordítottak. A hazaiak végig derekasan küzdöttek, de végül is érvényesült a vendégek nagyobb tudása.
Az egerszegi dobók eredményei: Miklós 467, Csurgai 455, Mátyás 453, Airizer 432, Horváthné 423, Fülöp 408 fa.
Ifjúságiak: ZTE: BKV Előre 1:3 (824:828)
Az egerszegi dobók eredményei: Völgyi E. 437, Sabján 387 fa.

vissza az elejére


Edzői tanfolyam indul

Az MLSZ vezetésének döntése alapján a következő bajnoki idénytől a megyei bajnokságban szereplő csapatoknál minimum D licences edzői papírral kell rendelkezni a trénerek, hogy az adott csapat szakmai munkáját irányíthassa.Sőt a Bozsik-programban részt vevő testnevelőknek is rendelkezniük kell ezzel a végzettséggel. Február 23-án, a ZMLSZ szervezésében az Apáczai ÁMK-ban tanfolyam indul D-licences képzés. Akik magasabb végzettséget szeretnének szerezni, azok számára B-licences tanfolyam is indul áprilisban.Jelentkezni a ZMLSZ címén: 8900 Zalaegerszeg, Kisfaludy u. 7–11. lehet.

vissza az elejére


Atlétika

Érmek a fővárosból

Budapesten az Olimpiai Csarnokban rendezték meg Pest megye nyílt fedett pályás bajnokságát. A viadalon indultak a Royal Sped ZAC atlétái is. Az egerszegiek közül Palágyi Gergely érte el a legjobb eredményt, 60 méteres gátfutásban 7,82 másodperccel végzett az élen. A kiváló futó mindössze két századmásodperccel maradt el az EB-kiküldetési szinttől. A juniorok mezőnyében Balazsicz Eszter súlylökésben 12,97 méteres eredménnyel lett első. Szabó Ágnes a magasugrók versenyében 155 centis eredményével a harmadik helyen végzett.

* * *
A Bécsben rendezett atlétikai versenyen, amelyen öt nemzet sportolói mérték össze tudásukat, Bella Attila, a Royal Sped ZAC rövidtávfutója 200 méteren 21,83 másodperces idővel ötödikként ért célba. Ugyanezen a távon Szilasi László a juniorok mezőnyében 23,72 másodperccel nyolcadik lett.

vissza az elejére


ZalaEgerszeG

Zalaegerszeg város honlapja

Zala Média online