HIRDETMÉNYa választói névjegyzékközszemlére tételéről

Gépészmérnökképzés

Városi farsang – húshagyókedden

Pályázat bérbe vehető üzletre

Pályázati felhívás


HIRDETMÉNY
a választói névjegyzékközszemlére tételéről

A választási eljárásról szóló 1997. évi C törvény 14. § (1) bekezdése értelmében az országgyűlési képviselő-választásokon választójoggal rendelkező állampolgárok nyilvántartása

2002. február 6-tól február 13-ig

tekinthető meg hivatali munkaidőben Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Okmányiroda és Lakcímnyilvántartó Csoportjánál (Zalaegerszeg, Kossuth L. u. 17-19.).

Helyi Választási Iroda

Tisztelt Választópolgár!

A Magyar Köztársaság elnöke a soron következő országgyűlési képviselő-választások első fordulóját 2002. április 7. napjára, a második fordulóját 2002. április 21. napjára tűzte ki.Zalaegerszeg városban 53 szavazókör működik, ahol szavazatszámláló bizottságok biztosítják a szavazás tisztaságát, a szavazás törvényességét.

A szavazatszámláló bizottságok tagjait a képviselő-testület választja meg, személyükre a Választási Iroda vezetője tesz javaslatot.A szavazatszámláló bizottságnak csak a településen lakcímmel rendelkező választópolgár lehet a tagja.
Nem lehet a tagja: állami vezető, képviselő, közigazgatási hivatal vezetője, megyei közgyűlés elnöke, polgármester, jegyző, főjegyző, választási iroda tagja, a választási bizottság illetékességi területén működő közigazgatási szerv köztisztviselője, a választókerületben induló jelölt, és annak hozzátartozója valamint a választókerületben jelöltet állító jelölőszervezet tagja.

Kérem, hogy aki szeretne a szavazatszámláló bizottság munkájában részt venni, és vele szemben kizáró ok nem áll fenn, az legkésőbb 2002. február 15-ig jelezze személyesen a Választási Irodának (Zalaegerszeg, Kossuth Lajos út 17–19. I. emelet 115-ös szoba) vagy telefonon a 92/502-114, 502-116, 502-113-as telefonszámon.

Dr. Tóth László
Választási Iroda vezetője

vissza az elejére


GÉPÉSZMÉRNÖKKÉPZÉS
ZALAEGERSZEGEN

2002 szeptemberében indul Zalaegerszegen a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gépészmérnöki Karának székhelyen kívüli kihelyezett képzése.
A szak városunkban 50, államilag finanszírozott hallgatói keretlétszámú, nappali tagozatú, kreditrendszerben működő, főiskolai szintű (3 éves, azaz 6 féléves), gyártástechnológia és informatika szakirányú gépészmérnöki alapképzés. A felvételi követelmény: központi írásbeli matematikából és fizikából.
Ugyanakkor idén utoljára lehetséges a hozott pontok megkétszerezése is. A zalaegerszegi képzésre a „B“ lap 11. pontjában kell jelentkezni.

A jelentkezés határideje 2002. március 1.

A zalaegerszegi gépészmérnöki képzésre a felmérések szerint mind városunkban, mind Zala megyében, mind pedig a régióban nagy az érdeklődés a továbbtanulni szándékozó fiatalok körében, s ezt csak növeli, hogy a képzést támogató cégek és vállalatok részéről nagy igény van az új, fiatal szakemberekre, tehát a majdan Zalaegerszegen diplomát szerző hallgatók biztosan számíthatnak elhelyezkedési lehetőségekre is.

Minden további információ hozzáférhető vagy a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem honlapján (www.bme.hu), az egyetem más elérhetőségein (1111 Budapest, Műegyetem rakpart 3., K. épület I. emelet 14., telefon: 463-1140, 463-3895, fax: 463-3540, e-mail: sziraki@gepesz-dekani.gdh.bme.hu), a 2002-es felvételi tájékoztató megfelelő részénél (232–233. oldal), Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Művelődési és Közoktatási Osztályán (Zalaegerszeg, Kossuth L. u. 17–19., tel.: 502-190), illetve Balaicz Zoltán felsőoktatási ügyintéző elérhetőségein (E-mail: bala-zoli@freemail.hu, tel.: 30/939-8478), valamint a Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásáért Közalapítvány elektronikus levélcímén (zfok@freemail.hu).

vissza az elejére


Városi farsang – húshagyókedden

Folytatva a nemes hagyományokat, a Polgármesteri Hivatal Művelődési ésKözoktatási Osztálya a Nagycsaládosok Egyesületével közösen

2002. február 12-én

immár 4. alkalommal rendezi meg a városi farsangot.
Gyülekezés: 16.45 órakor az Európa téren.Felvonulás útvonala: Európa tér – Kossuth Lajos utca – Dísz tér,ahol rövid műsor köszönti a résztvevőket.

Ugyanitt már 16.00 órától arcfestési lehetőség áll rendelkezésre. A farsangi mulatságon részt venni szándékozókat jelmezverseny, értékes díjak,tombola, farsangi fánk, forralt bor és 22.00 óráig bál várja az MMIK-ban. A rendezvényre minden szórakozni vágyó, legalább az év egy napján jelmezt ölteni sem restellő érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.

vissza az elejére


Pályázat bérbe vehető üzletre

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Vásárcsarnok Gazdálkodási Szervezet nyilvános pályázat útján bérbe adja 2002. február 1-től a Vásárcsarnok emeletén lévő 27 m2 nagyságú helyiséget, kizárólag kereskedelmi tevékenység gyakorlására.
Az üzlethelyiség előzetes egyeztetés alapján megtekinthető.
Induló bérleti díj: 1.500 Ft + áfa/m2. A versenyeztetés tárgya a havi bérleti díj összege.
A pályázat nyertese az a személy, aki a licitálás során a legmagasabb összegű bérleti díj megfizetését vállalja.

A bérleti szerződés határozott időre, 5 évre szól. A pályázat benyújtásának feltétele az 5.000 Ft összegű bánatpénz megfizetése, amely az elbírálás után a pályázó részére visszafizetésre kerül.

A pályázatnak az alábbiakat kell tartalmaznia:– az üzletkör pontos megjelölése,– a bánatpénz befizetését igazoló csekkszelvény, vagy annak másolata,– a pályázó neve, lakcíme, elérési telefonszáma,– a tevékenység folytatására feljogosító engedély hitelesített másolata,– nyilatkozat a pályázati feltételek elfogadásáról.

A pályázatokat Üzletbérlet jeligével ellátva, zárt borítékban a Vásárcsarnok címére kell beküldeni (8900 Zalaegerszeg, Mérleg tér 1. Pf. 373.).

A pályázatok kiértékelésének időtartama alatt a bírálóbizottság jogosult a pályázóktól adatokat (nyilatkozatokat) kérni, illetve tárgyalásokat folytatni. A bírálóbizottság jogosult a pályázatokat érvénytelennek nyilvánítani, amennyiben a leírt feltételeknek nem felelnek meg. A kiíró jogosult a pályázati kiírást módosítani illetve visszavonni.

A pályázatok beadási határideje: 2002. február 18. 12.00 óra
A versenytárgyalás időpontja: 2002. február 20. 9.00 óra
Helyszíne:
Vásárcsarnok, intézményvezetői iroda.
Részletes információt ad Tóth István intézményvezető, Zalaegerszeg, Mérleg tér 1., Telefon: 510-923.

vissza az elejére


PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése
az OGESZ magasabb vezetői állására pályázatot ír ki.


A pályázati feltételeket a következők szerint határozza meg:
Az állás betöltésének feltétele: szakirányú felsőfokú iskolai végzettség vagy felsőfokú iskolai végzettség és emellett mérlegképes könyvelői vagy ezzel egyenértékű szakképesítés, valamint 5 év szakmai gyakorlat a költségvetés területén.

A magasabb vezető feladata: Az Óvodai Gazdasági Ellátó Szervezet vezetése és az integrált óvodai egységek gazdasági irányítása.

A pályázat benyújtásának határideje: 2002. március 4.
Az álláshely elfoglalásának várható ideje: 2002. április 15.
A pályázat elbírálásának várható ideje: 2002. április 4.

A pályázatot 3 példányban az alábbi címre kell benyújtani: Zalaegerszeg MJV Polgármesteri Hivatala Művelődési és Közoktatási Osztály (8900 Zalaegerszeg, Kossuth u. 17–19., Tel.: 92-502-190).
A pályázathoz csatolni kell:l oklevél hitelesített másolatát,l szakmai önéletrajzot,l vezetői programot,l 3 hónapnál nem régebbi erkölcsi bizonyítványt.
Bérezés: A Kjt. szerint

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése


ZalaEgerszeG

Zalaegerszeg város honlapja

Zala Média online