Lakáshitelek az Erste Banknál

Programokban gazdag Apáczai-napok


Jövő, optimizmus, ügyfél-orientáció

Lakáshitelek az Erste Banknál

 

Az Erste Bank stratégiájában a zalai régió ill. a zalaegerszegi fiók kiemelt szerepet kap, hiszen elsők között alakították át Erste-színvonalra és miliőre – hangsúlyozta Kovács Gyula, a zalaegerszegi fiók megbízott vezetője. Ebből adódik az is, hogy jelentős elvárások vannak a zalaegerszegi fiókkal szemben. Legfontosabb cél az ügyfélszám emelése, éppen ezért a 2002-es év meghatározó kell, hogy legyen a bank életében. Az Erste Bank két-három év alatt országosan 25 százalékos piaci részesedést szeretne elérni a banki szolgáltatások terén, így a zalai régióra is komoly feladat hárul.

Kovács GyulaA pénzintézet kimagasló és teljes körű szolgáltatást nyújt ügyfeleinek. Palettáján megtalálható a lakossági és vállalati számlavezetés mellett az értékpapír, hitel, betét, biztosítási formák, gépkocsi-konstrukciók és egyéb termékek.
Manapság a legnagyobb érdeklődés a lakáshitel-módozatokat kíséri. Az eddigi állami kamattámogatásos hitel csak új lakás vásárlása vagy építése esetén segítette a leendő a lakástulajdonosokat. Szűkítette a kört még, hogy csak a házastársi viszonyban élők és az egyedülálló családosok vehették igénybe ezt a hitelt. Akik viszont használt lakást szerettek volna venni, számukra a szabad felhasználású, piaci kamatozású jelzáloghitel jelentett alternatívát, amely azonban nem nyújtott széles rétegek számára lehetőséget. De van új a nap alatt! E probléma megoldására kiválóan alkalmas a legújabb hitelmód, az ún. FHB-konstrukció, amelyre nagy szükség volt, és eddig hiányzott a kínálatból – véli Kovács Gyula. E hitellehetőség két fontos pontja, hogy megoldja a használtlakás-ügyeket, és az egyedülállók is hozzájuthatnak ehhez a kamatkedvezményhez.
Az Erste Bank korszerű ügyféltere.Az FHB-hitel a használt lakások vásárlására és bővítésére vonatkozik, 30 százalékos önrész mellett 1 millió forinttól 10 millió forintig nyújt hosszú lejáratú (20 év), rendkívül kedvező kamatozású hitelt. (Természetesen lehetőség van a banknál ennél nagyobb összeg felvételére is más kamatozással és feltételekkel.) A hitelt már minimálbér-jövedelem mellett is felvehetik azok, akik egyéves munkaviszonnyal rendelkeznek, ill. nincs lejárt tartozásuk, a megvásárolandó ingatlan pedig tehermentes.
Aki már rendelkezik lakással, új lakás vásárlása vagy építése esetén igénybe veheti ezt a kamattámogatást, azonban a második lakásnál a gyermekek után járó támogatást már nem.
Vannak olyanok, akik „csak” felújítani szeretnének. Nekik ajánlja az Erste Bank másik jelentős termékét – amely a napokban jelenik meg – a lakáskassza-hitelt, amely a lakásfelújításokban kíván segítséget nyújtani félmillió forinttól egy-másfél millió forintig terjedően. E konstrukció keretén belül a futamidő lejárta előtt lakásvásárlásra is lehet hitelt felvenni.
A banki szolgáltatások teljes skálája megtalálható az Erste Bank kínálatában; legújabb termékük az Erste Glob, amely hosszú távon nyújt befektetési és egyben biztosítási lehetőséget.
A lakáshitel után nagy az érdeklődés – mondja Kovács Gyula igazgató – és ez az az út, amelyre a bank lépni kíván, hogy a lakossági szolgáltatások piacán meghatározó súlyú legyen.

vissza az elejére


Programokban gazdag Apáczai-napok

Versenyek, vetélkedők, kiállítások és előadások váltották egymást az idei Apáczai-napok keretében. 1988-ban vette fel az ÁMK Apáczai Csere János nevét, azóta minden évben több napos rendezvény keretében tisztelegnek a diákok a névadó emléke előtt. 
Az április 10-e és 13-a között megrendezett Apáczai-napok kiállítás-megnyitóval vette kezdetét, Apáczai életét, munkásságát és kora jellemzőit gyűjtötték csokorba a gyerekek. Ezt követően városi szép- és helyesíró versenynek adott otthont az iskola, majd házi fejszámolásban, bűvösnégyzet-megoldásban, matematikában és számítógép- ismeretben mérték össze tudásukat a diákok. 
A hagyományos ünnepély keretében a költészet napjáról emlékeztek meg, majd az általános iskolások és a gimnazisták is átvehették az intézmény zászlaját, mely Orbán Ildikó grafikusművész keze munkáját dicséri. Nemes Ferenc igazgató Apáczai Csere János tudásvágyát és nemzete iránti elkötelezettségét hozta például a tanulóknak. 
A rendezvénysorozat vendégei voltak a Világ Természettudományi Alapítvány (WWF) magyarországi képviselői, akik a hód és a mocsári teknős életéről tartottak előadást.


ZalaEgerszeG

Zalaegerszeg város honlapja

Zala Média online