Éremkiosztó a Megyeházán

Aranyérmes kadettok

Az akarat diadala

Volán siker a rangadón

A Royal Sped ZAC nyerte az Euro Geo kupát

Győzelem az idényzárón

Kézilabda

A női megyei bajnokságban két győzelemmel gazdagodott a Diego Zalaegerszeg csapata.

Eredmények:
Diego Zalaegerszeg–Vonyarcvashegy 29–23.
Zalaszentmihály–Diego Zalaegerszeg 12–21.


Gratuláció
a focicsapatnak

Dr. Gyimesi Endre polgármester az elmúlt héten fogadta a Zalahús ZTE labdarúgócsapatát. Gratulált a fiúknak az alapszakaszban elért második helyért, s reményét fejezte ki, hogy a rájátszásban is jól teljesítenek a játékosok, így a Zalahús ZTE fennállásának legjobb eredményét éri el, amennyiben a dobogó valamelyik fokán végez. Felvételünkön dr. Gyimesi Endre köszönti a csapat tagjait, edzőit, vezetőit.

vissza az elejére


Ünnepelt a Csuti Hydrocomp bajnokcspata

Éremkiosztó a Megyeházán

 

A Megyeháza nagytermében tartotta éremkiosztó ünnepségét a Zalaegerszegi Csuti Hydrocomp SK bajnok sakkcsapata. Horváth Tamás, a csapat edzője tekintett vissza a sikerekben gazdag 2001–2002-es esztendőre, de a szakvezető felelevenítette a 31 éves NB I-es szereplés jelentősebb állomásait is.

A Z. Csuti Hydrocomp bajnokcsapata. A felvételről hiányzik Goloschapov, Konopka, Grószpéter.A csutisok a ZTE színeiben 1971-ben – a röplabdások után – második csapatként jutottak fel az NB I-be. Több mint három évtizeden át megszakítás nélkül szerepelnek a legjobbak között, és 2002-ben felkerült a „korona” a csutisok fejére.
Az aranyérmeket Ambrus Zoltán, a Magyar Sakkszövetség főtitkára adta át a játékosoknak. Az éremkiosztón elismerést vehetett át Horváth Tamás edző, dr. Varga Tibor, a szakosztály vezetője, Kiss Ambrus elnök, Benedek Tibor társelnök, Mádl Ildikó, Forgó Éva, Portisch Lajos, Sax Gyula, Horváth Ádám, Grószpéter Attila, Horváth Gyula, de szinte fel lehetne sorolni az egész csapatot. A bajnokcsapatot köszöntötte Varga László, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke, és dr. Gyimesi Endre, Zalaegerszeg polgármestere, valamint Dormán László, a névadó szponzor Hydrocomp Kft. ügyvezetője. Mindhárman megjutalmazták a csapat tagjait és vezetőit. A játékosok nevében Portisch Lajos mondott köszönetet, aki a tervek szerint a fővárosból visszaköltözik Zalaegerszegre, s tehetséges fiatalokkal kíván foglalkozni a megyeszékhelyen. 
Az állófogadáson dr. Hóbor Erzsébet államtitkár, a Zala Megyei Közigazgatási Hivatal vezetője köszöntötte a bajnokcsapat tagjait.

vissza az elejére


Ígéretes fiúcsapat a ZTE-nél

Aranyérmes kadettok

 

Hosszú ideje nem nyert bajnoki címet a ZTE férfi kosárlabdacsapata. A többéves szünetet a kadett korosztály törte meg. A Sopronban megrendezett országos döntőn, a 15–16 éves korosztály kiválóságai a fináléban Kecskemét csapatát győzték le.

A ZTE aranyérmes kadett csapata. (állnak, balról): Laki Máté, Ambrus Péter, Baki Gergely, Kovács László (edző), Hoffmann Ádám, Furján Ferenc, Varga Péter. Ülnek: Kerese Kornél, Horváth Ádám, Tóth Péter, Stárics Kornél, Vertetics Ádám, Pásztor Dániel.– Ötven százalékban meglepetés az első helyünk – hangoztatta Kovács László edző. – Ismerve a többi csapat játékerejét, úgy tűnt, a Falco végső sikerét ígéri a papírforma. Az előzetes tervek alapján úgy kalkuláltunk, hogy a Falcoval egy csoportban másodikként bekerülünk az elődöntőbe, ott megverjük a másik csoportból érkező ellenfelünket. A fináléban pedig már bármi megtörténhet. A sport viszont azért szép, mert a papírforma felborulhat. A Falco csapatát egy járványos betegség leterítette, az elődöntőben kikaptak, így a kecskemétiekkel találkoztunk a döntőben, és nyertünk ellenük 9 ponttal. 
– Objektív okok is segítették a ZTE sikerét, de miben voltak jobbak az ellenfeleknél?
– Elsőként a csapategységet említeném. A másik tényező, a fiúk nagyon okosak. Ritkán adódik egy edző életében, hogy egyszerre ennyi jó képességű játékossal dolgozhat. A srácok megértik, hogy mit mondok nekik, s azt maximálisan viszontlátom a pályán, betartják az utasításaimat. Szakmai szempontból mi sokat alkalmazzuk az emberfogásos védekezést. A többi csapat rossz úton jár, mert a zónavédekezést erőlteti. Mi ezzel a védekezési formával több csapatot megbénítottunk. A másik fegyverünk – amit már a serdülőknél alkalmaztunk –, a középtávoli tempódobások. Ez a támadási forma emberfogás és zóna ellen is rendkívül hatékony. 
– Van esélye annak, hogy az aranyérmes csapat együtt marad, és újabb Bodrogi Csabák, Bencze Tamások, Földesi Attilák nőnek ki a keretből?
– Négy éve együtt vannak a fiúk, a pályán kívül is baráti a kapcsolat a játékosok között. Igazán egy csapatot alkotnak a szülőkkel együtt. Ha elmegyünk valahova, megtöltünk egy nagyobb buszt. A fiúknak igényük, hogy együtt maradjanak. Azért is, mert egy rendszer szerinti folyamatos képzést kapnak, ha a gyerekeket, a korosztályváltás miatt kivennék a kezemből, megszakadna a folyamat. A sikeres szereplés is azt segíti, hogy a társaság együtt maradjon, sőt úgy néz ki, hogy erre már hajlik az egyesület vezetése is. A kérdés másik felére válaszolva; nem szerencsés hasonlítani őket a nagy elődökhöz, mert ők más személyiségek. A csapatból lesznek NB I-es játékosok. A fiúk és szüleik komolyan veszik a kosárlabdát, bízom benne, a folytatásban is így lesz, és a felnőttcsapatban ismét lesz egy nagyobb egerszegi mag. A fiúk tehetségét bizonyítja, hogy a korosztályos válogatottba a többség meghívást kap. 
– Lehetőség nyílik arra, hogy végig Kovács László irányítsa a fiúkat, mert az eredmények alapján ez lenne az üdvös.
– Eddig az volt a gyakorlat, hogy serdülőkorig vittem a csapatokat, ez vonatkozik például Kámán Tamás korosztályára, utána más szakvezető irányította az edzéseket. Szeretném megmutatni, hogy NB I-es játékosokat is tudok „faragni”, sőt, többet is egy csapatból. A tervek szerint együtt marad a társaság, és én leszek az edzőjük, bár konkrét megállapodás még nincsen. 
– Most az egyéni képzés, a fizikális erősödés időszaka következik?
– Pontosan ezt szeretném elérni; a gyerekek képzése ne szűnjön meg. Valóban a technikai és a fizikai képzésnek fontos szerepet kell szánni. Már elkezdtük, s amíg tudom, egyedül felügyelem a szakmai munkát, ha később segítségre lesz szükségem, megtalálom azt a szakembert, aki hozzájárulhat a fiúk fejlődéséhez. Nem vagyok mindennek a tudora, nem szégyellem igénybe venni a külső segítséget, mivel egy cél vezérel: a fiúk fejlődése.
– Sikerülhet jövőre megvédeni a bajnoki címet? A fiúk többsége most volt első éves kadett?
– Az a furcsaság állt elő, hogy a gyerekek egy része valóban első éves kadett volt, de jövőre már ifi lesz. Miért? Mert a MKOSZ tavaly naptári korosztályváltást hajtott végre. Így az a furcsa eset állt elő, hogy akadnak olyan fiúk, akik egy évig voltak kadettok. A magyar mezőnyt nézve úgy érzem, jövőre is megcélozhatjuk a dobogó valamelyik fokát.

vissza az elejére


Labdarúgás

Az akarat diadala

Újpest FC–Zalahús ZTE 1-2 (1-0)
Budapest, 1500 néző. Jv.: Hanacsek.
ZTE: Turi-Kocsárdi, Urbán, Csóka (Babati), Szamosi–Nagy L., Molnár B. (Král), Balog, Róth-Kenesei (Ljubojevics), Egressy. Vezetőedző: Bozsik Péter.
Gólszerzők: Túlió, illetve Egressy, Kenesei (11-esből).
Értékel Kenesei Krisztián, a ZTE játékosa: – Az első félidőben gyengélkedtünk. Nem akartunk kitámadni, biztonsági játékra törekedtünk, de sajnos gólt kaptunk, ezért taktikát kellett változtatnunk. A második félidőben már sokkal többet támadtunk, ha nem is jó játékkal, de nagy akarattal játszva nyertünk. Nem érdekel a Nemzeti Sport megjegyzése. Szerintük szurkoló voltam a pályán. Erre az a válaszom, hogy kiharcoltam egy 11-est, amit értékesítettem, ezzel nyertünk. A hátra- lévő négy fordulóban remélem megismételem, s akkor biztosan a Zalahús ZTE egyik legjobb „szurkolója” leszek. A folytatásban célunk minél többször megszerezni a 3 pontot, és megnyerni a bajnokságot. A hétvégén rangadót játszunk az MTK ellen, győzelemre törünk, de az egy ponttal is elégedett lennék.

vissza az elejére


Kosárlabda

Volán siker a rangadón

MÁV NTE–ZTE Zala Volán 49-69
(14-21, 12-22, 12-13, 11-13)
Nagykanizsa, 200 néző. Jv.: dr. Páli, Parádi. NB I-es női mérkőzés, a 9-11. helyért.
ZTE: Hadarics (11), Horváthné (3), Hersics (16/3), Kitlinszkaja (14), Papp (6). Csere: Csécs (2), Németh (7), Bedő (2), Vágvölgyi (8), Hvatova (-). Edző: Vágvölgyi Tamás.
Értékel Horváth Jenő, a ZTE Zala Volán technikai vezetője: – Az alapszakasz és a rájátszás mérkőzéseit tekintve Kanizsán játszott a legjobban a csapat. A lányok hozzáállása is példás volt. Nem hittem, hogy 20 ponttal nyerünk a dél-zalai városban. Most már abban bízom, hogy 12-es lesz jövőre is az A-csoport, ekkor mindkét zalai csapat bentmaradhat a legjobbak között. 

vissza az elejére


Atlétika

A Royal Sped ZAC nyerte az Euro Geo kupát

 

A Zalaegerszegi Sportfesztivált és a Városi Sportcentrumban most elkészült atlétikai pályát, új öltözőkkel Zalaegerszeg megyei jogú város nyílt atlétikai bajnokságával, az EURO GEO Kupával, valamint a Városi Diákolimpiával és a „Ki a leggyorsabb, ki a legkitartóbb atléta?” tehetségkutató akcióval ünnepelte a város atlétatársadalma.

A rendező Royal Sped ZAC atlétái mellett, a Keszthelyi VDSE és a Nagykanizsai Atlétikai Klub igazolt versenyzői is részt vettek a tavasz e jeles ünnepén. Dr. Gyimesi Endre polgármester megnyitószavai után máris kezdetét vették a küzdelmek az Euro Geo Kupáért, a verseny fődíjáért, a különdíjakért és a bajnoki címekért. A verseny fődíját, az egykori válogatott 800 méteres síkfutó Németh István ajánlotta fel. Az Euro Geo Kupát a 9 bajnoki címet elért Royal Sped ZAC nyerte.
A legjobb eredményt elért női versenyző – Szabados Eszter (Royal Sped ZAC) – és a legjobb eredményt nyújtó férfi atléta – Bella Attila (Royal Sped ZAC) szintén az Euro Geo különdíját kapta. Mindketten 100 m-en teljesítettek kiválóan.
Az Euro Geo Kupa és Zalaegerszeg város bajnokai. Egerszegiek győztek (valamennyien a Royal Sped ZAC versenyzői): 100 m női: Szabados Eszter 12,9 mp, 100 m férfi: Bella Attila 11,0 mp, magasugrás női: Szabó Ágnes 160 cm, 200 m férfi: Bella Attila 22,6 mp, távolugrás férfi: Tóth Péter 641 cm, súlylökés női: Balazsicz Eszter 13,34 m, magasugrás férfi: Mátay Bálint 190 cm, 300 m férfi: Török János 38,9 mp. Különdíjat kapott még: Biczó József egykori magasugrótól Balazsicz Eszter és Szabó Ágnes.
A városi diákolimpia győztesei:
A városi diákolimpián Balazsicz Eszter, a Kölcsey-gimnázium tanulója súlylökésben remekelt, és ő kapta a polgármester különdíját, valamint Mátay Bálint (Munkácsy SZKI) magasugrásban elért eredményéért kapott különdíjat Kiss Ferenctől, a városi sportbizottság elnökétől.
Diákolimpia: V–VI. korcsoport: győztesek: 100 m női: Boncz Bernadett (Zeg. Csány SZKI) 13,3 mp, távol női: Selmeczi Zsófia (Zeg. Csány SZKI) 453 cm, 100 m férfi: Zelkó Csaba (Zeg. Zrínyi Gimn.) 11,5 mp, magasugrás női: Szabó Ágnes (Zeg. Csány SZKI) 160 cm, 200 m női: Boncz Bernadett (Zeg. Csány SZKI) 27,2 mp, 200 m férfi: Magyar Tamás (Zeg. Ganz SZKI) 23,6 mp, távolugrás férfi: Tóth Péter (Zeg. Csány SZKI) 641 cm, súlylökés női: Balazsicz Eszter (Zeg. Kölcsey Gimn.) 13,34 m, magasugrás férfi: Mátay Bálint (Munkácsy M. SZKI) 190 cm, 300 m férfi: Török János (Zeg. Csány SZKI) 38,9 mp.
Tehetségkutató akció érmes zalaegerszegi helyezettjei: 60 m fiú: 3. Magyar András (Zeg. Zrínyi Gimn.) 8,9 mp, 60 m leány: 1. Nagy Lilla (Zeg. Petőfi Ált. Isk.) 9,0 mp, 800 m fiú: 3. Nagy Ádám (Zeg. Dózsa Ált. Isk.) 2:45,9 mp, 800 m leány: 1. Farkas Alexandra (Zeg. Ady Ált. Isk.) 2:36,7 mp.

vissza az elejére


Röplabda

Győzelem az idényzárón

ZTE–Veszprém 3:0 (15, 25, 23)
Zalaegerszeg, 100 néző. Jv.: Békési, Ortner. NB I-es férfi mérkőzés.
ZTE: Gróf, Horváth T., Göczi, Markó, Horváth Cs., Gerencsér. Csere: Rumpler, Zörgő. Játékos-edző: Markó Gábor.
Értékel Gerencsér Gábor, a ZTE játékosa: – A hétközben a MAFC-nál kikaptunk, így mindenképpen nyerni szerettünk volna az idényzárón. Az első szettben lendületesen és jól játszottunk. A folytatásban túlzottan is megnyugodtunk, de szerencsére a játszmák végén jól koncentráltunk. Összességében megérdemelt győzelmet arattunk. Így jó középcsapatként zártuk a bajnokságot. Magamról szólva, továbbtanulok, így elképzelhető, hogy távozom. Bár Markó Gábor marasztal, hogy a bajnoki mérkőzésekre járjak haza. Még nem döntöttem, majd meglátjuk.

vissza az elejére


ZalaEgerszeG

Zalaegerszeg város honlapja

Zala Média online