ISO-minősítés a Volán Oktatási Kft.-nél

Az EU-s felkészülés jegyében

Házias ízek, széles választék


Minőség és megbízhatóság

ISO-minősítés a Volán Oktatási Kft.-nél

Párkány Erzsébet, a Digart Hungary Kft. vezető auditora adta át a Volán Oktató, Szervező és Gépjárművezető-képző Kft. vezetői részére azt az oklevelet, amely az ISO 9001:2001 számú minőségirányítási rendszer bevezetését igazolja. Az elmúlt év végén határoztak a társaság munkatársai a minősítés megszerzéséről. Az előkészületek ez év tavaszán kezdődtek, júliustól pedig már a szigorú minőségirányítási rendszer szabályai szerint működtek. A három hónapos próbaidőt követte az audit, amely eredménnyel zárult. 
– Hogy mit fognak ebből tapasztalni tanulóink? Tekintettel arra, hogy felnőttoktatással, járművezető-képzéssel, illetve szaktanfolyami képzésekkel foglalkozik társaságunk, elsősorban kiszámíthatóságot, illetve minőséget eredményez az ISO. A minőségi változás mind a gondolkodásban, mind a személyi és tárgyi feltételekben jelentkezik – mondja Kiss Ferenc, a Volán Oktatási Kft. ügyvezetője. – Mindezek mellett szükséges a tanúsítvány ahhoz, hogy sikerrel vehessünk részt pályázatokon, illetve megálljuk helyünket a piaci versenyben. Szükséges továbbá annak érdekében, hogy megtörténhessen társaságunk akkreditációja. 
A minősítés átvételét követően rögtön hozzáfog a Volán Oktatási Kft. az akkreditációs folyamat előkészítéséhez. Az ISO 9001:2001 szabályai szerinti működést évente ellenőrzi a tanúsító Digart Hungary Kft. 

vissza az elejére


Vadhűtőház Rt.

Az EU-s felkészülés jegyében

 

3500 szarvas, 5000 vaddisznó, 6000 őz, plusz nem nyilvántartott számú nyúl, fácán, vadkacsa, fürj összesen 650 tonnányi lőtt vad felvásárlása, feldolgozása és értékesítése – tömören így foglalható össze az egerszegi Vadhűtőház Rt. idei teljesítménye. Ami mennyiségét tekintve nagyjából megfelel a tavalyinak. Igaz, változatlanul 7 kamionjuk rója az utakat, itthon Nyírbátortól Szentgotthárdig, s nem ritkán Nyugat-Európa sztrádáin. 

– Sajnos, a piaci árak nagyon nyomottak, s bár természetszerűleg a felvásárlási árak is csökkentek, eredményünk várhatóan kevesebb, mint a fele lesz a tavalyinak – mondja nem túl vidáman Szabó Antal, a társaság elnök-vezérigazgatója. – Nyugat-Európa vadhúspiacán túltermelési válság van, az új-zélandi, spanyol szarvashús, az ausztrál vaddisznóhús uralják a piacot, áraikkal nehéz versenyezni. Az erős forint – miután értékesítésünk 80 százaléka külföldre irányul – igencsak hátrány számunkra, nem beszélve a nagyon magas hazai állat-egészségügyi költségekről, vizsgálati díjakról, hulladékmegsemmisítési költségekről. 
S bár az elnök-vezérigazgató diplomatikusan úgy fogalmaz, hogy át kell „hidalni” a mostani időszakot, a fejlesztésről azért nem mondtak le. Idén saját erőből 35 millió forintos beruházást valósítottak meg: új szociális blokk, daraboló-nyúzó részleg, új szállítószalag üzembe helyezése – mindez az EU-ra való felkészülés jegyében. Jövőre pedig a hűtőtároló kapacitás rekonstrukciója van tervbe véve, hogy lehessen tárolni, s akkor eladni a vadhúst, amikor annak jó az ára. 
– A magyar vadhús nagyon egészséges, a szarvas- és őzhúsunk biohús. Ez a tény, illetve a hosszú évek óta meglévő jó kapcsolataink stabil piacot jelentenek számunkra az EU-csatlakozás után is, munkát biztosítva Zalaegerszegen 25, országosan negyven dolgozónknak. Sőt, többekkel ellentétben nekünk kedvezőbb lesz a helyzetünk a csatlakozás után, már csak azért is, mert sokkal kevesebb megpróbáltatást kell elviselnünk majd a határokon – mondta végezetül Szabó Antal elnök-vezérigazgató. 
* * *
Az elnök-vezérigazgató azt is elmondta, hogy a karácsony előtti héten komoly akcióval kívánják jutalmazni vásárlóikat, ami azt jelenti, hogy a Zalaegerszeg határában, a Teskánd felé vezető úton lévő vadhűtőház boltjában ezekben a napokban 30 százalékkal olcsóbban lehet vadhúst vásárolni.
Ízelítő az akciós árakból:
– tisztított fürj 500 Ft/kg, – szarvas apróhús 780 Ft/kg, – szarvascomb 1200 Ft/kg, – vadnyúl 1200 Ft/db

vissza az elejére


Szilveszterezzen a Yankee Saloonban!

Házias ízek, széles választék

 

Augusztustól új vezetővel, új személyzettel és megújult ételsorral várja vendégeit a Yankee Saloon Étterem és Söröző a Göcseji út 47. szám alatt. A változás kedvezően hatott a kiszolgálásra és az ételkészítésre is. A vendégek házias ízeket kóstolhatnak.

– Igyekszünk minden tekintetben megfelelni vendégeink elvárásainak. Étlapunkon számtalan finomságot kínálunk húsfogyasztóknak és vegetáriánusoknak egyaránt. Különösen kedveltek halételeink. Kiemelném közülük a fogasfilét, valamint a pisztrángot, melyek többféle módon készülnek. Szárnyasokból is számtalan változatot kínálunk. Sokan szeretik a csőben sült brokkolis pulykamellfilét és a csirkesalátát – enged betekintést az étlapba Kovács Róbert üzletvezető. – A sertéshúsok között található éttermünk specialitása: a magányos cowboy vacsorája, ami két natúr szeletet tartalmaz párolt hagymával körítve. Ajánlom továbbá a sertésszeletet whiskymártásban, illetve a Yankee fatálat pirított gombával. Ugyancsak nagyon kedvelik vendégeink a kétszemélyes Yankee fatálat, amely tartalmaz egy gordon bluet, egy pisztrángot, natúr pulykaszeletet, valamint prószamasszába forgatott sült húst. Bőven akad választék marhahúsból készült ételekből, továbbá köretekből és desszertekből is a Yankee Saloonban. 
Péntekenként más-más ínyencségeket is kínálunk vendégeinknek. Egyebek mellett kocsonyát és pacalt fogyaszthatnak. A finom ételhez pénteken esténként kellemes élő zene is társul. Mindezt elérhető áron biztosítjuk a hozzánk betérőknek. Egyre népszerűbb menüs étkeztetésünk is. Négyszáz forintért kínáljuk a menüt, melyben mindennap található húsétel. 
– Hogyan készülnek az ünnepekre?
– Javában tartanak az előkészületek. Elsősorban a szilveszter meghatározó számunkra, hiszen karácsony napján zárva tartunk. 
Negyvenfős, családias hangulatú szilveszteri rendezvényt szervezünk. Nagyon finom ételekből állítottuk össze a szilveszteri menüt. Előételnek őzgerincet fogyaszthatnak vendégeink barnamártással és krumplipürével. Ezt követi a főétel, ami göcseji gombás sertéstekercsből, töltött csirkecombból, pecsenyéből, valamint vegyes köretből áll. Desszertnek pedig tiramisut kínálunk fagylalttal. A belépőjegy tartalmaz továbbá minden vendég számára aperitifet, illetve éjfélkor egy pohár pezsgőt. S hogy ne kezdjék éhesen vendégeink az új évet, éjfél után szarvaspörköltet szolgálunk fel dödöllével. 
A felsorolt sok-sok finomságot természetesen le kell mozogni. A jó zenéről zenekar gondoskodik. Mindezek mellett lesz tombola, melynek fődíja egy kismalac. De lehet nyerni pezsgőt, bort, vagy kétszemélyes vacsorát a Yankee Saloonban. 
– Hogyan lehet jelentkezni a szilveszteri partyra?
– Az érdeklődőket szeretettel várjuk a Yankee Saloonban személyesen, vagy telefonon a 06/30-8526-713-as telefonszámon. S ne csak szilveszterkor jöjjenek el hozzánk! Mindennap friss étellel, kellemes környezettel, olcsó árakkal, minőségi borokkal és barátságos kiszolgálással állunk rendelkezésükre.

vissza az elejére


ZalaEgerszeG

Zalaegerszeg város honlapja

Zala Média online