Sikeres termékek, jó minőség

Teljes körű lakossági szolgáltatás


Folyamatosan fejlődik a Ham&Ham

Sikeres termékek, jó minőség

A háziasszonyok többsége bizonyára bajlódott már a pulyka alsócomb inazásával. Ennek is megvan a fortélya, amit a zalaegerszegi HAM&HAM Élelmiszeripari és Kereskedelmi Kft. dolgozói kiválóan ismernek. Olyannyira, hogy a cég 12 éves fennállása alatt az egész országban megtanították a szakmabelieket erre a fogásra. 

– 1991-ben alakult a HAM&HAM Kft. – mondja Kákossy Tamás tulajdonos-ügyvezető. – Arra szövetkeztünk, hogy hasonlóképpen a nyugat-európai gyakorlathoz, vágóhíd nélkül, vásárolt alapanyagból kiváló termékeket állítsunk elő. Kizárólag baromfira alapoztuk a termékgyártást, sertésből mindössze csak szalonnát használunk fel. A már említett pulykacomb teszi ki a felhasznált alapanyag nagy részét. A hetvenféle termékünkből 50-et magunk fejlesztettünk ki. Kezdetben manufakturálisan, elsősorban pulyka alsócombfilé készítése folyt, a sonkafélék körében hagyományos technológiával rollsonkát készítettünk. Akkoriban még a piacon nem volt ilyen jellegű termék a baromfi alapú készítmények körében. Kis mennyiséggel kezdtünk, majd fokozatosan bővítettük, fejlesztettük a termelést és a hozzá szükséges műszaki hátteret. 
– Hogyan alakult ki a sajátos profil?
– Az alaptermékkör kialakítását követően kezdtük meg a meghatározott termékek előállítását célzott piaci területekre. Így született meg a „HAMI törpe” termékcsalád, melynek két tagja májas jellegű, öt pedig minifelvágott. Nyolc-tíz dekás tömlős kiszerelésben „Hét törpe” fantázianéven került a termékcsalád forgalomba és népszerűségnek örvend a gyermekétkeztetésben valamint a kórházak és szociális intézmények körében, de az üzletek is szívesen igénylik. Kiemelném a 45 napos sonkákat, amelyekből hat-hét fajtával vagyunk a piacon. Rajtunk kívül csak a 100 éves orosházi gyár készíti ezt a terméket. Nagy a választékunk, amelynek többsége egyedi, de megtalálhatók a hagyományos áruk, így a párizsi, az olasz, a vadász felvágott, a főzőkolbász és a virsli. Jelentős mennyiségben állítunk elő csirke és pulyka rablóhúst vendéglátóipari és kereskedelmi kiszerelésben. Gyártunk filézett és májjal töltött csirkecombot Ezeket elsősorban gyorsfagyasztott állapotban forgalmazzuk. Újdonságnak számít a marinált termékcsalád. Hozzá kell tennem, hogy a HACCP és az ISO 9002 minőségbiztosítási és tanúsítási rendszer szavatolja termékeink egyenletes és jó minőségét. 
 – Mekkora területet látnak el?
 – A Dunántúlon mindenhol jelen vagyunk, Hévíz–Keszthely üdülőterületen most erősítünk, ott vannak a kereskedőink, Budapestre egyre többet szállítunk és terjeszkedünk az Alföldön. A Duna–Tisza közén már teret nyertünk. A cég termelése folyamatosan növekszik, ez évben 600 tonna gyártással számolunk, jövőre azonban elkészül Gógánfán az exportüzemünk, ahol 80–100 dolgozó foglalkoztatását tervezzük. Az üzem névleges kapacitása 2,5 ezer tonna lesz, s a gyártott termékből 800 tonnát belföldön, 1200 tonnát külföldön értékesítünk. Exportunkkal a keleti piacokat célozzuk meg. Jól indult az idetermelés, az első három hónap eredménye pozitív. Mindent megteszünk azért, hogy vevőink elégedettek legyenek, alapelvünk a pontos szállítás, a megbízhatóság, a jó minőség. Partnereinket ugyanis hosszú távon meg akarjuk tartani – mondja végezetül Kákossy Tamás.

vissza az elejére


A Zalavölgye Takarékszövetkezetnél

Teljes körű lakossági szolgáltatás

A Zalavölgye Takarékszövetkezet – mely teljes körű banki szolgáltatással áll rendelkezésre – fiókhálózata Zalalövőtől Zalaszentgrótig és Zalaegerszegen keresztül a megye északi vonalát öleli fel. A megyeszékhelyen négy egység dolgozik; Andráshidán, a Kovács Károly téren és a Kossuth Lajos utcában, valamint a kertvárosi Erdész utcában működik kirendeltség teljes körű szolgáltatással. A 15 fiók és a két betétgyűjtő pénztár központja a Dísz téren a Tudomány és Technika Házában található, itt ténykedik az ügyvezetés, valamint ellátják a központi feladatokat.

A Kossuth utcai 3. számú fiókot februártól új igazgató vezeti Cziráki Melinda személyében. A közgazdász végzettségű hölgy 1992 óta dolgozik a bankszektorban, két nagy kereskedelmi bank munkatársaként több területen – vállalati hitelezés, fiókhálózat-irányítás, lakossági hitelezés – tevékenykedett különböző beosztásokban. Munkája során megismerkedett a bank belső felépítésével és működésének alapvető folyamataival, valamint a termékértékesítéssel. Az új feladat azért is jelent számára komoly kihívást, mivel úgy véli, hogy a takarékszövetkezetnek nemcsak a hasonló nagyságrendű pénzintézetekkel, hanem a kereskedelmi bankokkal is fel kell vennie a versenyt. Munkájában emellett fontosnak érzi szakmai fejlődésének folyamatos biztosítását; mindezekről így nyilatkozik:
– A szakmaiságot tekintve, a nagy banknál mindig csak egy szűkebb feladatkörben dolgozhat az ember, például vagy a lakossági hitelezés vagy a vállalkozói hitelezés területén. Előnyként érzem azt, hogy egy kisebb pénzintézetnél – jelen esetben a Zalavölgye Takarékszövetkezetnél – sokkal nagyobb áttekintésem lehet a tevékenységről. Itt a fiókban, mind a lakosságot, mind pedig a vállalkozókat teljes körűen ki tudjuk szolgálni. Mivel itt rendelkezésemre áll a banki területek közti átjárhatóság, a szakmai továbbfejlődésem is biztosított. Ugyancsak előnyként tapasztalom azt, hogy egy kis bank sokkal ügyfélbarátibb, sokkal közvetlenebb az ügyfélkapcsolat. Emellett rugalmasabbak vagyunk, és gyorsabbak a döntéshozatalban, mivel ennek intézményi háttere kisebb, így egy pénzügyi szolgáltatás megadására – vagy megtagadására – nem kell sokat várni az ügyfélnek.

A Zalavölgye Takarékszövetkezet Kossuth utcai fiókja.– Milyen szolgáltatásokkal állnak rendelkezésre?
– Mielőtt rátérnék a szolgáltatásokra, meg kell említenem azt, hogy fontosnak érezve a technikai fejlődést is, július 1-jétől a Boss központi integrált számlavezetési rendszert fiókjaink többségében bevezettük. Ezáltal az ügyfél szinte valamennyi egységünkben az összes banki szolgáltatást igénybe tudja venni – mondja Cziráki Melinda. – A takarékszövetkezeteket szokás a vidék bankjának tartani, azonban mára a városokban is megvetették lábukat. A városokban a legnagyobb konkurenciát a kereskedelmi bankok jelentik, ezért a stratégia elengedhetetlen eleme, hogy a pénzügyi szektor lehető legteljesebb palettáját nyújtsuk, hiszen csak azok a pénzintézetek tudnak folyamatosan fejlődni, melyek folyamatosan bővítik szolgáltatásaik körét. Vidéki fiókjaink nagy előnye, hogy nagy helyismerettel rendelkeznek, szoros kapcsolatot ápolnak a lakossággal, a helyi önkormányzatokkal és a kistérségi társulásokkal. Ennek következtében személyesen ismerik az ügyfelek igényeit és kondícióit, mely által a hitelkihelyezés sokkal biztonságosabb.
De térjünk rá a szolgáltatásokra! Februárban a fiók nemcsak vezetésében újult meg, hanem bővült a Zalavölgye Takarékszövetkezet ezen fiókjának tevékenységi köre is. A vállalkozók teljes körű kiszolgálása mellett ma már foglalkozunk lakossági folyószámla-vezetéssel és hitelezéssel. A lakosság számára készpénz be- és kifizetéssel állunk rendelkezésre, munkabéreket, nyugdíjakat tudunk fogadni, állandó és egyedi, valamint csoportos megbízások teljesítésére is van lehetőség. Bankkártyáinkkal a vásárlás mellett valamennyi ATM-automatánál lehet pénzügyeket lebonyolítani. A lakossági folyószámlán lévő szabad pénz kedvező feltételekkel leköthető. Kínálunk még értékpapír jellegű konstrukciókat, ilyen például a három hónapos futamidejű Takarékszelvény, mely lejáratkor 8 százalék kamatot fizet. Július 8-tól – a pénzpiaci változások miatt – megemeltük a betéti kamatokat és a hitelkamatok egy részét. Takarékszövetkezetünk piaci kamatozású és állami támogatású lakáscélú hiteleket is kínál ügyfelei számára. Új lakás építésénél és vásárlásánál házaspárok és gyermeküket nevelők számára nyújtott hitelünket 5 százalékos kamattal ajánljuk, erre kezelési költséget nem számítunk fel. A felvehető hitel összege az építési költségvetés illetve az adásvételi ár 70 százaléka, maximum 15 millió forint. Gyors ügyintézés következtében akár két hét alatt eldől a hitel sorsa. Emellett tudjuk folyósítani a gyermekek után járó lakásépítési kedvezményt, az adó-visszatérítési támogatást, valamint a megelőlegező kölcsönt. Ezenkívül rendelkezésre állunk jelzáloghitellel, amely konstrukció szabad felhasználású. A maximum ötéves futamidejű hitel összege a felajánlott ingatlan piaci értékének legfeljebb 60 százaléka, kamatát a mindenkori jegybanki alapkamat mértékéhez kötjük. 

A takarékszövetkezet munkatársai készséggel állnak rendelkezésre.A Zalavölgye Takarékszövetkezet teljes körű banki szolgáltatást – a számlavezetéstől a különböző hitelekig – biztosít mind az egyéni, mind pedig a társas vállalkozások számára. 
– Egyedülálló szolgáltatást nyújtunk vállalkozói ügyfeleinknek, ugyanis minden számlamozgásról elektronikus bankrendszerünk SMS-ben azonnal küld információt – folytatja Cziráki Melinda. – Emellett faxon, levélben is elfogadunk megbízásokat. Különböző betétlekötési konstrukciókat tudunk ajánlani, valamint piaci és kedvezményes kamatozású hitelekkel – folyószámla-, forgóeszköz- és beruházási hitel – állunk rendelkezésre. Az utóbbiból kettőt emelnénk ki. Az építkezési vállalkozók lakásépítéseit megfinanszírozzuk, ezáltal a leendő tulajdonosok lakásvásárlási hitelét a takarékszövetkezet tudja végezni. Az agrárvállalkozásoknak is tudunk különböző hiteleket biztosítani, például állami támogatású az éven túli lejáratú forgóeszközhitel, a fiatal gazdálkodók támogatása, valamint a közraktárjegy meghitelezése.
– Aktualitások?
– A Takarékbank szervezésében pénzintézetünknél július 20-ig lehetőség van arra, hogy a még meglévő kárpótlási jegyet Forrás Rt. részvényekre váltsa a tulajdonos, melyeket a későbbikben a Budapesti Értéktőzsdén lehet forgalmazni. A takarékszövetkezet bővíteni kívánja ügyfélkörét, ezért kedvezményes folyószámla-kezeléssel állunk a lakásszövetkezetek és a társasházak, valamint annak lakói rendelkezésére. Kamattámogatásos hiteleinkkel segíteni kívánjuk ezen épületek közös tulajdonú ingatlanrészeinek felújítását. Pénzintézetünk a Takarékbankon keresztül részt vesz az Európa Technológiai Felzárkóztatási Hitelprogramban, melynek keretén belül a mikro-, kis- és középvállalkozásoknak tud állami kamattámogatású kedvezményes hitelt nyújtani.

vissza az elejére


Elismerés a Simon István Könyvesháznak

AB

 

valami

 

vissza az elejére


ZalaEgerszeG

Zalaegerszeg város honlapja

Zala Média online