Jogosítványt, gyorsított tempóban!

Munkagépek, zsaluzatok a Sprint Kft.-nél

Nyílászárók méretre és egy életre


Nyáron is várja a hallgatókat a Volán Oktatási Kft.

Jogosítványt, gyorsított tempóban!

A Volán Oktatási Kft. meghatározó gépjárművezető-képző társasága a piacnak. Évente közel 3000 főt képeznek. Több százan szerzik segítségükkel jogosítványukat, legyen szó személygépkocsiról, teherautóról vagy autóbuszról. Képeznek továbbá közlekedési szakembereket, és végzik az autóbuszvezetők rendszeres felkészítését. 

Magas színvonalú oktatás folyik.– Széles a képzési palettánk. Külön kiemelendők tanfolyamaink közül az úgynevezett kategóriás képzések. A legtöbben személygépjármű-vezetői engedélyt szereznek oktatóink közreműködésével, de képezünk természetesen teherautó-, autóbusz- és nehézpótkocsi-vezetőket is. Tesszük ezt Zalaegerszeg mellett Nagykanizsán – számol be Kiss Ferenc, a Volán Oktatási Kft. ügyvezetője. – A kategóriás tanfolyamokon túl végezzük közlekedési szakemberek képzését. Rendszeresek nemzetközi gépjárművezetői, veszélyes árufuvarozói, valamint közlekedési vállalkozói tanfolyamaink, de mi szervezzük a fuvarozásban dolgozók éves továbbképzését is.
Korszerű járműparkkal igyekszünk fokozni az oktatás színvonalát, gépjárműveink típusa igazodik a kor követelményeihez. Biztosítottak társaságunknál a képzés tárgyi és személyi feltételei. Ezt igazolja az elmúlt évben átvett ISO minőségirányítási tanúsítványunk is. 
– Mi jellemzi a kft. idei esztendejét?
– Sajnos az oktatásra is rányomta bélyegét a gazdaságban tapasztalt első féléves recesszió. Egyre kevesebbet költenek a vállalkozások saját munkatársaik képzésére. Ugyanakkor megfontoltabbak az árufuvarozók és az autóbusz-vezetők. Azt tapasztaljuk, hogy mindenki kivár, hiszen az Európai Unióban nem kötelező a nemzetközi vezetői engedély.
Bennünket is érint a módosított áfa-, és adótörvény. Vannak képzéseink, amelyek áfamentesek, ilyenek például az akkreditált képzések. Ugyanakkor lehetőségük van a hallgatóknak, jóváírni adójukból a képzési költség 30 százalékát. Hátra van még oktatási központunk akkreditációja. Bízunk benne, hogy napokon belül megkapjuk a felnőttképzési akkreditációs tanács hozzájárulását. 

– Nincsen uborkaszezon társaságunknál a nyári időszakban sem – veszi át a szót Kontler Károly oktatásvezető. – Egész nyáron képzünk, folyamatosan hirdetjük meg tanfolyamainkat. Várjuk a jelentkezőket kategóriás képzéseinkre! Gyorsított tanfolyamokat indítunk, két hét alatt vizsgára bocsátjuk hallgatóinkat. Örömmel mondhatom, hogy az átlagosnál jobbak eredményeink. Az első nyári KRESZ-tanfolyamunk 36 résztvevőjéből csupán 5-nek kell megismételnie a vizsgát. Jelen pillanatban is tart egy tanfolyamunk. Mindenképpen szeretnénk kihasználni a nyarat, hiszen a fiatalok, iskolások ilyenkor érnek rá jogosítványt szerezni. 
– Mikor indulnak a legközelebbi tanfolyamok?
– Legközelebb július 21-én indítunk képzést személygépjármű-, tehergépkocsi-, autóbusz- és nehézpótkocsi-vezetők részére. Szaktanfolyamaink, értem ezalatt a nemzetközi és belföldi árufuvarozó, autóbusz-vezető, valamint ADR-képzéseket, augusztus 20-a után kezdődnek. 
A tanfolyamokra jelentkezni Benkő Szilvia ügyintézőnél lehet, a 92-es körzet 511-103-as telefonszámán, vagy személyesen a Zalaegerszeg, Zrínyi út 99/A szám alatt.

 

vissza az elejére


Színvonal a mély- és közműépítésben

Munkagépek, zsaluzatok a Sprint Kft.-nél

A többnyire mély- és közműépítéssel foglalkozó Sprint Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. üzletfilozófiája a korszerű technikával végzett minőségi munka. Gépparkjának, eszközállományának folyamatos fejlesztése mellett tavaly megújította minőségbiztosítási rendszerét, majd bevezette a környezetközpontú irányítási rendszert. A vállalkozás a közelmúltban bővítette tevékenységi körét, viszonteladóként az út- és mélyépítő munkagépek teljes palettáját forgalmazza.

Partfalépítést és útfelújítást végzett a Sprint Kft. Söjtörön.– Az új feladatot az irodaház előtt lengedező két „idegen” zászló is jelzi. A Kuhn Kft.-vel, a Komatsu-gépek forgalmazásának magyarországi képviselőjével jó kapcsolatot alakítottunk ki – tavaly tőlük vásároltuk egy nagy értékű kotrógépet –, melynek köszönhetően három hónapja a világhírű japán gépgyártó cég forgalmazói hálózatának viszonteladójává léptünk elő a térségben. A Komatsu-gépek híresek teljesítményükről, megbízhatóságukról, teherbírásukról és alacsony üzemeltetési költségükről – tájékoztat Miskolczi László ügyvezető. – Van még egy újabb változás, mely annak kapcsán jött szóba, hogy a közelmúltban veszélyes partfal építését végeztük Söjtörön. Ehhez a feladathoz nagytáblás zsaluzatot kellett bérelnünk. Ekkor jött az ötlet, hogy a Faresin – a Magyarországon egy éve működő olasz – cég zsaluzatainak bérbeadásával foglalkozzunk; ezzel a tevékenységgel a jövő hónaptól állunk rendelkezésre.
Mindezek a Sprint Kft. több lábon állását szolgálják, mivel az építőiparban egyre nehezebb megélni. A helyzetet nemcsak az építőipari vállalkozások bősége nehezíti, hanem az is, hogy manapság sokkal nehezebb hozzájutni a munkához, mint korábban. A közbeszerzési értesítő kiírásai nem a kis- és középvállalkozásoknak kedveznek. Az árak két-három évvel ezelőtti árszinten mozognak; most ott tartunk, hogy ugyanazon árbevételhez sokkal többet kell dolgozni. A fizetési morál amúgy a nullával egyenlő, fő- és alvállalkozóként is egyaránt nehéz pénzükhöz jutni, gyakran 3–4, sőt 6 hónapra is fizetnek a teljesítés után. A legyengült gazdaságot mi is érezzük; az idén 57 darab árajánlatot készítettünk, melyből csak 11 realizálódott az első félévben. 
– Melyek voltak ezek?
– Ebben volt ivóvízvezeték-, szennyvízcsatorna- és útépítés is. Csatárban ivóvíz- és szennyvízhálózatot alakítottunk ki, Bocföldén a Kiskúti lakótelep teljes közművesítését mi végeztük. Söjtörön befejeztük a veszélyes partfal építését és az út felújítását. Jelenleg többnyire útépítésekben működünk közre, mivel ezt a fejlesztést támogatják a legjobban. Emellett dolgoznak gépeink vízelvezetésnél, illetve csapadékcsatorna-építésnél. Valamennyi, a mélyépítéssel kapcsolatos munkát el tudunk látni – mondja Miskolczi László. – Minderre fejlett gépparkunk biztosít lehetőséget, melyet az idén ismét fejlesztettünk, egy tíztonnás Bomag típusú vibrohengert vásároltunk. Nagy értékű gépeink vagyonvédelmére nagy gondot fordítunk, mivel egyre nő a megélhetési bűnözés.
A konkurenciaharcban csakis a minőséggel lehet fennmaradni. Ezért helyezzük mi is e területre a fő hangsúlyt, garanciális munkáink nincsenek. Elmondhatom, hogy elégedettek munkáinkkal ügyfeleink, ahol eddig dolgoztunk, oda mindig visszahívtak bennünket – zárja a beszélgetést Miskolczi László.

vissza az elejére


Minőség elérhető áron a poliprofilnál

Nyílászárók méretre és egy életre

1998 óta működik a Poliprofil Kft. Zalaegerszegen. A Petőfi Sándor utca 33. szám alatt található nyílászáró szaküzletben a kronodoor beltéri ajtók, valamint a műanyag nyílászárok teljes kínálata között válogathatunk. Termékeikkel, akcióikkal támogatja az igényesebb vásárlókat, emellett a szerényebb anyagi kondíciókkal rendelkező vásárlóknak is igyekszik ötletet adni.

A Poliprofil Kft. Petőfi utcai üzlete.

Ablak...

A munkatársak helyszíni felméréssel, szaktanácsadással próbálnak segíteni, hogy a szép, mutatós és jól funkcionáló nyílászárók megfelelő helyre kerüljenek beépítésre. A kft. a beépítés mellett szervezéssel is foglalkozik, és ha az érdeklődőnek nincs igazán konkrét elképzelése, a szaküzletben dolgozók szívesen segítenek a választásban. A Poliprofil Kft. a vásárlási igények magasabb szintű kiszolgálása érdekében, a piaci elvárásokhoz igazodva egy bemutatótermet alakított ki. Itt minden vásárló megtalálhatja a maga igényének és elképzelésének megfelelő nyílászárót. 
Az üzletben a fenstherm Kft. termékeit forgalmazzák, a cég Magyarország legnagyobb nyílászárógyártója. Ez már önmagában garancia a minőségre. A kitűnő minőség mellett alacsony árfekvésű, modern megjelenésű és jól működő termékeket kínálnak, melyekre hét év garanciát vállalnak. A fenstherm termékei mellett más gyártók termékeit is forgalmazzák, így például a 3–5 légkamrás Aluplast profilok széles választékát ugyancsak megtalálhatják a vásárlók a Poliprofil Kft. szaküzletében. Ezentúl kínálnak még Panoráma 2000, Veka és Roplasto profilokat. A legegyszerűbbtől a legkomplikáltabb tolóajtókon át, a bejárati ajtókig minden fajta nyílászáró megtalálható a termékskálán. A bemutatott termékek egytől egyig megtapinthatóak, tehát mindenki megbizonyosodhat a minőségükről, összetételükről. Különböző színek, formák, egyedi megoldások várják az érdeklődőket. Akinek ennek ellenére nem sikerül a kiállított termékek közül választani, annak lehetősége van arra, hogy a katalógusból rendelje meg a neki tetsző nyílászárót. A szaküzletet a panellakás tulajdonosainak is érdemes felkeresniük, hiszen a lakótelepi lakások nyílászáróinak cseréjét szintén vállalják a Poliprofil Kft. szakemberei. Az itt forgalmazott termékek minden szempontból megfelelnek a Nemzeti Energiatakarékossági Programban (Széchenyi-terv) szereplő kívánalmaknak, melyeket műbizonylatokkal is alá tudnak támasztani.

...és egy ajtó a széles választékból.Maga a termék biztosítja azt, hogy a lakás, illetve a ház megjelenése egy-egy ajtó, vagy ablak cseréje után esztétikailag is megváltozik, szebbé, otthonosabbá, elegánsabbá, kellemesebbé válik. Fontos, hogy a nyílászárók hő-, hang-, szél- és vízzárást biztosítsanak, ami a mai energiaáraknál elengedhetetlen, azaz hihetetlenül hangsúlyos kritérium. Mindenféle ízlést kielégítenek a nyílászárókba beépített színes üvegek, melyek ugyancsak hőszigeteltek.
Az esztétika, a hő- és hangszigetelés mellett nagyon fontos tényező a biztonság. Ennek érdekében a szaküzlet termékskáláján megtalálható egy tizenkét ponton záródó biztonsági bejárati ajtó, amely családi és panellakásban egyaránt beépíthető. Ez a biztonsági ajtó rendelkezik az ORFK és a MABISZ minősítéseivel.
Az üzletben a nyílászárók mellett kínálnak még a különböző kiegészítő elemeket, így a redőnyöket, szúnyoghálót, könyöklőket. Ezeket szintén kiállított mintadarabok alapján lehet megrendelni. Az állandóan bővülő termékskálán megtalálható a kronodoor beltéri család széles választéka, a fóliázott, fehérre festett, tűzgátló ajtók. Az ajtólapok egyedi és szabványméretben, valamint üvegezéssel és üvegezés nélkül vásárolhatók meg. A szaküzletbe folyamatos akciókkal várják az ügyfeleket, akik átlagosan tíz százalékot takaríthatnak meg egy-egy ilyen kedvezménnyel.
A zalaegerszegi Poliprofil Kft. nyílászáróüzlete – ahol Bekő Piroska és Németh Norbert várja az érdeklődőket – hétfőtől péntekig reggel 8-tól 16.30-ig, illetve minden páratlan szombaton reggel 8-tól délig áll a vásárlók rendelkezésére. A kft. tevékenységéről, megrendelésekről a 92-330-952, valamint 30-268-37-38-as telefonszámokon kérhető információ.

vissza az elejére


ZalaEgerszeG

Zalaegerszeg város honlapja

Zala Média online