Újjáalakult a baráti kör

Előrehozott támogatás

Szerződés a Jomával

Új megyei csúcs

Tenisz Göcsej Kupa

Igazolás Kaposvárról

Szárnyald túl önmagad!

Címmel 50, 100 km-es és 100 km-es váltó futóversenyt rendeznek, augusztus 2-án, Zalaegerszegen, a Pénzügyi és Számviteli Főiskola udvarán. A 100 km-es táv és a váltóverseny rajtja 7 óra, az 50 kilóméteresé 13 óra.

Jelentkezni lehet: Horváth Mária,
telefon: 06-30-657-1137.


Erkölcsi támogatást nyújtanak

Újjáalakult a baráti kör

 

Egy éve alakult meg a ZTE labdarúgócsapatának baráti köre. A testület vezetésének mandátuma lejárt. A nemrég újjáalakult elnökségbe Nagy (Franci) Ferencet, Perlaki Ferencet, Farkas Zoltánt, Cziráki Melindát, Balaton Lászlót választották. A baráti kör elnöke Balaton László lett. 

– Elsősorban erkölcsileg kívánjuk segíteni a labdarúgókat – így Balaton László. 
– Mit takar a támogatás?
– Szeretnénk minél többen elkísérni vidékre a csapatot. A hazai és a vidéki találkozókon nagy létszámban, és hangerővel buzdítani a fiúkat. Célunk; minél többen kulturált és szervezett formában szurkoljanak a ZTE-nek. 
– A klubnál van egy másik csoport is, az Armada, amely főként a fiatalokat fogja össze. Velük is tartják a kapcsolatot?
– Az Armadának is tagja vagyok, de a két szervezetet ne mossuk egybe. A baráti körnek sok armadás tagja van, de a két csoport nem ugyanaz. Mi segítjük őket, de igaz ez fordítva is. 
– Milyen egyéb terveik vannak arra, hogy a baráti kört mozgásban tartsák?
– Az első vállalkozásunk július 19-én, az alsóerdei napközis táborban lesz, megrendezzük a Renault ZTE Baráti Kör Kupát. Mintegy 12 sportszervezet jelezte részvételét. Meghívtuk a rendezvényre a Sturm Graz szurkolóit, de még nem kaptunk tőlük visszajelzést. Vidékről és a fővárosból is várunk csapatokat. A foci mellett gulyáspartit rendezünk. Büfé is várja az éhes és szomjas szurkolókat, focikedvelőket. Reméljük, a rendezvény még jobban összekovácsolja a baráti kört. Az eseményre meghívtuk a ZTE vezetését, s a játékosokat is. Reméljük minél többen ott lesznek az Alsóerdőn. A napközis tábor pályáján, a ZTE utánpótláscsapatai is játszanak. 
– A működésüket miből fedezik?
– Természetesen szedünk tagdíjat, s egyéb bevételekre is igyekszünk szert tenni. A befolyt pénzt utazásra fordítanánk. Szeretnénk ingyenessé, vagy legalább olcsóbbá tenni az idegenbeli utazást, a baráti kör tagjainak. A tagdíj negyedévre 3000 forint. Jelenleg mintegy 50 tagunk van, de a létszámot szeretnénk 200-ra emelni, akkor már súlya lenne a szervezetünknek. 
– A baráti kör mennyire tartja a kapcsolatot a ZTE vezetésével és magával a csapattal?
– Már említettem, hogy legfőbb célunk a ZTE focicsapatának erkölcsi támogatása. Ezért szeretnénk minél szorosabb kapcsolatot kialakítani a klub vezetésével, játékosokkal. 
– Milyen segítséget várnak a szurkolásért cserébe?
– Egy helyiséget, ahol összejöhetünk. A taggyűlésre már biztosítottak nekünk termet. Az információkat, híreket időben megkapjuk a csapatról. 
– A tavalyi gyengébb szezon után a baráti kör idén jobb szereplést vár a csapattól?
– A vérmes szurkolók ismét dobogóra várják a csapatot. Reálisan nézve a helyzetet, az MTK, az FTC, az Újpest, a Debrecen, és a ZTE harcolhat a dobogóért. A felsőházba kerülés a minimális elvárás a fiúktól, jó lenne ismét kijutni a nemzetközi kupaporondra, s végre hazai környezetben fogadni egy neves ellenfelet.

vissza az elejére


Előrehozott támogatás

 

A legutóbb három szakosztály kérelmére bólintott rá Zalaegerszeg közgyűlése. A Z. Csuti SK sakkozói bajnokként kiharcolták a BEK-ben való indulás jogát, kérték a képviselőket, hogy évi rendes támogatásuk harmadik negyedévi, valamint az iparűzési adóból rájuk eső rész, második félévi összegét, egyszerre kaphassák meg.

 A ZTE ZÁÉV női tekeszakosztálya szintén nemzetközi kupaszereplésre készül, így a harmadik negyedévi támogatást kérték a klub vezetői egyszerre átutalni. A Zalaegerszegi Úszó Klub a második félévre jutó önkormányzati támogatást kérte egy összegben, hogy a fiatalok részt vehessenek a hazai rangos versenyeken.
A három egyesület kérelmét megszavazta a közgyűlés. A Z. Csuti SK 3 millió 750, a ZTE ZÁÉV női tekézői 150 ezer, a ZÚK úszói 600 ezer forintot kapnak egy összegben. 

vissza az elejére


Békéscsabán rajtol a ZTE

Szerződés a Jomával

 

Az elmúlt héten hároméves szerződést kötött az e.on ZTE labdarúgócsapata és a Joma spanyol sportszergyártó cég. A jövőben a kék-fehérek – a meztől a cipőig bezárólag – a spanyol cég termékeiben edzenek és játsszák mérkőzéseiket. A Joma öt sportszergyártó cég versenyében lett győztes.

A szerződést Szalay Péter ügyvezető igazgató és Szendrei József, a Joma magyarországi képviselője írta alá. Az üzletember elmondta, hogy a Joma 35 éves múltra tekint vissza. Spanyolországban a Deportivo, a Sevilla, Olaszországban a Chievo játszik Jomában. Az első évben még raktárról öltöztetik a ZTE-t, de jövőre az egyedi igényeket is igyekszenek kielégíteni. Reméli, az együttműködéssel mindkét fél elégedett lesz, s három év után akár hosszabbításra is sor kerülhet. 
A ZTE csapata az elmúlt héten két edzőmérkőzést is játszott. A kék-fehérek a Lombard Haladás ellen 1-1-es döntetlent értek el. Az egerszegiek gólját Kenesei szerezte. Az NB I-B-s Pápa ellen megszerezte első győzelmét (3-2) az edzőmérkőzések során a ZTE. Az egerszegieknél ismét csak Kenesei talált a kapuba.
Az átigazolási fronton kevés esemény történt. Három játékos: Babati Ferenc, Radu Sabo egy, míg Bardi Gábor két évre hosszabbította meg szerződését a ZTE-vel. 
Elkészítették a Borsodi Liga sorsolását, az e.on ZTE július 26-án, Békéscsabán kezdi az idényt, majd az MTK-t fogadják, a harmadik fordulóban az Újpest vendégei lesznek.

vissza az elejére


Új megyei csúcs

 

A Sziget Sportfesztivál rendezvény keretében kötélugró versenyre és bemutatóra is sor került Budapesten az Olimpiai Csarnokban. A Magyar Kötélugró Sportegyesületek Országos Szövetsége gyorsasági világcsúcskísérletet jelentett be, mind a kétköteles, mind az egyéni versenyben.

Erre meghívást kapott a Zalaegerszegi Speed Kötélugró Klub Czotter Edina, Czotter Éva és Nagy Ibolya összetételű együttese és Varga Tímea megyei csúcstartó. A vizsgaidőszak okozta feszültségek közepette a három egyetemista nem tudott kellőképpen összpontosítani, több elakadásuk volt, és így nem kerültek csúcsközelbe. 
Az egyéniben Varga Tímeának több szerencséje volt. Egy elakadással, 162-es eredménnyel ugyan elmaradt a jelenlegi 165-ös világrekordtól, de 2 éve fennálló saját megyei rekordját így is túlszárnyalta. 
A következő csúcsjavítási kísérletre az őszi országos bajnokságon kerül sor.

vissza az elejére


Tenisz Göcsej Kupa

A Városi Sportcentrumban rendezték meg a Raiffeissen Göcsej Kupa első osztályú pénzdíjas női teniszversenyt. A viadalon indultak a Forest ZTE KK versenyzői is. A fináléba sikerült bekerülnie Stadler Ildikónak, az egerszegiek tehetséges versenyzőjének, aki akárcsak az országos bajnokságon, most is Fodor Zsuzsával (Vasas) mérkőzött, a visszavágás ezúttal nem sikerült Fodor 6:4, 6:1-re biztosan nyert. 
Párosban is összecsapott a két egyéni döntős, itt Fodor Zsuzsa, Ács Júliával (Siófok) az oldalán 6:3, 7:5-re nyert a Stadler Ildikó, Berecz Kinga egerszegi kettős ellen.

vissza az elejére


Igazolás Kaposvárról

Ezüstérmet szerzett a legutóbbi bajnokságban a ZTE ZÁÉV szuper ligás női tekecsapata. A helyezés nemzetközi kupaszereplést jelent a hölgyeknek. Dr. Orsós Ferenc szakosztályvezető elmondta, nemzetközi porondon is szeretnének helytállni, így meg akarják erősíteni az együttest. Első lépésként egy évre „kölcsönvették” Molnár Anikót, az ANDA Kaposvár ifjúsági aranyjelvényes tekézőjét. A klub vezetői azonban még további igazolásokat terveznek. A következő idényre szeretnék megcélozni a bajnoki címet.

vissza az elejére


ZalaEgerszeG

Zalaegerszeg város honlapja

Zala Média online