Kedvezmények az Egerszeg-kártyával

Képzés

Eredmény csak összefogással!

Ingyenes járatok az AquaCityhez

Interpelláció


Kedvezmények az Egerszeg-kártyával

Ismét felhívjuk a zalaegerszegiek figyelmét arra, hogy Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata bevezette azt a kártyarendszert, amelynek segítségével a város állandó lakói 10–50 százalékos kedvezményt kaphatnak számos helyi szolgáltatás igénybevételénél, szombati napokon pedig a kártya ingyenes parkolásra jogosít a város valamennyi parkolási díjövezetében.

Az „Egerszeg-kártya” a zalaegerszegi Tourinform-irodában igényelhető az arra rendszeresített nyomtatványon a személyi igazolvány bemutatásával. (Hétfőtől péntekig 10 és 17 óra között. Tourinform iroda – Zalaegerszeg, Széchenyi tér 4–6. Telefon: 92/316-160, 510-696, 510-697)
A kártya a kibocsátás napjától számított 1 évig érvényes, ellenértéke 1.500 Ft.
Kedvezmények az alábbi intézmények és társaságok saját rendezvényeire kaphatók:
AquaCity Élmény- és Csúszdapark 50%
Zalaegerszegi Termálfürdő 50%
Edison Mozi Kft. 25%
Hevesi Sándor Színház 10%
Zalai Nyári Színházak Kht. 10%
Gönczi Ferenc ÁMK 10%
Városi Hangverseny- és Kiállítóterem 10%
ZTE Football Club Rt. 10%
ZTE Kosárlabda Klub Rt. 10%

vissza az elejére


Képzés

Az Első Magyar–Dán Termelő Iskola Alapítvány

– a 16. életévüket 2003. augusztus 31-ig betöltött
– szakképesítéssel, vagy középfokú végzettséggel nem rendelkező
– szociálisan hátrányos helyzetű
– munkaügyi kirendeltségeken regisztrált munkanélküli
FIATALOK RÉSZÉRE
az alábbi képzési és foglalkoztatási lehetőségeket kínálja:


I. Egyéves részmunkaidős foglalkoztatással egybekötött intenzív (OKJ) szakmai képzést indít az alábbi szakmákban:
– kőműves – szobafestő-mázoló-tapétázó
– szerkezetlakatos – gyorsétkeztetési eladó
– dísznövénytermelő (kertész) – szakács

A képzés a résztvevők számára ingyenes. A képzés ideje alatt a hallgatók a termelőiskola alkalmazásában munkaviszonyban állnak, melynek alapján a hallgatók fizetést és utazási bérletet kapnak.
A sikeres szakvizsgát követően a termelőiskola segíti a hallgatók elhelyezkedését és hat hónapig segíti gondjaik megoldását.
II. Egyéves intenzív (OKJ) munkaerő-piaci képzés:
– vasbetonszerelő
A résztvevők a képzés időtartamára a munkaügyi szervektől keresetpótló juttatást és kedvezményes utazásra jogosító igazolványt kapnak.

III. A képzésben való részvétel feltétele a szakácsképzés kivételével valamennyi szakmánál:
– 8 általános iskolai végzettség és egészségügyi alkalmasság
Szakács képzésben a feltétel:
18 év alattiaknál: – 10 osztály
– egészségügyi alkalmasság
18 év felettieknél: – 8 osztályos végzettség
– egészségügyi alkalmasság

A képzés várhatóan 2003 októberében indul és 2004. október 31-ig tart. Ezt követően hat hónapig a résztvevők külső munkahelyeken szakmabegyakorló foglalkoztatás céljából munkaviszonyt létesítenek.

Jelentkezés és további információ: Első Magyar–Dán Termelőiskola, Zalaegerszeg, Csácsi u. 98–100. Telefon: 92/598-300, illetve Megyei Munkaügyi Központ városi kirendeltségein.

vissza az elejére


Eredmény csak összefogással!

 

Hazánkban mind egészségügyi, mind gazdasági szempontból jelentős problémát okoz a parlagterületeken elszaporodó, allergiát, súlyosabb esetekben asztmát okozó, pollent termelő gyomnövények (parlagfű, üröm, libatop) nagy számban való megjelenése.

 Az allergiás rinitiszt (közismertebb nevén: szénanátha) a szervezetbe kerülő, rendszerint ártalmatlan idegen anyagok (allergének) okozzák, pl. virágporok, állati szőrök, házipor stb. 
A levegőben lévő virágporszemek alapján három szezon különíthető el:
A tavaszi (február eleje – április vége) elsősorban a szélporozta barkás fák pollenszórásából ered. A kora nyárit (május eleje – július vége) a pázsitfűfélék virágpora és néhány gyomnövény okozza. A késő nyári, őszi pollenszezon (július közepe – október) szinte kizárólag a nagyon agresszív gyomok, főleg a parlagfű, fekete üröm hatására alakul ki.
A parlagfű (Ambrosia Elatior) virágpora az arra érzékeny embereken súlyos bőrgyulladást, kötőhártya-gyulladást, szénanáthát, asztmát okozhat. Hazánkban tömegesen elszaporodott főleg a gondozatlan területeken, építkezések közvetlen környezetében és az útszéleken.
Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének többször módosított 41/1995. (X. 12.) számú rendelete 12/A § (1) és (2) bekezdésében kimondja, hogy
„Az ingatlan tulajdonosa vagy bérlője az ingatlan gyommentesítéséről – különösen az allergiás megbetegedést előidéző gyomok (pl. parlagfű) irtásáról – a virágzás előtt, az időjárástól függően, szükséges gyakorisággal köteles gondoskodni.”
„A parlagfű vegyszeres gyomirtása tekintetében a Zala Megyei Növényegészségügyi és Talajvédelmi Állomás szakvéleménye az irányadó.”
A rendelet 12/A § (1) bekezdésének be nem tartása esetén szabálysértési eljárás kezdeményezésének is helye van.
Kérjük, hogy az allergiás beteg gyermekek és felnőttek, valamint a még egészségesek védelme érdekében Ön is irtsa a parlagfüvet!

vissza az elejére


Ingyenes járatok az AquaCityhez

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata megállapodást kötött a Zala Volán Rt.-vel, miszerint az idei évben augusztus 31-ig ingyenes buszok szállítják a strandolókat az AquaCitybe és a termálfürdőhöz.

Járatszám: 55
Útvonal: Vasútállomás – Kovács Károly tér – Kaszaháza – AquaCity
Indulás a vasútállomástól: 10.15, 11.15, 15.15, 16.15, 17.15, 18.15, 19.15
Hétvégén további egy járattal egészül ki a menetrend,
20.15 órakor is indítanak autóbuszt a fürdőhöz.

Útvonal: AquaCity – Kaszaházi autóbuszmegálló – Széchenyi tér – Vasútállomás
Indulás az AquaCity elől: 10.30, 11.30, 15.30, 16.30, 17.30, 18.30, 19.30,
hétvégén 20.30 órakor is.

vissza az elejére


Interpelláció

Kiss Ferenc, a 3. számú választókerület önkormányzati képviselője egy visszatérő problémával kapcsolatban interpellált a májusi közgyűlésen. Az Ola út és Hock János út mellett lakókat igen kellemetlenül érintik a nagy forgalom okozta károk: a házak falai ismét megrepedeztek, szétmentek a vezetékek, megsüllyedtek az épületek. Képviselő úr kérdése az volt, vajon mi az az időpont, amikor azt mondhatják, hogy tehermentesítették a kamionoktól a belvárost, a Rákóczi utat, Ola utat és Hock János utcát?

Tisztelt Képviselő Úr!
...
A leendő 76. számú főút közlekedését érintő interpellációjára a Zala Megyei Állami Közútkezelő Kht-tól az alábbi tájékoztatást kaptam:
…A megvalósítást jelenleg az Útfenntartási és Fejlesztési Célelőirányzat számla keretéből – a szükséges pénzügyi fedezet nagyságrendje miatt – nem látjuk realizálhatónak. Sajnos, a 76. sz. főút Zalaegerszeg várost elkerülő szakaszának kivitelezésére biztosított forrásból az átkelési szakasz rendbetételéhez szükséges forrásrész nem áll rendelkezésre. Társaságunk ezért regionális fejlesztési források megszerzésére pályázik, eredményesség esetén a beavatkozásokat egyeztetjük az önkormányzattal…
Július hónapban az átkelési szakaszon a burkolat hézagait tervezzük kiönteni…
A Platán sor – Ola utca csomópont körforgalmúvá alakítását részletesen vizsgáltuk, de a műszaki feltételek teljes körűen nem biztosítottak….
Társaságunk kiemelten foglalkozik e problémákkal, megoldásukra azonban a lehetőségeink rendkívül korlátozottak.
Tombi Lajos alpolgármester

Kiss Ferenc a választ nem fogadta el, a képviselő és az alpolgármester közösen fordulnak ismét a Közútkezelő Kht.-hoz és a szakmai minisztériumhoz.

vissza az elejére


ZalaEgerszeG

Zalaegerszeg város honlapja

Zala Média online