Csatlakozás előtt…

Nagyszabású koncert Marlban

Pályázat nyugdíjas otthonházi lakásokra

Pályázati felhívás

Pályázat Fiatal Családok Otthonába


Csatlakozás előtt…

 

2004. április 30-án (pénteken) az Európai Unióhoz való csatlakozásunkat megelőző napon rendezvénysorozattal várunk minden zalaegerszegit a Dísz téren. Délelőtt egy osztrák művészcsoport várja reggelire a városlakókat, és német testvérvárosunk, Marl művészei építenek a Városháza előtti kis téren egy üveghajót…

Reggelizzen velünk ismét a belvárosban!

Emlékeznek? 2002 nyarán egy bécsi művészcsoport reggelizni hívta Önöket az Európa térre. Voltak, akik csak kíváncsian néhány méter távolságból szemlélődtek, voltak, akik bátorságukat összeszedve helyet foglaltak a melegszívű osztrák vendéglátók mellett.
Játékuk alapötlete tulajdonképpen egyszerű és átütő: valaki reggelire hívja barátait általában egy nem szokványos helyszínt választva. A meghívottak vállalják, hogy legközelebb ők rendeznek hasonló összejövetelt másoknak, így indítva el láncolatot. S ha minden a terv szerint halad, néhány nap elteltével máris százezrek reggeliznek egy időben különböző helyeken.
E nyilvános reggeli kultusszá vált az európai országokban. Mind gyakrabban láthatunk embereket, akik tereken és parkokban, üres szökőkutakban vagy szabad parkolóhelyeken gondosan megterített asztalok mellett beszélgetnek, mesélnek és reggeliznek. Friedemann Derschmidt médiaművész és csapata így járta be a világ egy részét, így ismerték meg a prágai, oslói, berlini, New York-i, melbourne-i emberek gondolatait, s április 30-án – az Európai Unióhoz való csatlakozásunkat megelőző napon – Zalaegerszegre érkeznek.
A Városháza előtt reggel 9.00 órakor terítik meg asztalukat a bohém művészbarátok.
A kérdést, hogy vajon játék vagy elvont művészet ez, mindenki válaszolja meg saját élményei alapján. Akinek kedve és ideje van, tartson velünk:
reggelizzünk együtt a Városháza előtti téren!

* * *

Üveghajó érkezik Marlból

Német testvérvárosunk, Marl művésztanárainak kezdeményezésére április 30-án délelőtt Zalaegerszegre is megérkezik az üveghajó!
Az alkotás ötletgazdája Bernhard Krug, egy marli gimnázium művésztanára, aki három évvel ezelőtt egy közös játékra hívta diákjait: hozzanak otthonról megtisztított üres üvegeket (kb. 2000–2500 darabot). Az összegyűjtött üvegekből egy megadott napon, a város egy frekventált helyén a diákok és a művészbarátok együttes erővel egy hajót építettek. Az egy napig tartó performance és a köréje szervezett kulturális programok óriási sikert arattak. Ezért elhatározták az alkotók, hogy az üveghajó ötletét Marl valamennyi testvérvárosában megvalósítják. Így Anglia és Franciaország után az áprilisi állomás magyarországi testvérvárosuk, Zalaegerszeg lesz.
A Zrínyi Miklós Gimnázium diákjai hetek óta gyűjtik a szükséges üres üvegeket, melyeket a Zala-Depo Kft. segítségével szállítanak a Városháza előtti térre. A szelektív hulladékgyűjtést népszerűsítő alkotás egy nap és egy éjszaka tekinthető meg. A Városháza árkádjai alatt kis kiállítás is várja a látogatókat: „Üvegművészet a reneszánsztól napjainkig” címmel.
Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

vissza az elejére


Egerszegi szimfonikusok és a vegyeskar közreműködésével

Nagyszabású koncert Marlban

 

Március 28-án a Marli Zenei Egyesület szervezésében különlegesen nagyszabású koncert zajlott
a Marli Színházban.

Zalaegerszeg és Marl szimfonikus zenekarai és vegyeskarai Armin Klaes karnagy vezényletével közösen adták elő Georg Friedrich Händel: Messiás c. oratóriumát.
Händel darabja igazán jó választás volt a közös koncertelőadás témájának, hiszen nála talán egy szerző sem jelképezhetné jobban az európai szintű közös gondolkodást és alkotást: Händel a németországi Halle városában született, ahol orgonistaként szolgált, majd megjárta Hamburgot, Nápolyt, Velencét, Rómát, Hannovert és Londont is, ahol végül letelepedett.
A koncert európai dimenziója is ennek felel meg: dr. Gyimesi Endre, Zalaegerszeg polgármestere és Uta Heinrich, Marl város polgármester asszonya közösen vállalták a rendezvény fővédnökségét. Zalaegerszegről 78 zenész és énekes működött közre a nagysikerű rendezvényben. A koncert szervezésében és a magyar vendégek fogadásában a Zenei Egyesületen kívül a Marl–Zalaegerszeg Testvérvárosi Egyesület is oroszlánrészt vállalt.
A fellépő szólisták kiválasztása is nemzetközi szereposztást tükröz: a szopránt éneklő Jana Stehr Csehországból érkezett, Verebics Ibolya (alt) magyar származású, Németországban élő művész, Keöch Boldizsár (tenor) egyenesen Budapestről utazott az előadásra, míg a basszust éneklő német Andreas Jören már több alkalommal is fellépett a Marli Zenei Egyesület koncertjein.
A két város együttese hónapokon keresztül külön készült – a zalaegerszegiek Gellért Zoltán és Kovács Kata karnagyok irányításával –, a közös próbákra azonban csak a koncertet megelőző napokban nyílt lehetőség.
Az előadás hatalmas sikert aratott. A telt ház előtt játszott közel háromórás koncert után felállva és éljenezve ünnepelték a nézők az együtteseket és a szólistákat. Az előadást követő fogadáson mindkét város képviselői és művészei köszönetet mondtak egymásnak a fantasztikus munkáért és kifejezték szándékukat, hogy Händel művét a jövőben a zalai közönségnek is előadják.

vissza az elejére


Pályázat nyugdíjas otthonházi lakásokra

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése nyilvános versenytárgyalást hirdet a Zalaegerszeg, Kossuth L. u. 58–60. I/14. szám alatt megüresedett, felújításra került 1 db összkomfortos komfortfokozatú (liftes), 34 m2 alapterületű, 1 szobás (+előszoba, konyha, kamraszekrény, fürdőszoba-WC) nyugdíjas otthonházi bérlakásra.

A lakásra pályázhat az alábbi feltételek együttes fennállása esetén, minden olyan személy, vagy házaspár, aki elhelyezésekor;
a) legalább egy éve zalaegerszegi bejelentett lakóhellyel rendelkezik,
b) nyugdíjas vagy az öregségi nyugdíjkorhatárt elérte,
c) önmaga ellátására képes, de kora és egészségi állapota miatt segítségre szorul és a családi gondozást nélkülözi,
d) közösségi együttélésre háziorvosa szerint alkalmas,
e) a lakásbérleti szerződés megkötésekor nem rendelkezik
   e.1)  sem önkormányzati lakásra vonatkozó, határozatlan idejű bérleti jogviszonnyal,
   e.2) sem lakásra vonatkozó, határozatlan idejű bérleti jogviszonnyal,
   e.3) sem lakásra vonatkozó tulajdonjoggal,
f) a lakással kapcsolatos fizetési kötelezettséget vállalja.

A pályázatot Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Népjóléti Osztályához (Zalaegerszeg, Kazinczy tér 4.) címre kell eljuttatni írásban, zárt borítékban „Nyugdíjasház” jelige feltüntetésével. A pályázatban fel kell tüntetni az ajánlattevő pontos személyi adatait, az ajánlattétel összegét és nyilatkozatot arra, hogy a pályázó a feltételeknek megfelel. Kérjük csatolni a háziorvos szakvéleményét, miszerint a pályázó önellátásra és közösségi együttélésre alkalmas. A lakás megtekinthető április 6-án (kedden) 13.00–15.00 óra között – Magyar Gyuláné intézményvezetőnél tett bejelentkezést követően.

A pályázat benyújtásának határideje: 2004. április 14. (szerda) 16.00 óra.

A versenytárgyalás, egyúttal az ajánlatok felbontásának helye és ideje:
Zalaegerszeg Polgármesteri Hivatal Népjóléti Osztálya,
(Kazinczy tér 4.) I. emelet 6. ajtó (tanácskozóterem)
2004. április 15. (csütörtök) 9.00 óra.

Ezt követően 2004. április 19-én, Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének a lakások és helyiségek bérletéről, valamint elidegenítéséről szóló 35/2003. (XI. 28.) számú rendelet 30. §-a értelmében a nyugdíjasházi lakás bérlőjének kijelöléséről a Szociális, Lakás- és Egészségügyi Bizottság dönt.

A versenytárgyalásra az ajánlattevőket külön értesítés nélkül ezennel meghívjuk.

vissza az elejére


Pályázati felhívás

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Millecentenáriumi Közalapítványának pályázati kiírása tévesen jelent meg előző számunkban. A helyes felhívás az alábbiakban olvasható:

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Millecentenáriumi Közalapítványának Kuratóriuma pályázatot hirdet.
A pályázat célja: Zalaegerszeg kulturális értékeinek őrzése, gyarapítása, azok megismertetése, a várossal kapcsolatos évfordulók méltó megünneplésének elősegítése.
A pályázók köre: A pályázat nyilvános, azon részt vehetnek mindazon természetes vagy jogi személyek, akik a kiírásban meghatározott bármely cél megvalósítására vállalkoznak.

A pályázatnak tartalmaznia kell: a pontosan kitöltött adatlapot 2 példányban, a tervezett kiadvány, rendezvény részletes tervét és költségvetését.

A pályázat egyéb feltételei:

A pályázat beérkezésének határideje: folyamatos.
A pályázatokról a Kuratórium negyedévenként dönt.
A pályázati felhívás és az adatlap letölthető az alábbi címről is: www.zalaegerszeg.hu – friss hírek, hirdetések

vissza az elejére


Pályázat Fiatal Családok Otthonába

Zalaegerszeg
       Átalszegett u. 23/A. B. lh. földsz. 10. (alapterülete: 34 m2, erkélyes),

       Átalszegett u. 23/A. A. lh. I. emelet 22. (alapterülete: 36 m2, erkélyes),

       Átalszegett u. 23/A. B. lh. II. emelet 46. (alapterülete: 36 m2, erkélyes)

       Átalszegett u. 23/A. B. lh. tetőtér 58. (alapterülete: 31 m2)

szám alatt a zalaegerszegi Fiatal Családok Otthonában megüresedett négy szálláshely. A szálláshelyek 1 szoba, konyha, előtér, kamra, fürdőszoba-WC kizárólagos használatú helyiségekből állnak. A szálláshelyek legfeljebb 60 hónapra vehetőek bérbe, speciális feltételek megléte mellett.
A pályáztatásra került szálláshelyek (lakások) megtekinthetőek 2004. április 6-án (kedden) 9.00–11.00 óra között a LÉSZ Kft.-vel (Tel.: 312-730) történt előzetes időpont-egyeztetés szerint.
A pályázatok benyújtásának határideje: 2004. április 15. (csütörtök) 16.00 óra (személyesen, vagy postafordultával), Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Népjóléti Osztályának címezve, (Zalaegerszeg, Kazinczy tér 4.) zárt borítékban. A borítékon a pályázók neve és lakcíme mellett kérjük a „Jelige: 4 FCSO” feltüntetését is.
A pályázatokat a Közgyűlés Szociális, Lakás- és Egészségügyi Bizottsága bírálja el és 2004. április 19-én dönt a leendő bérlő személyéről. A pályázattal kapcsolatos részletesebb információval a lakásgazdálkodási csoport szolgál [Tel.: (92) 502-139, vagy (92) 502-140.]

Pályázni minden szálláshelyre a Polgármesteri Hivatal által díjmentesen biztosított űrlapon lehet, (tartalmazza valamennyi pályázati feltételt), mely a Kazinczy tér 4. szám alatti portán, vagy a lakásgazdálkodási csoportnál átvehető!

vissza az elejére


ZalaEgerszeG

Zalaegerszeg város honlapja

Zala Média online