Kupagyőztes köszöntése

Hiányt pótol a futófolyosó

Nála nem lesz felelőtlen gazdálkodás

Röviden


Kupagyőztes köszöntése

A Városházán köszöntötte dr. Gyimesi Endre polgármester a ZTK FMVas férfi Európa-kupagyőztes tekecsapatát. Utalt rá, hogy a Szuper Ligában kiharcolt második hely jogosította fel az együttest a nemzetközi szereplésre. A Budapesten megrendezett kupaversenyen a papírformát felborítva hódította el a serleget az együttes. A polgármester díszoklevelet adományozott a csapat elnökének, Takács Lászlónak. A kupagyőztes csapat tagjai könyvjutalmat kaptak. Felvételünkön az Európa Kupa-győztes csapat a polgármester társaságában.

vissza az elejére


Nemcsak az atléták használják

Hiányt pótol a futófolyosó

 

Nemrég adták át a Városi Sportcentrumban a hatsávos futófolyosót, amely nemcsak az atlétika, hanem a többi sportág számára is nagy jelentőséggel bír. A létesítmény mindenképpen nagy hiányt pótol a város sportéletében.

– Az 1972-ben az Október 6. téren épült 92 méter hosszú és 4 méter széles futófolyó, és az erősítőterem helyett épült meg új helyen a létesítmény. A régi a stadionrekonstrukció miatt került lebontásra – így Szakály István, a Royal Sped ZAC ügyvezető igazgatója. – Az új létesítmény maximálisan megfelel a XXI. század igényeinek. A csarnok 130 méter hosszú, 9 méter széles. Egyszerre hat futó tud edzeni, versenyezni a pályán. Található a létesítményben egy távolugrógödör, valamint egy súlyemelőterem, amelynek berendezése még várat magára. Biztos vagyok benne, ehhez is kapunk segítséget. Köszönjük az önkormányzatnak, hogy birtokba vehettük a csarnokot. A futófolyosó végén megépült a vizesblokk, amely elsősorban nem az atlétáknak készült, hanem a szabadidő-sportolóknak. A kispályás labdarúgó-mérkőzéseknél már nagyon hiányzott az említett szociális blokk. A Városi Sportcentrumban kialakult egy atlétikai centrum, s ezt szeretnénk tartalommal megtölteni. Számunkra ez nem jelenthet gondot. Szakképzett edzők irányításával több mint 400 fiatalnak biztosítjuk a tartalmas szabadidő-eltöltést és versenyzést. A futófolyosó beosztása már elkészült. A szülők nyugodtan elengedhetik a gyerekeiket, nálunk jó kezekben vannak. Most már jó körülmények között mozoghatnak. Közülük a legjobbak – eddig és a jövőben is – országos bajnoki címeket szerezhetnek a klubnak és Zalaegerszegnek.
– A futófolyosó csak edzésre jó, vagy versenyeket is lehet itt rendezni?
– Kisebb rendezvények lebonyolítására mindenképpen alkalmas a futófolyosó. Egy évben minimum kétszer versenyt szeretnék rendezni a csarnokban. Bízom benne, hogy ehhez találunk megfelelő támogatókat. Az egyik rendezvény Egerszeg diákjainak szólna, míg a másik egy minőségibb verseny lenne.
– Nyitott lesz a futófolyosó a szabadidősport számára is?
– Sportegyesületünknek van szabadidős szekciója. A téli időszakban megfelelő terembeosztással természetesen a mozogni vágyók rendelkezésére áll. Az atléták szeretnének elsőbbséget élvezni a futófolyosó használata során, de tisztában vagyunk azzal, hogy a felkészülési időszakban más sportágak képviselői is használni fogják. Gondolok itt a kosárlabdázókra, a labdarúgókra és a röplabdázókra, de bejelentkeztek már a tájfutók is. Megfelelő egyeztetéssel mindenki használhatja a létesítményt. A tárgyi feltételeink a futófolyosó átadásával nagyot javultak. Remélem, a működési feltételeink nem romlanak. Névhasználó szponzorunk, a Royal Sped Rt. elköltözött Egerszegről, de remélem, a tárgyalások során ismét sikerül újabb egy évre megnyerni a cég vezetőit az egerszegi atlétika támogatására. A részvénytársaság ugyanis költségvetésünk egyharmadát biztosította.

vissza az elejére


Tóth Géza szerint:

Nála nem lesz felelőtlen gazdálkodás

 

Pár hete ül a ZTE FC Rt. igazgatótanácsának elnöki székében Tóth Géza. A kék-fehér klub első emberének nem kényelmes ez az ülés. Egykor ügyvezetője volt a csapatnak, akkor stabilabb pénzügyi lábon állt a ZTE. Két év után tért vissza.

– Az elmúlt két esztendőben szurkolója voltam a csapatnak, az előttünk lévő vezetést ismertem, de különösebb kapcsolatot nem tartottam velük – így Tóth Géza.
– Az elnöki posztra felkérték, vagy jelentkezett? Esetleg úgy érezte, segíteni kell?
– A felsoroltak közül a jelentkezést kizárom. Nem voltak ilyen ambícióim. Az igazgatótanácsi tagságra hosszas gondolkodás után igent mondtam. Az igazgatótanács tagjai pedig megválasztottak elnöknek.
– Nem bánta meg, hogy visszatért?
– Ha egyszer elvállaltam, és feltettem a nyakamba a kolompot, nem hátrálhatok meg. Mennyire lesz göröngyös az út? Arra idővel úgy is megkapom a választ.
– Kapott valami útravalót arra, ami nem lehet más, mint a ZTE pénzügyi helyzetének rendbetétele. Netán a tulajdonosok meghagytak egy kiskaput a csapat egybenmaradásáról?
– Először is tisztázni szeretném, hogy a bennünket megelőző vezetést nem váltották le, hanem ők lemondtak. Az önkormányzattól, mint az egyik legnagyobb tulajdonostól azt az útravalót kaptuk, hogy a rendelkezésünkre álló lehetőségekkel élve hozzuk rendbe a ZTE pénzügyi helyzetét. A gazdasági helyzet stabilizálásának többféle módja van. Mi az átvételt követően egyfajta koncepciót kidolgoztunk, ezen igyekszünk végig haladni.
– A koncepció nem jelenti a ZTE „lefejezését”?
– Erről egyáltalán nincs szó. A közvélemény elé tártuk a klub súlyos anyagi helyzetét, a 480 millió forintos adósságállományt. Tudomásul kell venni, a ZTE az egyik legnagyobb adósságállománnyal rendelkező klub. A feladat adott, az előttünk álló évek során el kell(ene) tüntetni az adósságot, mellette pedig működtetni a klubot. Az a célunk, hogy Egerszegen mindenképpen legyen NB I-es csapat, és ezt minél kisebb vérveszteséggel próbáljuk megvalósítani.
– A negatív örökség viszont nagy. A rendbetétel áldozatokkal jár. Hangoztatják, hogy nem akarnak hátra nézni, de a konszolidáció sara az új vezetésre hullik. Nem félnek ettől?
– Amikor hivatalba léptem, akkor is azt mondtam, hogy sárdobálást nem akarok. Az örökölt teher azonban nem kicsi. Mindenesetre, ha a közvélemény és mások velünk kívánnak foglalkozni a régebbi vezetés dolgai miatt, akkor kénytelenek leszünk visszanézni a múltba. Az általunk megfogalmazott intézkedések nem lesznek népszerűek, de ezt azért tesszük, hogy Zalaegerszegnek továbbra is legyen élvonalbeli labdarúgócsapata.
– A játékosokkal elkezdték a tárgyalásokat, más hitelezőkkel már felvették a kapcsolatot?
– Az első két hét csak a tényfeltárással telt el. Jómagam és az igazgatóság többi tagja sem ebből él, így hosszabb idő kell, amíg mindenkihez eljutunk. A nagyobb hitelezőkkel rövidesen megkezdjük a tárgyalásokat.
– A játékosokkal nem lett volna célszerűbb később megkezdeni a tárgyalásokat?
– Nem, mivel az adósságállományunk tovább nőne. Azt tudni kell a közvéleménynek, hogy a kialakult állapot olyan szerződések következménye, ahol a teljesítéshez hiányzott a forrás. Ezen kontraktusok messze elrugaszkodtak a valóságtól.
– A sokat hangoztatott összefogás a csapat megmentésére megvalósulhat?
– Az önkormányzat már segített, de a testület támogatása nem elegendő. Ha a labdarúgást szerető és féltő szponzorok és a szurkolók nem teszik hozzá a saját pénzüket, bizony kilátástalan helyzetbe kerülhetünk. Pénz nélkül az új vezetés sem tud csodát művelni.
– A megszorító intézkedések következménye, hogy a szurkolók megosztottá válnak. Egy részük örül a rendbetételnek, mások csak a sikerre kíváncsiak. Mennyire számolnak ezzel a tényezővel?
– Biztos, a szurkolók egy részét nem érdekli, hogy a háttérben mi van. Ők a sikerre és a jó eredményekre kíváncsiak. Ehhez viszont rengeteg pénz kell, amivel jelenleg nem rendelkezik a ZTE. Búcsúzóul egyet megígérhetek; irányításom alatt nem lesz felelőtlen pénzügyi gazdálkodás a ZTE-nél.

vissza az elejére


Győzelem

Győzelemmel mutatkozott be a Zala Volán ZTE női kosárlabdacsapata az Európa-kupában. Az egerszegi hölgyek
59-53-ra legyőzték a Saarlouis (német) együttesét.

Felvételünkön: támadásban az egerszegi csapat.

vissza az elejére


Röviden

Vizitált az európai szövetség

A december 9–13. között Zalaegerszegen megrendezésre kerülő női kézilabda Európa-bajnokság egyik helyszínén, a Városi Sportcsarnokban tartottak terepszemlét az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) képviselői, Monika Flixedert és Jan Tuikot.
Az egerszegi szervezőknek november 25-re kell készre jelenteni a csarnokot, ekkor rendezik meg a magyar–szlovén női válogatott mérkőzést.

* * *

Hári bronzérmes

Zalaegerszegen rendezték meg az újonc leány, fiú tőrözők bajnokságát. A versenyen jól szerepeltek a Zalaegerszegi Vívó Egylet sportolói. A fiúk 47 fős mezőnyében Hári Máté remek vívással bronzérmet szerzett. A lányoknál 35-en indultak, itt Lupkovics Dóra, az egerszegiek tehetséges sportolója 6., pontszerző helyen végzett.

* * *

Kerekeztek egy jót

A Zalaegerszegi Kerékpáros Sportegyesület, a takarékossági világnap jegyében rendezte meg az OTP bringatúrát. Mivel az időpont több más tömegsportos eseménnyel egybeesett, a vártnál kevesebben vágtak neki a 12 kilométeres távnak. A rendezők minden nevező kerékpárosnak csokit adtak ajándékba. A túrát követően több különdíjat is kiosztottak.
Elismerésben részesült a legidősebb kerekes, a 71 éves Kiss Lajos. A legfiatalabb bringás Hír Csege, aki ötéves. A sorsoláson a fődíjat egy 50 ezer forint értékű MTB-kerékpárt Hordós Gergő hétéves kisfiú nyerte. A szervezők az indulók között még 30 darab tárgyjutalmat sorsoltak ki.

* * *

Játékvezetői tanfolyam

A Zala Megyei Labdarúgó-szövetség és a Zalaegerszeg Városi és Körzeti Labdarúgó-szövetség
2004. november 9-től játékvezetői tanfolyamot indít.
Jelentkezni lehet a Zalaegerszeg Városi és Körzeti Labdarúgó-szövetség irodájában Zalaegerszeg, Széchenyi tér 5. szám alatt, munkanapokon 9.00–17.00 óráig.
Megfelelő számú jelentkezés esetén az első foglalkozásra 2004. november 9-én 17.00 órakor kerül sor
a szövetség tárgyalójában.

* * *

Kosarastoborzó

A ZTE férfi kosárlabda-szakosztálya toborzót hirdet 1996–97-ben született fiúk részére. A sportág iránt érdeklődők november 4-én, 16.30 órától jelentkezhetnek a Landorhegyi-iskolában. A jelentkezők felszerelést vigyenek magukkal. Felvilágosítás: 06-30-434-8070 vagy 06-30-650-3331.

vissza az elejére


ZalaEgerszeG

Zalaegerszeg város honlapja

Zala Média online