MSZP: Jelöltekről egyeztettek

MDF: Dávid Ibolya a közállapotokról

Röviden

Meghívó

Eladó önkormányzati ingatlanok


MSZP: Jelöltekről egyeztettek

  A jelenlegi politikai helyzetben mindennél fontosabb a párbeszéd, ezért 2005-öt a párbeszéd évének tekinti a Magyar Szocialista Párt. Nyitott, az emberek felé forduló, ugyanakkor aktív és kezdeményező politikát kíván folytatni a kormánypárt.

Ennek jegyében látogatott Zalaegerszegre Simon Gábor, az országos választmány elnöke, aki a megyei és a városi szervezet vezetőivel folytatott megbeszélést megelőzően aktuális politikai kérdésekről, valamint az MSZP választási felkészüléséről tájékoztatta az újságírókat.
Mint elmondta, a zalaegerszegi találkozó egyik állomása az országos konzultációsorozatnak, melynek legfőbb célja a tájékozódás. Ennek keretében került szóba Zalaegerszegen is a jelöltállítás. Simon Gábor hangsúlyozta: győzni tudó, hiteles, helyben elismert, kommunikáció- és kampányképes képviselőjelölteket vár az országos választmány. Olyan személyeket kívánnak a Parlamentbe küldeni, akik kellőképpen tudják képviselni Magyarország lakóinak érdekeit. Az MSZP szolgáltató és közösségi pártként működik, fűzte hozzá az országos választmány elnöke, majd arról szólt, hogy tevékenységük középpontjában az emberek és a családok ügyei állnak.
Kiss Ferenc, a szocialista párt zalaegerszegi elnöke arról számolt be, hogy a június 15-ei határidőig megtörténik a jelöltállítás. A döntés meghozatala előtt a lakosság véleményét is kikérik. Olyan jelöltet szeretnének választani, aki nemcsak a pártban, a választók körében is népszerű. Kiss Ferenc hangsúlyozta: arra törekszenek, hogy legyen Zalaegerszegnek szocialista országgyűlési képviselője.

vissza az elejére


MDF: Dávid Ibolya a közállapotokról

 

Tizenöt évvel a rendszerváltás után nem ilyen közállapotokat álmodtunk magunknak, fogalmazott zalaegerszegi sajtótájékoztatóján Dávid Ibolya, az MDF elnöke, aki az Együtt Zalaegerszegért Egyesület meghívására, a lokálpatrióta bál díszvendégeként érkezett Zalaegerszegre. Mondandóját alátámasztandó, három momentumot ragadott ki a jelen közéletéből.

Mint mondta, közállapotainkat jól jellemzik a volt és a jelenlegi miniszterelnök ellen a parlamentben folyó vizsgálóbizottsági eljárások. Mindez önmagában jelzi, hogy nagyon komoly baj van közállapotainkban – hangsúlyozta, majd Gyurcsány Ferenc 100 lépés programját bírálta.
Ennek kapcsán csalódottan jegyezte meg, hogy az előzetes várakozásokkal ellentétben a nagy bejelentés elmaradt. A 100 lépés program napjainkig ismertetett elemei csupán ötletek, gondolatok és javaslatok, szögezte le az MDF elnöke, és pártja nevében arra kérte a miniszterelnököt, felelős kormányfő módjára írásban terjessze elő javaslatait, indoklással, hatáselemzéssel, valamint az érintettek véleményének csatolásával.
Ugyancsak jó lenyomata a magyar közállapotoknak a köztársaságielnök-választás körüli vita, folytatta az MDF elnöke. Mint elmondta, a fórum továbbra is a négy parlamenti párt egyeztetését javasolja e témakörben, azzal a céllal, hogy konszenzuson alapuljon az új köztársasági elnök megválasztása. Sólyom Lászlót szeretnék látni a poszton, árulta el Dávid Ibolya, de kitért arra is, hogy nyitottak az SZDSZ és a FIDESZ egyéb javaslataira.

vissza az elejére


Röviden

Zalaegerszeg közgyűlése a tartalékalap terhére 500 ezer forint támogatást biztosít Pásztó város önkormányzatának a mátrakeresztesi településrészt sújtó árvízkárok helyreállítására.
* * *
Döntöttek a képviselők az Észak-zalai Térségi Integrált Szakképző Központ KHT. ügyvezetőjének személyéről. Ötéves időtartamra Fehér Józsefet választották meg. A felügyelőbizottság tagjai: Vargáné Bérczes Bernadett (Zalaegerszeg), Szemes Péter (Keszthely), Muszatics László (Keszthely). Az egerszegi közgyűlés javasolta, hogy a felügyelőbizottság létszámát 5 főre bővítsék.

vissza az elejére


Meghívó

A Világfa-előadások következő programjai: Május 10-én 19.45-kor Szántai Lajos: IV. Kun László áldozata című előadására kerül sor, május 24-én pedig szintén 19.45-kor Molnár V. József: Hét Boldogasszony címmel tart előadást. Helyszín: Városi Televízió stúdiója (Zalaegerszeg, Kossuth u. 45–49.)
* * *
Május 15-én délelőtt 10 órától az Észak-zalai Területfejlesztési Önkormányzati Társulás Teskándra várja az érdeklődőket. Kistérségi vásár és ifjúsági fesztivál címmel egész napos kulturális program kínál igazi kikapcsolódást. A vendégeket Tóth István Jánosné polgármester köszönti, a rendezvényt dr. Gyimesi Endre, az önkormányzati társulás elnöke nyitja meg.

* * *

BÖLCSIKÓSTOLGATÓ

Az Egyesített Bölcsődék intézménye leendő bölcsődéseit és szüleit
ISMERKEDÉSRE, BÖLCSIKÓSTOLGATÓRA
hívja, és szeretettel várja tagintézményeibe a következő időpontokban:

Napsugár-bölcsőde: Zalaegerszeg, Napsugár u. 32. Telefon: 313-568
2005. május 21. (szombat) 9.00–11.00 óra

Cseperedő-bölcsőde: Zalaegerszeg, Petőfi S. u. 21–25. Telefon: 598-873
2005. május 21. (szombat) 9.00–11.00 óra

Tipegő-bölcsőde: Zalaegerszeg, Kis u. 8. Telefon: 314-088
2005. május 28. (szombat) 9.00–11.00 óra

Űrhajós-bölcsőde: Zalaegerszeg, Űrhajós u. 2. Telefon: 596-225
2005. június 4. (szombat) 9.00–11.00 óra.

vissza az elejére


Eladó önkormányzati ingatlanok
 

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata nyilvános pályáztatás útján kívánja értékesíteni az alábbi ingatlanokat.

1.) Cím (Zalaegerszeg) Megnevezés Alapterület Nettó eladási ár Bruttó eladási ár

Erzsébethegy u. 46. kultúrház 830 m2 3.868.000 Ft 4.835.000 Ft

A pályázatokat „Erzsébethegyi kultúrház eladása” jeligével, zárt borítékban lehet benyújtani.

2.) Cím (Zalaegerszeg) Megnevezés Alapterület Nettó eladási ár Bruttó eladási ár

Jákum F. u. 1. (Kazinczy tér) üzlet 287 m2 89.280.000 Ft 116.000.000 Ft

A pályázatokat „Jákum u. 1. üzlet eladása” jeligével, zárt borítékban lehet benyújtani.

3.) Cím (Zalaegerszeg) Megnevezés Alapterület Nettó eladási ár Bruttó eladási ár

2327/1 hrsz. Sport utca épület és udvar 599 m2 9.186.400 Ft 11.483.000 Ft

Az ingatlant ingyenes használati jog terheli. Az ingyenes használati jog megváltásának 1.020.000 Ft+áfa összegű ellenértékét külön, a bruttó eladási áron felül kell megfizetni.
A pályázatokat „Sport 2327/1 hrsz. eladása” jeligével, zárt borítékban lehet benyújtani.

Felvilágosítás és részletes pályázati kiírások ZMJV Polgármesteri Hivatala Városfejlesztési és Tervezési Osztályán kérhetők (Zalaegerszeg, Kossuth u. 17–19. II. emelet, 211. szoba – telefon: 92/502-129), valamint a www.zalaegerszeg.hu portálon a Gazdaság/Pályázatok rovatban elérhetők.

Pályázatok beadásának határideje: 2005. június 10. (péntek) 12.00 óra.

vissza az elejére


ZalaEgerszeG

Zalaegerszeg város honlapja

Zala Média online