Egyedülálló program az országban

Házbemutató Zalaegerszegen

Folyamatos infrastrukturális fejlesztés


Egyedülálló program az országban

CÉL A HATÉKONY BŰNMEGELŐZÉS

  Egy sikeres pályázatnak köszönhetően megvalósulhat a 79 települést tömörítő Zalaegerszegi Kistérségi Bűnmegelőzési Társulás bűnmegelőzési programja, amely egyebek mellett fontos kérdésként kezeli a községek közbiztonságának erősítését, valamint a fiatalok és az idősek megóvását.

– A közelmúltban Zalaegerszeg és Zalalövő összefogva további 77 községgel, létrehozta a Zalaegerszegi Kistérségi Bűnmegelőzési Társulást, amely a Belügyminisztérium Országos Bűnmegelőzési Központja által kiírt pályázaton 6 millió forintot nyert el közbiztonsági, bűnmegelőzési programjának megvalósításához. A projekt koordinálását az Észak-zalai Területfejlesztési Önkormányzati Társulás vállalta magára. A 8 millió forintos program egy évig tart, amely több szintből tevődik össze. Kiemelten kezeli például a települések, lakókörnyezetek biztonságának erősítését, a közlekedés és balesetbiztonság elősegítését, a közterületek, védett épületek védelmét, a gyermek, valamint az ifjúsági korosztályú fiatalok megóvását, a családon belüli erőszak visszaszorítását, és az időskorúak elleni bűnelkövetések megelőzését – fogalmazott Szintén László, a program egyik koordinátora. – A projekt legfőbb célja, hogy a társadalmi bűnmegelőzés még komolyabb hangsúlyt kapjon a térségben, és rájöjjenek az állampolgárok, hogy testi épségük, valamint vagyontárgyaik megóvásáért legtöbbet saját maguk tehetnek. A program központja egyébként a zalaegerszegi bűnmegelőzési centrum lesz, amely így már az egész térségben kifejtheti tevékenységét.
Megtudtuk, a program egy bűnmegelőzési kapcsolattartó referensképzéssel indul, melynek keretében a projektbe bekapcsolódó kilenc társulás területéről kiválasztanak 24 személyt, akik saját lakókörnyezetükben a helyi bűnmegelőzés „motorjává” válnak. Őket előbb felkészítik a rájuk váró feladatokra, melyet később saját községükben, a gyakorlatban is alkalmazhatnak. A család-, gyermek- és ifjúságvédelem ugyancsak kiemelt szerepet kap a kistérségi programban, ehhez leginkább a családsegítők, védőnők, rendőrök segítségét várják.
– Zalaegerszegen már működik, de a projektnek köszönhetően már a kistérség teljes területén megszervezhetjük a szabadidős gyermekrendezvényeket, így például a fiatalok körében nagy népszerűségnek örvendő „Kulcsos lurkót”. Ennek keretében rengeteg ifjonccal kerülhetünk kapcsolatba, amely nagyban megkönnyítheti a prevenciós munkánkat – emelte ki Major Zsolt, aki a rendőrség részéről vesz részt a programban. – Az ifjúságvédelmi őrjárat kiszélesítése szintén megvalósulhat, ami azt jelenti, hogy ezt követően nem csupán Zalaegerszegen, hanem a többi 78 településen is végezhetünk efféle ellenőrzéseket. Ezentúl több községben rendezünk felvilágosító előadásokat, azaz az ott élő emberek helyben jutnak majd hasznos információkhoz. A projektben szerepel a polgárőrség képzése, tehát őket fel kívánjuk készíteni a különféle problémás helyzetekre.
– A hatékony bűnmegelőzés alapjainak lerakása nem megy egyik pillanatról a másikra, hiszen ez komoly szervezőmunkát igényel, melyhez szemléletmódváltásra van szükség. A bűnmegelőzési ismeretek hiánya jelenleg nem teszi lehetővé, hogy a szakterület fontosságának megfelelő támogatást kaphasson az önkormányzatoktól, vagy a vállalkozásoktól. A képzésektől és a prevenciós programoktól azt is várjuk, hogy emelkedjenek a megelőzésre fordított ráfordítások. Bízunk benne, hogy pályázatunknak köszönhetően körülbelül 110 ezer ember biztonságérzete fog növekedni, és emellett 79 település önkormányzata kerül közelebbi kapcsolatba a bűnmegelőzéssel. A települések vezetői egyértelműen együttműködési szándékukat fejezték ki, mi pedig ezt megpróbáljuk minél jobban kiaknázni. A program egyébként egyedülálló az országban, amely lefedi a zalaegerszegi rendőrkapitányság teljes illetékességi területét, hangsúlyozta Major Zsolt.

vissza az elejére


Házbemutató Zalaegerszegen

NYITOTT HÁZ – NYÍLT NAP A GYÉMÁNTHÁZBAN

  Elkészült Zalaegerszeg egyik legimpozánsabb társasháza, a Gyémántház; a Balaton szálló közvetlen szomszédságában fekvő, a maga nemében páratlan épületegyüttes műszaki átadása már részben le is zajlott. A ház hivatalos megnyitójára július 22–23–24-én kerül sor, amelyen ünnepélyes eseménnyel és kulcsátadással a leendő tulajdonosok felé szeretne gesztust tenni a beruházó Genius Kft.

Várják az érdeklődőket a hétvégén.– A kivitelezés befejeződött, teljes egészében elkészült a ház, egyúttal megtörtént a parkolóhelyek kialakítása, valamint az épületet környező zöldfelület parkosítása. A nulladik szinten kialakított élményfürdő próbaüzeme is befejeződött, és megkaptuk már az ÁNTSZ hivatalos nyilatkozatát a vízminőség vizsgálatáról, és a hozzájárulást a nyitáshoz – kezdte a beszélgetést Vitkovics Péter ügyvezető.
– A ház tehát készen várja leendő tulajdonosait, és hogy igazán emlékezetessé tegyük ezt az eseményt, háromnapos átadási ünnepséget szervezünk. Július 22-én 18 órai kezdettel zártkörű ünnepséget tartunk a tulajdonosok és partnereink számára. Ennek folytatásaként pedig július 23-án és 24-én tíz órától este hatig Nyitott ház elnevezéssel tulajdonképpen egy bemutatkozó programra invitáljuk a városlakókat és az érdeklődőket, lehetőséget adva ezáltal, hogy személyesen tekinthessék meg a házat, a lakásokat és az élményfürdőt. Ez a rendezvény Zalaegerszegen még szokatlan és teljesen egyedülálló marketingakció, amely onnét indult, hogy ez év tavaszán a Genius Kft., mint beruházó megállapodást kötött a lakások eladására az Otthon Centrummal. Úgy gondoljuk, a lakóingatlanok közvetítésében és értékesítésében járatos vállalkozás bevonása az együttműködésbe hozzájárulhat a még el nem adott lakások mielőbbi értékesítéséhez. A megállapodást követően gyakorlatilag teljesen új reklámarculattal jelentünk meg az írott sajtóban közzé tett hirdetéseket illetően, és tulajdonképpen ezen újszerű marketingkapcsolat jelentős állomása a Nyitott ház program is.

Az egyik berendezett lakás.– Mint ahogy Vitkovics Péter is elmondta, az ilyen típusú program még nem igazán elterjedt Magyarországon. Az eddig jóformán csak Budapesten ismert és közkedvelt értékesítési módozatot most a Gyémántház ünnepélyes átadásával kapcsolatban szeretnénk megismertetni az érdeklődőkkel – vette át a szót Vinkó Bernadett, az Otthon Centrum vezető tanácsadója. – S hogy mindez létrejöjjön, partnereket kerestünk; a Domus, a Lámpaház és Bonita Kerámika segítségével három lakást rendeztünk be annak érdekében, hogy segítséget, ötletet adjunk a vásárlóknak elképzeléseik megvalósításához. A berendezett lakások nemcsak nagyságukban eltérőek (48-tól 80 négyzetméteresek), hanem különbözőek elosztásukat, fekvésüket (déli, keleti és nyugati) és emeleti elhelyezkedésüket tekintve is, sőt stílusukban is háromféle megoldást mutatnak be. A berendezést illetően az egyik lakás hagyományos, polgári stílusa a közép és az idősebb korosztálynak szól, a kis lakás fiatalos jellegű, fiatal pár vagy egygyermekes család számára, a harmadik lakás kialakításával és gyermekszobáival pedig a többgyermekes családok érdeklődését szeretnénk felkelteni. S mivel ehhez a lakáshoz nagy terasz is tartozik, berendeztük kerti bútorokkal. A nyitott ház program kapcsán akciót is hirdetünk: aki augusztus 31-ig adásvételi szerződést köt, annak ajándékba adjuk a konyhabútort a beépített tűzhellyel. A nyílt hétvégén még arra is van lehetőség, hogy akinek megtetszik valamelyik berendezett lakás, az teljes bútorzattal, kiegészítőkkel együtt megvásárolhatja. Természetesen az érdeklődők a marokkói stílusban épített, keleties életérzést és hangulatot árasztó élményfürdőt is megtekinthetik.

Az impozáns élményfürdő.Vitkovics Péter elmondta még, a nyílt hétvégén szakképzett munkatársaik fogják végigkísérni az érdeklődőket a Gyémántházban és a wellness élményfürdőben, amely a Kis utcai főbejárat felől közelíthető meg. Az ügyvezető hangsúlyozta, az élményfürdő üzemelésének kiadásait a Balaton szálló állja, így annak költségei sem a lakások négyzetméterárában, sem pedig az üzemeltetésben nem jelentenek pluszkiadást a tulajdonosok számára. A ház lakói inkább előnyt élveznek azzal, hogy a klubrendszerben működő létesítmény használatához ingyenes klubkártyát kapnak. Szólt még arról, hogy az Otthon Centrummal megkötött megállapodásnak köszönhetően az ügyfelek számára egy sokkal komplexebb szolgáltatást tudnak nyújtani a lakásvásárlást illetően, hiszen az Otthon Centrum nemcsak a lakások értékesítést végzi, hanem segíteni tud akár a használt lakások eladásában is.
Vinkó Bernadett hozzátette, ingatlanközvetítő irodájuk 12 pénzintézettel áll kapcsolatban, így helyben hitelügyintézéssel is rendelkezésre állnak, a hitelközvetítést pedig díjmentesen végzik. Sőt, hitelvizsgálatot tudnak lefolytatni, amelynek segítségével az ügyfelek az első érdeklődés alkalmával már megbizonyosodhatnak arról, hogy az általuk kiválasztott lakást milyen kondíciókkal képesek megvásárolni. Az Otthon Centrum munkatársai az értékesítés során tulajdonképpen megpróbálnak egy valóban ügyfélre szabott kondíciós csomagot kiajánlani, amellyel az ügyfelek a legkedvezőbb feltételekkel tudják megvásárolni a kiválasztott lakásokat.

vissza az elejére


Folyamatos infrastrukturális fejlesztés

EU-SZÍNVONALÚ KÉPZÉS A TECHNIKA AUTÓSISKOLÁNÁL

  A 2004. évi folyamatos tanulólétszám növekedését elsősorban a tanulói elvárások, igények figyelemmel kísérésének köszönhetjük – mondta el lapunknak Büki Éva, az autósiskola zalaegerszegi kirendeltségének vezetője.

 Iskolánk többéves múlttal rendelkező ISO- minősítése és már több mint 2 éves akkreditációjával az élen járó autósiskolák között szerepel. A fenti két minősítésünk folyamatosan arra ösztönöz bennünket, hogy fejlesszünk. Az elmúlt évek során két sikerese pályázaton is részt vettünk, amit a Nemzeti Felnőttképzési Intézet írt ki és a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium támogatott. Ezzel olyan nagy teljesítményű számítógépeket tudtunk beszerezni, melyekkel évekre megalapozhattuk a számítógépes kivetítős elméleti oktatást, mely az EU-s elvárásoknak megfelelő. Gazdasági és képzési rendszerünk már 12 évvel ezelőtt is számítógépen működött, ezek fejlesztése már szinte folyamatos. Kirendeltségeink internetes hálózattal vannak összekötve, ami a naprakész információcserét segíti elő. Saját erőnkből is kb. 6 millió forintot költöttünk számítógépekre, és további 2 milliót szemléltetőeszközökre. Az idei évben már légkondicionált tantermekkel is dicsekedhetünk, ami nagyban elősegíti tanulóink jó közérzetét és a tudás könnyebb elsajátítását, továbbá lehetőséget biztosítunk nekik a tanfolyamon kívüli számítógépes házi vizsgára, melyet nagy számban igénybe is vesznek.
  Az internetes kapcsolat kiépültével szinte azonos időben az ingyenes internetezési lehetőséget is engedélyeztük a tanulók számára, sőt azok is jöhetnek, akik nem állnak kapcsolatban velünk. Ezekért a szolgáltatásokért díjat nem kérünk, hisz ez számunkra természetes, és nem utolsósorban reklám is. Elkészült internetes honlapunk, ahol a képzésről mindent megtudhatnak tanulóink – az oktatás díjától, a vizsgadíjtól, az oktatóinkról és cégünkről – minden, ami fontos információ lehet. Címünk: www.autosiskola. gylcomp.hu.
Oktatóink gépkocsiparkja kicserélődött, ritka a négy évnél idősebb jármű. Fontos fejlesztési tervünk a tehergépjárműpark cseréje. Folyamatosan figyelemmel kísérjük a hozzánk fordulók észrevételeit, hisz csak az ő segítségükkel tudjuk tovább javítani infrastruktúránkat, és ha ezeknek az igényeknek megfelelünk, ők lesznek cégünknek legjobb reklámhordozói, és reményeink szerint az életből vett kivetített képekkel elejét tudjuk venni a közlekedési baleseteknek, ami a legfontosabb cél a közlekedésre nevelésben.

vissza az elejére


ZalaEgerszeG

Zalaegerszeg város honlapja

Zala Média online