A korszerű, modern ügyfélszolgálatért

Pályázat nyugdíjas otthonházi lakásokra

Zalaegerszegi diákok figyelmébe

Pályázat Fiatal Családok Otthonába


A korszerű, modern ügyfélszolgálatért

FELÚJÍTÁSI MUNKÁLATOK A POLGÁRMESTERI HIVATALBAN

  Átalakul a Polgármesteri Hivatal földszinti ügyfélszolgálati része. A változásokkal kapcsolatban dr. Kovács Gábor jegyző elmondta, hogy a nyár folyamán szeretnének az épület ügyfélfogadó terének méltatlan állapotán javítani.

A hivatalba belépve mindenki érzi, hogy a hely (illetve annak hiánya) nem felel meg a modern és ügyfélbarát önkormányzat kívánalmainak. Régóta napirenden van, hogy az épület földszinti részét kibővítsék, és idén a közgyűlés megteremtette ennek pénzügyi hátterét is.
A munkálatok július 15-én kezdődtek, melynek során megújul és korszerűsödik a lift, és a földszinten kialakításra kerül egy vizesblokk. A volt népesség-nyilvántartó irodából és a már használaton kívüli okmányirodai részből „lecsípve” pedig szélesebbé válik a fogadótér. A változások során a mozgáskorlátozottak is szabadabban közlekedhetnek majd a hivatal helyiségeiben.
Kovács Gábor elárulta, hogy az ügyfélirányítás rendszere is megváltozik. Két munkahelyes ügyfélfogadó pultot terveznek az eddigi „porta”-jellegű szolgáltatás helyébe. Olyan beléptető rendszert szeretnének kialakítani, ami ügyfélbarát, és nyitott a lakosság felé. A tervek szerint már a földszinten hozzá lehetne jutni a fontosabb adatlapokhoz, formanyomtatványokhoz, dokumentumokhoz, így nem kellene azokért feltétlenül az illetékes osztályig elmenni. Ez azért is fontos, mert a szükséges papírok akkor is elérhetővé válnak, mikor nincs ügyfélszolgálat. A lényeg, hogy korszerű, modern, kellemes környezet fogadja az ügyfeleket már belépéskor, és a vagyonbiztonság rendszere is erősödjön ezáltal.
A jegyző a hosszú távú tervekkel kapcsolatban elmondta, hogy szakaszosan az egész Polgármesteri Hivatalt szeretnék a következő években ilyen módón átalakítani. A földszinti felújítás ennek a kezdetét jelenti, mely előreláthatólag augusztus 31-ig tart. A munka az ügyfélforgalomban fennakadást nem okoz, az ügyfélfogadási napok és időpontok nem változnak. Lesznek azonban a beruházásnak olyan szakaszai, amikor nem a főbejáraton lehet megközelíteni a hivatalt, erről majd eligazító táblák tájékoztatnak.

vissza az elejére


Pályázat

NYUGDÍJAS OTTHONHÁZI LAKÁSOKRA

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése nyilvános versenytárgyalást hirdet a Zalaegerszeg, Kossuth L. u. 58–60. II. emeletén a 23. és a 37. ajtószám alatt megüresedett, 2 db összkomfortos komfortfokozatú (liftes), egyenként 34 m2 alapterületű, felújított 1 szobás (+ előszoba, konyha, kamraszekrény, fürdőszoba-WC) nyugdíjas otthonházi bérlakásra.
A lakásra pályázhat az alábbi feltételek együttes fennállása esetén, minden olyan személy, vagy házaspár, életkori és egészségi rászorultság alapján, ha szociális rászorultság alapján elhelyezésre nem tarthat igényt, de adomány felajánlásával – e rendeletben meghatározott feltételekkel – pályázatot nyújt be nyugdíjasházi elhelyezése érdekében.
Pályázati feltételek:
a) legalább egy éve zalaegerszegi bejelentett lakóhellyel rendelkezik,
b) nyugdíjas vagy az öregségi nyugdíjkorhatárt elérte,
c) önmaga ellátására képes, de kora és egészségi állapota miatt segítségre szorul és a családi gondozást nélkülözi,
d) közösségi együttélésre háziorvosa szerint alkalmas,
e) a lakásbérleti szerződés megkötésekor nem rendelkezik
e.1) sem önkormányzati lakásra vonatkozó határozatlan idejű bérleti jogviszonnyal,
e.2) sem lakásra vonatkozó határozatlan idejű bérleti jogviszonnyal,
e.3) sem lakásra vonatkozó tulajdonjoggal,
f) a lakással kapcsolatos fizetési kötelezettséget vállalja.
A pályázatot Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Népjóléti Osztályához (Zalaegerszeg, Kazinczy tér 4.) címre kell eljuttatni írásban, zárt borítékban „Nyugdíjasház” jelige és a pályázó nevének és lakcímének feltüntetésével. A pályázatban fel kell tüntetni az ajánlattevő pontos személyi adatait, az ajánlattétel összegét és nyilatkozatot arra, hogy a pályázó a feltételeknek megfelel. Kérjük csatolni a háziorvos szakvéleményét, miszerint a pályázó önellátásra és közösségi együttélésre alkalmas. A felújításra váró lakások megtekinthetőek július 19-én és 26-án (keddi napokon) 13–15 óra között, – Magyar Gyuláné intézményvezetőnél tett bejelentkezést követően.

A pályázat benyújtásának határideje: 2005. augusztus 9. (kedd) 16.00 óra.

A versenytárgyalás, egyúttal az ajánlatok felbontásának helye és ideje:
Zalaegerszeg Polgármesteri Hivatal Népjóléti Osztálya, (Kazinczy tér 4.) I. emelet 6. ajtó (tanácskozóterem)
2004. augusztus 11. (csütörtök) 9.00 óra.

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének a lakások és helyiségek bérletéről, valamint elidegenítéséről szóló 35/2003. (XI. 28.) számú rendelet 30. §-a értelmében a nyugdíjasházi lakás bérlőjének kijelöléséről a Szociális, Lakás- és Egészségügyi Bizottság dönt, 2005. augusztus 15-i (rendkívüli) ülésén.
A versenytárgyalásra az ajánlattevőket külön értesítés nélkül ezennel meghívjuk.

vissza az elejére


Zalaegerszegi diákok figyelmébe

VÁROSI ÖSZTÖNDÍJAK

Felhívjuk a zalaegerszegi diákság figyelmét a Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalánál igényelhető ösztöndíjakra:

• A „Hazavárunk” elnevezésű utazási támogatást minden állandó zalaegerszegi lakhellyel rendelkező, nappali tagozatos, első diploma előtt álló hallgató igényelheti. A támogatás fél évre szól: minden szemeszter végén a lezárt leckekönyv (index) másolatával és az iskolalátogatási igazolással lehet pályázni az összegre.

• A „Tanulmányi ösztöndíjra” azok a fiatalok pályázhatnak, akiknek tanulmányi átlaga eléri vagy meghaladja a 4,6-es számtani átlagot. A rendelet megszabja a kifizetett összeg minimum és maximum értékét: 5.000 forintnál nem lehet kevesebb, a mindenkori nyugdíjminimumnál viszont nem lehet több. Újdonság, hogy a pályázat benyújtására minden szemeszter végén, tehát félévente van lehetőség.

• Tíz „pécsi kollégiumi férőhellyel” rendelkezik a város, így érthető, hogy mind a szociális, mind pedig a tanulmányi eredmény számít a pályázatok elbírálásakor. Egy szakmai bizottság választja ki azt a Pécsen tanuló tíz diákot, akik 10 hónapra megkapják a férőhelyet. A pályázatot évente lehet benyújtani.

Az adatlapok átvehetők és további információ kérhető:
Polgármesteri Hivatal Művelődési és Közoktatási Osztály, IV. emelet
8900 Zalaegerszeg, Kossuth Lajos utca 17–19. Telefon: 92/502-191. www.zalaegerszeg.hu

vissza az elejére


Pályázat Fiatal Családok Otthonába

Zalaegerszeg,
Átalszegett u. 23/A. A. lh. fsz. 5. (alapterülete: 36 m2, erkélyes),
Átalszegett u. 23/A. A. lh. I. emelet 26. (alapterülete: 34 m2, erkélyes),
Átalszegett u. 23/A. A. lh. II. emelet 35. (alapterülete: 34 m2, erkélyes),
Átalszegett u. 23/A. B. lh. II. emelet 48. (alapterülete: 36 m2, erkélyes),
Átalszegett u. 23/A. A. lh. tetőtér 54. (alapterülete: 34 m2, erkélyes),

szám alatt a zalaegerszegi Fiatal Családok Otthonában megüresedett 5 szálláshely. A szálláshely általában 1 szoba, konyha, előtér, kamra, fürdőszoba-WC kizárólagos használatú helyiségekből áll. A szálláshely legfeljebb 60 hónapra vehető bérbe, speciális feltételek megléte mellett.
A pályáztatásra került szálláshelyek (lakás) megtekinthetőek 2005. július 19-én és 26-án (kedden) 9.00–11.00 óra között LÉSZ Kft.-vel (Tel.: 312-730) történt előzetes időpont egyeztetés szerint.
A pályázat benyújtásának határideje: 2005. augusztus 10. (szerda) 16.00 óra (személyesen, vagy postafordultával), Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Népjóléti Osztályának címezve, (Zalaegerszeg, Kazinczy tér 4.) zárt borítékban. A borítékon a pályázók neve és lakcíme mellett kérjük a „Jelige: 5 FCSO” feltüntetését is.
A pályázatot a Közgyűlés Szociális, Lakás- és Egészségügyi Bizottsága bírálja el a 2005. augusztus 15-i (rendkívüli) ülésén. A pályázattal kapcsolatos részletesebb információval a lakásgazdálkodási csoport szolgál (Tel.: 92/502-139, vagy 92/502-140).
  Pályázni valamennyi szálláshelyre (pályázott szobaszámok megjelölésével) a Polgármesteri Hivatal által díjmentesen biztosított űrlapon lehet, (tartalmazza valamennyi pályázati feltételt), mely a Kazinczy tér 4. szám alatti portán, vagy a lakásgazdálkodási csoportnál kapható!

vissza az elejére


ZalaEgerszeG

Zalaegerszeg város honlapja

Zala Média online