Megérkezett az új Seat Leon

Szélesebb sávszélesség kevesebbért


Megérkezett az új Seat Leon

A SZENVEDÉLY ÚJ FORMÁJA

  Magyarországon szeptember közepén debütált a második generációs Seat Leon, amely az Alteát és a Toledót követően immár a harmadik modellje a Seat új terméksorozatának. Az eredmény egy elegánsan megformázott karosszéria, amely ügyesen ötvözi egy csábító kupé sportos vonalait, egy ötajtós gépkocsi praktikumával. A Seat összes újgenerációs modellje közül az új Leon testesíti meg leghatározottabban a sportos és újszerű vonalvezetést, ezzel is megerősítve a Seat egyedi értékeit az Audi-termékcsoporton belül.

Lábodi Róbert, a 2002 januárjától működő zalaegerszegi Seat Autó Lábodi Kft. ügyvezetője elmondta: széles termékválasztékkal állnak a vásárlók rendelkezésre, – a közkedvelt Ibiza, Cordoba, Leon, Altea, Toledo, Alhambra – melyek közül mindenképpen az élre kívánkozik a megújult, sportos stílusjegyekkel ellátott Seat Leon. A gépkocsi sportos eleganciát sugároz, amely a matorelli műszaki központban született és Walter de Silva csapata tervezte. A fényszórók kifejező formája és a motorháztető vonzó vonalai, a hatalmas első hűtőráccsal tökéletesen illeszkednek a jellegzetes kerékívekhez. Ezek alkotják a „Dynamic Line” kiindulópontját, ami az autó oldala mentén a hátsó kerekek irányába ereszkedik. Kupé jellegét a hátrafelé lejtő tetővonal határozza meg, amely a hátsó ajtókilincsek látszólagos hiányával még inkább dominánsnak tűnik. Az autó dinamikus megjelenését tovább fokozza az oldaltükrök újszerű elhelyezkedése, amelyek közvetlenül az ajtóelemhez csatlakoznak.

A Seat márkakereskedés impozáns épülete a Nekeresdi út 1. szám alatt.Az új Seat Leon elegáns, sportos vonalai számtalan dinamikus tulajdonságot és kivételes műszaki megoldást ötvöznek. A fejlesztés során felsőfokú technológiát, kifinomult virtuális fejlesztőeszközöket alkalmaztak, és az optimális gyártásminőség érdekében új, az eddigieknél is korszerűbb eljárással dolgoztak. Érdekesség, hogy az új Seat Leont kizárólag a matorelli gyárban szerelik össze. Az autó méretei – a kifutó modellhez képest – megnövekedtek: teljes hossza 130 mm-rel nőtt. Szélessége 1768 mm lett, ami 26 mm-es növekedést jelent, míg a magassága 19 mm-rel emelkedett. A gépkocsi tengelytávja 2578 mm-re nőtt, így a hátsó ülésen utazóknak is tágas a térkínálat. A csomagtartó térfogata 1 literrel bővült, azonban ennél jelentősebb változás, hogy formája hatékonyabb helykihasználást tesz lehetővé.
Az autó ötféle erőforrással érhető el. Ezek között szerepel három benzines és kettő dízelmotor. Az új Leon alapsorozat motorválasztékában a 185 lóerős (136 kW) 2,0 literes TFSI-motor lesz a legerősebb, amely várhatóan ez év végén jelenik majd meg a piacon. A két további választható benzines az 1,6 literes, hengerenkénti befecskendezésű 102 lóerős (75 kW), illetve a 2,0 literes 150 lóerős (110 kW) FSI-motor. A dízelvásárlók ugyanakkor az 1,9 TDI 105 lóerő (77 kW) és a 2,0 TDI 140 lóerő (103 kW) teljesítményű motorok közül választhatnak. Az 1,6 benzines és az 1,9 TDI-motorhoz ötfokozatú kézi sebességváltó társul, míg az erősebb modellek ( 2,0 TFSI, 2,0 FSI és a 2,0 TDI) hatfokozatú váltóval kerülnek forgalomba. A 2,0 FSI manuális és hagyományos automata sebességváltót is kínál, a 2,0 TDI akár hagyományos kézi sebességváltóval, akár a legkorszerűbb DSG technológiájú automata sebességváltóval kapható. Mindkét automatikus váltó Tiptronic kapcsolási lehetőséget is tartalmaz.

A sportos és elegáns Seat Leon.Az új Leon számos fontos, aktív biztonsági fejlesztéssel felszerelve érkezik. Az új jellemzők többségét a jármű elektronikus menetstabilizáló rendszere (ESP) tartalmazza. Az elektronikus differenciálzár-funkció (EDL) és a vészfékasszisztens (EBA) most egy sor új műszaki megoldással egészül ki, beleértve például a túlnyomás-előállítót. Ez maximális fékerő alkalmazását teszi lehetővé még abban az a esetben is, ha a tárcsák már átforrósodtak. A DSR (vezetőnek adott kormányzási javaslat) kritikus helyzetekben segít a járművet a helyes irányban tartani. A kipörgésgátló most az elektronikus fékerőelosztóval ellátott blokkolásgátló fékrendszert is tartalmazza. Az új Leon az első olyan Seat modell, amely hátsó oldallégzsákokat tartalmaz. Fontos, hogy már a modell alapspecifikációja is tartalmaz két első, két első oldalsó, és két függönylégzsákot. Az öt ülés mindegyikét pedig hárompontos biztonsági övvel látták el.
Még egy fontos információ: az új Seat Leon 3.699.000 forinttól érhető el a Seat márkakereskedésekben. Az autó iránti érdeklődést hűen tükrözi, hogy a hivatalos bemutatót megelőzően 127 darab új gépkocsit értékesítettek.
Lábodi Róberttől megtudtuk: A zalaegerszegi őszi vásáron is bemutatják az új Leont, de 2005. október 21–22–23-án nyílt hétvégét tartanak tesztvezetéssel a Seat-szalonban, ahol minden érdeklődőt szeretettel várnak, így lehetőség nyílik arra, hogy kipróbálják a megújult, sportosabb autót.

vissza az elejére


Szélesebb sávszélesség kevesebbért

KEDVEZMÉNYEKKEL VÁRJA AZ ÉRDEKLŐDŐKET
AZ ŐSZI VÁSÁRBAN A ZELKA RT.

  smét kiállít a Zelka Rt. az október 21. és 23. között megrendezendő Zalaegerszegi Őszi Vásárban. A társaság tevékenységei közül, jelentős kedvezményeket kínálva, internet- és kábeltévé-szolgáltatását, valamint klíma- és Fau-Coil-rendszereket forgalmazó üzletágát mutatja be az érdeklődőknek a megye legjelentősebb gazdasági seregszemléjén.

– Zalaegerszegen és több vidéki településen zajlik az a kábeltévé-rekonstrukciós fejlesztésünk, mely során a telepített optikai kábelen széles sávú internet-elérést is biztosítunk. Ezen szolgáltatást igénylőknek október elsejétől újabb jelentős kedvezményekkel állunk rendelkezésre – tájékoztatott Kovács Gyula ügyfélszolgálati igazgató. – Ez azt jelenti, hogy aki televíziós programcsomagként a családi programcsomagot választja, internet havi előfizetési díjából kedvezményt biztosítunk, vagyis a start, tempó, sebes és sprint csomagok havidíjából 300, 400, 500 illetve 600 forintot elengedünk kétéves hűségnyilatkozat megkötése esetén (A táblázat kiemelt árai tartalmazzák már ezt a kedvezményt.) Az árcsökkentéssel együtt műszakitartalom-növekedéssel is szolgálunk, hiszen nagyobb sávszélességet biztosítunk, amellyel a le- és feltöltési adatátviteli sebesség egyaránt növekszik. Felhívnám a figyelmet, hogy az őszi vásárban az internetes szerződést kötők további kedvezményekben is részesülnek. A vásárban legújabb szolgáltatásunkat, a VoIP-telefont is bemutatjuk, amit a látogatók kipróbálhatnak. Ez a technika internet-alapú telefonálást tesz lehetővé a kábeltévé-hálózaton. Ennek próbaüzeme zajlik most, a rendszert saját dolgozóink tesztelik. Ha minden a várakozásunknak megfelelően alakul, akkor szeretnénk ügyfeleinknek ajánlani ezt a jelenlegi távbeszélőáraknál sokkal olcsóbb telefonálási lehetőséget.
Kovács Gyula elmondta még, a kábeltévé széles sávú hálózata kiépítésének következtében Zalaegerszegen jelentősen nőtt az új internet-előfizetők száma, szeptemberben kétszer annyi szerződést kötöttek, mint előzőleg, és októberben is hasonló eredménnyel számolnak. Vidéken is növekszik ellátott területük: a letelepített új optikai kábelen még az idén zalaegerszegi szintű szolgáltatást kap számos, a megyeszékhelytől 10–30 kilométerre fekvő település.

A vásáron a Zelka Rt. klíma- és Fau-Coil-rendszereket forgalmazó, szerelő és szervizelő üzletága is bemutatkozik.
– Cégünk a klimatizálás területén minden jelentkező igénynek eleget tud tenni: a műszaki elvárások és az árfekvés alapján alacsony, közép- és magas kategóriájú berendezések forgalmazásával állunk rendelkezésre. De nemcsak forgalmazzuk és szereljük, hanem szervizeljük is az általunk telepített berendezéseket – tájékoztatott Györe Ernő szerviz- és kereskedelmi igazgató. – Legfontosabb partnerünk a világ egyik vezető klímagyártója, az LG, amelynek legújabb beltéri légkondicionálóit mutatjuk be az őszi vásárban. Ezek pedig az Art Cool modell legújabb típusai, amelyek kis méretük és esztétikus formájuk miatt is kedveltek. A termék több színárnyalatban kapható, sőt két művészi kivitelű cserelap is rendelhető hozzá. A vásár ideje alatt mi is kedvezménnyel szolgálunk: aki vesz egy ilyen készüléket, az ajándékba kapja a kiválasztott művészi formatervezésű cserelapot. Az új klímaberendezések egyébként már fűtenek is, ezért is ajánljuk őket. Működtetésük gazdaságos: nulla fokos kinti hőmérsékletig 30–40 százalékos energiamegtakarítás érhető el használatukkal.

vissza az elejére


ZalaEgerszeG

Zalaegerszeg város honlapja

Zala Média online