Minőségi képzés a Volán Oktatási Kft.-nél

Újabb cégcsoporttal bővült a Zalaco Rt.


Minőségi képzés a Volán Oktatási Kft.-nél

NEM CSAK JOGOSÍTVÁNYT ADNAK, VEZETNI TANÍTANAK!

  A Volán Oktatási Kft. évek óta meghatározó szerepet játszik a megye járművezetőinek, illetve közlekedési szakembereinek képzésében. Az elmúlt években tanfolyamaik többsége telt házzal bonyolódott, az idei év második felében viszont visszaesett hallgatóik száma. A lehetséges okokra Kiss Ferenc, a Volán Oktatási Kft. ügyvezető igazgatója igyekezett magyarázatot adni.

– A kategóriás képzések területén jelentkező fogyást elsősorban annak tudjuk be, hogy megyénkben is fokozatosan gyarapszik a képzőintézmények száma, a vezetni tanulók viszont egyre kevesebben vannak. Az ennek következtében kialakult óriási versenyben sokan úgy kívánnak előnyre szert tenni, hogy nevetségesen olcsó áron kínálják tanfolyamaikat. A Volán Oktatási Kft. nem változtatja árait! Mi továbbra is minőségi képzést kínálunk a bennünket választóknak. Garantálhatjuk, hogy a Volán Oktatási Kft. hallgatói nem csak jogosítványt szereznek, meg is tanulnak vezetni – szögezi le az igazgató.
Kiss Ferenc elmondta azt is, hogy a kategóriás képzések mellett átmenetileg visszaesett az érdeklődés szaktanfolyami képzéseik iránt is. Ennek hátterében az állhat, hogy az uniós követelményeknek megfelelően 2006-tól változnak a tanfolyami és vizsgakövetelmények a tehergépjármű-, illetve autóbusz-vezetőket érintően. Sokan úgy gondolják, megvárják, mit hoz a jövő.
– Nem tartom jónak ezt a taktikát – fűzi hozzá Kontler Károly oktatásvezető és leszögezi: – Nem szűnik meg a nemzetközi árufuvarozó és autóbusz-vezető képesítés megszerzésének kötelező volta. Átalakul csupán a jelenlegi rendszer. Azt javaslom minden érintettnek, végezze el még most a tanfolyamot, a megszerzett tudást senki nem veheti el tőle. Sőt! A már meglévő TIR-vizsga könnyítést jelent a bevezetésre kerülő Szakmai alkalmassági bizonyítvány megszerzésénél.

Várja a hallgatókat a Volán Oktatási Kft.Büszkén újságolja az oktatásvezető, hogy ADR-tanfolyamaik eredményeként egyre kevesebb hibát találnak a veszélyes árut fuvarozókat ellenőrző rendőrök. Mindez – véleménye szerint – arra enged következtetni, hogy kezdenek hinni a gépkocsivezetők az ADR létjogosultságában. A megyében egyedül a Volán Oktatási Kft. szervez ADR-tanfolyamot, melynek keretében megtanítják a szabályok szerint dolgozni, fuvarozni hallgatóikat.
– A 113/2004-es GKM-rendelet előírja, mégis nagyon kevesen tudnak róla, hogy a mezőgazdasági gépet vezetőknek el kell végezniük egy, a közúti szállításra képesítő tanfolyamot – hívja fel a figyelmet Kontler Károly. – Hiába hirdetjük képzésünket, egyelőre nincsen érdeklődés iránta, holott mindössze 20 óráról lenne szó. Ugyancsak kötelezően előírt képzéshez kötött a túlméretes járművek kísérete.
  Új színfolt a társaság képzési palettáján a B+E kategóriás képzés, ami a 3,5 tonnánál nagyobb súlyú járműszerelvény vontatásához ad jogosítványt. A lakókocsit vontatóknak, sportlovat, sporthajót szállítóknak kell rendelkezniük ezzel a kategóriával. Folyamatosan szervezi emellett B, C és E kategóriás képzéseit, ADR, TIR, undorkeltő, és gépkezelő tanfolyamait a Volán Oktatási Kft.
A különböző tanfolyamokra jelentkezni a Zrínyi út 99/A szám alatt, illetve a 92-es körzet 511-103-as telefonszámán lehet Benkő Szilviánál. A Volán Oktatási Kft. továbbra is akkreditált képzést folytat. Hallgatóiknak áfa-, illetve adókedvezményt biztosítanak.

vissza az elejére


Újabb cégcsoporttal bővült a Zalaco Rt.

REFORMTERMÉKEK, ÜZLETHÁLÓZAT-FEJLESZTÉS

  A Zalaco Sütőipari Rt. megyéket felölelő szaküzlethálózatában ma már naponta tíz-tizenkétezer ember fordul meg. A vállalkozás ennek következtében mondhatni egy kisváros lakosságát látja el a sütőipari termékek teljes választékával: a napi friss terméktől a csomagolt, az elősütött és a fagyasztott termékig bezárólag közel 200-féle terméket kínál. A Zalaco Rt. a rendszerváltás utáni történetének legjelentősebb állomásához érkezett: Dunántúli ZM Rt. néven egyesült a Méry Pékség Kft.-vel, megvásárolta annak részvényeit, valamint cukrászata részvényeiben is többségi tulajdont szerzett. Ezzel, mint Zala megye legnagyobb sütőipari cége, az eddigieknél sokkal nagyobb eséllyel foghat hozzá a jövő kiépítéséhez.

Zalaco két újabb szaküzletet nyitott a belvárosban.– Az egyesülés célja a versenyképesség, a hatékonyság növelése volt. Erre szükség volt, mert az uniós csatlakozás szinte érzékelhetetlen változást jelentett. A fontos fordulópontot számunkra az euróövezethez való csatlakozás hozza majd, ami látszólag messze, valójában közel van. A magyar élelmiszer- és feldolgozóiparnak ebben a rövid időszakban kell feltőkésíteni, megerősíteni magát, kiépíteni kapcsolatait és megvásárolni a legmodernebb technológiákat. Ugyanis az euróövezetbe való belépéssel megjelenik majd az a közép- és nagyvállalkozói tőke, amely most még a forintleértékelés veszélye és a transzparencia (átláthatóság) hiánya miatt távol van. Az egyesüléssel, úgy vélem, időt nyertünk ahhoz, hogy koncentrálni tudjuk erőforrásainkat, és eredményesen felkészüljünk a külföldi nagyvállalkozói cégek megjelenésére a magyar sütőipari piacon – indokolta a döntést Berta László, a Zalaco Rt. vezérigazgatója. – Számunkra legalább olyan fontos kérdés az is, hogy mit jelent a két cég társulása a vevőknek. A vásárlókat megnyugtathatjuk, mert ők csak kedvező tapasztalatokat szerezhetnek az egyesülés kapcsán, ugyanis sokkal szervezettebb, és magasabb színvonalú kiszolgálással állunk rendelkezésre. Továbbá nem szüntetünk meg sikeres termékeket sem a Zalaco, sem a Méry termékskálájáról; változatlanul ugyanazzal az ízzel, ugyanazzal a formával találkozhatnak a vásárlók, hiszen a kenyérfélék elég tradicionális táplálékok, az ember nem „vált” mindennap kenyeret. Az arculat valamint a logó szempontjából sem lesz változás, a vevők továbbra is a megszokott címkék alapján választhatnak a sütőipari termékekből. Úgy vélem, mivel a szállítás sokkal célirányosabb lesz, még frissebb termékeket tudunk eljuttatni a boltokba. Mindez a minőség szempontjából hoz majd pozitív változást.

– Az egyesülés következtében a termelést a Zalaco Rt. telephelyére koncentrálják?
– Igen. Azonban, hogy megteremtsük a fogadókészségét ennek a megnövekedett gyártásnak, át kell alakítanunk az üzemet. Ezen termelési és a logisztikai szervezés 65 millió forintjába kerül a Zalaconak – folytatta Berta László. – A beruházási költségből 17 millió forintot fordítunk egy újabb WP-Etázs kemence vásárlására, ami termeléskapacitásunkat 25 százalékkal növeli meg. Ezenfelül új épületeket létesítünk, valamint beállítunk egy korszerű, nagy teljesítményű fagyasztóvonalat. A fejlesztésnek köszönhetően a termelést és az értékesítést is racionalizálni tudjuk. S még egy hír az egyesüléssel kapcsolatban: a Méry Pékség dolgozóinak jelentős része október elsejétől nálunk dolgozik. A termelés áttelepítése a cukrászat kivételével folyamatosan megy végbe, és október végére be is fejeződik.

– Az elmúlt időszakban jelentősen bővítették szaküzlethálózatukat, és legutóbb Zalaegerszeg belvárosában nyitottak két új üzletet.
– A korábbi években Celldömölkön, Szentgotthárdon, Körmenden, Szombathelyen, Sárváron, Tapolcán, Balatonszepezden és Hévízen létesítettünk szaküzleteket, és 2005-re eljutottunk odáig, hogy Zalaegerszegen is bővítsük üzlethálózatunkat. Nyáron két újabb szaküzletet nyitottunk meg, az egyik a Berzsenyi úton, a másik a Centrum téren található. Mindkét bolt sikerét bizonyítja, hogy naponta 600–700 vásárló keresi bennük termékeinket. A minap kaptuk meg az építési engedélyt, így a kaszaházi úti telephelyünk előtt álló portabolt helyén egy korszerű üzlet létesülhet hamarosan. Szaküzlethálózatunkat nemcsak Zalaegerszegen, hanem a megyében, sőt azon túl is bővíteni kívánjuk. A közeljövőben Szombathelyen és Nagykanizsán nyílik egy-egy szaküzlet. A nagykanizsai boltunk az országban egyedülálló lesz abban a tekintetben, hogy egy újszerű sütőipari értékesítési üzlettípust igyekszik meghonosítani. Ez pedig nem más, mint a kenyérdiszkont, ami Németországban nagyon elterjedt értékesítési mód. Kíváncsian várjuk, hogy a magyar fogyasztó miként reagál majd erre. Ha kedvező tapasztalatokra tudunk szert tenni, a későbbiekben létesítünk hasonló üzleteket.

Készül a dejós és mákos ízesítésű „Nagyi kalácsa”.Berta László elmondta, közel 200-féle saját terméket kínálnak szaküzleteikben, amelyek nyitása, mint stratégia jól bevált. Ezt bizonyítják az adatok: a forgalom negyven százaléka értékesítődik a saját üzleteikben. A törekvésük az, hogy ez a következő két évben elérje a 80–90 százalékot. A vezérigazgató szólt arról is, hogy újfajta sütőipari, vagyis reformterméket állítsanak elő, évek óta dolgoznak kutatás-fejlesztési tevékenységben. Mint mondta, korábban nem igazán fogadták kedvezően a reform sütőipari termékeket, de a mostani piacfelmérések és a vevők megkérdezése azt mutatja, hogy megérett az idő ezen termékek bevezetésére. Hamarosan reformpultokat létesítenek szaküzleteikben, és csak ezekben fogják árusítani a bio anyagokból készített, kézzel formált reformtermékeiket. Ezek előállításához külön üzemegységet létesítenek, mert csak így garantálható a termékek minősége. Hozzátette, ezek olyan készítmények lesznek az egészségesen táplálkozni akarók és a valamilyen táplálkozási gonddal küzdők számára egyaránt, amelyekért ugyancsak érdemes lesz felkeresni a Zalaco boltjait. Berta László továbbá elmondta, céljuk az is, hogy Zalaegerszeg területén olyannyira bővítsék üzlethálózatukat, hogy 5–10 perces sétával elérhető legyen egy-egy szaküzlet. Mindezzel az a szándékuk, hogy saját boltjaikban a garantáltan jó minőségű és bőséges áruválasztéknak köszönhetően minden vásárló igénye szerint megtalálja a neki megfelelő élelmiszert.

vissza az elejére


ZalaEgerszeG

Zalaegerszeg város honlapja

Zala Média online