Elsők a tisztasági versenyben

Fidesz: Az államadósságról

MDF: Új költségvetést


Elsők a tisztasági versenyben

ÚTFELÚJÍTÁSOK A CSÁCSI VÁROSRÉSZBEN

  A csácsi városrész nyerte a környezetvédelmi és tisztasági versenyt, melyet az önkormányzat hirdetett meg a településrészek és a különböző közösségek számára. Az első helyezéssel együtt járt 400 ezer forint, ezt a pénzt Csács környezetének tisztaságára, parlagfű-mentesítésre és virágosításra szánják. Herkliné Ebedli Gyöngyi, a városrész önkormányzati képviselője elárulja: tavasszal meglepetés éri majd a lakókat, hiszen tulipános virágágyakat készítenek elő. Még több kaszálás és fűnyírás lesz a településen.

Herkliné Ebedli Gyöngyi– Az idei költségvetés három út felújítását, építését tartalmazza. Ezek közül a Damjanich utca felújítása már megvalósult, komoly vízelvezetési feladatokat is megoldottak a szakemberek. A napokban indul a Rómer Flóris út rekonstrukciója, és megkezdődik Bozsokon a Szabadság utca előkészítése. Ez utóbbi a vártnál magasabb költséggel épül, ezért a következő évi költségvetésből is kell tenni a beruházáshoz – mondja Herkliné Ebedli Gyöngyi és hozzáteszi: – Ugyanakkor jobb minőségű, lényegesen szélesebb utca lesz, kap most egy köves burkolatot, rendbe tesszük az árkokat, jövőre megtörténik az aszfaltozás, mely egészen a bozsoki horhosig fog tartani. Rövidesen kezdődik a posta előtti parkoló építése. A térburkolattal ellátott terület rendezettebbé, esztétikusabbá teszi a környezetet.
Gondokról is beszél a városrész képviselője. Említi a vízelvezető árkok állapotát, ezen a téren van még bőven tennivaló. Idén a Csilla utcai árkot építették át, jövőre szeretnének több pénzt fordítani ennek a problémának a megoldására.

– Az ivóvíz-beruházással kapcsolatban megjegyezném, volt egy kis pénz a horhos rendbetételére, szeretnénk a hegyi közlekedést megoldani, akár egyirányúsítással. Sokan örülnek annak, hogy a hegyi út a kápolna irányába új burkolatot kapott. Változatlanul izgalmas téma a körforgalom – folytatja. – A Nyerges–Balatoni–Bozsoki út csomópontjának a kialakítása. Az előkészületeket az önkormányzat felvállalta, így például azt is, hogy a kiváltja a közműveket a körforgalmat érintő területről, így adja át az utat a Közútkezelő Kht.-nak. A körforgalom reményeink szerint 2008-ra készül el, ezzel a Balatoni út átmenő forgalma is megoldódik. Úgy gondolom, kerékpársáv felfestése is indokolt lenne.

A Damjanich utca már elkészült.

Folyik a munka a Szabadság utcában.

Sikerként értékeli Herkliné Ebedli Gyöngyi, hogy a rendezési terv kapcsán sikerült megtartaniuk azt a területet, amelyre sportpályát szeretnének építeni a későbbiekben. Ezzel a városrész sportéletét is fel lehetne lendíteni. A sportpálya építésénél számítanak a lakosság támogatására és segítségére. Több apró és fontos munka folyt az elmúlt hónapokban a csácsi településrészen, és a szórakozásból is kivehették részüket az ott lakók. Sikeres rendezvények színesítették a hétköznapokat, legutóbb a borfesztivál mozgatott meg sok embert, annyira, hogy a tél folyamán tanfolyamot is szerveznek a bortermelőknek. Legközelebb december elején tartanak négynapos családi hétvégét.

Honlapja is van Csácsbozsoknak, ez év szeptemberében indult (http:// csacsbozsok.uw.hu). A „webmester” Nádaskay Márton, a Kölcsey-gimnázium negyedikes diákja, aki szabadidejében hobbiként foglalkozik a szerkesztéssel. Érdemes a honlapra kattintani!

vissza az elejére


Fidesz: Az államadósságról

A Fidesz szerint Magyarország nem tudja elkerülni az adósságcsapdát. A jelenlegi kormány több államadósságot halmozott fel három év alatt, mint Kádár János kormányai összesen – hangoztatta online sajtótájékoztatóján Rogán Antal, a párt frakcióvezető-helyettese. Az adósságot vissza kell fizetni, és ezt csak az adófizetők pénzéből lehet megtenni. Az államadósság növekménye 2002 óta 22,425 milliárd dollár. Ennek negatív következményei: drágább hitelek, kevesebb beruházás és munkahely, még nagyobb adósságterhek.
A zalaegerszegi Fidesz-irodán élőben közvetített sajtótájékoztatón az elhangzottakhoz Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő fűzött megjegyzéseket. „Több pénzt az embereknek, több pénzt az önkormányzatoknak” jelszóval kampányoltak a szocialisták 2002-ben, mondta, de ebből az ígéretből nem érzékelhető semmi. Szólt az önkormányzatok egyre nehezebb helyzetéről, kiemelve a két zalai megyei jogú várost, Nagykanizsát és Zalaegerszeget.

vissza az elejére


MDF: Új költségvetést

Az MDF országos választmánya felelőtlenségnek tartja, hogy a miniszterelnök bevonta választási kampányába az euróra való áttérés ügyét, s a nyugdíjak kifizetését és az autópályák építését szembeállította az euró bevezetésével – fogalmazott sajtótájékoztatón Baján Antal, a párt városi elnöke.
Kiemelte: ha a közös valutára való áttérés vállalt dátuma bizonytalanná válik, megtörténhet, hogy a magyar gazdaságot finanszírozó tőkepiac elveszti érdeklődését az ország iránt.
Tóth Tihamér, a párt országos választmányának tagja a zalai munkanélküliséggel kapcsolatban kifejtette: a munkahelyteremtés nem a kormány feladata, neki csak az ehhez szükséges optimális feltételeket kell biztosítania. Ha viszont a korábban ismertetetthez hasonló költségvetés készül, akkor az olyan helyzetbe hozza a kis- és középvállalkozásokat – köztük a zalaiakat is –, hogy akár működésképtelenné válhatnak. Sajnos, ennek eredményként sok ember veszítheti majd el állását és válhat munkanélkülivé.

vissza az elejére


ZalaEgerszeG

Zalaegerszeg város honlapja

Zala Média online