Tekézőket jutalmaztak

Bardi visszatért

Csapatmunka és optimizmus

Röplabdázók sikere

Győzelem a Puskás-stadionban

Sporteredmények


Tekézőket jutalmaztak

Dr. Gyimesi Endre polgármester hivatalában fogadta az NBC Kupában második ZTE ZÁÉV női, és az Európa-kupában első ZTK FMVas férfi tekecsapatát.
A polgármester a kitűnő nemzetközi szereplésért a város dicsérő oklevelét nyújtotta át Simonffy Tímea és Nemes Attila csapatkapitánynak. A két együttes vezetői és játékosai tárgyjutalmat kaptak. Baksa Attila, a ZÁÉV Rt. első embere is megajándékozta a hölgyeket. Dr. Orsós Ferenc szakosztályvezető a polgármester nevével és egy 52-es számmal ellátott ZTE-ZÁÉV- mezt ajándékozott dr. Gyimesi Endrének. A polgármester elmondta, hogy számára kedves ez a szám, mert ekkor született. Felvételünkön Nemes Attila, a ZTK csapatkapitánya veszi át a dicsérő oklevelet.

vissza az elejére


Bardi visszatért

VESEVÉDŐBEN JÁTSZIK A ZTE HÁLÓŐRE

  Bardi Gábor a nyáron tért vissza Ciprusról Zalaegerszegre. A kék-fehérekkel készült az új bajnoki szezonra, ám egy edzőmérkőzésen súlyos sérülést szenvedett. A fiatal kapus azonban nem adta fel, védeni akart és néhány hete újra a ZTE csapatával készül.

Bardi Gábor– A mentőautóban abban bíztam, hogy nem súlyos a sérülésem – kezdte Bardi Gábor. – Meg voltam győződve róla, hogy valamelyik bordám tört el. Aztán a kivizsgálás után közölték, hogy meg kell műteni. Borzasztó érzés volt.
– Hogyan fogadták a hírt a vezetők illetve a játékosok?
– Jólesett, hogy mindenki mellettem volt. Jöttek látogatni, telefonon érdeklődtek.
– Miért döntött úgy, hogy nem hagy fel az aktív labdarúgással?
– Ez számomra egyetlen pillanatig sem volt kérdés. Szeretek védeni, ez az életem. Sokan megkérdezték, hogy nem félek-e egy újabb sérüléstől? Ha félnék, biztos, hogy nem folytatnám. Az orvosaim tanácsára ezentúl vesevédőben fogok játszani.
– Mióta edz újra?
– Egy hónapja csatlakoztam a srácokhoz, akik szeretettel fogadtak. A vezetőknek is csak egyetlen kérésük volt; ne kapkodjam el, bőven van időm fizikálisan utolérni magam. Tamás Gyula – akinek nagyon sokat köszönhetek –, külön is foglalkozik velem, valamint járok gyógytornára is. Gyula bácsival már a fővárosban is dolgoztunk együtt, és amit eddig elértem, jórészt neki köszönhetem.
– Közben edzői tanfolyamra is jár.
– Igen. 27 éves vagyok, de úgy érzem, gondolnom kell a jövőmre is. Kapusként még van 7–8 évem, amit szeretnék az egerszegi pályán eltölteni. Itt akarok letelepedni. Megszerettem a várost, a szurkolókat és a ZTE-t. Később jó lenne gyerekekkel foglalkozni, átadni nekik a tapasztalatokat, de erre már most készülnöm kell.
– Mikor láthatjuk újra első osztályú mérkőzésen?
– A januári felkészülést szeretném már százszázalékosan végigcsinálni a csapattal. Az orvosok szerint a szervezetem terhelhető. A többi már rajtam múlik.
Bardi Gábornak a mielőbbi visszatéréshez sok sikert, és ami a legfontosabb, sérülésmentes sportpályafutást kívánunk!

vissza az elejére


Csapatmunka és optimizmus

SIKERES ÉVET ZÁRT A ZALASZÁM-ZAC

  Befejeződött az idei atlétikai szezon, a Zalaszám ZAC sportolói jó szezont zártak. A 2005-ös év eredményeiről Szakály István ügyvezető számolt be.

– Tizenkét év óta a sportegyesületünk neve Royal Sped ZAC volt – így Szakály István. – A Royal Sped Rt. Budapestre költözött, így érthető volt, hogy nem támogatta egyesületünket. Mivel ez 2005 januárjában történt, nem sikerült gyorsan névadó szponzort találnunk. A távozó támogatónk egyébként elégedett volt klubunk reklámtevékenységével, eredményeivel. Így kezdődött az egy-két hónapos intenzív névadószponzor-keresés. Az év eleji hónapok nem nagyon alkalmasak arra, hogy gazdasági társaságok elkötelezzék magukat egy sportegyesület irányába. Az évkezdés mindenhol bizonytalan. Szerencsénkre dr. Szász Péter, a Zalaszám Kft. vezetője megkérdezte tőlem, hogy aktuális-e még, hogy cége névadó szponzor legyen? A válaszom igen volt, és tíz nap múlva megkötöttük a szerződést.

– A pénzügyi helyzet rendeződését követően milyen évet zártak?
– A sportolóink eredményein nem látszott meg, hogy az év elején pénzügyi gondokkal küzdöttünk. A felnőtteknél 12, a junioroknál, ifiknél 7, serdülőknél 2 magyar bajnoki címet szereztünk. Az OB-ken sportolóink 15 ezüst-, 17 bronzérmet, 81 döntős helyezést (4–8. hely) értek el. Az eredményeket 68 atlétánk érte el. Az elmúlt évhez képest kicsit javult a magyar bajnokságon elért teljesítményünk.

– Mit mutatnak a nemzetközi eredmények?
– Az év legnagyobb atlétikai eseménye a helsinki VB volt, ahol egerszegi sportoló is szerepelt. Petráhn Barbara 400 méteren indult, de nem sikerült továbbjutnia. A senior világbajnokságon Horváth Judit bronzérmes lett súlylökésben, és 5. lett diszkoszvetésben. Az Európa-kupa első osztályában Svédországban Petráhn Barbara a rövidtávfutó számokban három bronzérmet szerzett. Versenyzőnk volt 2005-ben a legjobb női sprinter hazánkban. A korosztályos magyar válogatottakban hat Zalaszám ZAC-os atléta szerepelt. Több nemzetközi versenyen; Madridban, Bahamákon, Kaliforniában és Mexikóban is szerepelt egerszegi atléta.

– A versenyzés mellett rendezvényeket is szerveznek.
– Igyekszünk tartalommal megtölteni az atlétikai centrumot. Az egyesületnél kialakult egy igazi csapat az edzőkből, akik nemcsak a sportolóinkat készítik fel jól, hanem a versenyek lebonyolításában is segédkeznek. Tizenkét rendezvényünk volt Zalaegerszegen, amelyen 4100 sportoló indult. Arra büszkék vagyunk, hogy a város legnagyobb szabadidős rendezvényét a Samsung futófesztivált idén is sikerült megrendeznünk. Az eseményt külső forrásból bonyolítottuk le. Hálásak vagyunk azoknak az egerszegi cégeknek, amelyek névadói voltak rendezvényeinknek. Egyesületünknél több mit 400 fiatallal 20 szakképzett edző foglalkozik. Ezzel biztosítjuk a fiataloknak, hogy hasznosan töltsék el szabadidejüket.

– Milyen a Zalaszám ZAC jövőképe?
– Az atlétika egyéni sportág, vannak egyéniségeink, akikre számíthatunk, de fontos a csapatmunka. A csapatteljesítmények – a váltó-, ügyességi és gátfutóegyütteseink – országos hírűek. Nálunk egyéni sportágban igazi csapatmunka folyik, így optimisták vagyunk a jövőt illetően. Mi nem fizetünk a versenyzőinknek, hogy nálunk sportolnak, hanem a felkészülésüket biztosítjuk. Igaz, a Royal Sped távozásával nem tudtuk megtartani élsportolóinkat, így még jobban előtérbe került az utánpótlás- nevelésünk. A Royal Sped távozásával az év elején lyuk keletkezett a költségvetésünkben. Kaptunk ígéretet az önkormányzattól, hogy egyszer kapunk rendkívüli támogatást, sajnos ez eddig nem valósult meg. Zalaegerszeg város mellett köszönjük a többi helyi cég vezetőjének a támogatását, akik segítették klubunkat. Reméljük, a jövő évben sem feledkeznek meg rólunk.

vissza az elejére


Röplabdázók sikere

Németországban Nürnberg városában rendezték meg a Nordost Kupát. A tornán ezúttal is részt vettek az egerszegi röplabdázók. A nőknél nyolc, a vegyes (női-férfi), férfi együtteseknél 12 csapat lépett pályára. Az egerszegi nők a második, a férfiak és a vegyes együttes a negyedik helyen végzett. A képen állnak (balról): Horváth László, Horváth Tímea, Dancs Róbert, guggolnak: Pais László, Molnárné Czigány Judit, Hires Ivett, Mihálka István. A képről hiányzik: Bokor Lászlóné, Novákné Basits Csilla.

vissza az elejére


Győzelem a Puskás-stadionban

  Az idei esztendő utolsó bajnokságát a Puskás Ferenc stadionban rendezte a Magyar Atlétikai Szövetség. Az ügyességi és gátfutó csapatbajnokságon remekeltek a Zalaszám-ZAC rövidtáv- és gátfutói.

A Kámán Ferenc, Laczkó László edzőpáros által jól felkészített sportolók egy arany- és egy ezüstéremmel térhettek haza. A fiú 400 m-es gátfutók csapatversenyében országos bajnoki címet szerzett a Zalaszám-ZAC ifjúságiakkal „megerősített” juniorcsapata. A Kámán Bálint, Bódy Dániel, Szilasi Gábor, Góczán Bence, Kiss Ádám összeállítású csapat színvonalas küzdelemben 57,60 mp-es eredménnyel lett aranyérmes. A leány 400 m-es gátfutók nagy csatában, mindössze nyolc századmásodperccel elmaradva a győztestől szereztek ezüstérmet. A 67,31 mp-es átlageredményt a Molnár Renáta, Kovács Dóra, Gergály Fruzsina, Simonffy Mariann, Széll Sára összeállítású csapat érte el. A leány távolugrók sem akartak lemaradni a gátfutóktól, 511,5 cm-es átlaggal szintén a dobogó második fokára állhattak az eredményhirdetéskor. A Maincz Anita, Kovács Lea, Hári Kata, Gáti Mercédesz, Simon Adrienn alkotta csapat izgalmas versenyben lett második. Felkészítő edzők: Kámán Ferenc, Lengyák György.

vissza az elejére


Sporteredmények

TEKE

Bélapátfalva–ZTK FMVas 2:6 (3489:3516)
Bélapátfalva, szuper ligás férfimérkőzés. Az egerszegiek hozták a számukra kötelező győzelmet, és megerősítették második helyüket a tabellán. Egerszegi dobók eredményei: Nemes 586, Farkas M. 555, Kiss 572, Boanta 605, Fehér 608, Farkas S. 590 fa.
Ifjúságiak: Bélapátfalva–ZTK FMVas 3:1 (1096:1016). Az egerszegi dobók eredményei: Németh 528, Járfás Sz. 488 fa.

ZTE ZÁÉV–Kaposvár 4:4 (3196:3113)
Zalaegerszeg, szuper ligás női mérkőzés. A papírforma, a ZTE ZÁÉV hazai sikerét ígérte, az egerszegiek közül azonban többen is gyengén dobtak, így a pontmentés is bravúrnak számított. Az egerszegi dobók eredményei: Szabó M. 509, Horváth K. 523, Simonffy 560, Airizer 509, Csurgai 526, Miklós 569 fa.
Ifjúságiak: ZTE ZÁÉV–Kaposvár 4:0 (948:840). Az egerszegi dobók eredményei: Kovács D. 489, Nemes 459 fa.

KOSÁRLABDA

Szeged–Zala Volán ZTE 56-71 (19-16, 12-19, 9-11, 16-25)
Szeged, 200 néző. Jv.: Kóthay, Pozsonyi. NB I-es női mérkőzés.
Zala Volán: Heller (8), Szőke (5/3), Németh (27/3), Szélesy (4), Moua (20). Csere: Libicova (7), Zsemberi (–). Edző: Bencze Tamás.
Értékel Török Róbert technikai vezető: – Küzdelmes mérkőzésen végig irányítottuk a játékot. Jól védekeztünk, és pontosan dobtunk, így megérdemelten nyertünk. Ezzel sikerült feledtetnünk a Szolnok elleni hétközi vereségünket.
PVSK–ZTE KK 69-49
(16-13, 18-12, 16-10, 19-14)
Pécs, 700 néző. Jv.: Földházi, Ádám, dr. Győrffy. NB I-es férfimérkőzés.
ZTE: Simon (4), Kováts (8/6), Hoffmann (7/3), Edmonson (6), Csaplár Nagy E. (12). Csere: Keresztes (3), Baki (3/3), Patton (6), Vertetics (–). Vezetőedző: Branislav Dzunics.
Értékel Bodrogi Csaba, a ZTE KK ügyvezetője: – Az első negyedben még jól tartottuk magunkat, a folytatásban minden játékrészben pár ponttal növelte előnyét a Pécs. Vereségünk fő oka: gyenge támadójátékunk volt. Bár többször dobtunk kosárra, mint a hazaiak, de pontatlanul céloztunk. Szeretném megemlíteni, hogy Cseszlai sérülés miatt nem játszott, és Patton is sérülten vállalta a játékot.

LABDARÚGÁS

ZTE–MTK 3-4 (1-2)
Zalaegerszeg, 3000 néző. Jv.: Kassai.
ZTE: Varga – Kocsárdi, Sebők V., Csóka, László (Spalevics) – Nagy L. (Koplárovics), Balog (Spasojevics), Józsi, Bojovics– Sabo, Montvai. Vezetőedző: Dajka László.
Gólszerzők: László, Sabo, Sebők V. (11-esből), illetve Hrepka (2), Czvitkovics, Bori.
Értékel Szabó Imre pályaedző: – Hazai pályán három gólt rúgtunk, mégsem tudtunk győzni. Azt hiszem, ez mindent elmond a védekezésünkről.
Andráshida–Sopron 2-0 (1-0)
Andráshida, NB III-as mérkőzés.
Biztos győzelmet aratott a hazai csapat. Gólszerzők: Bencze (11-esből), Horváth A.

* * *

ÉRMEK PORECSBŐL

Porecsben rendeztek öbölátúszó bajnokságot, az eseményen részt vettek a Zalaegerszegi Úszóklub sportolói. A 5 kilométeres táv, a viharos szél alaposan próbára tette a versenyzőket. A ZÚK sportolói, így is hat éremmel tértek haza.
Az egerszegi sportolók eredményei: 2. Monok Dávid (1987 év), 6. Gáti Péter (1990), 2. Domján Viktor (1991), 2. Csiszár Annamária (1989), 2. Balogh Veronika (1991), 4. Lukács Réka (1991), 3. Szekeres Dorina (1992), 2. Novák Krisztina (1993).

* * *

RENDKÍVÜLI TÁMOGATÁS

Zalaegerszeg közgyűlése legutóbbi ülésén 1–1 millió forint rendkívüli támogatást szavazott meg a ZTE ZÁÉV női és a ZTK FMVas férfi tekecsapatának. A két klub nemrég nagyszerűen szerepelt a nemzetközi porondon, az esemény utólagos finanszírozására kapták a tekézők a pénzt.

TAVALYI ÁRAKON A BÉRLETEK

A ZTE férfi kosárlabda-szakosztálya megkezdte bajnoki szereplését. Ezzel párhuzamosan a bérletek árusítása is megkezdődött. A szurkolók tavalyi árakon válthatják meg a bérleteket. Hétköznapokon 8–12, 13–16 óráig, a Városi Sportcsarnokban található irodában. Az árak: diák, nyugdíjas 5.000 Ft, felnőtt 9000 Ft, helyre szóló ülő 12.000 Ft.

vissza az elejére


ZalaEgerszeG

Zalaegerszeg város honlapja

Zala Média online