Kedves Zalaegerszegiek!

Veszélyes- és elektronikai hulladékgyűjtési akció

Tavaszi limlom- és lombakció

Zalaegerszegi programajánló


Kedves Zalaegerszegiek!

A város önkormányzata segíteni kíván a lakásfenntartási nehézségekkel küzdőknek.

Lakásfenntartási támogatás: határozott összegű havi támogatás igényelhető, ha a lakás fenntartásával kapcsolatos költségek meghaladják – egyszemélyes, és gyermekét egyedül nevelő szülő esetében a család összes jövedelmének 20%-át, és többszemélyes család esetén az összes jövedelem 25%-át.
Adósságkezelési szolgáltatás: kérelmet nyújthat be az a zalaegerszegi lakos, akinek tartozása meghaladja az 50.000 Ft-ot, de nem lépi túl a 400.000 Ft-ot. Az önkormányzat adósságcsökkentési támogatást állapíthat meg, amennyiben a helyi szabályrendeletben előírt feltételeknek a kérelmező megfelel.
„Lakhatásért” Közalapítvány: Zalaegerszeg Város Önkormányzata által létrehozott közhasznú alapítvány. A fentiekhez hasonlóan lakhatással összefüggő adósságok csökkentésére, megszüntetésére irányuló egyszeri támogatást nyújt.

Mindhárom támogatáshoz kérelmet kell benyújtani:
Polgármesteri Hivatal Lakásfenntartási támogatás
Népjóléti Osztálya, Zalaegerszeg, Kazinczy tér 4. 92/502-100

Családsegítő Szolgálat Lakásfenntartási támogatás
Zalaegerszeg, Kis u. 8. Adósságkezelési szolgáltatás
92/316-930, 310-194 „Lakhatásért” Közalapítvány

A kérelmek elbírálásánál figyelembe kell venni a lakás nagyságát, a család jövedelmi és vagyoni helyzetét.
Felvilágosítást lehet kérni személyesen és telefonon.

vissza az elejére


Veszélyes- és elektronikai
hulladékgyűjtési akció

A Zala-Depo Kft. Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzatával egyeztetve 2006. március 18-án háztartásban képződő veszélyes és elektronikai hulladékok térítésmentes gyűjtését szervezi zalaegerszegi lakosok részére.

Az akció célja, hogy a 2006. március 25–április 8. időszakra meghirdetett lomtalanításkor a veszélyes, valamint az elektronikai hulladékok ne kerüljenek az egyéb kommunális hulladékok közé.
Ezek a hulladékok a környezetre veszélyes anyagokat tartalmaznak, melyek szakszerűtlen kezelés esetén szennyezik a környezetet (esetenként a közterületet az Ön háza előtt), ezért kérjük, ne rakja a lomok közé!
Veszélyeshulladék-gyűjtési akció ideje: 2006. március 18. 8.00–16.00-ig
Helyszín: Zalaegerszeg, Alkotmány u., volt Petőfi Laktanya

Gyűjtendő anyagok köre:
– elektronikai és elektromos berendezések
– elemek, akkumulátorok
– növényvédő szerek és ezek csomagolási hulladékai
– festékek, lakkok
– lejárt szavatosságú gyógyszerek
– háztartási vegyszerek
– fáradt olaj, olajszűrő
– használt étolaj, zsír

A kommunális hulladékgyűjtő edényben tilos veszélyes hulladék elhelyezése, így kérjük a Tisztelt Lakosokat, hogy a fenti veszélyes hulladékokat folyamatosan szelektíven szíveskedjenek gyűjteni, és a meghirdetett akciók keretében a begyűjtőhelyen leadni. Felhívjuk a figyelmüket, hogy a Zala-Depo Kft. térítésmentesen csak lakossági mennyiséget vesz át. Vállalkozásoktól az átvétel térítés ellenében történik. Kérjük, az átvételi kísérőjegyhez szükséges statisztikai azonosítójelüket szíveskedjenek elhozni.
Amennyiben a behozott mennyiség alapján fizetendő díj nem éri el a 30.000 Ft+áfát, a kezelési díj készpénzben fizetendő az átvétel helyszínén.
Elektronikai hulladékgyűjtési akció keretében a Zala-Depo Kft. a lakosságtól ingyenesen átveszi a háztartási elektronikai hulladékokat (használhatatlan, vagy elavult számítógépeket, televíziókat, rádiókat, mosógépeket, hűtőket, fagyasztókat, porszívókat stb.).
A Zala-Depo Kft. kizárólag a fenti napon házhoz megy az előzetesen telefonon bejelentett elektronikai hulladékért.
Igénybejelentését a hirdetés megjelenésének napjától 2006. március 16-ig munkanapokon 8.30–15.00 közötti időben várják, a 06-30/349-7395 valamint a 92/598-940 telefonszámokon.

vissza az elejére


Tavaszi limlom- és lombakció

Zalaegerszeg MJV Önkormányzata a ZALA-DEPO Kft. együttműködésében – kizárólag a lakosság
részére – meghirdeti a háztartások tavaszi nagytakarítását.


Március 25. (szombat) Landorhegy (Göcseji u., Platán sor, Falumúzeum u., illetve a Helikon u., Hegyközség u., Kodály Z. u. által határolt terület.
Március 27. (hétfő) Pózva, Neszele, Kazsaháza, Nekeresd, Ságod
Március 28. (kedd) Csács-Bozsok, Csácsi- és Bozsoki-hegy
Március 29. (szerda) Botfa, Besenyő, Jánkahegy, Lukahegy, Vakaroshegy, Gálafej, Öreghegy
Március 31. (péntek) Vorhota, Szenterzsébethegy, Szekeresvölgy, Gógánhegy (keleti határa a Gógánhegyi és a Fenyvesalja u.)
Április 1. (szombat) Belváros (Kabók L. u., Platán sor, Göcseji u., Hunyadi u., vasút vonal és a Zala folyó által határolt terület.
Április 3. (hétfő) Páterdomb, Pipahegy, Gévahegy
Április 4. (kedd) Andráshida, Hatháza
Április 7. (péntek) Ebergény, Kápolnahegy, Egerszeghegy, Szívhegy, Becsali, Budai völgy, Bazita, Kisbükdűlő, Magasbük
Április 8. (szombat) Kertváros, ill. a Mátyás K. u., Alsójánkahegyi u., Bartók u., Szállítók u., Zrínyi u. által határolt terület, valamint Bokréta, Tőzike, Liliom u.

A köztisztasági állapot fenntartása érdekében kérjük a lakosságot, hogy a hulladékot kizárólag az adott városrészre meghirdetett időpont előtti napon 16 órától a kiírt nap reggel 7 óráig helyezzék ki az úttest szélére.

A közszolgáltató kizárólag a lakosságnál, a háztartásokban képződött, de a rendszeres hulladékszállításra használatos gyűjtőedényekben el nem helyezhető nagy darabos hulladék elszállítására köteles. A közszolgáltató által a közszolgáltatás keretében szervezett lomtalanítási szolgáltatás semmilyen más hulladékra (így pl. veszélyes hulladék, inert-hulladék, építési törmelékre, járműroncsra, rendszeres háztartási szilárd hulladékra) nem terjed ki.

A közszolgáltató a kihelyezett hulladékot csak a megadott napon szállítja el térítésmentesen!

vissza az elejére


Zalaegerszegi programajánló

  Közeledik a tavasz, sűrűsödnek a városban a kulturális események. S ha gyakrabban kibújik a napsugár a felhők mögül, szívesebben látogatunk el magunk is egy-egy színvonalas rendezvényre. Nos, a választásban kívánunk segíteni, és ha elindulnak, ne felejtsék otthon az Egerszeg-kártyájukat sem!

Március 14-én (kedden) 18.00 órakor a Pálóczi Horváth Ádám Zene- és Művészeti Iskola növendékeinek és zenetanárainak ünnepi hangversenyét hallhatják az érdeklődők a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben. Ugyanitt Gibárti Tibor fotókiállítását tekinthetik meg a zalaegerszegiek; természetfotókon és színészportrékon keresztül ízelítőt kaphatnak a mindennapok pillanatairól.
Szintén március 14-én 17.00 órakor nyílik a Göcseji Múzeumban a „...keresztülszőtték-fonták szívem...” – Gobelinek Petőfi Sándor verseire valamint Nemzeti jelképekkel díszített tárgyak című kiállítás. A tárlatot Dr. Kovács István költő, történész ajánlja az érdeklődők figyelmébe.
Március 16-án 19.00 órakor Pege Aladár „50 éve a pódiumon” című koncertjére látogathatnak el a klasszikuszene-rajongók, s aki még további zenei élményekre vágyik, elsétálhat a Széchenyi téri Mama Africa music clubba, ahol a jó hangulatról Bella Levente és a Voodoo gondoskodik 20.30 órától.
Az operettrajongók is találnak igazi csemegét a heti rendezvények kavalkádjában. Operettparádé címmel válogatást hallhatnak Kálmán Imre és Lehár Ferenc világhírű dalaiból a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben. A Tihanyi Vándorszínpad műsora március 17-én 19.00 órakor kezdődik.
Március 18-án délelőttől Kistérségi művészeti bemutatóra látogathatnak el a Gönczi Ferenc ÁMK-ba, a gyerekeket kulturális bemutatók várják, ahol a tánc, a zene és a színjátszás tölti be a teret.

vissza az elejére


ZalaEgerszeG

Zalaegerszeg város honlapja

Zala Média online