Választási hirdetmény

Fidesz: Lesz második forduló

MSZP: Szavazásra buzdítanak

MDF: Átléptek a küszöbön

Városi borverseny Ebergényben


Választási hirdetmény

  Tájékoztatom Zalaegerszeg város választójoggal rendelkező polgárait, hogy a 2006. évi országgyűlési képviselő-választás első fordulója érvényes, de eredménytelen volt. Ezért 2006. április 23-án II. forduló megtartására kerül sor.
Szavazni reggel 6.00 órától este 19.00 óráig lehet ugyanabban a szavazókörben, amelyben az első fordulóban.

A második fordulóban az alábbi jelöltekre lehet szavazni:

A Helyi Választási Iroda címe, elérhetőségei:

8900 Zalaegerszeg, Kossuth Lajos u. 17–19. Telefon: 92/502-114
E-mail címe: valasztas@zalaegerszeg.hu
A helyi választási iroda vezetője: dr. Kovács Gábor jegyző

A Zala Megyei 01. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság összetétele:
Elnök: Dr. Pápai Ferenc. Elnökhelyettese: Dr. Orsós Ferenc. Tagjai: Dr. Török Ferenc, Dr. Koczka Csaba,
Dr. Horváth László, Dr. Kiss András, Kapiller Imre

A választási bizottság címe: Zalaegerszeg, Kossuth u. 17–19.
A választási bizottság döntései a www.zalaegerszeg.hu portálon a választás 2006. címszó alatt tekinthetőek meg.

Dr. Kovács Gábor, a helyi választási iroda vezetője

vissza az elejére


VÁLASZTÁS 2006

Fidesz: Lesz második forduló

  Megköszönte választóinak a szavazatokat dr. Gyimesi Endre polgármester. Mint sajtótájékoztatóján elmondta, a közel 50 százalékos eredmény a városért végzett közös munka eredménye. „Mindez erősít abban, hogy jó irányban halad a város fejlődése, és ezt az építőmunkát folytatni kell. Az eredmények közösek az itt élőkkel, és vannak még tartalékok, amit szeretnék az országos politikában is a város javára kamatoztatni”. Hangsúlyozta: Zalaegerszegen a kampány békés eszközökkel zajlott, a polgári oldal részéről nem válaszoltak semmilyen negatív kampányra.

A képviselőjelölt elmondta: a választás első fordulóját követően sokan azt hitték, hogy nem lesz második forduló, mert a szavazok 95 százalékos feldolgozásánál még 50 százalék feletti eredményt regisztráltak. Az utolsó szavazóköri adatok feldolgozása után kiderült, hogy 32 szavazattal kevesebb jött össze, így nem sikerült hozni az 50 százalék feletti eredményt. Ezért szükséges a második forduló. Dr. Gyimesi Endre kéri a városlakókat, erősítsék meg az első fordulóban hozott döntésüket, és ismét tiszteljék meg bizalmukkal. Parlamenti munkájában is mindig a progresszív gondolatokat segítette, és a város gazdasági érdekeit vette figyelembe.
Gyutai Csaba, a párt helyi szervezetének elnöke elmondta: ilyen jól még nem szerepelt választások első fordulójában a polgári oldal jelöltje. Zalaegerszeg lendületesen fejlődő város, ennek pedig feltétele az a nyugodt erő és összefogás, amit az elmúlt években dr. Gyimesi Endre képviselt. Ő a garancia Zalaegerszeg jövőjére.

vissza az elejére


MSZP: Szavazásra buzdítanak

  Az MSZP zalaegerszegi szervezete teljesítette tervét, így lesz a választásnak második fordulója a zalai 1-es számú választókerületben – jelentette ki sajtótájékoztatón Major Gábor kampányfőnök.

Elmondta: az elért eredmény esélyt teremtett arra a város lakóinak, hogy a második fordulóban is voksoljanak, s szavazatukkal a várhatóan kormányra kerülő Magyar Szocialista Párt képviselőjét támogassák. Mindezt azért tartják fontosnak, mert szerintük Zalaegerszeg nem engedheti meg magának, hogy országgyűlési képviselője újabb négy esztendőt az ellenzékben töltse.
Kiss Ferenc, az 1-es számú választókerület szocialista országgyűlési képviselőjelöltje elsőként minden támogatójának megköszönte a bizalmat, majd arra figyelmeztetett, ahhoz, hogy a jelenlegi kormánykoalíció folytathassa munkáját, a második fordulóban is el kell menni voksolni. Ennek szellemében folytatják kampányukat, és azért dolgoznak, hogy minél sikeresebben szerepeljenek a következő, mindent eldöntő megmérettetésen.

vissza az elejére


MDF: Átléptek a küszöbön

  A mostani választás is bebizonyította, hogy az MDF által képviselt szellemiségre és politikára szükség van a magyar parlamentben – fogalmazott a választás első fordulója utáni sajtótájékoztatón Baján Antal, az MDF megyei elnöke.

Elmondta, a Magyar Demokrata Fórum a 2006-os voksoláson a harmadik politikai erő szeretett volna lenni Zalában, s mint az eredményekből kitűnik, mindezt sikerült teljesíteni. A jó szereplés büszkeséggel tölti el őket, és külön öröm, hogy bebizonyosodott, az MDF országos, valamint megyei szinten is megkerülhetetlen politikai tényező. Baján Antal szerint jó döntés volt, hogy a párt önállóan mérette meg magát a választásokon, hiszen az állampolgárok egyértelműen kinyilvánították, igény van az MDF-féle politikára. Hozzátette: a választókerületek megyei összehasonlításában Zalában érte el a legjobb eredményt az MDF, vagyis az itteni jó teljesítmény nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a párt átlépte a parlamentbe kerüléshez szükséges öt százalékos küszöböt.

vissza az elejére


Városi borverseny Ebergényben

  Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata támogatásával idén is sor kerül a város közigazgatási területéhez tartozó szőlőkben termelt borok versenyére a Vándor Vigadóban. A szakértők remélik, hogy az elmúlt évben termelt jó minőségű szőlőkből, a gondos kezelés nyomán jó illatú, tiszta és zamatos borok kerülnek a zsűri asztalára.

Nevezés módja, feltételei:
A város közigazgatási területén termelt borokkal lehet nevezni. A bormintákat 0,7–1 l-es borosüvegben, parafa dugóval lezárva lehet a Vándor Vigadóban leadni. A leadás időpontjai: 2006. április 26. napjáig 15.00–22.00 között (kivétel hétfő). A borversenyre 2006. április 27-én kerül sor, amely zártkörű.

Nevezési díj:
Egy fehér- és egy vörösborminta versenyzőnként 400–400 Ft. Minden további minta nevezési díja 200 Ft/db. Az átvett mintákat a Vándor Vigadóban szakszerűen tárolják.

Eredményhirdetés:
A műsorral egybekötött eredményhirdetésre 2006. április 29-én 15.00 órakor kerül sor a verseny színhelyén, melyre minden versenyzőt és érdeklődőt ezúton is szeretettel várnak a szervezők. Az eredményhirdetést Bor úti séta és Bor-bál zárja.

vissza az elejére


ZalaEgerszeG

Zalaegerszeg város honlapja

Zala Média online