Zalaegerszegi programajánló

Megtekinthető a dokumentáció

Nyílt pályázati hirdetmény

Pályázati kiírás

Forgalmirend-változás


Zalaegerszegi programajánló

ZENE, HUMOR, FESZTIVÁLOK ÉS KIÁLLÍTÁSOK A KÍNÁLATBAN

  Ezen a héten is színes programcsokor várja a kikapcsolódni vágyókat Zalaegerszegen. Április 18-án kezdődik a városban a háromnapos Főiskolás Fesztivál, ahogy évek óta, úgy az idén is: mindhárom főiskola összefogásával és szervezésében. Koncertek, vetélkedők, közös sütés-főzés, előadások, teaház, állásbörze, motorosbemutatók tarkítják a kínálatot. Akinek kedve van, tartson a főiskolásokkal! A programokról részletesen olvashatnak a www.zalaegerszeg.hu internetes hírportál programajánlójában.

Április 19-én folytatódik a Zalaegerszegi Dumaszínház a Széchenyi téri Mama Africa Music Clubban. Ez alkalommal Kovács András Péter és Kiss Ádám gondoskodik a rekeszizmaink karbantartásáról, humorestjük 20.30 órakor kezdődik.
A jazz-zene rajongóinak a figyelmébe ajánljuk a Mama Africa Music Clubban, április 20-án fellépő Hot Jazz Band hangulatos zenei estjét, ami 20.30 órakor kezdődik. Április 21-én, pénteken nyílik a Göcseji Falumúzeumban az Országos Fazekas-keramikus Találkozó és Fesztivál. Az ország különböző vidékeiről érkező mesterek magukkal hozzák a változatos díszítésű és formájú fazekaikat, tálaikat, csuprokat, sütő-főző edényeket, amelyek nem csupán a népi kultúránk becses darabjai, hanem ma is funkcionáló, szívet-lelket melengető használati tárgyak. A mesterek össze is mérik tudásukat, és bemutatják a versenyen a fazekasmesterség fortélyait. A fesztivál és folklórprogram vasárnap 18.00 óráig várja a zalai közönséget.

Április 22-én, szombaton a komolyzene iránt érdeklődőket invitáljuk a Városi Hangverseny- és Kiállítóterembe „Az ismeretlen zongorista” című előadásra. A nemzetközi Chopin-zongoraverseny nagydíjasának koncertje 19.00 órakor kezdődik.
Április 25-én Berecz András, a nagy mesemondó lesz a Mama Africa Music Club vendége. Berecz András csaknem húsz éve gyűjt dalokat, meséket és tréfákat Erdélyben, Moldvában, a Felvidéken, Somogyban, Szatmárban és a Nyírségben. Munkásságának elismeréséül a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjét is megkapta. Humoros önálló estje 20.00 órakor kezdődik.

Képzőművészeti kiállításokra is elsétálhatunk családunkkal vagy barátainkkal: Nemes László zalaegerszegi festőművész „Erotika” című kiállítását a Gönczi ÁMK-ban láthatják egészen a hónap végéig. A Göcseji Falumúzeumban Kunkovács László fotókiállítását tekinthetik meg az érdeklődők. A fotóművész a hazai táj ihlette képeit hozta el nekünk, a hátizsákos expedícióin megörökített tanyasi élet egy-egy érdekes pillanatát, s viszontláthatunk néhány elfeledett vagy talán a városlakó által nem is ismert építményt is. Az MMIK-ban a Zalaegerszegi Fotóklub tagjainak „A víz a világ bölcsője” című kiállítását tekintheti meg a zalaegerszegi közönség. A Belgian Beer Café is invitálja mindazokat a képzőművészet iránt érdeklődőket, akik szívesen megismerkednének Várkonyi János festőművész alkotásaival. A Buday Galériában Károlyfi Zsófia, Palaics Eszter, Palaics Gábor és Tájcsnek Károly lovászi művészek kiállítását tekinthetik meg.

vissza az elejére


Megtekinthető a dokumentáció

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Településszerkezeti és Szabályozási tervének módosítászáró dokumentációja a ruhagyári tömb területén, a strand tömb területén, a ságodi városrészen, az Alsóerdei út keleti oldalán lévő záportározó területén, a Hatházi és Kutasi utak közötti területén, Nekeresd városrész Virágzó mező utca déli részén, valamint az Egervári úttól keletre a Zalaerdő Rt. területén
2006. április 3-tól megtekinthető a Zalaegerszeg Polgármesteri Hivatal előcsarnokában.
A lakossági közszemle 30 napig tart.
A Városfejlesztési és Tervezési Osztály Főépítészi Csoport munkatársai a módosítás megismeréséhez készséggel állnak rendelkezésre. (Zalaegerszeg Kossuth L. u. 17–19., 214. szoba)
Észrevételeiket az osztályvezetőhöz írásban kérjük eljuttatni.

vissza az elejére


Nyílt pályázati hirdetmény

A Városgazdálkodási Kft. nyílt pályázati kiírásban meghirdeti a kezelésében lévő 0737/1/A hrsz-ú, 122 m2 ingatlan-nyilvántartás szerinti területmértékű „egyéb épület” megjelölésű ingatlan bérleti jogát, határozott idejű, ötéves időtartamra.

Az ingatlan adatai az alábbiak:
Földszint: előkészítő, raktár, tároló, WC, előtér, göngyölegtároló, terasz.
Tetőtér: pihenőszoba
Infrastruktúra: önálló mérőegységgel ellátott víz, gáz, villany.

Kérjük, hogy a pályázat tartalmazza az ingatlan működtetésének célját, a tervezett tevékenység rövid bemutatását, előzetes működtetéssel kapcsolatos referenciákat, az ingatlan felújításával összefüggő elképzeléseket, valamint az ajánlattevő által m2 szerinti ajánlott bérleti díjat.
A pályázat leadásának határideje: 2006. április 30.
Az ingatlan átadása a bérbeadó részéről 2006. május 15., a megkötött bérleti szerződés alapján.
A pályázati anyag átvehető 2006. április 28-án 16.00 óráig a Városgazdálkodási Kft. Zalaegerszeg, Gasparich M. u. 26. sz. alatti irodahelyiségében, a titkárságon, térítés nélkül.

vissza az elejére


Pályázati kiírás

  2006-ban városunk ismét benevezett a Virágos Magyarországért virágosítási, parkosítási és környezetszépítő versenybe. A verseny célja a kulturált, környezetbarát, vendégváró országkép kialakításának elősegítése, a településkép esztétikus megjelenítése, növényekkel történő díszítése.
Zalaegerszeg Város Önkormányzata és a Városgazdálkodási Kft. pályázatot hirdet „VIRÁGOS ZALAEGERSZEGÉRT” címmel.

A versenyt négy kategóriában hirdetik meg
1. Családi házak
2. Társasházak
3. Kereskedelmi és ipari telephelyek
4. Közintézmények
Követelmények
1–2–3. kategória
– utcakertek, előkertek, épülethomlokzatok gondozottsága, díszítésük minősége
– növénykiültetések minősége, harmóniája az épített környezettel

4. kategória
– környezeti nevelés az oktatási intézmények külső-belső környezetének virágosításával, növények gondozásával, az ifjúság aktív részvételével
A részvétel feltételei
– Kitöltött pályázati nyomtatvány (Polgármesteri Hivatal portáján beszerezhető illetve letölthető a www.zalaegerszeg.hu honlapról)
– Rövid leírás a pályázni kívánt területről, növényi ellátottságáról
– Fotódokumentáció a megvalósítás előtti, közbeni és utáni állapotról

A pályázat benyújtása
A kitöltött pályázati nyomtatvány beküldése 2006. április 30.
A dokumentáció beküldésének határideje: 2006. július 31.
A pályázati nyomtatványt és a dokumentációt zárt borítékban a Városgazdálkodási Kft.-hez (Zeg., Gasparich M. u. 26.) kell eljuttatni.
A pályázat elbírálása
A beérkezett dokumentáció és a helyszíni szemlén történő pontozás alapján a bírálatot szakemberekből álló zsűri végzi. Az elért pontszámokat figyelembe véve – a zsűri javaslata alapján – a kiírók és a támogatók által felajánlott díjakkal jutalmazzuk a legjobbakat. A díjak átadására 2006 szeptemberében kerül sor.
Díjazás:
A nyertes pályázók a díjakat növényvásárlásra fordíthatják az Aranyeső Kertcentrumban.

vissza az elejére


Forgalmirend-változás

MEGKEZDŐDIK A MINDSZENTY-TÉR ÁTÉPÍTÉSE

Értesítjük a lakosságot, hogy Zalaegerszegen a Mindszenty tér átépítése megkezdődik, ezért 2006. április 24-től a téren a parkolási lehetőség megszűnik.
A kivitelezés folyamán a gyalogosközlekedés folyamatosan biztosított.

Kérjük türelmüket és szíves megértésüket az átmeneti kényelmetlenségekért.

Zalaegerszeg MJV Önkormányzata, Zalaegerszegi Városfejlesztő Rt.Októberben

vissza az elejére


ZalaEgerszeG

Zalaegerszeg város honlapja

Zala Média online