Virágoskert a belvárosban

Zenés-táncos polgáravatás


Virágoskert a belvárosban

MEGLEPETÉSSEL KÉSZÜLT A VG KFT. A VÁROS NAPJÁRA

  A polgármesteri hivatal bejárata előtti tér virágba borult a város napjára. Közel 100 négyzetméternyi gyepszőnyeg, fehér kavicságyak, valamint több száz színes egynyári, évelő virágok fogadták az arra járókat.

A Városgazdálkodási Kft. a hagyományokhoz híven idén is meglepetést szeretett volna okozni a városlakóknak. Az ötlet gazdája Horváth Zsuzsa tájépítész mérnök, aki érdeklődésünkre elmondta: gondolatébresztőnek szánták a látványt, ezzel is utalva arra, hogy nem csak a térburkolatoké a világ. A három napra kialakított kompozíció minimális költséget jelentetett, egyszerű, hétköznapi anyagokat használtak fel, ezzel is jelezve: nem csak extra növényekkel lehet szépet alkotni.

  – Az egynyári virágok nem vesznek kárba az ünnepség végén, ugyanis megkezdjük a kiültetésüket a város közterületeire. Az elmúlt évekhez képest egy kicsit más színfoltot hozunk a városba, a virágágyak növényi anyagának összeállítása és térbeli hatása változni fog. A virágágyakat feltöltjük, nem a gyeppel lesznek egy szintben, hanem ennél magasabbra tervezzük – fogalmazott Horváth Zsuzsa és hozzátette: – Szeretnénk hozzájárulni munkánkkal a környezettudatos neveléshez.

vissza az elejére


Zenés-táncos polgáravatás

Ifjú polgárokkal telt meg a Dísz tér.A polgármesteri hivatal bejárata előtti tér virágba borult a város napjára. Közel 100 négyzetméternyi gyepszőnyeg, fehér kavicságyak, valamint több száz színes egynyári, évelő virágok fogadták az arra járókat.

A fiatalok zenés-táncos műsorszámokkal búcsúztak el iskolájuktól és egymástól. Szinte minden középiskolából került valamilyen produkció a színpadra.
A hangulatos délelőttön dr. Gyimesi Endre polgármester avatta polgárrá a diákokat. Mint mondta, a város mindig számít a fiatalokra, hiszen a jövő bizonytalan lenne nélkülük. A tanulás nagyon jó befektetés, hiszen négy-öt főiskolai vagy egyetemi év gyümölcsét akár negyven-ötven évig is élvezheti valaki. A polgármester arra kérte a fiatalokat, hogy a tanulmányaik befejezése után, szaktudásukkal és tapasztalataikkal térjenek vissza városukba, hiszen mindig szükség van a friss munkaerőre. Akit pedig valamilyen oknál fogva messze sodor az élet, az is mindig legyen büszke zalai kötődésére, és gondoljon arra, hogy van egy biztos hely, ahová mindig vissza lehet térni.

vissza az elejére


ZalaEgerszeG

Zalaegerszeg város honlapja

Zala Média online