Pályázat Fiatal Családok Otthonába

Pályázat fogszabályozási támogatásra

Közhasznú jelentés a Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásáért Közalapítvány 2005-ös tevékenységéről

Tilos az avar és a kerti hulladék égetése!

Kullancsirtás

Pályázati felhívás


Pályázat Fiatal Családok Otthonába

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata pályázatot hirdet a Zalaegerszeg, Átalszegett u. 23/A szám alatti Fiatal Családok Otthonában megüresedett alábbi szálláshelyekre:

Cím Komf.fokozat Szobák száma Alapterület (m2) Havi lakbér (Ft)
A lh. fsz. 4. összkomfortos 1 38 4.826
B lh. fsz. 11. összkomfortos 1 34 4.318
B lh. fsz. 14. összkomfortos 1 36 4.572
A lh. I./18. összkomfortos 1 34 4.318
A lh. I./25. összkomfortos 1 34 4.318
A lh. II./41. összkomfortos 1 34 4.318
B lh. II./49. összkomfortos 1 38 4.826

A szálláshelyek 1 szoba, konyha, előtér, kamra, fürdőszoba-WC, erkély kizárólagos használatú helyiségekből állnak. A szálláshely legfeljebb 60 hónapra vehető bérbe.

Pályázatot nyújthatnak be azok a fiatalok, akik az alábbi feltételeknek együttesen megfelelnek;
– házassági életközösségben élnek,
– a házastársak legalább egyike kereső tevékenységet végez, vagy valamely felsőfokú oktatási intézmény nappali tagozatán tanulmányokat folytat,
– a házastársak egyike legalább egy éve zalaegerszegi lakóhellyel rendelkezik,
– a kérelem benyújtásakor a házastársak egyike sem töltötte be a 40. életévét,
– Zalaegerszegen vagy bárhol igazolhatóan nem rendelkeznek beköltözhető lakással vagy igazolhatóan olyan forgalomképes vagyonnal, mely önálló lakáshoz jutásukat biztosítaná, továbbá nincs önkormányzati lakásbérleti szerződésük, illetve családi környezetükben jogos lakásigényüknek megfelelő elhelyezésük nem oldható meg,
– rendelkeznek induló előtakarékossággal (legkisebb összege 387.000 Ft), valamint vállalják a havi kötelező előtakarékosságot (legkisebb összege 19.350 Ft),
– az épületben történő elhelyezés feltételeit magukra nézve kötelezőnek elismerik, és kötelezettséget vállalnak a szálláshasználati szerződés megkötésére,
– lakásügyük végleges rendezéséről egyénileg, legkésőbb a szálláshasználati szerződésben foglalt határidő lejártáig gondoskodnak.

A pályázatokat valamennyi szálláshelyre a Polgármesteri Hivatal által díjmentesen biztosított e célra rendszeresített nyomtatványon, az abban meghatározott mellékletekkel, igazolásokkal együtt kell benyújtani. A nyomtatványok a Polgármesteri Hivatal Népjóléti Osztályának portáján (Zalaegerszeg, Kazinczy tér 4.), vagy a lakásgazdálkodási csoportnál szerezhető be!

A pályáztatásra került szálláshelyek (lakás) megtekinthetőek 2006. május 23-án (kedden) 9.00–11.00 óra között a LÉSZ Kft.-vel (Tel.: 312-730) történt előzetes időpont-egyeztetés szerint.
A pályázat benyújtásának határideje: 2006. május 25. (csütörtök).
A pályázatokat zárt borítékban, Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Népjóléti Osztályának (Zalaegerszeg, Kazinczy tér 4.) címezve kell benyújtani. A borítékon a pályázók neve és lakcíme mellett kérjük a „Jelige: 7 FCSO” feltüntetését is.
A pályázatot a Közgyűlés Szociális, Lakás- és Egészségügyi Bizottsága bírálja el a 2006. júniusi ülésén. A pályázattal kapcsolatos részletesebb információval a lakásgazdálkodási csoport szolgál (Tel.: (92) 502-139, vagy (92) 502-140.)

vissza az elejére


Pályázat FOGSZABÁLYOZÁSI TÁMOGATÁSRA

  Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata a pénzbeli és természetben nyújtott szociális, valamint gyermekvédelmi ellátásokról szóló többször módosított 8/1998. (III. 26.) sz. önkormányzati rendelet alapján pályázatot hirdet fogszabályozási támogatásra.

Fogszabályozási támogatásra jogosult a törvényes képviselő az általa eltartott 18 év alatti gyermek fogszabályozó készülékéhez, ha
– nem a társadalombiztosítás által finanszírozott fogszabályozási ellátást nyújtó szolgáltatónál veszi igénybe a kezelést,
– a törvényes képviselő és a gyermek is rendelkezik zalaegerszegi lakóhellyel,
– a családban az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a mindenkori öregségi nyugdíjminimum kétszeresét, jelenleg 51.600 Ft-ot és vagyonuk nincs.

A támogatás gyermekenként legfeljebb egy, 2006. január elseje után igényelt készülékhez vehető igénybe.
A támogatás iránti kérelem az erre szolgáló pályázati adatlapon nyújtható be, a pályázati adatlapok a Polgármesteri Hivatal Népjóléti Osztályán (Zalaegerszeg, Kazinczy tér 4.) szerezhetők be.
A pályázatok benyújtási
határideje: 2006. május 22.

Cím: Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Népjóléti Osztály. Zalaegerszeg, Kazinczy tér 4.
A pályázatokat a Közgyűlés Szociális, Lakás- és Egészségügyi Bizottsága bírálja el.
További információ kérhető a Polgármesteri Hivatal Népjóléti Osztályán (Zeg., Kazinczy tér 4., Tel.: 502-144 vagy 502-145).

vissza az elejére


Közhasznú jelentés

a Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásáért Közalapítvány 2005-ös tevékenységéről

  A Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásáért Közalapítvány Kuratóriuma 2006. március 30-i ülésén fogadta el egyhangúlag a 2005-ös évről szóló közhasznú jelentést.

Kiemelten közhasznú tevékenységünk: nevelés, oktatás, képességfejlesztés, ismeretterjesztés. Szervezetünk fő célja, hogy minden tőle telhető anyagi és szellemi segítséget megadjon a Zalaegerszegen működő felsőoktatási intézmények fejlesztéséhez. Így az Alapító Okiratban is megfogalmazott célkitűzés a nappali tagozatú felsőfokú oktatás működésének támogatása, valamint az eszközigény biztosítása, az oktatási körülmények javítása, a működési és fejlesztési költségek kiegészítése és az oktatók szakmai elismerése.

A Közalapítvány nem önálló főiskola, hanem egy eszköz az Önkormányzat kezében arra, hogy segítse és támogassa mindhárom zalaegerszegi felsőoktatási intézmény (Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügyi és Számviteli Főiskolai Kar Zalaegerszegi Intézete, Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Zalaegerszegi Képzési Központ, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gépészmérnöki Kar Zalaegerszegi Képzés) működését és fejlesztését. A Közalapítvány törzstőkéje 500 ezer Ft.

A 2005-ös évben a bevételek között szerepel ZMJV Közgyűlésének 30.169.000 Ft támogatása, a Zala Megyei Önkormányzat 15.000.000 Ft-os támogatása és az SZJA 1%-ból kapott támogatás összege, 120.000 Ft. A kiadások között szerepel a zalaegerszegi gépészmérnöki képzés működtetése 4.594.000 Ft-fal, kollégiumi szobák kialakítása 500.000 Ft-tal, könyvtárfejlesztés 200.000 Ft-tal, közös főiskolai diáknapok, gólyabálok támogatása 300.000 Ft-tal, valamint pályázati önrész 15.000.000 Ft-tal.

A támogatásokat ezúton is nagyon köszönjük! A közhasznú jelentés bárki számára megtekinthető a Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásáért Közalapítvány székhelyén Balaicz Zoltán igazgatónál (Polgármesteri Hivatal, Kossuth L. u. 17–19., negyedik emelet, 420-as szoba).

vissza az elejére


Tilos az avar és a kerti hulladék égetése!

  Felhívjuk a figyelmüket, hogy Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének a környezetvédelemről szóló 41/2005. (IX. 23.) sz. önkormányzati rendelete alapján a lakosság egészségének és a környezet tisztaságának védelme érdekében az avar és kerti hulladék égetése évente május 1-je és október 1-je között tilos.

Aki ezen előírást megszegi, szabálysértést követ el, és 30.000 Ft-ig terjedő pénzbírsággal sújtható. A szabálysértés tetten ért elkövetőjére a közterület-felügyelő ötszáz forinttól tízezer forintig terjedő helyszíni bírságot szabhat ki.
A hivatkozott önkormányzati rendelet szerint az avar és kerti hulladék megsemmisítése elsősorban helyben történő komposztálással történhet, amelyhez a hulladékszállítási díjhátralékkal nem rendelkező, családi házban élők – kedvezményes bérleti díjért – komposztládát igényelhetnek a ZALA-DEPO Kft.-től. (Tel.: 598-942)

vissza az elejére


Kullancsirtás

Értesítjük a lakosságot, hogy Zalaegerszeg városban motoros permetezőgéppel kullancsirtást
végeznek az alábbi helyeken és időpontokban:


2006. május 18–19-én Vizslapark
2006. május 25–26-án Parkerdő, Béke-liget, Dózsa-liget, Május 1. liget, Pais-iskola körüli kiserdő
A felhasznált szer ACTELLIC 50 EC, méhekre kifejezetten veszélyes készítmény.
Kérjük, hogy a permetezés napján a jelzett területeken ne tartózkodjanak!

vissza az elejére


Pályázati felhívás

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata nyilvános pályáztatás útján kívánja fejleszteni a tulajdonában lévő, az alábbiakban részletezett ingatlanokat.

Cím (Zalaegerszeg) Helyrajzi szám Megnevezés Alapterület
Mártírok útja 78. 3323 városi strandfürdő 21.267 m2
Mártírok útja–Göcseji u. sarok 3324 közpark 517 m2

ZMJV Közgyűlése 46/2006. sz. határozata alapján beépítési lehetőséget ajánl az alábbi területeken:
1. A Zalaegerszeg 3323 hrsz-ú Városi strandfürdő megnevezésű ingatlan déli, Göcseji út felőli oldalán kijelölt, az Ady utcához közeli területrészen. A fejlesztésre kiajánlott terület nagysága max. 2.500 m2.
2.) A Zalaegerszeg 3323 hrsz-ú Városi strandfürdő megnevezésű ingatlan és a Zalaegerszeg 3324 hrsz-ú közterület megjelölésű ingatlan déli, Göcseji út felőli oldalán kijelölt, a Mártírok útjához közeli területrészen. A fejlesztésre kiajánlott terület nagysága max. 1.900 m2.

Pályázat beadási határideje: 2006. május 31. (szerda) 10.00 óra
Pályázat bontásának időpontja: 2006. május 31. (szerda) 10.00 óra
Pályázat bontásának helye: ZMJV Polgármesteri Hivatal 401. tárgyalója
8900 Zalaegerszeg, Kossuth L. u. 17–19.
A pályázati felhívással kapcsolatban információt kérni és a részletes pályázati kiírást átvenni a Városfejlesztési és Tervezési Osztályon lehet (Polgármesteri Hivatal II/211 szoba, Czikora Róbert 92/502-129, czikora@ph.zalaegerszeg.hu), illetve elérhető a www.zalaegerszeg.hu internetes hírportálon.

vissza az elejére


ZalaEgerszeG

Zalaegerszeg város honlapja

Zala Média online