Irodalmi és rajzpályázat

MSZP-juniális


Irodalmi és rajzpályázat

ZALAI IDENTITÁS ÉS MÚLT

A közelmúltban került sor a Dombország című irodalmi és rajzpályázat megyei díjátadására a Zalaegerszegi Televízió stúdiójában. Kiss Bódog Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke elmondta, két éve indították el a Dombország című magazint, melynek az volt a fő célja, hogy a gyerekekben erősítse a zalai identitástudatot és ismerjék meg a múltat. Erre is jó alkalom volt a pályázat.
A kiírásra 26 településről közel 300 pályamunka érkezett, melyek bebizonyították, hogy sok a tehetséges fiatal Zalában.

vissza az elejére


MSZP-juniális

  Hagyományos juniális rendezvényét tartotta a közelmúltban az MSZP zalaegerszegi szervezete. A párt tagjai, szimpatizánsai és a kampányt segítők találkoztak az Alsóerdőn egy kötetlen beszélgetésre, ahol többen bemutatták főzési tudásukat is.

Az is hagyomány a pártnál, hogy erre az eseményre mindig meghívnak egy-egy országos politikust, akit aztán faggathatnak aktuális bel- és pártpolitikai kérdésekről. Az idei juniális vendége Simon Gábor az Országos Választmány elnöke volt, aki Baracskai József megyei elnök és Kiss Ferenc városi elnök, országgyűlési képviselő társaságában a sajtó képviselőivel is beszélgetett.
Mint fogalmazott, az Európai Unió tagjaként Magyarországnak új lehetőségekkel és kihívásokkal kell szembe néznie. Az MSZP választási programjából mindazt vállalja, ami az ország sikerességét, versenyképességét segíti. Ugyanakkor az új egyensúlyra csak az adócsökkentés elhalasztása adhat esélyt. Stabilizálni kell az államháztartást, a költségvetést. Kifejtette: minderre azért van szükség, mert a következő években az ország az uniós forrásokból évente ezermilliárd forint juthat. Ehhez önrész szükséges, amit az államnak biztosítania kell. Simon Gábor hangsúlyozta: nem öncélú lépésekről van szó, hanem Magyarország jövőjéről.

vissza az elejére


Zalaegerszegi programajánló

SZÍNHÁZI ELŐADÁSOK, HAGYOMÁNYŐRZŐ FESZTIVÁL

  Az elmúlt hetekben színes programokkal kényeztették a város kulturális és szórakoztató létesítményei Önöket. Az erre a hétre egy csokorba gyűjtött rendezvényeket munka után ajánljuk, s kívánjuk, hogy egy nehéz nap után töltődjenek fel művészeti élményekkel.

Mátai Attila grafikusművész „Írás” című kiállítását tekinthetik meg a Városi Hangverseny- és Kiállítóterem karzati részén. Ugyanitt látható két művészeti főiskolás – Horváth Csaba Árpád és Molnár Dániel – „minikiállítása”.
Az Egerszeg-fesztivál ideje alatt nyílt a színvonalas „Kettő egy pár” – Szerelem, udvarlás és esküvő a 20. században című tárlat, a gyűjteményt nyár végéig tekinthetik meg az érdeklődők.
Június 26. és 27-én este az Erdei Színházban tekinthetik meg Heltai Jenő: A néma Levente című vígjátékát. Jegyeket a Hevesi Sándor Színházban igényelhetnek. Júliustól egy zenés, táncos, sok tréfával fűszerezett Gozzi-darabot, A szarvaskirályt ajánljuk a figyelmükbe.
A hétvégén a Göcseji Falumúzeumban rendezik meg a II. Mura-menti Népek Hagyományőrző Fesztiválját. A rendezvényen magyar, szlovén, horvát, osztrák zenészek és néptáncosok mutatkoznak be a zalaegerszegi közönségnek. A péntek délután kezdődő kulturális hétvégén kézművesek kínálják még portékájukat, a gyerekeket játszóház, pónilovaglás és sok-sok játék várja.

vissza az elejére


ZalaEgerszeG

Zalaegerszeg város honlapja

Zala Média online