A vezetés többet várt

Az ezüst is szépen csillog

Röviden

Megkezdte a felkészülést a ZTE


A vezetés többet várt

A MÉLYPONT UTÁN JÖHET AZ ELŐRELÉPÉS

  Múlt heti lapszámunkban Kis Attila, a Zalakerámia ZTE búcsúzó edzője értékelte csapata teljesítményét. Vajon a vezetés miként vélekedik a bajnokságban elért 12. helyről? Az elmúlt három év során ugyanis azt lehetett hallani, hogy azért kell szerényebb szakmai célokat az együttes elé tűzni, mivel nagy a csapatot működtető gazdasági társaság adóssága.

Hoffmann (fehérben) a bajnokság hajrájában nyújtott jó teljesítményt.– Az elmúlt három év során szakmai eredményekről ugyan nem beszélhetünk, gazdaságiról már inkább – hangoztatta Bodrogi Csaba ügyvezető. – Nem titkoltuk, három éve súlyos adósságot halmoztunk fel. Az idei bajnokság végére a felhalmozott 30–40 millió forintos tartozásunk döntő részét kifizettük. Ezt csak úgy érhettük el, hogy szerényebb szakmai célokat tűztünk a csapat elé. Takarékosságunk azt jelentette, hogy kevés légióst szerződtettünk. Az anyagi források hiánya, a gyengébb szereplés miatt több saját nevelésű játékosunk távozott. Itt Kámán Tamásra, Gáspár Dávidra gondolok. Az idei bajnokság kezdése előtt már biztatóbbnak láttuk anyagi lehetőségeinket, ezért is kudarc számunkra a 12. hely. A kezdés előtt úgy gondoltuk, hogy a magyar játékosokkal és két külföldivel elérhetjük a nyolcba kerülést. Azzal nem számoltunk, hogy a sztárcsapatok mellett a szerényebb költségvetésüknél is 4–5 légiós játszik.

– A pénzügyi okok mellett mely tényezők vezettek a gyenge szerepléshez?
– Az elmúlt év nyarán Branislav Dzunics személyében új szakvezetőt szerződtettünk, aki nagy lendülettel látott munkához. Objektív okok miatt – itt sérülésekre gondolok – a betervezett munkát nem tudta elvégezni a csapat. Cseszlai, Csaplár Nagy E. hosszabb ideig nem edzett. Volt olyan időszak, amikor 6–7 játékos gyakorolt, mert a többiek sérültek voltak. Valószínűleg Dzunics is ezért kezdeményezte szerződésének felbontását, mivel úgy látta, az általa eltervezett munkát nem tudja a csapat elvégezni. Jött helyette Kis Attila.

– Vele sem sikerült kiharcolni a nyolcba kerülést. Sőt, nagyon hamar eldőlt, hogy a ZTE-nek erre nincs esélye. Hátrafelé kell nézegetni a kiesés miatt?
– Utólag nézve a 8 közé jutás irreális elvárás volt. Ha az alapszakasz során a pár ponttal elvesztett találkozókat megnyerjük, akkor közelebb kerülhettünk volna az említett célhoz. Tehát akkor elégedettek lehettünk volna a csapat teljesítményével, még ha nem is kerülünk a legjobb nyolc közé.
– A bajnokság pozitívuma, hogy a fiatalok megcsillantották tudásukat.
– Valóban, több tehetséges játékos jutott szóhoz, az ő játékuk fejlődött a bajnokság során. Remélem, a következő bajnokságban is bizonyítják, hogy lehet rájuk számítani, és hosszú távú építkezésünket igazolják.

– Mit jelent a ZTE számára a Zalakerámiával kötött szerződés?
– Biztonságot nyújt számunkra. Bátrabban tervezhetünk a következő idényre, és a távolabbi jövőre. A 2006–2007-es bajnokságban az első nyolc közé mindenképpen szeretnénk bejutni. Három külföldi játékossal akarunk nekivágni a következő idénynek.
– A játékoskeretben milyen változás várható?
– Ami biztos, Cseszlai Ádám tanulmányi okok miatt kérte szerződésének felbontását, amelyhez hozzájárultunk. Csaplár Nagy Ervin is távozott tőlünk, ő Kecskemétre igazolt. Szerződéssel rendelkezik Simon László, Baki Gergely, Kováts Viktor.

* * * * *

Hosszabbítottak

A bajnoki idény befejeztével nem állt le a a Zalakerámia ZTE férfi kosárlabdacsapatának vezetése. A klub irányítói egyéves szerződést kötöttek Keresztes Rafael centerrel, 1+1 évre kötelezte el magát az egerszegiekhez Hoffmann Balázs bedobó. Távozik viszont a csapattól Csaplár Nagy Ervin, a középjátékos nem fogadta el a ZTE ajánlatát, helyette két évre az Univer Kecskemét játékosa lett.

vissza az elejére


Az ezüst is szépen csillog

ISMÉT JÓL SZEREPELTEK A HERSITS-TANÍTVÁNYOK

  Több mint tízszer került be kosárlabdacsapataival a diákolimpia országos döntőjébe Hersits Lászlóné, a Belvárosi Általános Iskola testnevelője. Idén Zalaegerszegen rendezték meg a IV. korcsoportos leánycapatok országos döntőjét. Hazai pályán ezüstérmet szereztek a Belvárosi-iskola diákjai, a tanárnő pegig ismét bizonyította, hogy érti a szakmáját.

A Belvárosi-Iskola ezüstérmes leánycsapata.– Akár aranyérmesek is lehettünk volna – vélekedett Hersits Lászlóné. – A lányokkal már több éve foglalkozom, s azóta figyelemre méltó eredményeket értek el. Ötödik-hatodikban már az országos diákolimpián szerepeltek, sőt az egyesületi színekben is ezt tették. Pár éve Nagykőrösön is közel álltunk a sikerhez, ott a nyíregyháziaktól kaptunk ki. A mérkőzés érdekessége volt, hogy az egyik játékvezető az ellenfelünk edzőjének a férje volt. Kikaptunk, és nem kerültünk a döntőbe. A csapatnak a tudása alapján már akkor ott lett volna a helye. Tavaly Baján egyenlő feltételek mellett már legyőztük a nyírségieket, de csak az 5. helyet sikerült megszereznünk.

Az egerszegi döntőn a fináléba kerülés során a Sopron ellen nagyon kemény mérkőzést játszottunk, a bírók engedték az agresszív játékot. A lányok példásan küzdöttek, legyőztük a hűség városának csapatát. Nagy volt az öröm. Az aranyéremért a Szolnok ellen játszottunk. Amikor a gyerekek meglátták, hogy az elődöntő két játékvezetője fújja a sípot a fináléban, lelkileg megfogta őket, ehhez társult még a fizikai fáradtság. Így simám kikaptunk, s ezüstérmesek lettünk.

A tanárnő elmondta, hogy szerencséje volt, mert a csapat tagjai – két lány kivételével – egy osztályba jártak, így könnyen mozgatható volt a társaság. Az ezüstérmes együttesben több olyan lány játszik, aki, ha szorgalmas és kitartó lesz, még sokra viheti a kosárlabdában. Egyet kell megoldani, hogy az általános iskola elvégzése után – a lányok most fejezték be a nyolcadikat – ne vesszenek el a sportág számára.
– Állítom, széles a női kosárlabda utánpótlásbázisa Egerszegen – folytatta Hersits Lászlóné. – A Belvárosi-iskola mellett Andráshidán, a Landorhegyiben is folyik a nevelés. Egy a feladata a sportág helyi vezetőinek; a tehetségek megtartása. Nálunk a Belvárosiban nagyon sokat jelentett, hogy Lukács Márton főigazgató szereti a sportot. Az anyagi nehézségek ellenére új felszerelésben játszhattak a lányok az egerszegi döntőn. Így a tudás mellett szépen is mutattak.

A csapat egyik tehetséges játékosa, az irányító Böjti Henrietta, aki nemcsak a pályán, hanem a tanulásban is példásan teljesít.
– Nagyon jó eredménynek tartom a második helyünket, de elsők szerettünk volna lenni. Sajnos, a torna végére elfáradtunk, a Sopron elleni mérkőzés nagyon sokat kivett a csapatból. Nálam a kosárlabda és a tanulás összeegyeztetése nem okoz gondot. A suli után mindig jövök edzésre, utána pedig bőven van időm a tanulásra. Idén is csupa ötös került a bizonyítványomba. Nagyon szeretek kosárlabdázni, terveim közt szerepel, hogy NB I-es játékos legyek.
Az ezüstérmes csapat tagjai: Beck Laura, Böjti Henrietta, Bartl Anett, Kovács Nikolett, Dörnyei Cintia, Rózsa Vivien, Janzsó Adrienn, Gondár Leila, Horváth Éva, Adravecz Zsófia, Döklen Zsófi, Molnár Georgina, Darabos Noémi.

vissza az elejére


Röviden

Helytálltak a zetés fiatalok

Velmar városában (Németország) 12 nemzet, három korosztálynak rendeztek utánpótlás labdarúgótornát. Az U–13 éveseknél kettő, az U–11-es korosztályban egy csapattal szerepelt a ZTE. A selejtezőkön 560 együttes indult. A csoportokból vereség nélkül jutottak tovább az egerszegi csapatok. A folytatásban az U–11-es, az U–13-as II. csapat továbbjutott a legjobb nyolc közé. Az U–13 I. büntetőkkel kiesett, és Vigasz Kupáért játszhatott tovább, itt a döntőbe jutásért a fiatalok egy góllal kikaptak egy ghánai csapattól. Az U–13-as II. csapat büntetőkkel esett ki a legjobb nyolc között. A legfiatalabbak a végső győztes CSZKA Moszkvától kaptak ki 2-0-ra.
A gyerekek számára a nürnbergi és müncheni városnézés során – erre a napokra estek az Anglia–Trinadad és Tobago, valamint a Brazília–Ausztrália mérkőzések – nagy élményt jelentett a több nemzetiségű szurkolók alkotta fieszta.

Három új játékos a Zala Volánnál

A bajnokság befejezését követően több magyar, illetve külföldi játékos távozott a Zala Volán ZTE női kosárlabdacsapatától. Érthető, hogy a vezetők új játékosok után néztek. A klub irányítói nemrég három kosárlabdázóval – Hadarics Kingával, aki legutóbb Győrben, Zsovár Orsolyával, aki az elmúlt bajnokságban a Sopron kölcsönjátékosaként Nagykanizsán szerepelt, Czukor Tündével, aki legutóbb Szekszárd együttesét erősítette – kötöttek egyéves szerződést.

Czvetkó érmei

Orosházán rendezték meg a birkózók veterán országos bajnokságát, amelyen indult Czvetkó István, a ZTE, a Zalahús SC egykori kiváló versenyzője is. Czvetkó a 69 kilós súlycsoportban szabadfogásban és kötöttfogásban egyaránt az első helyen végzett. Az egerszegi veteránok közül többen sérülés és anyagi okok miatt nem tudtak elindulni a versenyen. Az egerszegi versenyző első helyével jogot szerzett, hogy induljon a Rigában sorra kerülő Európa-bajnokságon, viszont elképzelhető, hogy anyagi okok miatt nem tud elindulni az EB-n.

Somlai Truck Fallabda Kupa

A zalaegerszegi XXL Fitness-Wellness Központban került megrendezésre az első alkalommal kiírt országos – pénzdíjas – meghívásos Somlai Truck Fallabda Kupa, melyet a Karakal sportszergyártó cég és Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata támogatott.
A versenyt a többszörös magyar bajnok, Európa-bajnokságon háromszor is 5. helyen végzett Krajcsák Márk nyerte, a magyar ranglista 3. helyét elfoglaló Fülöp Sándor felett diadalmaskodott.
A verseny végeredménye: 1. Krajcsák Márk, 2. Fülöp Sándor, 3. Lukács Dávid, 4. Csitkovics Gábor, 5. Dara Norbert, 6. Balázs Erik.

Egy harmadik hely

Gyulán rendezték meg a legfiatalabb korosztály (delfin) úszóbajnokságát. A versenyen indultak a Zalaegerszegi Úszó Klub sportolói is. A legsikeresebben Kiss Krisztián szerepelt, aki 100 m háton 3. 400 m gyorson új megyei csúccsal a 4. helyen végzett.

Zalaszám-ZAC sikerek Muraszombaton is

A Zalaszám Zalaegerszegi Atlétikai Club fiataljai Muraszombaton részt vettek egy nemzetközi versenyen, ahol sikeresen szerepeltek.
Eredmények: Junior fiuk 300 m: 3. Kámán Bálint 36,19 mp, 5. Szilasi Gábor 36,73 mp, 7. Góczán Bence 37,76 mp, 110 m gát: 3. Szilasi Gábor 15,84 mp, 4x100 m: 1. Zalaszám-ZAC 44,30 mp. Távol: 6. Hári János 586 cm. Magas: 3. Mátay Bálint 185 cm,
Junior lányok 100 m: 5. Hári Kata 13,04 mp, 300 m: 3. Simonffy Mariann 42,88 mp, 800 m: 1. Gergely Fruzsina 2,21,17 perc, 100 m gát: 1. Szabados Eszter 14,96 mp, 4. Molnár Renáta 15,73 mp, 4x100 m: 2. Zalaszám - ZAC 51,24 mp,
Ifi lányok 100 m: 1. Simon Adrienn 12,72 mp, 5. Gergály Eszter 13,46 mp, 300 m: 1. Simon Adrienn 40,96 mp, 3. Kumin Zsófia 42,50 mp, 100 m gát 2. Gáti Mercédesz 17,40 mp. Távol: 2. Kovács Lea 510 cm.
* * *
Egerszegi eredmények az országos atlétikai diákolimpiáról. II. korcsoport fiú egyéni összetett: 3. Szűcs Valdó (Belvárosi Ált. Iskola) 400 pont. III. korcsoport leány egyéni összetett: 1. Nagy Barbara (Landorhegyi Ált. Iskola.) 782 pont. 1500 m leány: 3. Nagy Bernadett (Zrínyi M. Gimnázium) 4:56,19 p.
A zalaegerszegi diákok valamennyien a Zalaszám-ZAC atlétái. 

vissza az elejére


Megkezdte a felkészülést a ZTE

  Az elmúlt héten alkalmi szakmai stábbal Nagy Mihály utánpótlás szakágvezető, ifj. Mihalecz István, Balázs Zsolt irányításával megkezdte felkészülését a ZTE labdarúgócsapata.

A játékoskeretből 12 vettek részt az első foglalkozáson, többiek később kapcsolódnak be a munkába. Az új fiúk közül mindössze Ferenczi István volt jelen. Az első tréningen ott volt a két szabadlistára tett játékos, Vasas Zoltán, Darko Perics is. Biztos távozó a ZTE-től a két kapus, Milinte Árpád, Bardi Gábor. Az előbbi Kaposvár, a másik hálóőr Ciprusra szerződött. A somogyi klubtól nem akar visszatérni a ZTE-hez Kriston Attila, aki kölcsönben volt Kaposváron. Új játékossal is bővült, a keret a ZTE elöljárói három éves szerződést kötöttek Tóth Zoltán 22 éves középpályással, aki legutóbb Tatabányán játszott.
Az új vezetőedző személye még várat magára. A három jelölt közül Mészöly Géza, a Vasat választotta. Gellei Imre, Simon Antal közül megnyilatkozások alapján Gellei szívesen maradna a Fradinál, a másik szakvezetővel már tárgyaltak az egerszegi klub irányítói, de döntés lapzártáig nem született.

vissza az elejére


ZalaEgerszeG

Zalaegerszeg város honlapja

Zala Média online