Lakossági tájékoztató

Pályázat fogszabályozási támogatásra

Őszi limlom- és lombakció

Pályázati felhívás


Lakossági tájékoztató

  Zalaegerszeg Megyei Jogú Város jegyzője tájékoztatja a város lakosságát, hogy a polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásáról szóló 1992. évi LXVI. törvény vonatkozó hatályos rendelkezései alapján Zalaegerszeg címnyilvántartása pontosításra kerül.

Ennek kertében a Polgármesteri Hivatal megbízott munkatársa helyszíni bejárás keretében egyezteti a címnyilvántartásban rögzített címeket.
A nyilvántartás pontosításának alapvető célja, hogy a címnyilvántartás, ezen belül a polgárok lakcímének nyilvántartása a valóságnak megfelelő állapotot rögzítse, biztosítva ezzel a közhiteles nyilvántartásra vonatkozó követelményeket.

Amennyiben a nyilvántartás felülvizsgálata során megállapítást nyer, hogy a polgár bejelentett lakcíme nem felel meg a valóságnak, mert az adott cím nem létezik, vagy a korábbi bejelentkezés tévesen történt, abban az esetben az Okmány- és Lakcímnyilvántartó Iroda munkatársai írásban megkeresik az érintett személyt a lakcím valóságnak megfelelő, hivatalból történő rendezése érdekében.
Ennek során a valós lakcímnek megfelelő hatósági igazolvánnyal (lakcímkártyával) is ellátjuk az érintett polgárokat, amely számukra ingyenes.

vissza az elejére


Pályázat fogszabályozási támogatásra

  Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata a pénzbeli és természetben nyújtott szociális, valamint gyermekvédelmi ellátásokról szóló 25/2006. (VI. 15.) sz. önkormányzati rendelet alapján pályázatot hirdet fogszabályozási támogatásra.

Fogszabályozási támogatásra jogosult a törvényes képviselő az általa eltartott 18 év alatti gyermek fogszabályozó készülékéhez, ha
– nem a társadalombiztosítás által finanszírozott fogszabályozási ellátást nyújtó szolgáltatónál veszi igénybe a kezelést,
– a törvényes képviselő és a gyermek is rendelkezik zalaegerszegi lakóhellyel,
– a családban az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a mindenkori öregségi nyugdíjminimum két- és félszeresét, jelenleg 67.825 Ft-ot, és vagyonuk nincs.

A támogatás gyermekenként legfeljebb egy, 2007. január elseje után igényelt készülékhez vehető igénybe.
A támogatás iránti kérelem az önkormányzati rendelet 10. sz. mellékletét képező „Kérelem fogszabályozási támogatás megállapítására” nyomtatványon, az ott meghatározott igazolásokkal nyújtható be, mely a Polgármesteri Hivatal Népjóléti Osztályán (Zalaegerszeg, Kazinczy tér 4.) szerezhető be.
A pályázatok benyújtási határideje: 2007. november 14.
Cím: Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Népjóléti Osztály (Zalaegerszeg, Kazinczy tér 4.)

A pályázat elbírálásának várható ideje: 2007. december 10.
A pályázatokat a Közgyűlés Szociális, Lakás- és Egészségügyi Bizottsága bírálja el.
További információ kérhető a Polgármesteri Hivatal Népjóléti Osztályán (Zalaegerszeg, Kazinczy tér 4. Tel.: 502-144 vagy 502-145).

vissza az elejére


Őszi limlom- és lombakció

  Zalaegerszeg MJV Önkormányzata a ZALA-DEPO Kft. együttműködésében – kizárólag a lakosság részére – meghirdeti a háztartások őszi nagytakarítását. Az akció keretében kizárólag a nagy darabos lomokat és kötegelt gallyakat szállítjuk el.

Október 16. (kedd) Csács, Csácsi-hegy (Bozsok 17-én!)

Október 17. (szerda) Bozsok, Bozsoki-hegy                

Október 18. (csütörtök) Vorhota, Szenterzsébethegy, Szekeresvölgy, Gógánhegy (keleti határa a Gógánhegyi és a Fenyvesalja u.)

Október 20. (szombat) Belváros (Kabók L. u., Platán sor, Göcseji u., Hunyadi u., vasútvonal és a Zala folyó által határolt terület.

A köztisztasági állapot fenntartása érdekében kérjük a lakosságot, hogy a hulladékot kizárólag az adott városrészre meghirdetett időpont előtti napon 16 órától a kiírt nap reggel 7 óráig helyezzék ki az úttest szélére.
A közszolgáltató kizárólag a lakosságnál, a háztartásokban képződött, de a rendszeres hulladékszállításra használatos gyűjtőedényekben el nem helyezhető nagy darabos hulladék elszállítására köteles.

A közszolgáltató által a közszolgáltatás keretében szervezett lomtalanítási szolgáltatás semmilyen más hulladékra (így pl. veszélyes hulladékra, inert-hulladékra, építési törmelékre, járműroncsra, rendszeres háztartási szilárd hulladékra) nem terjed ki.
A közszolgáltató a kihelyezett hulladékot csak a megadott napon szállítja el térítésmentesen!

vissza az elejére


Pályázati felhívás

   Ha van némi KÉZÜGYESSÉGED, és szeretsz BARKÁCSOLNI, ráadásul MADÁRBARÁT is vagy, remek lehetőség, hogy indulj a Zöld Zalaegerszegért Egyesület által kiirt madáretető-pályázaton. Nevezz be saját készítésű madáretetőddel, és vegyél részt a megmérettetésen!

A tél közeledtével a Zöld Zalaegerszegért Egyesület pályázatot hirdet:
– madáretető készítésére, és
– rajzkészítésre óvodáskorúaknak

Résztvevők köre:
Madáretetővel pályázhatnak általános iskolás és középiskolás diákok.
Fontos, hogy megkülönböztessük a madáretetőt az odútól! (Az odú a madarak fészekrakását segíti, szerkezete viszont különbözik a madáretetőtől.)

Bírálati szempontok:

célszerűség / használhatóság, időtállóság
természetes anyag(ok) felhasználása
ötletesség / kreativitás / humor
harmónia a környezettel
formatervezés, design

Díjazás: tárgyjutalmak, ajándékok
A pályamunkák díjazása korcsoportonként történik.
Beadási határidő: 2007. november 16.
Pályamunkák beadása: Zalai Civil Ház–Zalaegerszeg, Tüttőssy u. 7. (Hétfő–Péntek 10–16 óráig)
E-mail: info@zalacivil.hu  Tel.: 06/92/310-384

Kérjük, hogy a madáretetőket pontos adatokkal (iskola megnevezése, készítők neve, életkora, felkészítő pedagógus neve, telefonszám) lássák el!

Óvodások, figyelem!

Hogy Ti se maradjatok ki a megmérettetésből, számotokra rajzpályázatot hirdetünk.

A Magyar Madártani Egyesület a MEZEI VEREBET választotta az „év madarának” 2007-ben.
A mezei veréb kisebb, mint a városokból ismert házi veréb. A két rokon fajt gyakran összekeverik, pedig viszonylag könnyen elkülöníthetők. A mezei verébnek a feje oldalán piszkosfehér alapon, fekete, csepp alakú folt látható.

Ragadjatok papírt (A4), ceruzát, ecsetet, és próbáljátok életre kelteni a kismadarat az óvó néni, apu vagy anyu segítségével, és juttassátok el a fent megjelölt címre.
A technikát szabadon választhatjátok meg.
A legjobb műveket beküldők értékes tárgyjutalmakat nyernek!
A rajzok hátuljára írjátok rá a neveteket, életkorotokat, felkészítő tanárotok nevét, iskolátok nevét, és ha van, akkor saját e-mail-címeteket.

vissza az elejére


ZalaEgerszeG

Zalaegerszeg város honlapja

Zala Média online