A legjobbak

Nemes célokért küzdeni

Vaszi Tünde a Zalaszámnál

Fellebbezés

Pécs az ellenfél

A hétvége sporteredményei


A legjobbak

Zalaegerszeg sportbizottsága megválasztotta az elmúlt év legjobb sportolóit és csapatát. A nők versenyében már nem először Makrai Éva, a Zalaegerszegi Tájfutó Club versenyzője végzett az élen. A férfiaknál Németh Csongor, a ZTK FMVas tekézője bizonyult a legjobbnak.

Az elmúlt esztendő legjobb csapata a Szuper Ligában bajnoki címet szerzett ZTK FMVas férfi tekecsapata lett. A sportolókat, a vezetőket, az edzőket köszöntötte dr. Gyimesi Endre polgármester és Panácz Antal, a sportbizottság elnökhelyettese.

vissza az elejére


Nemes célokért küzdeni

VISSZATÉRŐK (II.)

  Az átigazolási szezon hajrájában szerződtette a ZTE FC labdarúgócsapata Kocsárdi Gergelyt, aki tősgyökeres egerszeginek számít. A jobb oldali védő nem sokat gondolkodott, és másfél éves szerződést kötött nevelőegyesületével. A szlovén Lendva vezetése is korrekt volt, amikor felbontotta a játékos még élő szerződését.

– Vegyes érzelmekkel tértem vissza, mivel az elmúlt év nyarán jóval hosszabb idő alatt nem sikerült megegyeznem a vezetéssel – így Kocsárdi Gergely. – Tüske nincs bennem, a ZTE mindig is a szívem csücske volt. Több szempont is a visszatérésem mellett szólt. Elsőként említeném, hogy feleségemmel második gyermekünket várjuk, és ilyenkor ingázni Lendva és Egerszeg között nem szerencsés. Az sem utolsó dolog, hogy nyáron Lendván lejárna a szerződésem, itt pedig másfél évig számítanak rám. Tizenhárom éven át voltam a ZTE játékosa, ez a tény is sokat nyomott a latba.

– Bár csak fél évet volt Szlovéniában, mit tapasztalt? Mi a különbség a két ország labdarúgása között?
– Szlovénia jóval kisebb, mint Magyarország, túlzással mondva Budapest-bajnokság folyik náluk. Kemény, agresszív focit játszanak. A bajnokságuk színvonala kicsit alacsonyabb a magyarénál, de itt is akadt két-három jó csapat, akik jó anyagi körülmények között dolgoznak. Úgy vélem, a lemaradásuk egyértelműen taktikai téren mutatkozik meg.

– Az utolsó pillanatban tért vissza. Nem zavarta az a tény, hogy kicsit kényszerből szerződtették, mivel nem volt már más?
– Cseppet sem izgat a dolog, szívesen jöttem segíteni, itt nevelkedtem, megkerestek a vezetők, és könnyen megállapodtunk. A feladat is izgat, mivel újból nemes célokért lehet küzdeni a ZTE-ben.

– Szerződése előtt beszélt Szlavko Petrovics vezetőedzővel, mit kellett tisztázniuk?
– A mester arra kért, hogy segítsek neki pályán belül és azon kívül is. Ősszel nem volt igazi összhang a csapaton belül, ehhez kérte segítségemet. Természetesen minden tőlem telhetőt megteszek, hogy egységes, jó csapat legyen a ZTE.

– Ha lejár a szerződése, ismét kipróbálja magát külföldön?
– Másfél év hosszú idő, semmit nem lehet tudni, bármi megtörténhet.

– Előbbre léphet a középmezőnyből a ZTE a tavasz során?
– Erős a játékoskeret. Kisebb mozgások történtek a tél során, mint az elmúlt év nyarán. Eredményes tavasz előtt áll a ZTE. Az első ötben ott leszünk a bajnokság végén.

vissza az elejére


Vaszi tünde
a Zalaszámnál
Kálovics Anikó után újabb válogatott atlétát szerződtetett a Zalaszám ZAC vezetése.
Szakály István ügyvezető elmondta, hogy dr. Schulek Ágoston, a MASZ új elnöke felhívta, hogy nem segítenék-e Vaszi Tünde olimpiai felkészülését? Hozzá csatlakozott Molnár Zoltán, a MOB igazgatója, aki szintén ígéretet tett a szponzorációra. A folytatásban beszélt dr. Gyimesi Endre polgármesterrel, a MOB egerszegi tagjával, aki támogatta az ötletet, akárcsak dr. Szász Péter, a névadó szponzor Zalaszám Kft. első számú vezetője. Ezután már jöhetett a szerződés aláírása, amelyet Tóth Zoltán, a Zalaszám ZAC elnöke és Vaszi Tünde ünnepélyes keretek között írt alá a Zalaszám székházában. A megállapodás 2008. december 31-ig szól.

vissza az elejére


Fellebbezés

  A Zalaegerszegen lejátszott Zalakerámia ZTE–Albacomp férfi kosárlabdamérkőzést megnyerték a zalaiak. A találkozót követően a vendégek jelezték, hogy játékvezetői műhiba címén megóvják a mérkőzést.

Első fokon az MKOSZ versenybizottsága elutasította a székesfehérváriak óvását. Később kiderült, hogy nem az említett szervezetnek kellett volna döntenie, így megsemmisítették a határozatot. Az ügy ismét első fokra került vissza, itt a szövetség versenyirodája az Albacompnak adott igazat, elrendelte a mérkőzés újrajátszását.
Bodrogi Csabától, a Zalakerámia ZTE ügyvezetőjétől megtudtuk, hogy megfellebbezik a határozatot. Egyébként másodfokon ismét az a versenybizottság tárgyalja az ügyet, amely első fokon már elutasította a fehérváriak óvását.

vissza az elejére


Pécs az ellenfél

Fennállása során másodszor került a Magyar Kupa négyes döntőjébe a Zala Volán ZTE női csapata. A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségében elkészítették a finálé sorsolását. Az egerszegieknek nem kedvezett a szerencse. Az első napon március 22-én a házigazda MiZo Pécs 2010 ellen lépnek pályára. A másik ágon Sopron–Szolnok mérkőzést rendeznek. A helyosztókat március 23-án bonyolítják le.

* * *
Az átigazolási szezon hajrájában sikerült a Zala Volán ZTE női kosárlabdacsapatának irányítót szerződtetnie. Mariela Marinova 30 éves, 179 centi magas, és az USK Praha csapatától igazolt Egerszegre. A hátvédposzton is bevethető játékos a szezon végéig lesz Egerszegen.

vissza az elejére


A hétvége sporteredményei

Labdarúgás

ZTE–Újpest FC 4:1 (3-0)
Az 1001. mérkőzésén remek játékkal nyert a ZTE.

Sakk

Z. Csuti Hydrocomp–Aguaprofit NSK 7:5
NB I-es csapatmérkőzés.
A bajnoki cím szempontjából fontos mérkőzést nyert a Csuti a kanizsaiak ellen.

Teke

Sz. Köfém–ZTE ZÁÉV 2:6 (3182:3276)
Szuperligás női mérkőzés. Az esélyesebb vendégek biztosan nyertek.

ZTK FMVas–Gravitáció 7:1 (3345:3287)
Szuperligás férfimérkőzés.
A jól játszó újonc ellen megérdemelten nyert az éllovas.

vissza az elejére


ZalaEgerszeG

Zalaegerszeg város honlapja

Zala Média online