Munkanélküli fiatalok jelentkezését várják
PÖLÖSKEI SZÖRPÜZEM: A HELYES TÁPLÁLKOZÁSÉRT
Az egészség olyan érték, amit mindenki nagyjából azonos feltételekkel megkap, megtartása azonban már nem ajándék, érte az egyénnek kell tennie. A kedvezőtlen egészségi állapot gyakorta ered ugyanis a helytelen táplálkozásból, ezért nem mindegy, hogy milyen ételt-italt viszünk magunkba. A táplálkozásban a megfelelő folyadékbevitel a legfontosabb, mert ennek hiányát tűri legkevésbé a szervezet, így a bevitt folyadék – legyen az üdítőital – összetételének minősége mindenképpen nagy figyelmet kíván. |
Mindezen szempontokat és az egészséges táplálkozás iránti egyre növekvő igényt szem előtt tartva foglalkozik a Pölöskei Szörpüzem termékfejlesztéssel, amelynek sikerességét számos készítmény megjelenése az üzletek polcain jelzi már. Melyek ezek az üdítőitalok és gyümölcslevek? – erről Bognár Kálmán tulajdonos-ügyvezető adott tájékoztatást.
– Több éve állítunk már elő 100 százalékos gyümölcsleveket, más néven dzsúszokat. Ezek vagy egyfajta gyümölcsből, vagy többféle gyümölcs különböző arányú vegyítésével készülnek, és nem tartalmaznak más hozzáadott anyagot a gyümölcsön, gyümölcssűrítményen, illetve gyümölcslén kívül. Fontos tudni, amennyiben kevés cukorral is ízesítenénk, már nem tehetnénk rá a 100 százalékos feliratot. Ugyancsak az egészséges táplálkozást elősegítendően fejlesztettük ki az úgynevezett wellness-italokat, amelyek gyümölcsízesítésű üdítőitalok.
|
|
|
Flavon gyümölcsszörp – Flavon ital |
100 százalékos gyümölcstartalmú szörpök |
Funkcionális gyümölcsitalo |
Aztán szintén új termékként lépett a piacra előbb a Flavon szörp, majd a literes kiszerelésű, tetradobozos Flavon ital. Mindkét terméket az úgynevezett vörös húsú gyümölcsökből – szőlő, cseresznye, ribizli, szeder és málna – készítjük. Róluk mindenképpen érdemes tudni, hogy flavonoidokat tartalmaznak, amelyek a szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzésében és az immunrendszer erősítésében játszanak nagy szerepet.
A Flavon tetrapakos termékünk egyedülálló – prémium – italkategória, mert kiemelkedően magas, hatóságilag ellenőrzött polifenol-tartalma mellett értékes, kizárólag természetes alapanyagokat tartalmaz. Így természetesen nem kell semmiféle, mesterséges adalékanyagokat jelző „E”-számot a termék csomagolásán feltüntetnünk.
Bognár Kálmán elmondta, idén új innovatív termékcsaláddal jelentek meg a piacon. Ezek az úgynevezett funkcionális gyümölcsitalok 0,33 literes kiszerelésben, amelyek közül az 1000 milligrammos C-vitamintartalmú Lemon Gold és a Flavon+ gyümölcsitalok már megtalálhatók az üzletek polcain. A sorozat többi termékfajtája még fejlesztés alatt áll. Az ügyvezető elárulta: készül egy gyógynövénykivonatot tartalmazó tea. Ez az ital összetevőinek köszönhetően több allergiás tünetet képes enyhíteni amellett, hogy általános immunerősítő hatást is kifejt majd fogyasztója szervezetére.
– A 100 százalékos gyümölcstartalom „elérését” szörpjeinknél is fontosnak éreztük, ezért fogtunk bele gyártásukba. A különféle – jaffa, málna, szamóca, szőlő, bodza és flavon – ízesítésű szörpök félliteres PET-palackos, és ami ugyancsak újdonságnak számít esetében, hogy félliteres üveges kiszerelésben is kaphatóak. A teljes gyümölcstartalom mellett előnyük még, hogy nem tartalmaznak tartósítószert, és mivel 7–8-szorosára hígíthatóak, nagyon gazdaságosak is.
Az egészségre való törekvés egyébiránt valamennyi termékünkben megjelenik,
mert mindegyiket azzal a természetes ásványvízzel készítjük, amelyet egy 300
méter mélységű kútból nyerünk.
A Pölöskei Szörpüzem számára a folyamatos termékfejlesztés a jövőben is
meghatározó tevékenységnek számít majd, hiszen ezt egyrészt elvárja tőlük a
piac, másrészt a fogyasztók, akik egyre egészségesebb termékeket keresnek,
hangsúlyozta végezetül Bognár Kálmán ügyvezető.
Munkanélküli fiatalok jelentkezését várják
ÚJ KÉPZÉSEK AZ ELSŐ MAGYAR–DÁN TERMELŐISKOLÁBAN
Új képzésekkel várja júniustól a szakmával nem rendelkező munkanélküli fiatalokat az Első Magyar–Dán Termelőiskola. A tanulók a kilenc hónapos képzés lezárultával szerkezetlakatos, állványozó és szakács szakképesítést szerezhetnek. Az érdeklődőknek Molnár Máté programigazgató nyújt részletesebb felvilágosítást. |
– Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Társadalmi Megújulás Operatív Programjának úgynevezett 1.4.1-es projektje keretében nyertünk megközelítőleg 72 millió forintot. A program 36 fő részére hirdet képzést három: szerkezetlakatos, állványozó és szakács szakmákban – tájékoztat Molnár Máté, az Első Magyar–Dán Termelőiskola programigazgatója. – Kilenc hónapos képzésről van. Olyan hátrányos helyzetű 16–25 év közötti fiatal munkanélküliek jelentkezését várjuk, akik nem rendelkeznek szakmával, illetve olyan szakmájuk van, melyre nem vevő a munkaerőpiac.
A jelentkezés feltétele a legalább 16 éves életkor, általános iskolai végzettség, egészségügyi alkalmasság, valamint a sikeres felvételi. A felvételit májusban rendezzük, maga a képzés pedig június 1-jén indul. A kilenc hónapos oktatás ideje alatt átlagosan havi 50 ezer forint képzési támogatásban részesülnek a programban résztvevők, majd segítjük őket az elhelyezkedésben és a munkahely megtartásában.
Az Első Magyar–Dán Termelőiskola Alapítvány tevékenységének elmúlt 14 éve alatt közel 1400 fő képzésében működött közre. Szerveztek felzárkóztató és betanító képzéseket, a legtöbb hallgató azonban az Országos Képzési Jegyzékben szereplő szakképesítést vehetett kezébe a sikeres vizsgát követően. Az elmúlt években mintegy 900 fő szerzett szakmai bizonyítványt az Első Magyar–Dán Termelőiskola falai között.
– Mindig arra törekszünk, hogy lehetőleg olyan szakmákat tanítsunk, melyekkel
el lehet helyezkedni a munkaerőpiacon. Büszkén mondhatom, hogy az
intézményünkben végzett fiatalok 80–85 százalékának sikerült elhelyezkednie, sőt
ma is aktív szereplői a munka világának – árulja el Molnár Máté.
Ezt várja az alapítvány az új programtól is. A szerkezetlakatos-, állványozó-,
illetve szakácsképzés iránt érdeklődők április-május hónapban jelentkezhetnek.
Kedves fiatal! 16–25 év közötti életkorú vagy? Abbahagytad tanulmányaidat? Nem rendelkezel szakképesítéssel? Nincs munkád, munkahelyed? Nem találod helyed a világban? Céltalannak látod az életed? Akarsz még egy esélyt?
MI SEGÍTÜNK! SZERKEZETLAKATOS SZAKÁCS A képzés időtartama alatt a résztvevők havi 50.000 Ft összegű képzési támogatást kapnak, vidéki hallgatók számára az útiköltség-térítés biztosított. EZ EGY UTOLSÓ ESÉLY! Ha felkeltettük az érdeklődésedet, mielőbb keress fel minket személyesen
vagy telefonon! |
ÚJ BAROMFIMINTABOLT A CSIPKEHÁZ ALATT
Az elmúlt héten nyílt meg Zalaegerszegen, a Csipkeház alatt a szentesi Hungerit Zrt. baromfimintaboltja, melyet Magyar József főtulajdonos, vezérigazgató ajánlott a meghívott érdeklődők figyelmébe. Az 1990-ben 150 dolgozóval létrejött Hungerit céget három – olasz, német és magyar – befektető hozta létre. Mint a vezérigazgató érdeklődésünkre elmondta: a társaság létszáma azóta elérte az 1600 főt. Az egykor 800 milliós éves árbevétel folyamatosan nőtt, a tavalyi évben mintegy 34 milliárd forint lett. |
Ezzel Magyarország legnagyobb baromfifeldolgozó vállalata vagyunk, tette hozzá Magyar József, aki az elmúlt évtizedben megvásárolta két társa tulajdonrészét.
– 2007-ben 46 ezer tonna élőárut vágtunk le, egy telephelyen dolgozunk, két feldolgozópályánk van, rengeteg pénzt költünk beruházásra. A közelmúltban kaptuk meg az agrártárca innovációs különdíját. Az élelmiszeriparban ezt nagyon kevés cég kapta meg, a baromfiiparban pedig még senki sem – mondja. Hozzáteszi: 30 országba exportálnak, köztük Japánba, Kínába, Kanadába, Angliába és a többi európai országba is. Nyolcszáz tonna libamájat állítanak elő, a legnagyobb mennyiséget Magyarországon.
|
|
Magyar József a legújabb termékeket mutatja. |
Nagy a választék friss baromfiból. |
A zalaegerszegi mintabolt a hetedik az országban és első a Dunántúlon. Nem a legnagyobb üzletünk, de a legszebb. A csirke és pulyka mellett széles választékban kínálunk libát és kacsát. Az előhűtött baromfi mellett továbbfeldolgozott termékeket is kínálunk. A mintaboltunkban megtalálható a töltelékárú, ezenkívül szeletelt, vákuumfóliázott és védőgázas, grillezett és panírozott termékeket árulunk.
A fagyasztott termékeinket a háziasszonyok nagyon szeretik. mert csak elő kell venni a hűtőszekrényből, betenni a mikróba, vagy forró sütőbe felmelegíteni és azonnal fogyasztható. De friss grilltermékeket is kínálunk, amiket remélem jól fogadnak majd a zalaegerszegi fogyasztók. Már két áruházláncban teszteljük, és a visszhangja nagyon jó ezeknek a termékeknek.
Magyar József több finomságot is javasol megkóstolni: így a nagyszámú
szeletelt termékeket és egy újdonságot, a baconnal és mozzarellával készített
csirkecombot. Elsősorban gyerekeknek készítik az úgynevezett Zizu-termékeket: ez
panírozott csirkemell belső filé.
Ebben az évben, a zalaegerszegi mintaboltunkban minden héten különböző akciókkal
várjuk a vásárlókat, hogy megismertessük és megszeretessük a termékeinket –
árulja el a vezérigazgató.