Újabb átadás

Könyvtári csalogató


Újabb átadás

A Zalai Csatornaépítő Konzorcium készre jelentette az Európai Unió által társfinanszírozott szennyvízcsatorna-projekt részeként Zalaegerszeg Egerszeghegy városrészében megvalósuló Egerszeghegyi, Kishegyi és Kápolnahegyi utakat, ahol a szennyvízcsatornázást követően a végleges helyreállítási munkák is befejeződtek.

„Az északnyugati regionális ág egy olyan szakasza épült meg – mondta Rigó Csaba, a szennyvízberuházás önkormányzati társulásának elnöke –, ahol a domborzati viszonyoknak köszönhetően átemelőket nem kellett beépíteni. A három utcában összesen 1909 méter szennyvízvezetéket fektettek le, és a beruházás során 139 bekötést végeztek a kivitelezők. A helyreállítás az önkormányzat előírásai szerint történt, így az aszfaltburkolatra nem lehet panasz.”

Dr. Káldi Dávid, a városrész önkormányzati képviselője elmondta: „nem volt hiábavaló az itt lakók kezdeményezésére néhány éve indult aszfaltozás, hiszen az EU a meglévő állapot visszaállítását követeli meg, így csak még jobb alapokra került az út.” Hozzátette: „a Kishegyi út is hasonló aszfaltburkolatot kap, azonban az út állaga ezt – néhány hónapos „tömörítés” után – csak tavasszal teszi lehetővé.”
Ezt követően a jelenlévők megtekintették az elkészült útszakaszokat dr. Gyimesi Endre polgármester részvételével.

vissza az elejére


Könyvtári csalogató

SZÍNES PROGRAMOK, INGYENES BEIRATKOZÁS

  Október 6. és 12-e között, az Országos Könyvtári Napok keretében minden korosztály számára külön porgrammal készülnek a József Attila Városi Könyvtár munkatársai. De nemcsak ezen a héten várják gazdag kínálattal a régi és leendő olvasókat, az intézmény hagyományos rendezvényei is kezdetüket veszik, jubileumi eseményekkel kiegészülve. Mindezekre sajtótájékoztató keretében is fel kívánták hívni az érintettek, elsősorban a környékbeli lakosság figyelmét. 

– Az idén 45 éves a könyvtárunk, ezen évfordulót is az országos program keretében kívánjuk megünnepelni – tájékoztatott Kereki Judit, a könyvtár munkatársa, a programsorozat felelőse. – Ezért a hét nyitánya szakmai konferencia lesz, melyre a városi és városkörnyéki könyvtárak vezetőit várjuk. Az új szolgáltatásként az elektronikus ismeretek és a mozgókönyvtár kerülne fókuszba. Délután a nagyközönség számára egy tiniknek, az idei könyvtári napokkal leginkább megcélzott közönségnek szóló reneszánsz programmal, Hidán Csaba előadásával nyílik az egész hetes rendezvénysorozat.

De ez nem jelent kizárólagosságot a kínálatban. Október 8-án a babákat és mamáikat várják délelőtt, hogy a mondókák, mesék, versek fontosságáról hallgassanak értekezést. Ezen a napon bírálják el a közelmúltban kiírt „Baba – pillanatok, mosolyok, mimikák, arcok” fotópályázatot is (a beküldési határidő szeptember 30. volt). Október 9-én prózamondó versenyen – melynek témája a Nyugat nemzedéke –, mérhetik össze tudásukat a középiskolások. Másnap délelőtt az alsósok számára rendeznek szellemi vetélkedőt, ahol a feladatok a könyvtár rendszere körül forognak.

A hűséges olvasókat és a könyvtár támogatóit várják vendégsége október 11-én délelőtt kötetlen beszélgetésre és egy kis zenés programra.
A hét utolsó napján évi kivételes alkalomként délelőtt nyitva lesz a könyvtár. Játszóházat szerveznek, ahol meseillusztrációkat lehet készíteni és a „Szoknyamese” című bábelőadásnak tapsolni.

Olvasócsalogató lehet az az ajánlat is, mely szerint egész héten ingyenes beiratkozási lehetőséget kínálunk, mondta Nitsch Erzsébet, a könyvtár vezetésével megbízott igazgatóhelyettes. Hozzátette: az idén nem 100, hanem 45 forintos áron kínálják a nyári leltár során kiselejtezett, illetve az olvasók által felajánlott ajándék köteteket az ősz végi börzén.

Az így befolyt összeget is a folyamatos állománymegújításra fordítják majd.
Az aktuális programok megtalálhatók az intézmény honlapján, a www.javk.hu oldalon is.

vissza az elejére


ZalaEgerszeG

Zalaegerszeg város honlapja

Zala Média online