Kertvárosi vigasságok

Sebességmérő a Nemzetőr utcában


Kertvárosi vigasságok

Bár az idő kissé beleszólt, a kertvárosi vigasságok az előre tervezett színes programokkal megrendezésre került, és jól sikerült. A napot az Apáczai ÁMK égisze alatt működő nyugdíjasklub két kiállítása nyitotta meg. A hölgyek kézimunkái mellett a saját kiskertben termelt zöldségekből álló gusztusos terítéket is meg lehetett szemlélni. Köztük olyan érdekességeket, mint a végtelenségig növő kolbásztököt, vagy az ősszel érő perui cseresznyét. Aktivitásban a nyugdíjasok az élen jártak, hiszen nagy sikert arattak a hazai alapanyagok felhasználásával készült gulyásukkal és a megunhatatlan palacsintával.

De nemcsak a finom étkeknél álltak sorba a kertvárosiak, hanem az alkalmi jósda előtt, és szép jövőben reménykedve a romantikus hangulatú lovaskocsinál is, mely az Építők útján rótta a köröket. Őket kerülgette az a néhány lelkes sportember, akik a hideg idő ellenére is elindultak a tájfutóversenyen, illetve az intézmény udvarán a közlekedés ügyességi és modellautó-verseny résztvevői, nézői.

A többi program az intézmény falain belül zajlott, a helyszűke ellenére kellemes hangulatban. Így a kulturblokk is, melynek vidám díszletéül az az óriás papírcsákó szolgált, melyet közel 90 négyzetméter alapanyagból készítettek e napra a gyerekek. A színpadon egymást váltották a népszerű fellépők zenés-táncos produkciókkal, szinte minden műfaj képviseletében. Az esti bált, a ház „öregjei”, az 1987 óta itt próbáló Helikon Táncklub három csoportja nyitotta meg, többségében latin-amerikai ritmusra lejtett bemutatóval.

vissza az elejére


Sebességmérő

a Nemzetőr utcában

 Immár sebességmérő figyelmezteti a Nemzetőr utcába behajtó és a megengedettnél gyorsabban közlekedő autósokat.

A közelmúltban telepített berendezést azért szorgalmaztam, mert a környéken élőktől számos jelzés érkezett hozzám, hogy néhány gyorsabban közlekedő gépjármű veszélyezteti az úttesten átkelő gyalogosokat. Az Apáczai tér környékén sűrű az átkelő gyalogos forgalom, ezért közlekedési szakemberrel tekintettük át új gyalogos átkelőhelyek felfestésének és a hozzá szükséges járdakapcsolatok megépítésének lehetőségét. Annak ellenére, hogy mindezt terveztetni kell, és engedélyeztetni is szükséges a Nemzeti Közlekedési Hatósággal, mindenképp szeretném, ha a jövőben további előrelépés történne a környék közlekedésbiztonságában – monda el lapunknak Rigó Csaba, a körzet önkormányzati képviselője.

vissza az elejére


ZalaEgerszeG

Zalaegerszeg város honlapja

Zala Média online