Még hallunk róluk

Izgalmas bajnokság várható

Csókási bronzérme

Atlétikai eredmények

Évértékelés a kosarasoknál

Tizenkét érem az OB-n


Még hallunk róluk

Egy tehetséges korosztály ezüstérme

  A ZTE FC labdarúgócsapatai közül az U–19-es korosztálynak sikerült felkapaszkodnia dobogóra. Az ezüstérmes együttes végig harcban volt a bajnoki címért, végül is csak az MTK fiataljai előzték meg az egerszegieket. Bán István edző már nem először ért el sikereket a fiatalokkal.

– Három éven belül másodszor végeztünk a dobogón – értékelt Bán István. – Az előző társaságot Kádár Tamás, Balázs Zsolt, Kovács Gergő fémjelezte, bizonyítva, hogy jó úton járunk. Remélem, a mostani fiatalokról is hallani fogunk rövidesen.

Egy kicsit csalódott vagyok, de végül is örülök a második helynek. Maximalista vagyok, és szerettem volna kihozni a legjobbat a társaságból.

Az ezüstérem miatt sem kell lehajtott fejjel járnunk. Főleg úgy, hogy a csapat fele a NB II-ben is lehetőséget kapott, ott sem vallottak szégyent. Végig a fegyelmezett, következetes munkában hittem, és a jövőben is ebben hiszek. Nagy az edzők felelőssége, akik a fiatalokkal dolgoznak.

A tehetségek kiemelésével, az egyéni képzéssel kell kihozni a fiatalokból a maximumot. A statisztikai adatok is mutatják, hogy tehetséges csapatnál dolgozhattam. Polarecky Roland házi gólkirály lett, a bajnokságban harmadik helyen végzett. A legkevesebb gólt kaptuk. A mezőnyben mi kaptunk ki a legkevesebbszer. Tavasszal végig az első-második helyen tanyáztunk.

– Miért nem sikerült megszerezni a bajnoki címet?
– Több összetevője van, a végén a kezünkben volt a sorsunk. A hajrában két idegenbeli mérkőzésünkön döntetlent játszottunk, ezután már az MTK nem hibázott, így a fővárosiak nyakába került az aranyérem.

– Az eredmények alapján ebből a korosztályból lehetnek NB I-es labdarúgók, de lehet, hogy még korai kijelenteni róluk. Nem szeretnék neveket mondani, de összességében egy nagyon értékes, sokra hivatott társaság gyűlt össze. Megfelelő menedzseléssel, türelemmel több játékos is eljuthat az NB I-ig. A fiúk végig fogékonyak voltak a munkára, jó közösséget alkottak a pályán belül és azon kívül is.

vissza az elejére


Izgalmas bajnokság várható

A zte fc elkezdte a felkészülést

  Megkezdte felkészülését a 2009–2010. évi bajnokságra a ZTE labdarúgócsapata Csank János vezetésével, aki egy évvel meghosszabbította szerződését.

A játékoskeretből a lejárt szerződésű labdarúgók közül Waltner Róbert Mattersburgban folytatja. Matej Miljatovics, Sorin Botis ott volt az első foglakozáson, velük a héten ül le tárgyalni a vezetés. Hiányzott Tóth Zoltán, aki a Bp. Honvédhoz távozott.

Valószínű, nem lesz tagja a jövő évi keretnek Kemal Alomerovics, akinek ugyan élő szerződése van, de azt szeretné felbontani a vezetés. Az első foglalkozás előtt már biztossá vált Varga Róbert, Lukács Tihamér és Hajdú Norbert távozása. A vezetés közös megegyezéssel szerződést bontott Szamosi Tamással.

Az érkezési oldalon a Diósgyőrből távozó védővel, Milan Bogunoviccsal és Djordje Kamber középpályással 4 éves szerződést kötöttek. A felkészülésről szólva, a ZTE július 3-ig napközis rendszerben készül a bajnokságra. Elképzelhető, hogy Bükön is edzőtáborozik a csapat, erről rövidesen dönthet a vezetés.

– Az idő rövidsége miatt igazi alapozásról nem beszélhetünk, de lesznek keményebb elemek a munkában – hangoztatta Csank János. – Jó lenne, ha a keret minél előbb kialakulna. Az előttünk álló bajnokság jóval izgalmasabb lesz, mint a tavalyi, mivel 5–6 csapat alaposan megerősödik. Elsődleges célunk, hogy ősszel ott ragadjunk az élbolyban, s akkor tavasszal bármi megtörténhet.

A ZTE első edzőmérkőzését július 3-án, az FK Moszkva tartalékcsapata ellen játssza Ausztriában.

vissza az elejére


Csókási bronzérme

Odesszában (Oroszország) rendezték meg, a WUKF Karate Világszövetség felnőtt, veterán VB-jét. A versenyen 52 karateszövetség 620 egyéni versenyzője és 120 csapata vett részt. A magyar együttest 10-en képviselték, köztük az egerszegi Csókási Tibor, az XXL Fitness Wellness Központ karateedzője. Az erős mezőnyben Csókási Tibor kata (formagyakorlat) versenyszámban bronzérmes lett.

vissza az elejére


Atlétikai eredmények

  A norvégiai Bergenben, az első atlétikai csapat-Eb-n a magyar válogatott a várakozásoknak megfelelően szerepelt.

A 12 együttest felvonultató első osztály küzdelmében a 8. helyen végzett. A magyar együttesnek tagja volt Juhász Fanni, a Zalaszám ZAC országos bajnok gátfutója. A hideg, szeles időben és ellenszélben Fanni az idei legjobb eredményével, 13,76 másodperccel a 8. helyen végzett.

Domiter Eszter, a Zalaszám ZAC országos bajnok atlétája a Budapest-bajnokságon 400 m gáton a juniorok mezőnyében 65,96 mp-cel aranyérmet szerzett. Kustán Hariklia 100 m gáton 15,07 mp-vel második lett. Szabó Balázs 200 méteren 23,63 másodperccel a 8. helyen végzett.

vissza az elejére


Évértékelés a kosarasoknál

   A városházán tartotta évértékelő sajtótájékoztatóját a Zalakerámia ZTE férfi kosárlabdacsapatának vezetése.

Dr. Kelemen Péter elnök elmondta, hogy a helyszín nem a véletlen műve, mivel Zalaegerszeg városának vezetése anyagilag és egyéb téren is nagyban hozzájárult a csapat szerepléséhez. Az önkormányzati támogatás sokat jelentett az elmúlt bajnokság során is.

Az idei év sem volt könnyű pénzügyi szempontból, de a ZTE jövő évi költségvetése kisebb lesz az ideinél. A klubnak jelenleg is van tartozása, de úgy vélik, ez a kezelhető kategóriába tartozik. A biztos működéshez összefogásra lesz szükség, a nagyobb szponzorok mellett a közép- és kisvállalkozók segítségét is kérik.

A játékoskeret gerince marad, Kámán Tamással 2 évre, Gáspár Dáviddal 1+1 évre állapodtak meg. A többi magyar játékosnak élő kontraktusa van. A légiósok közül Hinnantot és Watsont szeretnék megtartani. A következő bajnokságban is első lépcsőben a 8 közé kerülés lesz a cél. A Zalakerámia Zrt.-vel folynak a tárgyalások, szeptemberre várható, hogy a cég továbbra is névhasználó szponzor lesz vagy sem.

Gyutai Csaba alpolgármester a város nevében gratulált a sikerhez. Elmondta, hogy az önkormányzat a lehetőségeihez mérten a jövőben is támogatja a csapatot.

Völgyi Péter vezetőedző elmondta, hogy nagyszerű volt együtt dolgozni a csapattal, mert egy jó szellemű társaság jött össze. Az eredményesség mellett sikerült több szakmai célt megvalósítani. Látványosabbá tenni a Zalakerámia ZTE játékát, és ennek eredményeként a nézőket visszacsalogatni a sportcsarnokba. Elmondta, hogy jövőre 3 légióssal szerepel az csapat.

vissza az elejére


Tizenkét érem az OB-n

  Dombóváron rendezték meg a 2009. évi egyéni, páros és INF-bajnokságot. A színvonalas mezőnyben a Zalaegerszegi Speed Kötélugró Klub sportolói 4 arany-, 4 ezüst-, 4 bronzérmet szereztek.

Kiemelkedő teljesítményt nyújtott Tóth Dániel, aki egyéniben megszerezte első felnőtt bajnoki címét, Varga Tímeával párosban is a dobogó legfelső fokára állhatott fel.
Eredmények. Egyéni. Felnőttek. 1. Tóth Dániel, 3. Varga Tímea, 6. Kondákor Miklós, 8. Kónya Máté. Ifik: 2. Vida Viktória, 3. Tolvaj Nóra, 6. Kondákor Anna, 8. Kovács Réka Fruzsina. Serdülők: 4. Farkas Alexandra, 5. Horváth Vivien. Páros. Felnőttek: 1. Varga Tímea–Tóth Dániel, 5. Karakai Tímea–Vida Viktória. Ifik: 1. Doszpod Stefánia–Kondákor Anna. Serdülők: 2. Farkas Alexandra–Horváth Vivien, 3. Horváth Boglárka–Kovács Klaudia. INF stílusú verseny. 6. korcsoport: 2. Tóth Dániel. 5. kcs.: 1. Kónya Máté. 4. kcs.: 2. Tolvaj Nóra, 3. Doszpod Stefánia. 3. kcs.: 4. Horváth Vivien, 5. Farkas Alexandra.
A sportolókat Kovács Zsuzsanna és Varga Tímea készítette fel a versenyre.

vissza az elejére


ZalaEgerszeG

Zalaegerszeg város honlapja

Zala Média online