Kettős mérkőzések

A nehézségek ellenére

Szűcs Valdó serdülőbajnok

Hétvégi sporteredmények

Regionális versenyek


Kettős mérkőzések

Hosszabbított a zalakerámia

  Közös sajtótájékoztatót tartott Zalaegerszeg két kosárlabda-csapata; a ZTE KK és a ZTE NKK. Ismertették a két szakosztály bajnoki terveit. Bejelentették, hogy a Zalakerámia Zrt. a férfi együttes névadó szponzora egy évre meghosszabbítja a támogatói szerződését.

Bodrogi Csaba, a férfiak szakmai igazgatója köszöntötte a megjelenteket. Ezután dr. Kelemen Péter klubelnök elevenítette fel az elmúlt három évet, amely során a Zalakerámia Zrt. a csapat mellett ált. A hámoméves szerződés végére a kék-fehérek teljesítették az abban foglaltakat.

Mélyről indultak, hiszen a szerződés megkötése előtt a 8 közé sem jutott be a ZTE. Új edző, új játékosok érkeztek, és lassan a zetések elindultak felfelé a tabellán. Az igazán nagy előrelépés tavaly történt, amikor hosszú böjt után a Zalakerámia ZTE felállhatott a dobogó harmadik fokára. Bizakodik, hogy a soron következő bajnokságban is sikerül ismételnie a csapatnak.

Kádár Németh László, a Zalakerámia marketingigazgatója elmondta, hogy a cég Magyarországon az építőiparban jelentős piaci szereplő, 50 százalékos részesedéssel. A ZTE jó reklámhordozója volt a részvénytársaságnak. A vevők a sporton keresztül is kapcsolhatták termékeiket a Zalakerámiához. A vállalkozás a nehéz időben is kiállt a kosárlabda mellett, amely az egyik legnépszerűbb sportág Magyarországon. Több hasonló kaliberű támogatót is szponzorációra biztatott.

Dr. Gyimesi Endre, Zalaegerszeg polgármestere megköszönte a cég további támogatását. Külön örült annak, hogy szorosabbra fűzte a kapcsolatát egymással a férfi- és a női szakosztály. Büszke arra, hogy a férficsapatban több, saját nevelésű játékos szerepel, sőt még Völgyi Péter vezetőedző is egerszegi kötődéssel rendelkezik.
A folytatásban a két szakvezető vázolta a bajnoki terveket.

Völgyi Péter, a férfiak trénere annak örvendett, hogy együtt maradt a csapat, nem kellett nulláról kezdeni az építkezést. Tízhetes felkészülésen van túl együttese. Az edzőmérkőzésekből 11-et megnyertek csak egyszer kaptak ki. Optimistán várják a rajtot. Szeretnék megismételni tavalyi eredményüket, s ha mód van rá, túlszárnyalni.

Gáll Tamás, a nők szakvezetője elmondta, hogy nagyon örül a kettős mérkőzéseknek. A nagyobb közönség jobban motiválja csapatát. Náluk az együttes kicsi költségvetése miatt szinte minden évben új csapatot kell építeni. Túl vannak már az első fordulón. Nyertek az újonc Baja ellen. A bajnokság elején viszonylag könnyű ellenfelekkel találkoznak, szeretnének jól rajtolni. Az első 4 csapat nagyon erős, de utána kiegyenlítettek az erőviszonyok. Reméli, hogy csapata megszerzi az 5–8. hely valamelyikét.

A tájékoztatón elhangzott, hogy a Zalakerámia ZTE egy kiadvánnyal kedveskedik a szurkolóknak. Valamennyi hazai találkozó előtt megjelenik a Ziccer, amely az adott bajnoki mérkőzésről tájékoztat.

vissza az elejére


A nehézségek ellenére

Súlyemelőérmek a felnőtt ob-ről

   Nemrég rendezték meg a felnőtt súlyemelők országos bajnokságát. Az év legrangosabb hazai versenyén ott voltak a ZTE sportolói is, akik két éremmel és egy értékes helyezéssel tértek haza Nyíregyházáról.

– A verseny előtt nem sokkal új szisztémát vezetett be a Magyar Súlyemelő-szövetség – értékelt Vörös Zoltán, a ZTE szakágvezetője. – Szinteket írt elő a testület, és ebben nem volt szerencsénk. Tehetséges ifjúsági versenyzőinknek magas volt a meghatározott szint, pár kilóval lemaradtak a részvételről. Négy versenyzőnk indulhatott, akik közül Bognár István ifi, Szanati Szabolcs juniorkorú, a felnőtt korosztályt Papp Péter képviselte.

Negyedik sportolónk, Györkös Milán megsérült, így nem indult. A maradék három versenyzőnk a dobogóra volt esélyes. Szanati raglistavezető súlycsoportjában, a másik két sportolónk is az élbolyban tanyázik. Ezüstérmes lett Szanati Szabolcs, bronzérmet szerzett Papp Péter, 4. lett Bognár István. Klubunk szerény lehetőségeit tekintve teljesítményük mindenképpen jónak mondható.

Szanatit egy magasabb súlycsoportból visszafogyasztó felnőtt sportoló verte meg, aki legalább 8 évvel idősebb nála. Papp Péter 4 műszakban dolgozik, mellette sportol. Le a kalappal a teljesítménye előtt. Bognár Pisti szépen teljesített a „legsűrűbb” súlycsoportban. A 77 kilósok mezőnyében hazai és nemzetközi szinten is a legtöbben indulnak.

– A sikeres OB után milyen versenyek várnak a ZTE emelőire?
– A junior EB-n indul Szanati Szabolcs, aki jelenleg edzőtáborban van. Bizakodunk, hogy Szabolcsnak sikerül az első tízbe bekerülnie. Nemrég váltott súlycsoportot, a 94 kilóba még bele kell erősödnie. Sajnos, a nagyobb előrelépéshez kellene sportstátus, ami már rég nincsen nálunk. Sőt, a kiváló munkát végző két edzőnk Dejcsics Zoltán és Tancsics László – másodállásban – jelképes összegért dolgozik.

Mindenki tanulás és munka mellett végzi a sportolást. Október végén van az országos utánpótlás magyar bajnokság, az ifiig bezárólag, amelyre 6 sportolónk kvalifikálta magát. Dobogós eredményeket várunk a fiataloktól. Szeretnénk még részt venni egy-két hazai és nemzetközi versenyen, de anyagi lehetőségeink eléggé behatároltak. Valószínű, hogy ez úgy sikerülhet, hogy én vagy az elnök úr beülteti a csapatot a kocsijába, és ingyen elfuvarozzuk a sportolóinkat, és az étkezést is mi álljuk.

– A gondok mellett a sportcsarnokban kialakított edzőtermüket mennyire sikerült belakni?
– Öt-hat év után örülünk az új létesítménynek. Vannak azonban hiányosságok. Nincs egy szertárunk, és a saját öltöző is hiánycikk. Ha rendezvény van a csarnokban, nem tudunk hol öltözni az edzések során, egy edzői szoba sem ártana. Ölben körmölik az edzéstervet a trénereink. Reméljük, hamarosan megoldódnak a problémáink. Nem kell 6 évet várnunk a hiányosságok pótlására. Eredményeink alapján mindenképpen megérdemelnénk, hogy minden a helyére kerüljön.

vissza az elejére


Szűcs Valdó serdülőbajnok

  Hiába van finanszírozási gondja a Zalaszám ZAC-nak. A klub sportolói és edzői, nem engedik belenyugodni a vezetést a leépítésbe.

Az országos serdülőbajnokságon minden előzetes várakozást felülmúlva szerepeltek az egerszegi 13–15 évesek. A prímet Szűcs Valdó, a klub tehetséges atlétája vitte. A versenyző kvalitására jellemző, hogy az utolsó sorozatig vezetett, amikor két ellenfele is túlugrotta távolugrásban.

Valdó viszont hatalmas választ adott. Utolsó körben 656 centit ugrott, és kiváló eredményével serdülőbajnok lett. Felkészítő edzője – Gyulai Gyula – csak felsőfokon tudott nyilatkozni tanítványáról. Valdó a folytatásban még 100 m gáton szerzett egy újabb aranyérmet. Magasugrásban begyűjtött egy bronzérmet (179 cm).

Gyulai leánytanítványai is jól teljesítettek, Major Klaudia 524 centivel nyerte a 15 évesek versenyét, Kerese Kata 503 centiméterrel, a 13 évesek mezőnyében bronzérmet szerzett szintén távolugrásban. Cseh Ferenc edző újonc sportolója – Rákosa Bálint – két érmet nyert, 80 m-en 10,17 mp-es idővel ezüst-, 80 m gáton 11,97 mp-es teljesítménnyel bronzérmes lett. Az egerszegi fiatalok további értékes helyezéseket értek el: Major Klaudia, Gergely Hajnalka, Salamon Dániel és Fazekas Nikolett jóvoltából.

vissza az elejére


Hétvégi sporteredmények

Kosárlabda

Zalakerámia ZTE–Kaposvári KK 84-78 (20-23, 27-19, 21-17, 16-19)
Zalaegerszeg, 2000 néző. Jv.: Pálla, Kapitány, Márton. NB I-es férfi mérkőzés.
Völgyi Péter, a ZTE vezetőedzője: – Nehéz mérkőzésre számítottam, bejött. A találkozó során hullámzó teljesítményt nyújtottunk.
Baki Gergely, a ZTE játékosa: – A Kaposvár játékoskerete sem változott a nyár során. Jól választották ki a légiósokat is. Kemény, harcos csapat, fognak ők még meglepetést okozni a bajnokságban.

ZTE NKK–Cegléd 104-52 (23-16, 33-14, 25-11, 23-11)
Zalaegerszeg, 150 néző. Jv.: Farkas, Söjtöry. NB I-es női mérkőzés.
Gáll Tamás, a ZTE vezetőedzője: – Sok hibával játszottunk, de magabiztosan nyertünk.
Hersics Adrienn, a ZTE játékosa: – Csak az első negyed volt szoros. Utána rájöttünk, hogy van egy remek centerünk és magassági fölényben vagyunk. Hullámzó játékkal biztos győzelmet arattunk.

Teke

ZTK FMVas–Eszék (horvát) 6:2 (3675:3569)
Szkopje, Európa Kupa, férfidöntő.
Az egerszegiek már az előcsatározások során is jól teljesítettek. A fináléban valamennyi zalai dobó 600 fa felett dobott. Különösen Fehér Zoltán és Németh Csongor teljesített nagyszerűen, akik 634 fáig jutottak. A ZTK FMVas immár 4. alkalommal hódította el az Európa Kupát. Nemzetközi szereplésüket a Bajnokok Ligájában folytathatják. Ott is szeretnének maradandót alkotni.

Labdarúgás

Diósgyőr–ZTE FC 1-1 (1-1)

Miskolc, 2500 néző. Jv.: Veizer. NB I-es mérkőzés.
Gólszerzők: Ivancsics (11-esből), illetve Rudnevs.
Dézsi Attila, a ZTE ügyvezetője: – Bátrabb játékkal nyerhettünk volna. Vezetésünk után nagy helyzetet hagytunk ki, az első 20 percben eldönthettük volna a mérkőzést.
Vlaszák Géza, a ZTE kapusa: – Nagyon jól kezdtük a mérkőzést. Sajnos, az emberelőny után nem voltunk elég pontosak, így elmaradt a győzelmünk.

ZTE II.–Barcs 1-2 (1-0)
Zalaegerszeg, 200 néző. Jv.: Pánczél. NB II-es mérkőzés.
A ZTE-ben bemutatkozott az új igazolás, Rajcomar, aki gólt szerzett és ütésért kiállították.
Gólszerzők: Rajcomar, illetve Nagy G. (2).
Kiállítva: Rajcomar, Polareczki (mindkettő ZTE).
Bán István, a ZTE II. vezetőedzője: – A végeredmény kialakulásában nagy szerepe volt a játékvezetőnek.

vissza az elejére


Regionális versenyek

  Az augusztusi VB után, amelyen jól helytállt Makrai Éva és Fehér Ferenc, a ZTC két kiváló sportolója, régiós versenyeken szerepeltek az egerszegi tájfutók.

Elsőként, a Göcsej KTFE rendezésében lebonyolított két fordulós rövid távú Keszthely Kupán indultak. A viadalon 13 egyesület szerepelt, a ZTC-ből 47-en álltak rajthoz.

Egerszegi győztesek. F12B: Fekete Ágoston. F14B: Kiss Kornél. F16B: Lukács Péter. F18B: Molnár Barnabás. F21B: Fehér Ferenc. F40: Fehér János. N21B: Simon Cintia. N14B: Simon Alexandra N16B: Fábián Eszter. N18B: Gyöngy Sára (Göcsej KTFE). N40: Németh Ágnes. (Egy kivétellel a többiek a ZTC versenyzői.)
A megyei tájfutószövetség és a ZTC közösen rendezte meg Lenti belvárosában a megyei bajnokságot. A két fordulós versenyen a 12 kategóriában mintegy 100-an álltak rajthoz.

Rövid távú megyei bajnokok. F12C: Erdős Márton. F14B: Kiss Kornél. F16B: Lukács Péter. F18B: Molnár Barnabás. F21B: Ács Gábor. F40: Fehér János. F60: Bányai Attila. N12C: Simon Cintia. N14B: Simon Alexandra. N16B: Gömbös Szilvia. N21B: Szabó Ágnes.

vissza az elejére


ZalaEgerszeG

Zalaegerszeg város honlapja

Zala Média online