Javaslattétel

Sütögetnek a kicsik

Bursa-pályázat

Lakossági tájékoztató


Javaslattétel

„Zalaegerszegért díj”-ra, „zalaegerszeg
innovációs díj”-ra, valamint a „kultúra mecénása díj”-ra

  Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 32/2004. (IX. 24.) számú önkormányzati rendelete szabályozza a helyi kitüntetések alapítására és adományozására vonatkozó rendelkezései között a „Zalaegerszegért” Díj, a „Zalaegerszeg Innovációs Díja”, valamint a „Kultúra Mecénása Díj” odaítélésének feltételeit.

„ZALAEGERSZEGÉRT” Díj adományozható azon személynek, szervezetnek vagy egyesületnek, aki (amely) a város építésében, fejlesztésében és környezetvédelmében, a város művészeti, kulturális, oktatási és sportéletében, egészségügyi és szociális szolgálatában, a város önkormányzatában vagy közigazgatásában példa értékűt és maradandót alkotott, tevékenységével hozzájárult e területen a város jó hírnevéhez.

„ZALAEGERSZEGÉRT” Díjra javaslatot tehetnek a közgyűlés tagjai, állandó és ideiglenes bizottságai, a város intézményei, társadalmi közösségei, szervezetei, egyesületei, melyet részletes indoklással 2009. október 30. napjáig kell megküldeni a város polgármesterének. (8900 Zalaegerszeg, Kossuth Lajos út 17–19.)

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése „Kultúra Mecénása Díj”-at adományozhatja olyan magánszemélynek, cégnek aki/ amely kiemelten támogatja a kulturális ágazatban megvalósuló programokat.
A „Kultúra Mecénása Díj-at” elnyerő személyre, cégre javaslatot a közgyűlés tagjai, állandó és ideiglenes bizottságai, a város kulturális intézményeinek vezetői tehetnek.

A javaslatot írásos indoklással ellátva 2009. október 30-ig kell a város polgármesterének eljuttatni.
A testület „Zalaegerszeg Innovációs Díja” kitüntetést adományozhatja olyan személynek vagy szervezetnek, aki, illetve amely a városfejlesztési, illetve a műszaki, közgazdasági, közigazgatási és humánszolgáltatás területen a város érdekében és jó hírét öregbítve kiemelkedő, elsősorban újító tevékenységet folytat.

A „Zalaegerszeg Innovációs Díj”-ra javaslatot tehetnek a közgyűlés tagjai, állandó és ideiglenes bizottságai, a város intézményei, társadalmi közösségei, szervezetei.
A javaslatot indoklással ellátva 2009. november 30-ig írásban kell megküldeni a város polgármesterének.
A rendelet teljes szövege letölthető a www.zalaegerszeg.hu portálról .

vissza az elejére


Sütögetnek a kicsik

A Páterdombi Szakképző Iskola tanulói és dolgozói gyakran fogadnak gyermekcsoportokat és felsős diákokat a pék- tanműhelyben, ahol a kicsiket bevezetik a sütés rejtelmeibe, a nagyobbaknak pedig bemutatják ezt a szakmát.

A képen az Eötvös József Általános Iskola 2. b osztályos tanulói munka közben.

vissza az elejére


Bursa-pályázat

  Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése az Oktatási Minisztériummal együttműködve ezennel kiírja a 2010. évi Bursa Hungarica „A” típusú Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot a 2009/2010. tanév II. és a 2010/2011. tanév I. félévére vonatkozóan, valamint a „B” típusú pályázatot felsőoktatási tanulmányokat kezdeni kívánó fiatalok számára.

Az ösztöndíj elbírálása kizárólag szociális rászorultság alapján, a pályázó tanulmányi eredményétől függetlenül történik. A pályázat elbírálása szempontjából szociálisan rászoruló az a pályázó, akinek családjában az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a mindenkori öregségi nyugdíjminimum 150%-át, ami az idén 42.750 Ft (különösen méltánylandó indokok esetén a 44.033 Ft-ot), és vagyona nincsen.

A pályázatokat a Polgármesteri Hivatal Népjóléti Osztályára (Zalaegerszeg, Kazinczy tér 4.), az ott hozzáférhető pályázati űrlapon, a pályázó által aláírva, egy példányban kell benyújtani. A szociális rászorultság igazolására jövedelemigazolásokat kell csatolni, a fennálló felsőoktatási jogviszonyról pedig az intézmény által kitöltött eredeti jogviszony-igazolást.

A pályázati űrlap csak valamennyi mellékletettel együtt beadva érvényes, valamely melléklet hiányában a pályázat formai hibásnak minősül.

A beadási határidő: 2009. október 30.

Az önkormányzat a határidőn túl benyújtott vagy formailag nem megfelelő pályázatokat a bírálatból kizárja.
A részletes pályázati kiírás megtekinthető a népjóléti osztályon (Zalaegerszeg, Kazinczy tér 4.). Ugyanitt az érdeklődőknek bővebb felvilágosítással szolgálnak az osztály munkatársai.

vissza az elejére


Lakossági tájékoztató

szennyvízberuházásról

  Értesítjük az alábbi területek érintett lakosságát, hogy a beruházó és megrendelő Önkormányzati Társulás Zalaegerszeg és környéke csatornahálózat és szennyvíztisztító telep fejlesztésére megbízásából, az Európai Unió Kohéziós Alapja társfinanszírozásával megvalósuló szennyvízelvezetési és -kezelési program II. ütemének tervezési, engedélyezési és kivitelezési munkálatai elkezdődtek.

A kivitelező Zalai Csatornaépítő Konzorcium 2009. év szeptemberében, Zalaegerszeg közigazgatási területén a következő utcákban kezdi meg a szennyvízcsatorna-építési munkákat:
24224/1 és a 4954/10 hrsz ingatlanok, 24943/17 hrsz út, Hársas u., Becsali u., Pincesor u., 24764 hrsz u., Szarkaláb u., Öregszívhegyi u. folytatása, Kisbükk u., Zengő u., Lankás u., Izzó u., Hegybíró u., Szívhegyi u. 4987/16 hrsz, Belsőszeg u. 25507/5 hrsz, Kishegyi u. leágazás (25437 hrsz út), Alkotmány u., Gasparich–Ebergényi összekötő u., Holdfény u., 25360, 25361 hrsz-ú ingatlanok, Szőlőhegyi u. (Vorhota), 27053 hrsz út, Szélhordta u. (Gógángerinc), Gógánvölgyi u. folytatása, Szélhordta útról leágazó 26693/1 út, 26382, 26381 hrsz-ú ingatlanok, 26508; 26507; 26495 hrsz-ú ingatlanok.

A kivitelezési munkavégzések pontos időpontjáról a Zalai Csatornaépítő Konzorcium szórólapokon keresztül tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot. A szórólapokat a fenti utcák telkeinek postaládájában helyezik el.
A szennyvízcsatorna-építésről felvilágosítás kérhető a kivitelező Szabadics Zrt.-től személyesen Zalaegerszeg, Sütő u. 4. szám alatt, telefonon a 92/312-432 telefonszámon, valamint a beruházó Önkormányzati Társulástól, személyesen Zalaegerszeg, Széchenyi tér 4–6. szám alatt, telefonon a 92/313-663 telefonszámon, e-mail-ben a kazeg@kazeg.hu e-mail címen.

Tisztelettel:
Rigó Csaba
elnök
Önkormányzati Társulás Zalaegerszeg és környéke
csatornahálózat és szennyvíztisztító telep fejlesztésére

vissza az elejére


ZalaEgerszeG

Zalaegerszeg város honlapja

Zala Média online