Díjazták az elmúlt év legjobbjait

Előrehozott támogatás a ZTE KK-nak

Érkeznek a támogatók

Tizenöt évesek lettek

A hétvége sporteredményei


Díjazták az elmúlt év legjobbjait

Sportolók a városházán

  Zalaegerszeg megyei jogú város oktatási, kulturális és sportbizottsága megválasztotta az elmúlt év legjobb sportolóit és csapatát.

A megjelenteket Gyutai Csaba polgármester köszöntötte, és értékelésében mindjárt pikáns helyzetről beszélt, mivel az elmúlt év legjobb csapata a Zalakerámia ZTE férfi kosárlabdacsapata lett, az együttes viszont idén anyagi gondokkal küzd. A polgármester elmondta, itt a tavalyi sikerekről emlékeznek meg. Bizakodását fejezte ki, hogy a 2012-es londoni olimpián lesz egerszegi résztvevő, s talán az éppen itt ülők közül kerül ki.

Gecse Péter, az oktatási, kulturális és sportbizottság elnöke elmondta, hogy a testület egyhangúlag hozta meg döntését a sportolók és a csapatdíjazás kapcsán. Balaicz Zoltán alpolgármester személyes kapcsolatait elevenítette fel a kitüntetettekkel kapcsolatban.

Ezután átadták a díjakat. Az elmúlt év legjobb női sportolója megosztva Airizer Emese, a ZTE ZÁÉV tekézője és Kálovics Anikó, a (Zalaszám ZAC) atlétája lett. (Kálovics távollétében Szakály István ügyvezető vette át az elismerést.)

A férfiaknál szintén megosztották a díjat, Nemes Attila, ZTK FMVas tekézője és Szanati Szabolcs, a ZTE súlyemelője bizonyult a legjobbnak. Az együtteseknél a legjobbnak a Zalakerámia ZTE férfi kosárlabdacsapatát választották, az elismerést Kámán Tamás csapatkapitány vette át.

vissza az elejére


Előrehozott támogatás a ZTE KK-nak

Az egerszegi önkormányzat sajtóközleménye

A ZTE KK a tegnapi nap folyamán eljuttatta a városházára a klub körül kialakult súlyos működési és gazdálkodási problémák megoldására vonatkozó javaslatát. Azok megérkezésének tényét örömmel nyugtáztuk, hiszen a decemberi közgyűlés óta vártuk.

A beérkezett elképzeléseket azonnal értékeltük. A szóban forgó javaslatokat, azok részletezését és tartalmát nem tartjuk alkalmasnak a közgyűlés elé terjesztésre. Ezért a javaslatokat nem fogadtuk be, a klubot felhívtuk a javaslatok azonnali átdolgozására és kiegészítésére.

A kiegészítéshez részletes szempontrendszert csatoltunk. Egyúttal jeleztük a klub felé, hogy továbbra is feltett szándékunk az ügy közgyűlés elé terjesztése a testület soron következő, 2011. március 10-i ülésére. Tekintettel arra, hogy a közgyűlést előkészítő bizottsági ülések már zajlanak, készek vagyunk e tárgyban rendkívüli bizottsági üléseket és egyéb egyeztetéseket összehívni.

Az önkormányzatot, mint a ZTE KK legnagyobb szponzorát örömmel tölti el, hogy a napokban a klub új támogatási szerződéseket kötött. Tekintettel azonban a megoldandó probléma méretére, amely egy nagyságrenddel nagyobb, mint a frissen megkötött megállapodások adta mozgástér, a potenciális támogatói háttér további, jelentős mozgósítását kérjük a klubtól.

A mai napon saját hatáskörben intézkedtünk a ZTE KK második negyedévre tervezett, májusban esedékes, 14,25 millió forint összegű városházi támogatásának előrehozataláról és azonnali folyósításáról.

Zalaegerszeg, 2011. február 24.

Gyutai Csaba           Balaicz Zoltán                Doszpoth Attila
polgármester            alpolgármester               alpolgármester

vissza az elejére


Érkeznek a támogatók

  Az elmúlt hetek negatív történéseit követően nemrég már pozitív fejleményekről is lehetett hallani a Zalakerámia ZTE férfi kosárlabdacsapatának háza tájáról. Elsőként Heves Istvánnal, a siófoki Hotel Yacht Klub tulajdonosával kötöttek szponzorációs szerződést a klub vezetői. Az üzletember egykor dolgozott a ZTE férfi kosárlabdacsapatának vezetésében, most átérezve a nehéz helyzetet, segített.

Pár nappal később a Flextronics International Kft. sietett a klub segítségére. Cserébe a ZTE-nek a társaság dolgozói, azok gyermekei részére közös programok keretében népszerűsíteni kell a kosárlabdát. Csütörtökön pedig az önkormányzat jelentette be, hogy az egyesület második negyedévi támogatását előrehozza.

Az örömteli híreknek természetesen a játékosok örültek a legjobban. Közülük Baki Gergelyt és Tóth Ádámot sikerült elérni.
– Természetesen örülök a bejelentésnek – így Tóth Ádám. – Bízom benne, hogy hosszú idő után végre megkapom a juttatásom bizonyos részét.

– A legnehezebb pillanatokban is bizakodó voltam – folytatta Baki Gergely. – Pár napja Heves István tett bejelentést, most a Flextronics. Remélem, még több szponzor követi példájukat, és az önkormányzat is felsorakozik a csapat mögé. Az említett bejelentések után bizakodó vagyok, hogy talpra állhat a klub. A társaságiadó-törvény módosításának csúszása miatt kerültünk nehéz helyzetbe, de állítom, nemcsak a ZTE, hanem több más klub is komoly anyagi gondokkal küzd.

vissza az elejére


Tizenöt évesek lettek

  A hétvégén ünnepi megemlékezéssel és bállal köszöntötte megalakulásának 15. évfordulóját a Speed Kötélugró Klub. A rendezvény mottójául a Nemzeti Sportban róluk megjelent cikk egy mondatát választották: „Egy sportágat emeltek a kultúra szintjére.”

A mintegy 150 fős közönséget Kovács Zsuzsanna elnök köszöntötte, külön méltatva a megjelent alapító tagok érdemeit. Ezután vetítéses történeti visszatekintésben idézték fel a sikereket: világbajnoki és Világkupa-győzelmeket, a Ki Mit Tud? televíziós vetélkedőt, amelynek döntőjébe jutottak, a Jó tanuló, jó sportoló címeket, fellépéseket, versenyeket, edzőtáborokat.

A jelenlegi sportolók fergeteges műsorban mutatták be produkciójukat a legkisebbektől a mai napig aktív alapító tagokkal együtt. Az elnökség nevében Karakai József ügyvezető méltatta és köszönte meg a gazdasági ügyintéző Németh Mária érdemeit a klub működtetésében. Kovács Zsuzsanna elnök tevékenységét emlékplakettel ismerte el az egyesület tagsága.

Két zalaegerszegi polgár, Darás László és Darás Lászlóné felajánlásaként a sportolók nevében Nagy Ibolya aktív alapító tag vehette át a Tudás, Természet, Erkölcs, Tehetség plakettet.

vissza az elejére


A hétvége sporteredményei

Labdarúgás

ZTE FC–Haladás VSE 1-1 (1-1)
Zalaegerszeg, 6780 néző. Jv.: Andó-Szabó (Farkas, Batkai). NB I-es mérkőzés.
Gólszerzők: Balázs (39. p.), illetve Kenesei ( 3. p. 11-esből).
Az irreális talajú pályán nem alakulhatott ki folyamatos játék. A gyorsan megszerzett vezetés birtokában a Haladás „bunkerfocit” játszott. Hosszú ideig sikerrel. Mindkét csapat küzdeni tudásáért dicséretet érdemel. Hogy elmaradt ezúttal a játék, erről nem ők tehetnek.

Csank János, a ZTE vezetőedzője: – Egy szervezetten játszó Haladással találtuk magunkat szembe. A játék esetleges volt. Egy-két játékosom a vártnál gyengébb teljesítmény nyújtott. Nem vagyok elégedetlen, mivel az a legfontosabb, hogy az első mérkőzésen nem kaptunk ki. Igazságosnak tartom a döntetlent, bár többet támadtunk.
Kovács Gergő, a ZTE játékosa: – Pocsék talajon nem alakulhatott ki folyamatos játék. A küzdelem dominált. Igazságosnak tarom a döntetlent.

Kosárlabda

Zalakerámia ZTE–Tom Controll Kecskemét 75-86 (27-19, 26-32, 10-20, 12-15)
Zalaegerszeg, 1300 néző. Jv.: Pálla, Farkas, Söjtöry.
NB I-es férfimérkőzés.

Látszott a fiúkon, meg akarják mutatni, hogy szükség van Egerszegen kosárlabdára. A közönség is érezte, hogy nekik is ki kell állni a csapat mellett. Előbb egy transzparens hirdette: „Ti vagytok a legnagyobbak”, majd pénztárszalageső idézte fel a bajnoki döntő hangulatát. A zalaiak óriásit küzdöttek, és bizonyították, hogy érdemes forintokat áldozni az egerszegi férfi kosárlabdára. A közönség állva tapsolta meg a csapatot, a vereség ellenére zúgott: „A szép volt fiúk”.

Völgyi Péter, a ZTE vezetőedzője: – A mai mérkőzés tétje az volt, hogy szűkség van-e férfi kosárlabdára Zalaegerszegen? Aki kint volt, láthatta a választ: igen.
Kámán Tamás: a ZTE játékosa: – Óriásit küzdöttünk a sportág megmaradásáért. Köszönjük a szurkolók buzdítását. Óriási érzés volt a kezdő ötösben pályára lépni, amelyben csak saját nevelésű játékosok szerepeltek.
Vertetics Ádám: – Nagyon büszke vagyok a csapatra, a két kiváló edzőre és a fantasztikus közönségre. Örülök, hogy ebben a csapatban játszhatom.

ZTE NKK–Szeged 77-68 (21-13, 14-15, 17-20, 25-20)
Zalaegerszeg, 300 néző. Jv.: Ádám, Király. NB I-es női mérkőzés.
A Magyar Kupa után bajnokin is legyőzte a Tisza-partiakat a ZTE, és nagy lépést tett, hogy az alapszakasz végén megszerezze a 4. helyet.

Gáll Tamás, a ZTE vezetőedzője: – Nyolc napon belül kétszer győztük le a Szegedet, amit különösképpen nem kell magyarázni, mert jobbak vagyunk.
Mészárosné Kovács Andrea, a Szeged vezetőedzője: – Zalaegerszegen nekünk nem lehet győzni. A Magyar Kupa-mérkőzésen támadófaultot fújtak a centereink ellen, most kipontozták őket.

Teke

ZTE ZÁÉV–Sz. Köfém 7:1 (3294-3016)

Zalaegerszeg, szuper ligás női mérkőzés.
A fővárosi balszerencsés vereség után magabiztosan játszott a ZTE ZÁÉV. Már az első körben eldöntötték mérkőzést, megszerezték a három meccspontot, és mintegy 200 fás előnyre tettek szert. A folytatásban is uralta a mérkőzést a hazai csapat. A két meghatározó játékos Airizer, Csurgai helyett a fiatalok is szerepet kaptak, hogy rutint szerezzenek. Közepes teljesítményt nyújtottak, de a fölényes egerszegi siker így sem forgott veszélyben.

Szegedi TE–ZTK FMVas 6:2 (3469-3535)
Szeged, szuper ligás férfimérkőzés.
Az egy héttel ezelőtt lejátszott BL-mérkőzésen a Tisza-partiak voltak jobbak. A hazaiak ezúttal is jól dobtak, különösen az első körben dobók. A vendégek ezúttal jobban teljesítettek, de ez a kisebb különbségű vereséghez volt elég. A ZTK vereségével a tabellán lecsúszott a 2. helyre.

vissza az elejére


ZalaEgerszeG

Zalaegerszeg város honlapja

Zala Média online